Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Tényleg, igaz. Nem gondoltam rá, hogy belenézzek...
Kösz!
Nem csak a *.drl, hanem a *.dri file is kell, az is akkor keletkezik. Ezek csak a tervezés végén szükségesek, mikor már a gerbereket csinálod.
Nekem dri fájl nem született. Mit kell csinálnom hozzá? A tervezés végén vagyok, már gyártattam is nyákokat, de nem a legjobb dolog megmagyarázni hogy milyen furatokat is akarok, pláne ha többféle méret van.
Kösz!
Lásd manual_en.pdf (doc mappában keresd) 289. oldal.
Félreérthetően fogalmaztam, az "akkor keletkezik" alatt a tervezés vége, a gerber generálás értendő, nem pedig a "run drillcfg" futtatása értendő. Csak hát ezek egymás utáni lépések. Szóval egész pontosan:
"run drillcfg" -re csak a *.drl keletkezik, az utána a cad menüből futtatott file > open > job > excellon > process job hatására jön létre egy *.drd és *.dri file.
Már meg is van. Csak cad helyett cam menü, de ez még ment fejből is
![]() Köszönöm, sokat segítettél!
A 4.03-as verzióval kezdtem, azóta gyakorlom.
![]()
Üdv.
Hogyan lehet a teli polygon-t úgy elmenteni hogy következő megnyitásnál alkalmazza (ne kelljen ratsnest-elni)?
Sziasztok!
Van-e valakinek eagle 5.7 help magyarítása. A szerkesztő működik csak a help nincs meg.
Üdv!
5.7-et használok és miután beillesztettem az alkatrészeket simán Wire-val összekötöm őket de amikor rámegyek a Board-ra nem jelöli a sárga vonalakkal a kötéseimet.Így a nyákot sem tudom automatikusan megrajzoltatni valaki segítene egy kezdőnek???
A kapcsolási rajzban jól huzaloztad össze az alkatrészeket? Mert ha ott nem jól huzaloztál akkor a nyákon sem lesznek gumikötések. Esetleg a kapcsolási rajzodat feldobhatnád hátha hibát találunk benne.
board nézetben a 19. réteg be van kapcsolva ?
Szia, ne a WIRE parancsot használd az alkatrészek összekötésére, hanem a NET-et!!!
De most komolyan, lusta vagy rákattintani? Szerintem egyébként sehogy sem lehet.
idő közben rájöttem hogy azért veszi ki a polygon-t hogy jobban láthatóak legyenek a rétegek, de a gerber file-okban benne lesz.
Sziasztok, segítenétek? a Jack et nem tudom teljesen hogy hogy is kell bekötni. elvileg ilyen csatlakozót szeretnék betenni minden egyes uln kivezetéshez, ezen csatlakoznának a ledek.
De nem értem teljesen a 3-as csatlakozási pont tartozik a középső "pálcához" a látszik a csati közepén? Az egyes meg a kettes csatlakozási pont pedig a negatív csatlakozási pont? Az élő képen az egyes és a kettes ami egy irányba áll (az aljából jön ki a 3 pedig ami merőleges a többire ( és az oldalából jön ki)??? Köszi
Általánosan elmondható, hogy sok szívástól kíméled meg magadat, ha a kezedben fogod az ÖSSZES alkatrészt, amit használni akarsz a NYÁK megtervezésekor. Mert bár az internet sok mindenre ad megoldást, az, hogy éppen mit fogsz megvenni (megkapni) egy adott boltban, mindig esetleges ! Nagyon sokszor kell olyan helyettesítővel beérnünk, ami csak kicsit emlékeztet az eredetire.
Konkrét esetben: Bővebben: Link Remélem ezt keresed! Azért van három lába, mert le tudja választani az elemet, ha beledugod az adaptert. [OFF]A kedves HEStore üzemeltetői is segíthetnék a munkánkat adatlappal, mert ritka náluk, mint a fehér holló!
Sziasztok !
Az Eagle-hoz tök hülye vagyok, kaptam viszont egy rajzot, amit szeretnék elkészíteni. Valamiért hibát jelez de nem értem, hogy miért. Megnézné valaki ?! És ha tudtok valakit vagy egy céget aki ebből ócsón csinál vagy 10 darabot és be is ülteti azt is megköszönném. A netes ajánlatkérésekre nem nagyon kapok válaszokat... Köszi: fri
És még egy apróság: ha valaki áttervezné a nyákot nem SMD méretre, lehet még egyszerűbb lenne mert azt már én is meg tudom csinálni.
Előre is köszönöm: fri
igen az lessz majd a végső hogy amikor megvan minden akkor megrajzolni a nyákot, csak mivel kezdő vagyok, addig azért csinálok elvi rajzot hogy egyáltalán tudjam hogy mit kell majd venni, bár a nyák maratással még mindig gondom van, azt szerintem nem fogom tudni megcsinálni (hely és idő, tapasztalat hiánya) de az eagelbe már kezdek elég jól elboldogulni, már csak arra kéne rájőjjek hogy a 3ds képet hogy kell alkotni vele, az a beültetésnél baromi sokat segítene.
Jahh hogy le is tud választani. . . értem! Amugy hogy a helyes az elvi rajzon? 3 pin a középső pozitív tüske kettes pin a negatív ?
Szerintem a 3D-s nézet csak időpazarlás. Ha 3D-ben szeretnéd látni akkor építsd inkább meg
![]()
Autoroute-os tervezésnél meg lehet adni az átkötések számát vagy esetleg adott rétegen lévő vezetősávok számát?
Sziasztok!
Valaki meg tudja mondani, hogy az Eagle 5.3.0 milyen néven keresek rá a fotoellenállásra?
Hello!
Olyan gondom van , hogy megvan az eagle program. De be van csomagolva valami tgz formátumba. WIN-zippel próbálom kitömöríteni de kitömörítés után nem lehet telepíten. Nincsenek benne futtatható állományok. Ez mitől lehet? Illetve honnan tudok letölteni működő verziót? Akár ha létezik nézegető verzió az is jó lenne.
Mert ez a LINUX valtozata az Eaglenak. A demo valtozat, ami szabadon hasznalhato, de vannak benne korlatozasok-, letoltheto a Cadsoft oldalarol.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |