Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangszóró készítése
Köszönöm,ezt már értem is nagyjából! Nem akarok meríteni,venni akarok.Csak a kosár van egyenlőre.Ugy gondoltam,hogy majd itt megbeszéljük a részleteket(membrán,csévetest,tekercs,mágnes)-ha már ez egy építős fórum- és megveszek mindent.Lehet hogy ez nem így lesz
A fehérváriaknál van membrán, cséve, pille, gyakorlatilag minden eredetivel egyező alkatrész. Ha megfelel, amit régen tudott a HA31, akkor azokkal megoldható.
Xlin közeli értékben.
Biztosan megfelelne,mert szerintem nem volt az olyan rosz hangszóró.Nekem is volt anno olyan doboz,amiben ez volt.Sokat buliztunk vele,és sosem hagyott cserben.A magasról már ezt nem tudom elmondani,de az egy másik történet! De én roppant csökönyös vagyok,és elhatároztam,hogy építek egyet. :yes:
Abban segíts légyszives ha tudsz,hogy milyen legyen az a membrán.Válasszak egy erős,nehéz tipust,vagy egy könnyü is megfelel?Gumiszél vagy textil? Kis mágnes vagy nagy? Megteszi-e az eredeti 50-es cséve,vagy nagyobb kell? A pillét sem tudom,hogy egyformák-e...
Ebben én nem tudok segíteni, mert attól függ, hogy mit akarsz elérni. Neked kell tisztázni a célokat.
Rendben,köszi.
De szerintem nagyon távol vagy még ettől a kérdéskörtől. A kosár felhasználása is elég bonyodalmat fog jelenteni, ha le akarod bontani a régi fedőlapot.
Sajna nemtudom,hogy mi az a fedlap.Az egész mágneskör - ha jól mondom a nevét ennek a két darab vas+mágnes csodának - szétesett darabokra az első felszólításomra.Nem mondhatnám,hogy húde összerakták.Ha pedig arra a négy szegecsre gondolsz,akkor az igazán nem jelent problémát.Másik mágneskört kap.
Hát, ettől jobban nem nagyon lehet összerakni. Majd meglátod te is. Az ütési szilárdság minden ragasztott mágneskörnél nehéz pont (egy-két kivétellel).
A fedőlap elválasztása a kosártól szerintem érdekes munka lesz, a négy vas csapon kívül ragasztva is van, sérülésmentesen nehéz levenni.
Már lent van.A szegecsek eltávolítása után egyszerüen leesett.Mint már mondtam,csak a kosár van a projekhez.
Az jó, gratulálok. Így megmaradt a legkevésbé használható része a hangszórónak.
Azért ezt még te sem mondhatod,hogy "legkevésbé használható része" Ez egy rendszer,aminek minden darabja fontos,egyik a másik nélkül mit sem ér.Igaz,hogy ránézésre "csak" papír meg vasdarabok,de alkatrészenként megnézve egy atombomba is felismerhető részekből áll.Na jó,durva hasonlat Megépíteni,megtervezni,tudni,hogy mitől,hogyan! Ez a nehéz! De ezt pont jónak mondom... :pirul:
Nem "mondhatom"? Ha én sem, akkor ki? Általában semmit nem írok le véletlenül. Most mit tegyünk, ha tényleg ez a legrosszabbul sikerült alkatrész a hangszóróban.
Az eredmény az apró részletek összeségéből fog jönni. Ebbe a kosár sok tulajdosága is benne van. PL a Preludium Vifája is megtáltosodott nem hangyányi dulakodás után. ( Más barbatrük is volt benne )
Honlapomon vannak képek, hangszórókról
Na jó,meghajolok Mondhatod.Akkor bizony én sz*rból fogok várat építeni!
Az már feltünt nekem enél a vidi kosárnál,hogy a pille alatt nem nagyon van hely.Gondolom én,hogy ez erősen korlátozza a max kitérést.Ha ez a hely nagy lenne,akkor a pille alatt kialakult üreg biztos rezonál,ami hozzáadódik a teljes képhez.
Jól okoskodom,vagy ez baromság?
Hát várat azt lehet, de az eredeti felállástól jobbat, ilyen módon nehezen.
Nem jól okoskodsz, megfelelő anyag- és alkatrészválasztással ezek nem számítanak.
Tekintve azt,hogy én tök hülye vagyok ehez,nekem az már eredmény lenne,ha megközelíteném az eredeti paramétereket.Egy biztos,össze lesz rakva rendesen
Kéne nekem egy telószám vagy elérhetőség H2000-hez,mágnes ügyben zargatnák ott valakit.Sajna nem találom sehol a neten. Köszi!
ehez=ehhez,teljes hasonulás :pirul:
Jó, elérhetőségek: Bővebben: Link
Köszönöm szépen a segítséget!
Igazán nincs mit.
Sziasztok!
Milyen összefüggés van a légrésmagasság és a tekercs magassága között?
Konkrétan: hogyan változik az érzékenység,ha az eredeti 14 milis tekercset 10 milisre csinálom? A vas 5 milis.
Kb. 1,5 éve megfogalmazódott bennem egy kérdés; Mért van az, hogy minden hangszoró tipus szinte kivétel nélkül azonos müködési elvű?
Mondhatnám azt is, hogy primitiv. Ekkor rajzolodott ki bennem egy teljesen új és egyedi hangsugárzó tipus. Elméletben müködő képes és a mai technologiai elemek teljes mértékben megfelelnek és rendelkezésre álnak az elkészítéshez. A paraméterek tekintetében szinte a csillagos ég a határ mind teljesítmény és mind átfogó frekvencia tartomány tekintetében. Akár egy lelkes amatőr némi befektetéssel megvalósíthatja ezt a teljesen egyedüláló tipust. Igazából soha nem foglalkoztam a megépítéssel és nem tettem annál többet, hogy vázlatokra vetettem a terveket. Itt csak mint érdekesség ként jelezvén iródótt eme fenti írás. Van más és lehet másként! Üdvözlettel: ks.
Az allitast nem kell igazolni. - reszemrol.
De az elmeletre (vazlatokra) kivancsi vagyok.
A primitív érdekes szó egy olyan területre, ahol végeselem módszer kell a legkisebb alkatrész tervezéséhez is, ha jó eredmény a cél.
Első közelítésen induktivitás, és lineáris tartomány, a 10mm-es tekercselési magassággal azonos huzalátmérő mellett érzékenyebb lesz, de kevésbé terhelhető.
Köszi! Akkor is érzékenyebb lenne,ha meghagyom az eredeti 14 milis tekercset,de az 5 milis vas helyett 8 miliset teszek?
Persze, mert az elektromos paraméterek javulnak.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |