Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Amatőr Audiokészülék Építők Találkozója

Bővebb olvasni-látnivalók az AAÉT hivatalos honlapján. http://aaet.nhely.hu

Lapozás: OK   52 / 84
(#) ethosz2 hozzászólása Feb 27, 2011 /

Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy ezt a találkozót ki, (vagy kik) szervezi? Eddig úgy tűnik, hogy ez ilyen magánszemélyek által szervezett dolog, nem pedig a HE fórum találkozója. Vagy rosszul tudom és ez ehhez az internetes oldalhoz köthető? Csak azért kérdezem, mert nem tudom, hogy ez csak HE tagoknak van, vagy más audiós fórumról is jöhetnek-e résztvevők?
(#) saraha válasza ethosz2 hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Akárki jöhet szerintem nem zártkörű az idén én is másodmagammal megyek..
(#) ethosz2 válasza saraha hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Jó, akkor majd megreklámozom a talit egypár ismerősömnek, akik építenek komoly vasakat, hogy hozzák le ők is a cuccukat.

Ez az A Cresi-met meg az LM4702-met viszem majd én is,ha összejön addig az autóvásárlásom.
(#) ethosz2 hozzászólása Feb 27, 2011 /

Én meg Tibor barátommal megyek. Ő tervezte azt a 100db-os V-ftes videoton erősítő szériát, ami még a néhai hifi magazinban szerepelt. A hifi magazinban a nagy monoblockjait is meghallgatták és azoktól eléggé el voltak ájulva. Azokat is visszük, meg talán egy utánépített supramplit, meg persze a mostani fejlesztésünket.

Aztán mindenképpen szeretnék még egy csupasz kivitelű "cserélgethető alkatrészes" HTA30-at is vinni, meg esetleg egy D-osztályút, de az utóbbinak a készre szereléséhez nem biztos, hogy jut időm.
(#) ethosz2 válasza saraha hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Crescendója lehet, hogy van a Tibinek eredeti alkatrészekkel, majd megkérem, hogy keresse elő, ha érdekel...

Mindenféleképpen érdekel...
(#) Action2K válasza ethosz2 hozzászólására (») Feb 27, 2011 / 6

Igen, ez egy nyílt találkozó. Nem a HE szervezésében jön létre, hanem csak mi, fórumtagok álltunk össze, hogy létrehozzuk a magunk szórakoztatására. Viszont, bárki jöhet, mind kiállítani, mind nézelődni.
Mivel az időpont már fix, ha sikerül, holnap közzéteszem az idei plakátot. Idén is, mint eddig mindig, lesz egy regisztrációs procedúra. Idén már komolyabb-ra kell számítani, hogy mindenki megkaphassa a nick-névre szóló nyakba akasztóját, a kiállítok számát is felmérhessük, a szükséges belépők... ecetera-ecetera, időben értesültök mindenről.
(#) szamóca válasza Action2K hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Lacus!
A belépő (sulitámogatási díj) marad 500Ft-on? És a kiállítóknak is kell fizetni, vagy ez az anyagi rész hogy volt tavaly?
(#) ethosz2 válasza Action2K hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Na hát igen, mennyibe is kerül, ha szeretnénk egy saját termet is? (például a HTA-val való bűvészkedéshez mindenképpen kell egy olyan, amibe nem nagyon hallatszik be a többiek zenéje, mert sok egymás utáni gyors meghallgatással kell kiválasztani a legjobb "hangú" alkatrészeket.)
(#) Syn7h37ic hozzászólása Feb 27, 2011 /

Erre lehet, hogy én is elmegyek.
(#) szamóca hozzászólása Feb 28, 2011 /

Egy gondolat.
Mivel van aki forrón, akarom mondani hangosan szereti a zenét hallgatni, hogy ne legyen ebből gond mint a tavalyin, időhöz kellene kötni a hangoskodást amellett hogy a legtávolabbi termet kapnák a többiektől. Kiírnánk az ajtóra hogy bömbölde, és kapnának két órát a hangos zenélésre úgy, hogy utána dugó a vad decibell-eknek. Ha az időkorlátot megszegik, áram leó a teremben, alapos fejmosás mellet. Mivel négy terem van, és akusztikailag igencsak kifogásolhatóak, ezért a popóra ülős hájend hatásra azért nem kell számítani. Teljes csatorna, illetve terem áthallás sem biztosítható. Tehát nyugodt, bőrfotelos, sweet point-ban ülős, kér egy kávét? típusú zenehallgatás nem lesz. De ez a önszerveződött rendezvény, elsősorban a készülékek megépítettségéről, szakmai csevejről, barátságok, ismeretségek szerzéséről szól, mindamellett természetesen, hogy a hangzás az egyik fő iránycsapás.
(#) Action2K válasza szamóca hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

A belépő ugyan úgy marad 500 Forint. Kiállítónak, nézelődőnek egyaránt. Nincs ami indokolná az inflációkövetést. Ez az összeg tényleg csak egy kis szimbolikus összegnek fogható fel, mert ahogy nézegettem hasonló kategóriájú összejöveteleket, ott igencsak a 2-3 ezer forintoknál indítanak. S ha nem olyan helyet bérelnek ahol tényleg optimálisak a körülmények, azaz Ők is csak suliban, rendezik ahogy mi is, akkor Nekik sem másabbak a körülmények, csak az áraik. A rendezvényünk amolyan BNV stílusú, azaz nagy termek, sok kiállító és nézelődő, csak éppen a kiállítói sátrak hiányoznak.

Van egyébként több terem is, csak tavaly ennyiben elfértünk. Ha kell, lehet még nyittatni termet. A hangoskodást tényleg jóval komolyabban kell venni. Tavaly is felhívtuk a figyelmet, rá, hogy ez inkább nézelődős, beszélgetős program, mintsem "frizurabeállító". Persze attól még adunk teret ennek is, csak közösen ki kel találni, és utána be is tartani. Az időhöz kötés jó is, csak én nem az egyhuzamban 2 órát, hanem a többszöri kisebb, pl 30 percet javaslom. Persze, ha olyan "messzi" terembe sikerül elhelyezkedniük, ami már nem zavaró a többi teremben, akkor hagy szóljon. Bár ezt kétlem.
Mindenképpen a nagytermet csak a beszélgetős, és pianóban hallgatózós, fejhallgató tesztelős, varázsszem villogtatós teremnek tartanám fent. Onnan a folyosón túl kezdődne pl. a "HTA aréna", aztán a "vakteszt", majd az egyre hangosabbak, s a legvégén (akár 1-2 üres terem után) a "bömbölde". Mint mondtam, ha így is zavaró, akkor emellett a teremkiosztástól függetlenül még marad az időbeosztásos javaslat is.
(#) szamóca válasza Action2K hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Jelentkezés Nálad mint eddig is? Mert akkor írj fel elsőnek.
Egy kb létszámot jó lenne látni, hogy mekkora az érdeklődés, mint a kiállítók, mint a látogatók részéről. Térképes izémizé is lesz esetleg?
(#) Action2K válasza szamóca hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Rajta vagyok az ügyön. Plakátot este feltöltöm. Jelentkezős, térképes izémizé is csak a napok kérdése, s beindul a gépezet. Addig forrasszatok, csiszoljatok, lakkozzatok...
(#) scooby_ hozzászólása Feb 28, 2011 /

A helyszín megint a Távközlési Technikum? Ha jó idő lesz akkor tuti hogy ott leszek. Moszkvaival már emlegettük a találkozót. Esetleg még megfűzöm a két gyakorlattanáromat ha nem gond...
(#) EcoPityu válasza Action2K hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Lackó!
A vaktesztes PC ABCD technológiával mi legyen?
Én beleépítem a párhuzamos port vezérelhetőséget, de a progi akkor is valakire vár, aki digitális gondolkodású!

Pityu
(#) Srajmund hozzászólása Feb 28, 2011 /

Sziasztok!
Ez jól hangzik, elvinném a Hiragámat, amit az A-osztályú topikban már fotókon mutogattam. Ha lehet jelentkeznék már most... Nem kizárt hogy addigra összeállítom a DoZ-t is, legyen legalább 2 cucc is nálam.....
(#) szamóca válasza Action2K hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Rajta vagyok egy szájtátóson.
(#) CIROKL válasza szamóca hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Ha megyek akkor meglesem !
(#) Doncso válasza szamóca hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Én is megyek, de idén csak szájat tátani.
(#) szamóca válasza Doncso hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Ezt még gondold át!
(#) szamóca válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Nincs olyan hogy "ha megyek". Neked kötelező a megjelenés!
(#) bakos13gab válasza Doncso hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Én is igyekszem végre kijutni. Valószínűleg csak mint néző. Félek beégnék azzal amim van...
(#) szamóca válasza bakos13gab hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Ha mindenki így gondolkodna, akkor csak egymást nézhetnénk. Az is egyfajta audiovizuális öröm, de azért nem mindenkinél.
(#) CIROKL válasza bakos13gab hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Amid van azt viszel , mindenre van érdeklődő ezért nem kell félni semmitől .
(#) bakos13gab válasza szamóca hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Hát a végén még felbátorodom és elviszem a gu50 se-t meg a fejhallgató erősítőm. Ez utóbbi releváns egyáltalán?
(#) ethosz2 hozzászólása Feb 28, 2011 /

Vakteszt lesz a végén? Ha lesz, akkor szerintem 2-3 féle hangfalon is meg kéne csinálni. (A hangfalcserétől sokszor elsőkből lesznek az utolsók és fordítva )
(#) ethosz2 hozzászólása Feb 28, 2011 /

Egy érdekességet észrevettem. Az előző találkozón az erősítők többsége CIROKL-é volt. Hát 30 erősítőből 15 az övé, úgy könnyű megnyerni az összehasonlítós tesztet. Kapásból 50% eséllyel indul, a többiek, meg csak 3,3%-al.

A mostani találkozón előreláthatólag átlépi a CIROKL-re jutó készlet a 20db-ot?
(#) CIROKL válasza bakos13gab hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Idézet:
„Amatőr Audiokészülék Építők”

Ezért lehetséges nem csak kimondottam végfok kiállítása , bármi egyéb is mehet ha netán van saját építésű bárminemű audio készüléked legyen az mondjuk CD, bakelit forgató stb...
Következő: »»   52 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem