Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   214 / 443
(#) Szergejes válasza icserny hozzászólására (») Feb 24, 2011 /

Tényleg, igaz. Nem gondoltam rá, hogy belenézzek...
Kösz!
(#) UbiLinux válasza Szergejes hozzászólására (») Feb 24, 2011 /

Nem csak a *.drl, hanem a *.dri file is kell, az is akkor keletkezik. Ezek csak a tervezés végén szükségesek, mikor már a gerbereket csinálod.
(#) Szergejes válasza UbiLinux hozzászólására (») Feb 24, 2011 /

Nekem dri fájl nem született. Mit kell csinálnom hozzá? A tervezés végén vagyok, már gyártattam is nyákokat, de nem a legjobb dolog megmagyarázni hogy milyen furatokat is akarok, pláne ha többféle méret van.
Kösz!
(#) elektrocad válasza Szergejes hozzászólására (») Feb 24, 2011 /

Lásd manual_en.pdf (doc mappában keresd) 289. oldal.
(#) UbiLinux válasza Szergejes hozzászólására (») Feb 24, 2011 /

Félreérthetően fogalmaztam, az "akkor keletkezik" alatt a tervezés vége, a gerber generálás értendő, nem pedig a "run drillcfg" futtatása értendő. Csak hát ezek egymás utáni lépések. Szóval egész pontosan:
"run drillcfg" -re csak a *.drl keletkezik,
az utána a cad menüből futtatott file > open > job > excellon > process job hatására jön létre egy *.drd és *.dri file.
(#) Szergejes válasza UbiLinux hozzászólására (») Feb 24, 2011 /

Már meg is van. Csak cad helyett cam menü, de ez még ment fejből is
Köszönöm, sokat segítettél!
(#) UbiLinux válasza Szergejes hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

A 4.03-as verzióval kezdtem, azóta gyakorlom.
(#) koczka hozzászólása Feb 27, 2011 /

Üdv.

Hogyan lehet a teli polygon-t úgy elmenteni hogy következő megnyitásnál alkalmazza (ne kelljen ratsnest-elni)?
(#) igyula hozzászólása Feb 27, 2011 1 /

Sziasztok!

Van-e valakinek eagle 5.7 help magyarítása. A szerkesztő működik csak a help nincs meg.
(#) vasa95 hozzászólása Feb 27, 2011 /

Üdv!
5.7-et használok és miután beillesztettem az alkatrészeket simán Wire-val összekötöm őket de amikor rámegyek a Board-ra nem jelöli a sárga vonalakkal a kötéseimet.Így a nyákot sem tudom automatikusan megrajzoltatni valaki segítene egy kezdőnek???
(#) edison14 válasza vasa95 hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

A kapcsolási rajzban jól huzaloztad össze az alkatrészeket? Mert ha ott nem jól huzaloztál akkor a nyákon sem lesznek gumikötések. Esetleg a kapcsolási rajzodat feldobhatnád hátha hibát találunk benne.
(#) niedziela válasza vasa95 hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

board nézetben a 19. réteg be van kapcsolva ?
(#) ECL82 válasza vasa95 hozzászólására (») Feb 27, 2011 / 1

Szia, ne a WIRE parancsot használd az alkatrészek összekötésére, hanem a NET-et!!!
(#) MolnarG válasza koczka hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

De most komolyan, lusta vagy rákattintani? Szerintem egyébként sehogy sem lehet.
(#) koczka válasza MolnarG hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

idő közben rájöttem hogy azért veszi ki a polygon-t hogy jobban láthatóak legyenek a rétegek, de a gerber file-okban benne lesz.
(#) vasa95 válasza ECL82 hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Köszönöm így már működik!!
(#) MolnarG válasza koczka hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Persze, hogy benne lesz.
(#) SzT3 hozzászólása Feb 28, 2011 /

Sziasztok, segítenétek? a Jack et nem tudom teljesen hogy hogy is kell bekötni. elvileg ilyen csatlakozót szeretnék betenni minden egyes uln kivezetéshez, ezen csatlakoznának a ledek.
De nem értem teljesen a 3-as csatlakozási pont tartozik a középső "pálcához" a látszik a csati közepén? Az egyes meg a kettes csatlakozási pont pedig a negatív csatlakozási pont?
Az élő képen az egyes és a kettes ami egy irányba áll (az aljából jön ki a 3 pedig ami merőleges a többire ( és az oldalából jön ki)???
Köszi
(#) SzT3 hozzászólása Feb 28, 2011 /

Hopsz a rajz lemaradt
(#) qvasz2 válasza SzT3 hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Általánosan elmondható, hogy sok szívástól kíméled meg magadat, ha a kezedben fogod az ÖSSZES alkatrészt, amit használni akarsz a NYÁK megtervezésekor. Mert bár az internet sok mindenre ad megoldást, az, hogy éppen mit fogsz megvenni (megkapni) egy adott boltban, mindig esetleges ! Nagyon sokszor kell olyan helyettesítővel beérnünk, ami csak kicsit emlékeztet az eredetire.
Konkrét esetben:
Bővebben: Link
Remélem ezt keresed! Azért van három lába, mert le tudja választani az elemet, ha beledugod az adaptert.
[OFF]A kedves HEStore üzemeltetői is segíthetnék a munkánkat adatlappal, mert ritka náluk, mint a fehér holló!
(#) ujfe hozzászólása Feb 28, 2011 /

Sziasztok !

Az Eagle-hoz tök hülye vagyok, kaptam viszont egy rajzot, amit szeretnék elkészíteni. Valamiért hibát jelez de nem értem, hogy miért. Megnézné valaki ?!
És ha tudtok valakit vagy egy céget aki ebből ócsón csinál vagy 10 darabot és be is ülteti azt is megköszönném. A netes ajánlatkérésekre nem nagyon kapok válaszokat...
Köszi:
fri
(#) ujfe hozzászólása Feb 28, 2011 /

És még egy apróság: ha valaki áttervezné a nyákot nem SMD méretre, lehet még egyszerűbb lenne mert azt már én is meg tudom csinálni.

Előre is köszönöm:
fri
(#) SzT3 válasza qvasz2 hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

igen az lessz majd a végső hogy amikor megvan minden akkor megrajzolni a nyákot, csak mivel kezdő vagyok, addig azért csinálok elvi rajzot hogy egyáltalán tudjam hogy mit kell majd venni, bár a nyák maratással még mindig gondom van, azt szerintem nem fogom tudni megcsinálni (hely és idő, tapasztalat hiánya) de az eagelbe már kezdek elég jól elboldogulni, már csak arra kéne rájőjjek hogy a 3ds képet hogy kell alkotni vele, az a beültetésnél baromi sokat segítene.
Jahh hogy le is tud választani. . . értem! Amugy hogy a helyes az elvi rajzon? 3 pin a középső pozitív tüske kettes pin a negatív ?
(#) edison14 válasza SzT3 hozzászólására (») Feb 28, 2011 / 1

Szerintem a 3D-s nézet csak időpazarlás. Ha 3D-ben szeretnéd látni akkor építsd inkább meg . A beültetéshez teljesen tökéletes a beültetési rajz amit a nyáktervezőben a rétegek kapcsolgatásával nyered. A konnektort pedig így kösd be:
(#) koczka hozzászólása Márc 2, 2011 /

Autoroute-os tervezésnél meg lehet adni az átkötések számát vagy esetleg adott rétegen lévő vezetősávok számát?
(#) sany hozzászólása Márc 3, 2011 /

Sziasztok!

Valaki meg tudja mondani, hogy az Eagle 5.3.0 milyen néven keresek rá a fotoellenállásra?
(#) titi válasza sany hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Hali!
Keress rá erre: "*photocell*"
(#) sany válasza titi hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Köszönöm! Meg is van
(#) borvendeg hozzászólása Márc 4, 2011 /

Hello!
Olyan gondom van , hogy megvan az eagle program. De be van csomagolva valami tgz formátumba. WIN-zippel próbálom kitömöríteni de kitömörítés után nem lehet telepíten. Nincsenek benne futtatható állományok. Ez mitől lehet?
Illetve honnan tudok letölteni működő verziót? Akár ha létezik nézegető verzió az is jó lenne.
(#) vilmosd válasza borvendeg hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Mert ez a LINUX valtozata az Eaglenak. A demo valtozat, ami szabadon hasznalhato, de vannak benne korlatozasok-, letoltheto a Cadsoft oldalarol.
Következő: »»   214 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem