Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   556 / 1385
(#) lukit hozzászólása Feb 22, 2011 /
 
Mennyiben számít, hogy a NYÁKon a vezető 45 fokban vagy ívesen hajlik? Követek-e el akkor hibát, ha ívesre csinálok minden hajlatot?

CMOS IC-k összekötésénél jeleket átvitelére elég lehet vajon a 10 mil vezetőszélesség 35 mikronos rézvastagságnál? Ugyanennyi szigetelőtávolságnak? Ugyanezek IC-k lábaihoz hány mil-lel vinnétek tápot milyen szigeteléssel?

Köszi előre is!
(#) kaqkk válasza shield hozzászólására (») Feb 22, 2011 /
 
Laminálónak a legjobb a fénymásoló fixálóhengerpárja
szervizekben szerintem fillérekért hozzá lehet jutni !
csak egy motor (a rossz lamináló motorját tudod használni) és egy hőfokszabályzó . Nálam már vagy egy éve megy hibátlanul , egy régi NDK analóg hőfokszabályzóval és az eredeti szondájával .
Ha valakit érdekel van még vagy 30db szabályzóm .
(#) pcroland válasza lukit hozzászólására (») Feb 22, 2011 /
 
Ha a vonaltípust kérdezed akkor mindegy, hogy csinálod kivéve ha induktivitás vagy tekercs lesz kialakítva a nyákon. Nem tudom mennyi a 10 mil, de a nyákon ha nem lesz több a vezető hossza (amit nem írtál) 10-15 centinél akkor biztos elég kell, hogy legyen.
(#) DanyyX válasza lukit hozzászólására (») Feb 22, 2011 / 1
 
Annyiban számít, hogy nagyobb frekvenciákon (MHz-es tartomány) ha 90°-ban töröd meg a vezetéket, szórt RF zavarok keletkezhetnek (a jelenség mélyebb magyarázatára most nem térnék ki). Én általábanmindent úgy tervezek hogy 45°-ban töröm, de ha minden íves az a legjobb választás.

A legkisebb vezetékszélesség az alkalmazott gyártástechnológia korlátaitól függ egyrészt, másrészt a vezetősávon átfolyó áramtól. Ha nem vagy biztos a dolgodban érdemes egy kalkulátorral (van a neten rengeteg) ellenőrizni hogy az adott szélességű és vastagságú vezetőfólia képes-e elvezetni azt az áramot ami folyni fog rajta. Én 16mil alá nem szoktam menni ha nem muszály.

A szigetelőtávolság megint csak a gyártástechológia illetve az egymástól elszigetelt részek közti potenciálkülönbség függvénye. Erre is létezik kalkulátor, de TTL szinten vagy párszor 5V-os feszültségek esetén a 10mil bőven elegendő.

Ökölszabályként alkalmazható a minél vastagabb annál jobb elv, de ha nagyon vékony vezetősávokkal tervezel és nem vagy biztos a dolgokban, érdemes utánaszámolni. Mivel nem töltötted fel a konkrét kapcsolást, biztosan senki nem fogja tudni neked megmondani, hogy most kevés-e a 10mil vagy nem.
(#) DanyyX válasza pcroland hozzászólására (») Feb 22, 2011 /
 
Felelőtlenség olyat kijelenteni, hogy mindegy! Ha valamit nem tudsz vagy nem vagy benne biztos inkább ne adj másnak félrevezető tanácsot!
(#) pcroland válasza DanyyX hozzászólására (») Feb 22, 2011 /
 
Rendben, bocsi. Annyit még hozzá tennék, hogy kalkulátor van a Sprint Layout-ban.
(#) slogan hozzászólása Feb 22, 2011 /
 
Sziasztok !

Nem látott valaki mostanában teszkóban ilyen laminálót ?
Csak ez a fajta jó (Holamo3) !

Köszi !
(#) janikukac hozzászólása Feb 23, 2011 /
 
Eagle-ben hogy lehet a NYÁK rajzról levenni az alkatrészeket, mert ugye minden be van jelölve, így nem tudok úgy nyomtatni, hogy az nem lenne ott.
(#) gulasoft válasza janikukac hozzászólására (») Feb 23, 2011 /
 
Leírást olvastad? Gondolom nem. olvasd el! Alapdolog a rétegek be és kikapcsolása!
Mielőtt újabb buta kérdést tennél fel anélkül hogy a keresőt használnád:
a 674644-nél van belinkelveBővebben: Link
(#) janikukac válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 23, 2011 /
 
Okés, kössz. Valahogy megbirkózok vele, nem tudok angolul...
(#) Rumcájsz válasza slogan hozzászólására (») Feb 23, 2011 /
 
Bocs, igy végigolvasva az általad írtakat, nem egyértelmű hogy miért nem reszelted ki a felső henger tengelyét! Sokan leírtuk korábban hogy nem vastag cuccok, de pláne nem NYÁK lemez laminálására fejlesztették ki a laminátorokat és mindenki azt javasolta hogy meg kell reszelni a tengely végén lévő lyukat hogy jobban el tudjon mozdulni felfele.
Én körbejártam már a fél országot, a cég egyik illetékes főmuftiját is megkerestem e-mailben és az általad is leirt típust már levették a polcokról, ami volt az kiárusították fillérekért és nem tervezik a közel jövőben hasonló termék árusítását.
Véleményem szerint valóban más irányba kellene elmozdulni, és igazat adok kaqkk társamnak!
A fénymásolók illetve a laser nyomtatók fixáló hengere lehet a jobban járható út!
Nos ebben kellene egy olyan típust találni ami esztétikusan és könnyen felhasználhatóak a mi céljainkra. De ebben az esetben valóban egy olyan típust kellene találni ami elterjedt és beszerezhető.
Lehet hogy rossz a tapasztalatom, de bontókban általában az olyan fixáló hengerek amelyek működőképesek -a fűtésére gondolok- elég drágák.
De hátha van egy olyan típus, ami elterjedt és könnyen, olcsón beszerezhető.
(#) kaqkk válasza Rumcájsz hozzászólására (») Feb 23, 2011 /
 
És még van egykét előnye is a gyári laminálóhoz képest : 1 kb 20s alatt melegszik fel (nem kell perceket várni ) Én kicsit türelmetlen vagyok
:2 az A/4 es nyákot is egyenletesen felmelegíti ,nem kell előmelegíteni . 2-3 áteresztés és kész a nyomat . Ja és amikkel eddig találkoztam az egy sem igényelte a reszelést mert mind rugófeszítéses volt ,és mindenféle átalakítás nélkül bevette a nyákot !
(#) slogan válasza Rumcájsz hozzászólására (») Feb 23, 2011 /
 
Szia !
Köszi ,hogy válaszoltál !
Köszi - bár nem örülök neki - hogy megerősödni látszik a véleményed által a gyanúm ,miszerint hiába keresem ezt a típust .

Azt viszont nem értem miért kellett volna reszelnem - én is olvasgattam- ,tökéletesen viszi a vastag panelt !

Beállnék én is a sorba ( fénymásoló ,vagy lézer henger ) ,de hogyan tovább ?

Üdv : István

ui: azért szóljatok légyszi ,ha láttok valahol ilyet ,ehhez lenne akkor alkatrészem.
(#) kaqkk válasza slogan hozzászólására (») Feb 23, 2011 /
 
Már többször is belinkeltem a képeket az általam épített "játékszerről" Itt a témában le is írtam mit hogyan csináltam . Ha kell akár hőfokszabályzót is tudok hozzá küldeni . Ahogy észrevettem a gyári lamináló motorja és
fogaskereke legtöbbször egyszerűen ráépíthető a hengerpár oldalára (egy kis agyalás azért nem árt)
A saját hőérzékelője is marad és tökéletesen működő cuccot lehet egykét óra alatt összetolni . Nálam is tervben volt-van a pices hőfokszabályzó és motorvezérlő
De evvel az egyszerű régi NDK szabályzóval is tökéletes
ezért nem kapkodtam a fejlesztéssel .
(#) slogan válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 23, 2011 /
 
Rendben és köszi ,de hol és milyen lézert ,vagy fénymásolót vegyek ?
(#) kaqkk válasza slogan hozzászólására (») Feb 23, 2011 /
 
Csak a fénymásoló jó (abból is csak a nagyobbak ) Bontottam szét több fénymásolót de
csak a nagyobbakban volt használható hengerpár .
A kisebb hordozható fénymásolók és a legtöbb lézernyomtató csak egy hengert használ (és ez nem jó nekünk)
(#) shield válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 23, 2011 /
 
Mennyiért adod a hőfokszabályzót?
(#) kaqkk válasza shield hozzászólására (») Feb 23, 2011 /
 
1200 ért hirdettem itt a hobbin
(#) kaqkk válasza slogan hozzászólására (») Feb 23, 2011 /
 
És itt is van egy pár kép , a "laminálóról"
Ez az a cucc amit saját magamnak építettem és már vagy egy éve használok . Az előzőleg belinkelt képen egy rendelésre készített gép látható http://mickey5.fw.hu/kaqkk_sys.html#20100719
(#) Sir-Nyeteg válasza janikukac hozzászólására (») Feb 23, 2011 /
 
:google:
Youtube 3:35
(#) gulasoft válasza janikukac hozzászólására (») Feb 23, 2011 1 /
 
Meg sem nézted ugye?
Magyar!
Azzal csak megbirkózol ugye?
(#) shield válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 23, 2011 /
 
Nekem is most jól jönne egy gyors megoldás. A PIC-es vezérlést majd a későbbiekben fogom megcsinálni. Több dolgot is elkezdtem, előbb azokat szeretném befejezni.
Ment a privi.
(#) sargarigo hozzászólása Feb 24, 2011 /
 
Jelentem nekem is működik az egyszerűbbik tacskós laminálóval! Gyári motor ki, léptető be, és kapott egy egyszerű komparátoros hőszabályozást!
A 88-ik oldalig olvastam a fórumot, szóval nem tudom volt-e már róla szó, de nem kell erőltetni a műnyomót! Mezei 100g-os fénymásolópapír (ún. színes papír) nagyon jó eredményt produkált! A panelen szándékosan csináltam extra vékony vonalakat is, hogy lássam mit tud a technológia. Vaskloridot viszont vennem kellene, mert ez már nagyon öregecske. És az előmaratás a lényeg! Sokat szívtam, mire ezt kipróbáltam, és így viszont tökéletesen tapad a festék, alig bírtam ledörgölni!

A legvékonyabb vezetéknél látszik hogy megszakadazodik, illetve a keretnél.
Mondjuk megjegyzem használni akarom, nem rekordot dönteni
(#) patexati válasza sargarigo hozzászólására (») Feb 24, 2011 /
 
Szia! Nekem már jóideje megy az olcsó tacskós lamináló a léptetőmotorral melynek sebessége állítható és természetesen a hőfok is nincs semmi baja pedig van bent kilóméter Ha tönkremegy valami bent a szekrényben egy másik dobozosan várakozik mi nem kerölt 1000 Ft-ba Én 130 fok fölé nem megyek előmaratás nélkül neki sem állok mióta kikísérleteztem hibás nyák nem igen fordul elő már és lehet az 0,2mm is akár..A HP tonernél és a 130grammos műnyomónál jobbat nem találtam nálam ez az egész már technológia szerint működik nem hagy cserben..Bővebben: Link
(#) elektromos válasza patexati hozzászólására (») Feb 24, 2011 /
 
Szia! Szép a nyákod! Mivel tervezted?
(#) patexati válasza elektromos hozzászólására (») Feb 24, 2011 /
 
SprintLayout5
(#) pilotitalia hozzászólása Feb 24, 2011 /
 
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy az Attil86 féle lamínáló vezérlő áramkörben milyen értékű az R13-as ellenálás illetve potométer.Lehet csak én nem láttam de ha tudjátok írjátok meg.Előre is köszönöm szépen a segítséget!
(#) mazso1988 válasza pilotitalia hozzászólására (») Feb 24, 2011 /
 
Szia

Konkrét érték nincs feltüntetve de 5-10K közötti érték megfelelő!
Én 5k potival építettem meg.
(#) madazg77 hozzászólása Feb 24, 2011 /
 
Sziasztok!

Kaqkk írására felbuzdulva szereztem egy fénymásoló fixálóhengerpárt. Gondoltam, megosztom veletek a tapasztalataimat. A hengereken lévő fogaskerekek modul száma megegyezik a halom3 fogaskerekeivel. Gyárilag a hengerek között simán elfér akár egy 3mm nyák lemez is, és nem kell attól tartani hogy a fogaskerekek eltávolodnak egymástól. Amikor megláttam a fűtő betéten az adatokat, igen csak kikerekedtek a szemeim. Az adatok: 230V 1150W 5A
Nem csoda hogy kb. 20s alatt felmelegszik
Laminálási tapasztalataim még nincsenek, mert még nincs ami szabályozza hőfokot meg a forgatást is össze kell építenem.

Üdv.
Következő: »»   556 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem