Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HTPC építés

Témaindító: totikukac, idő: Feb 6, 2011
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) abcdabcd válasza szcsi hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

Ha ki kell cserélni akkor csak a win/linux szoftvert kell átállítani,pl az IgorPlug esetén ...

A másik dolgot még most se értem,hogy milyen rádiós távirányító, mért számít hogy infra e vagy rádiós...
Meg hogyhog erősítő jelére bekapcsolni? milyen erősítő ad ki a hang kimenetén kívül bármilyen jelet? akár 30-50V-os jelet nem tanácsos PC semmilyen részére se kötni
(#) sirály12 válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

A nagyobb tudású erősítők közül van olyan, amelyik képes egy másodlagos eszközt is kapcsolni. Mint a nagyon régi pc-k, amikor falkapcsoltad a főkapcsolót, akkor áramot adott a moncsinak is.
(#) abcdabcd válasza sirály12 hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

Akkor lehet az illető erre gondolt, viszont, hogy rádiós e vagy nem , a távirányító, azt most se tudom, hogy mi lehet, neked esetleg valami ötleted rá?
(#) szcsi válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

Rádiós alatt annyit értettem, hogy több komolyabb htpc távirányító nem infrás, hanem rádiójellel kommunikál (pl a rii mini, a lenovo 'távirányítója', de szívesen beszereznék egy boxee box távirányítót is a htpc-mhez).
Erősítő jelen meg csak erősítő távirányítójának kikapcs/bekapcs infrajelére gondoltam...

Amúgy ha már említve lett, van olyan hdmi szabvány is ami képes eszközvezérlésre (HDMI ARC).

Bocsi, ha elsőre kicsit zagyva volt..
(#) papasq hozzászólása Márc 12, 2011 /

Sziasztok
elég láma vagyok a tápok kérdésében. Van egy Ptiver PPA-0300-01-es htpc tápom Az a gondom hogy alaplappal nem tudom elinditani, de direktben igen, és a feszültségek is megvannak. Tehát a PW On része mükődik. Mi lehet a gond?
Itt a táp leírás
(#) abcdabcd válasza papasq hozzászólására (») Márc 12, 2011 /

Hülye kérdés: Az alaplap amúgy jó amivel próbáltad?
Másik ötletem, hogy a táp atx csatlakozójában esetleg pont a zöld dróthoz tartozó érintkező "túl össze van nyomódva" szóval egy kicsit egy lapos csavarhúzóval feszítsd kijjebb, hogy jobban érintkezzen az alaplapon található tüskéhez...
(#) Stefan hozzászólása Márc 13, 2011 /

Lenne egy nagyon elvetemült ötletem a PC bekapcsolással kapcsolatban, amit muszáj kiadnom magamból. Pusztán elméleti síkon.
Wake On Ringet fel lehetne úgy használni (nem ismerem a WOR működését, de gondolom 1->0 átmenetet érzékel), megmérjük a kitöltési tényezőjét a távirányító be/kikapcsoló jelének (vagy egy nem használt gombjának), majd egy kondit töltünk valahol a logikai sáv egy pontján úgy beállítva a munkapontot, és az időállandókat(ellenállásokkal), hogy ha ez a jel egy fototranzisztorra érkezik, elkezdi kisütni, de a komparálási szintet csak 2-3-4-5 mp alatt éri el. Így mindegy lenne, hogy minden gombra reagál, az ember úgy se tart nyomva egy gombot addig, szóval a kondi vissza tudna töltődni. A gép egyszerűen akkor indulna ha a gomb nyomva van tartva ezáltal a kondi eléggé kisül.
Mégegyszer mondom, pusztán elméleti értekezés, de kiváncsi vagyok a véleményekre
(#) abcdabcd válasza Stefan hozzászólására (») Márc 13, 2011 /

Én úgy tudom, hogy a távirányítók jelei egy jelsorozatot adnak nem csak egy átmenetet küldenek, ahol kitöltési tényező különbözteti meg az egyes gombokat...
(#) Stefan válasza abcdabcd hozzászólására (») Márc 13, 2011 /

Rosszul fogalmaztam.., tudom hogy jelsorozatot küldenek, de annak is van egy középértéke, ami ha kisebb, jobban süti ki a kondit.
(#) papasq válasza abcdabcd hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

kedves abcdabcd ennyire nem vagyok láma. Az alaplpok jók voltak. Fizikailag jók a táp lábak. Szerintem is az időzitéssel lesz a gond. Probáltam a távírányítő részt kihagyni, de ez se vezetett semmire. Szerintem a szabványokkal van gond. Ezt a tápot 2006-ban gyártották, tehát nem mai gyerek. akkoriban nem tudom melyik ATX szabvány volt.
(#) gaben62 válasza papasq hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

Akkor ha nem vagy láma, cseréld ki a tápszűrő elkokat, 3300µF/16V, 2200uF, 1000µF/16V a szekunder oldalon, és mindjárt indul a táp terhelés alatt is.
(#) abcdabcd válasza papasq hozzászólására (») Márc 15, 2011 1 /

Akkor ha külön be tudtad kapcsolni a tápot, meg az alaplap is jó, akkor lehet az a bizonyos általad említett "állat" vagy mégis (gyk láma)
Vagy mégse jó az érintkező a csatlakozóban (behajlott, oxidos) és ami dróttal vagy akármivel összeérintetted a zöldet egy feketével(ami alapján mondhatod hogy a táp "jó") azzal érintkezett de az alaplapon lévő vékony tüskével meg nem--> és nem kapcsol be
-vagy rossz a ház bakapcs. gombja
-vagy csak terheléssel nem indul --->elkók stb egyéb táp hiba... (ahogy Gaben62 is említette)
(#) pjg válasza totikukac hozzászólására (») Jan 12, 2018 /

A JRiver valami hasonló szoftver?
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem