Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Lassan itt a tavasz? Itt még tiszta fehér minden, épp olvadozik egy kicsit a hó.
Azért is mondtam, hogy lassan.
![]()
Ez évtől már minden hazai termelő köteles bevizsgáltatni (jó pénzért)a mézét! A kinából behozott, üzletláncokban forgalmazott méz állagú izét, pl. cukorból, és ki tudja még miből állítják elő, és a magyar mézzel javítgatják fel. Ebből is volt botrány, de a pénz nagy úr, így az EU vezérek elsimítgatják a csájnai dolgok útját az Eu-ban való terjesztésre, a kiskapuk meghagyásával, képzésével.
Még jó hogy az lenne az egyik fő feladatuk, hogy védjék az itteniek érdekeit.
Így van csak a metszeten. A nézet mindig egy és sérthetetlen.
![]()
Sajnos ettől a neked eladott méz még nem lesz jobb. Hiába vizsgáltatják be, nem lehet minden üveg mézet megvizsgálni.
Lásd a tavaly bezáratott hetedik cukorgyárunk és répaföldünk plusz balhék elsimítása. Most meg lehet nézni a cukor árát. Hadd fejezzem ki köszönetemet az Európai Uniónak, aki a harmadik országbeli cukortermelő országok nyomásának engedett! Mégis mit hittek? Majd Brazília háborút indít ellenünk? Sebaj, csak az illetékeseket kellett lefizetni.
![]()
Általában a bevizsgálás úgy történik, hogy a mézedet 200l-es hordókban elviszik, és bevizsgáltatják. Ha nem felel meg, (szermaradvány, antibiotikum, stb) megsemmisítik. A kici occóékét nem tudom vizsgálják-e. Én a munkatársamtól veszem, vagy a szomszédomtól. Persze erre sincs garancia hogy tuti, de jobban megbízok abban, mint a lidi polcán találhatóban. De ha tudnád miket eszel, mondjuk a kenyérben, sörben, akkor belázadnál.
A raktári gabonát, pl a kártevők ellen a silókba való betároláskor, egy K-Obiol nevű rovarölő szerrel permetezik be. Ez egy olyan szer amit az EU engedélyez, bár nem bomlik le, de kis mennyiségben nem káros a szervezetre, mondják. A gond azonban az, hogy ki sem ürül! és mint tudjuk, a sok kicsi sokra megy. Nem mellesleg az a Bayer cég állítja elő aki anno a DDT-t is. Nem is olyan vicces ugye?
És a DDT-ről ugyebár 1-2 generációval később derültek ki a problémák...
Nos, a DDT betiltása észak Afrikára pl. nem vonatkozik. Ott most is lehetnek készletek.
Ez azért érdekelhet bennünket, mert onnan jön be a zöld áru télen. paprika, paradicsom, stb.
Az igaz, hogy 200l-es hordónként vizsgálják, de ha megkapja az engedélyt, nem biztos, hogy azt a hordót palackozza amit vizsgáltak. Egyébként méhész barátomtól tudom, hogy az antibiotikumos szennyezés szinte minden mézben megtalálható, mert a nyúlós költésrothadás nevű méhbetegség miatt kénytelenek kezelni a méheket.
Én csak azt nem értem, hogy miért kell 200 literes hordóban? Talán azért, hogy ha az lenne a teljes készlet, akkor rögtön el is legyen kobozva? Mert a vizsgálathoz még fél deciliter is sok. Egy kémcsőnyi mennyiség (8 cm3) bőven elegendő.
Nem viszik a laborba az egész hordót gondolom, csak valami raktárba ahol mintát vesznek belőle.
De akkor minek annyi? Más magyarázatot nem találok, csak az előzőekben leírtat.
Ne tudja annak ellenére forgalomba hozni, hogy a vizsgálat pozitív lett. Állítólag volt rá példa.
Csak annyi, hogy így talán a sajátját viszi bevizsgáltatni és nem valami bolti bevizsgált üveg mézet vesz meg és azt adja át saját címkével. Mivel ezt kis mennyiségben könnyű eljátszani, de 200 literes hordóban már nehezebb, talán ez lehet az oka a dolognak. No meg ha van az illetőnek például 500 liter méz, akkor ha 200 liter nem felel meg, akkor nem kapja meg az engedélyt az árusításhoz, így elvileg a többit sem árulhatja. De mint tudjuk az engedély nem feltétlenül szükséges manapság az árusításhoz. Ha más nem szomszédoknak, stb eladja.
Logikus.
Idézet: ahogy írtam. Akkor beigazolódott a sejtésem. „Talán azért, hogy ha az lenne a teljes készlet, akkor rögtön el is legyen kobozva?”
Sziasztok!
Az MZ alakul, a tankot csak 7 órát csiszoltam... Festés is lesz, hamarosan.
Ezeket a képeket inkább rakd a pihenő pákások témába, ott jó helyen lesz. Tetszik nekem ez a motor. Egyszer nekem is kell majd egy ilyen gép.
![]()
Na ezt nagyon sajnálom:
Bővebben: Link
Hi
Csak így tovább. Az enyém vagy ~10 éve készülget. Nem tudom mi lesz velem nélküle ![]() Igen, és elég szomorú hogy eben az évben még jó hírt nem hallottam mint pl Talmácsi, benzin ár stb.
Akkor itt egy jó hír:
Nagyon szép lett a motor! ![]()
Szépek ezek a motorok! Egyszer majd én is szeretnék egy utcati, de most ezzel kell beérnem.
Nekem is volt 3 MZ-m. (TS125, TS150, ES125) Igaz már egy sincs meg. De jó kis vasak voltak. A BAXI-é kimondottan igényes darab.
![]()
Közdarab vagy ellendarab?
![]()
Szép napot!
Frissül a bolgganat:Bővebben: Link. A videó egy részében ellent mondok magamnak.Kíváncsi vagyok,feltűnik-e? ![]() Máté. [OFF]Blogganat... :zavart1:
Ezek közdarabok voltak.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |