Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
"Hát kár, hogy nem". Mellesleg olvass vissza, hogy többen is mit tanácsoltunk neki (nálamnál tapasztaltabb rókák is).
Hali. Van ez a segédprogram 555ös IC-hez. Valaki össze tudna nekem állítani a pontos értékeke ehhez az impulzushoz? : Az egyik ellenállással leheltessen állítani az értéket 0Hz-től 500Hz-ig, de a magas jel, csak egy pillanatig legyen magas értékű.
Bocsi én igazándiból magamra vagyok egy kicsit mérges mert megvettem ugyanezt de ennyiből megcsináltam volna egy hőfokszabályzósat.
Hát , ezzel is lehet szabályozni a fölfűtést... Zsombor, neked is füstöl? Kicsit büdike..
Sziasztok.
Egy elég "zajos" környezetben kell majd használnom mikrovezérlős áramkört. Sok ott a 2,4Ghz-en és 433Mhz-en kommunikáló eszköz, elég kis helyen. Plusz vannak a kapcsolás mellett Dc motorok is. Mivel tudom körbe árnyékolni a panelt ? Hogyan szokták ezt megoldani ? Esetleg a sima alufólia használható ilyenre ? Köszi
Az nem füst hanem gőz. A bennmaradt nedvességet a páka elpárologtatja. Ez amúgy egy sima 220v os páka és egy ilyen.
Aha, okés. Köszi !
Ja és még egy tanács ha azt akarod hogy a páka gyorsan fűtsön fel akkor előbb vedd fel maxra és egy kicsit később tekerd le.
Okés, köszike!
Elméletileg elég, de én javaslom a kicsit vastagabb acéllemezt. (0,2-0,5mm) Annak már mechanikai védelme is van. (Ill. kisebb annak az esélye, hogy zárlatot okozzon.) Ilyen lemezt régi TV tunerjeiben is találsz. Vagy bármilyen nagyobb frekin ketyegő rossz eszközben találhatsz. (Nekem otthon van sok, bontásból.)
Legjobb árnyékoló a konzervdoboz. Ráadásul az még forrasztható is, míg a vas (acél) lemez csak nehezen. Megeszel egy olajos halat, és már szobrászkodni sem kell, az frankón körbeveszi a kütyüdet ! :yes:
Szerk: az alufólia a legrosszabb, mert azt forrasztani sem lehet, és a mágneses zavarokat sem árnyékolja (trafó szórása)
Na ez tök jó ötlet, be is gyűjtök pár konzervet, főleg ha még forrasztható is. Kérdés: magát az árnyékoló lemezt be kell kötnöm Gnd-re, vagy hagyjam simán a levegőben ?
Sziasztok!
Az RFTranzisztor miben különbözik egy hagyományos tranzisztortól? A kérdés ITT merült fel, kaptam ilyen tranzisztorokat de nem tudom mire valóak. A 4. láb egyszerüen a ház, árnyékolási célból?
Nem mindegy hova ? Hogy érted ? Hova kell ?
Ezeket nyugodtan kidobhatod a szemétbe. Germánium nagyfrekis pnp tranzisztorok. Nem jók már semmi komolyra sem.
Én a tápegység pufferkondijára kötném. Nem tudom mit alkotsz, csinálsz-e csillagpontos földelést, de én oda kötném ezt is valami MTK méretű madzaggal.
Üdv
LM338T vel próbálok 24V(DC)-ból 12V-ot csinálni az adatlapjában lévő kapcsolással,képet mellékeltem.Az 5k-s poti állításával 0-2,5V ig szabályoz,nem tudom mit szúrok el..Esetleg nem jó az ic?
Sok lehetőséget nem látok: vagy rossz az IC-d, vagy rosszul kötötted be. (Esetleg rosszul kötötted be és már rossz az IC )
A képen ugyan nem szerepel, de ugye bekötötted a poti harmadik lábát is?
új IC volt,egy ilyen egyszerű rajzot csak nem rontok el.Veszek majd egy másikat és kiderül
Üdv!
Tudna valaki olyan szabályozható áramkorlátozó kapcsolást ajánlani, ami meglévő tápegység kimenetére szerelve üzemeltethető? max. 30V 3A
Az out meg az int tudod felcserélni. Mert ugye a jobb lába az in bal meg az out.
Megnyugtatlak felcserélted a lábakat. Én is jártam így, de idejében észrevettem így túlélte az IC.
A tiéd lehet, hogy nem élte túl.
Arra figyelj, hogy a rajzokon ugye így szerepel az IC:
Inp - Adj -Out . Viszont a valóságban: Adj - Out - Inp.
Sziasztok. Egyszer ezt már kérdeztem, de most újra építettem és elfelejtettem :S Ezen a kapcsoláson a mikit hogy kell bekötni : Bővebben: Link
A + a kondi és az ellenállás a - a tranyó kollektora.
Ez így nem jó. Ennek az egyik része a test , vagy mi, ami rákapcsolódik a szélére. Az a --ra megy???
Az a kivezetés, amelyik össze van kötve a fémházzal, na az lesz a minusz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |