Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
MPLAB C30 fordító problémában tudna valaki segíteni? v24-ről v25-re lett frissítve azóta folyamatosan hibát ad. A path-ban át lett írva az elérés mindenütt. A következő hibaüzenet: Executing: "C:\Program Files (x86)\Microchip\mplabc30\v3.25\bin\pic30-gcc.exe" -mcpu=30F4012 "..\tmp\capture.o" "..\tmp\commands.o" "..\tmp\DataEEPROM.o" "..\tmp\encoder.o" "..\tmp\main.o" "..\tmp\pid.o" "..\tmp\pwm.o" "..\tmp\save-res.o" "..\tmp\serial.o" "..\tmp\test.o" "..\tmp\timer1.o" -o"YAPSC_unified.cof" -Wl,--script="..\p30f4012.gld",--defsym=__MPLAB_BUILD=1,--gc-sections,-Map="YAPSC_unified.map",--report-mem doprnt_cdfFnopsuxX.o: Link Error: Could not allocate section .data, size = 464 bytes, attributes = data powers.o: Link Error: Could not allocate section .data, size = 352 bytes, attributes = data stdclean.o: Link Error: Could not allocate section .data, size = 98 bytes, attributes = data Link Error: Could not allocate data memory Link step failed. ---------------------------------------------------------------------- Release build of project `C:\PIC Project\ASS\B tengely\YAPSC_unified.mcp' failed. Language tool versions: pic30-as.exe v3.25, pic30-gcc.exe v3.25, pic30-ld.exe v3.25, pic30-ar.exe v3.25 Wed Feb 23 17:11:22 2011 ---------------------------------------------------------------------- BUILD FAILED
Probléma megoldva, licensz file lejárt.
![]()
Sziasztok!
Mi tagadás, rég jártam "felétek". Hiába, az idő mindig mérvadó, főleg egy 7 hónapos kislány mellett ![]() Na de a lényeg a következő: Néhány napja volt szerencsém a ChipCAD által szervezett egyik előadáson részt venni. Ennek köszönhetően egy PICkit3 Debug Express-el "gazdagabb" lettem. Nem vagyok még nagy "ász" a témában, eddig csak ledeket pislogtattam ASM-ben, 16F628A-val. Ebben viszont 18F45K20 van, amit talán ildomosabb lenne C-ben programozni. Az lenne tehát a kérdésem, hogy miként kezdjek neki? Melyik fordító, (természetesen egyelőre csak lite verzió) stb. Mire figyeljek, meg miegymás. Köszi szépen.
18F45K20-ra még simán jó az asm is, nem kell egyből C hozzá. C inkább a 24F és afelettiekre a "kötelező". Persze nagyobb projektre jobb választás a C a 18F-nél is, főleg ha az ember megismeri, hogy mit mire fordít, akkor gyorsan lehet fejleszteni és viszonylag tömör és gyors kódot is kap.
Főleg, ha ASM-ról vált az ember C-re, akkor hajlamos ASM módon C-zni!
![]()
Szerintem bármelyik pic-re, még 12F re is jobb C-t használni. Áttekinthetőbb lesz a kód sokkal, az asm -hez képest. Szóval nem az határozza meg hogy asm vagy C, hogy milyen tipusú a pic.
Én úgy vagyok vele, hogy tudom mit akarok írni, azért van a fordító hogy lefordítsa. Tököljön aki akar a w regiszterrel, meg bankolászással, lapozással, én nem érek erre rá. És most lehet jönni azzal, hogy de az asm fele akkora helyet foglal. Inkább kiadok 200Ft al többet egy nagyobb PIC ért. Az időm többet ér. Nem véletlenül mondják, hogy aki nagyon ért hozzá asm ben kódol, akit meg fizetnek érte, az C ben ![]()
Kódol az is asm-ben, akinek fizetnek érte, ha elég nagy a darabszám és kevesebb a plusz órabére, mint amibe a nagyobb memóriájú chipek kerülnének.
![]() Én csak arra próbáltam utalni sucukanak, hogy nem okvetlenül kötődik a C és a 18F egymáshoz. Kezdheti az ismerkedést a 18F-el asm-ben is, és a C-t ráér kicsivel később is használni.
Igy is van, értjük egymást. Még annyi hogy az a fura, hogy kezdő piceseket terelgetik előszeretettel az asm felé. Pedig programozni tanulni kezdőként nem szoktak gépi kódban. Iskolában is magasabb szintű nyelveket oktatnak, legalábbis nálunk anno Turbo Pascal volt.
Ami sokkal fontosabb a gépi kódu utasítások alapos ismereténél szerintem, a pic hw ismerete. Melyik regiszter mit csinál benne, hogy működnek a perifériák.
Csakhogy a PIC megismerése ASM-on keresztül a leghatékonyabb. A C-t is jobban tudod kezelni, ha ASM-al kezdesz. Az iskolákról meg kár szót ejteni, mert agyrém, hogy ha már magasabb szintű nyelv, akkor miért nem C!
![]()
PIC kezdőknek a C nyelv azzal szokott gondot okozni, hogy odalök egy startup kódot - ha kell, ha nem. Emellett ha még beépített függvényeket is használ az ember, teleszemeteli a memóriát, s a programozó elveszti a fonalat, hogy mi a logikai kapcsolat a beírt program és a programmemóriában található gépi utasítások között.
Talán emiatt érdemes a PIC felépítésével és az utasításkészletével kezdeni az ismerkedést. Azt viszont senki sem mondta, hogy ezzel kellene kezdeni a programozás (főleg az algoritmikus gondolkodás) megtanulását. Azt régebben pszeudo-nyelvek segítségével sulykolták, ma valamelyik PC progamozási nyelven keresztül érdemes megtanulni.
Sziasztok.
Igaz nem olvastam végig minden oldalt ami itt van, de bátorkodnék feltenni egy kérdést. PIC16f873-as picről lenne szó. Nah és nekem erről kellene az alap program, de a cég lezárta és nem lehet egyszerűen vissza fejteni. Nem nagyon értek hozzá, hogy próbáljam meg? Meg van az 5 kivezetés amin keresztül lehet programozni a pic-et. Várom válaszaitokat... Üdv Shell
Felejtsd el. Ha ki birnád olvasni, akkor mit érne a védelem?
Meg ennek mi köze a C nyelvű PIC programozáshoz?
PIC-el kapcsolatos ez is.. gondoltam beírok.
védelem arra jó h feltörjük nah és ehhez keresnék segítséget... ![]()
Felejtsd el ! Igaz hogy a NASA rendszerét is fel lehet törni
de egy pic program megérne akkora munkát bárkinek is ? Idézet: „PIC-el kapcsolatos ez is” De ez itt C-vel kapcsolatos... ![]()
De a picet lehet C ben programozni
![]() ![]() ![]()
Ne menjünk ebbe bele... :bummafejbe:
![]() Vettem... Idézet: „Még annyi hogy az a fura, hogy kezdő piceseket terelgetik előszeretettel az asm felé. Pedig programozni tanulni kezdőként nem szoktak gépi kódban.” Hat ez is egy eleg nagy problema! Aztan jonnek a friss diplomasok akiknek f..uk sincs a hardware-hez es eloadjak, hogy a C++ a Template-ekkel meg a C# sokkal gyorsabb kodot general mint amit valaha en irni tudnek Assemblyben. Emiatt kell nekunk manapsag 4G RAM es 3GHz dual core-os gep szovegszerkeszteshez es 16 meg 32 bites PIC LED villogtatashoz...
Ennél szerintem sokkal alapvetőbb probléma az, hogy a programtervezőkkel is elszaladt a ló. Amikor a program 90 (vagy 99?) %-ban azzal van elfoglalva, hogy animált ikonokat, 3D-s ablakokat, átlátszó háttereket meg kéretlenül előugró "segédeket" jelenítsen meg, akkor már rég mindegy, hogy assemblyben, C#-ban vagy Javaban írják. A dolog már az alapkoncepciónál van elszúrva...
Idézet: Ha az ipari csúcstechnológiába tartozó szükséges eszközeid (elektromikroszkóp, lézertechnika) már megvannak, s a chiptervezéshez és gyártáshoz is értesz (különben honnan tudnád, hogy mit merre keress a chip-en?) akkor neki lehet fogni. Csak azt nem értem, hogy miért egy hobbistáknak szánt fórumon keresel ehhez segítséget? „védelem arra jó h feltörjük nah és ehhez keresnék segítséget...”
Azt nem tudom, hogy ha valaki nem tud segíteni akkor miért ír kritizáló dolgokat? Nagyon egyszerű volt a kérdésem, hogy lehet feltörni egy pic-et, remélem valaki lesz szíves és leírva vagy dob el linket ahol olvashatok róla. a Pénz nem számít, hogy mennyibe kerül...
![]()
Szia!
Ha a pénz nem számit akkor tessék! http://www.break-ic.com/ míg a másik http://www.semiresearch.com/index.php?953551474 De a :google: mindig segit. Remélem ezt kerested.
Szerintem már az is segítség, ha közlik veled, hogy eltévesztetted a házszámot. A "crack PIC code protection" szavakra pedig a barátod is tud segíteni. Például elvezet ide: http://www.mcuattack.com/
Ezt a topikot pedig lehetőleg hagyjuk meg a PIC C nyelvű programozásával kapcsolatos kérdéseknek.
Nem lehet(hobbi szinten)! Megnyugodtál? De ha lehetne, akkor sem mondám meg neked, és senki másnak sem, semennyi pénzért. Hidd el van ilyen, hogy a pénz sem számít!
1. Végy egy 10kg-os kalapácsot.
2. Állítsd élére a PIC-et. 3. Célozd meg a kalapáccsal. 4. Jó nagy lendületből suhints a PIC-re, vigyázva a lábaira, hogy csak egy irányba hajoljanak. 5. Rácsapás után csodálkozz, a PIC tartalmán. Vedd figyelembe a mindenkori balesetvédelmi és munkavédelmi szabályokat!
Nem veletlen nem valaszoltak az emberek, mert mindt mondtak volt rossz site-on probalkozol: Ez itt nem hacker/cracker/crimaware/underground stb stie!
Itt mi nem szoktunk riasztokat kiiktatni vagy masok szellemi tokejet ellopni! Abban, hogy hogyan vedheted meg sajat szellemi termekedet mar atdunk otleteket, azokbol ki tudsz indulni vagy egy beszelgetos temat abbol ki lehet alakitani.
Hogy lehetsége, hogy egy C18 fordító a fordítás alatt egy olyan PIC esetén amiben két EUSART van, elfogad olyan definíciókat, amik nincsenek is neki. pl. TXSTA. Amikor pedig használni akarom pl. az Open2USART-ot, akkor hibát dob, hogy nem talál ilyen szimbólumot. (az usart.h includolva van.)
A forrás a micrchip TCPIP WebVend App. Mit csináltak, hogy a fordító nem veszi észre, hogy a felhasznált és beállított PIC-ben 2 EUSART van? |
Bejelentkezés
Hirdetés |