Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Proteus

Témaindító: sagal, idő: Nov 24, 2005
Lapozás: OK   12 / 45
(#) kkrisz75 hozzászólása Feb 5, 2011 /

Lehet le maradtam, vagy átsiklottam felette, de a mérték egységet nem lehet átváltani mm-re?

Nem találtam ilyen irányú kérdést sem.
(#) Medve válasza kkrisz75 hozzászólására (») Feb 5, 2011 /

Jó reggelt kivánok, ARES->view->Metric. Vagy ott van az "m" ikon felül.
Nekem is lenne egy kérdésem. Eddig rendben működött a szimuláció, majd elromlott, s a következő hibaüzenetet kapom (1.kép). A pirossal jelzett mappa létezik, bár nem a 8.3-as formátumban. De sebaj mondom, létrehozok egy másikat az F:/lisa-t. Ezt át is irtam a Set Path ablakban, (ahol eddig az a mappa volt bejegyezve, amit a hibaüzenet kiírt) ahogy a 2. képen látható, de semmi eredmény. Hol tévedtem, mi a hiba?..... A Proteust amúgy újratelepítettem, de úgy tűnik, hogy az új telepítés örökölte a régi beállításait. Talán mert nem volt uninstall (?)
(#) Medve válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 5, 2011 /

hello, stimmel minden, nálam is csak "pdf" ek vannak, szépen híznak, átirtam az útvonalat a hosszú fájlnevekre, de a hibaüzi ugyanaz. Amúgy ez a LISAxxxx fájlnév szerintem véletlenszerű, mert minden szimulációs próbálkozás után más lesz a sorszáma. Egy ideiglenes fájl lehet (?)
(#) bzolitb hozzászólása Feb 9, 2011 /

Sziasztok!

Virtual terminált szeretném használni proteusban, de valamiért amikor a mikrokontroller adatot küld a terminálnak, akkor a terminál nem jól jeleníti meg a karaktereket, ez látszik a terminálban: "€€€€€hjjkhjhkjkj€€€€€€€€€€€" Szóval minden egyes fogadott karaktert dollár jelként jelenít meg, de ha a terminálból küdlök a mikorkontrollernek, akkor az jól látszik a terminálban. Nem találom ez a hiba mitől lehet, de a beállítások megfelelők (paritás, adatbit, stopbit...)

Köszi a segítséget.
(#) kobold válasza bzolitb hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

Én azért megnézném, hogy az átviteli sebességek egyeznek-e, az szokott ilyet művelni.
(#) Kudredin hozzászólása Feb 14, 2011 /

Egy érdekes kérdésem lenne. Proteus ISIS-ben, egy Time delay-es flip-flop áramkört próbálok csinálni.

Kezdetben egyszerre felvillan az egyelőre csak 2 LED, majd egy gombnyomás után ami kb 10 mp-ig tart, átvált az adott oldal LEDjére.

Megoldottam valahogy a Time Delayt, de az a bajom, hogy az AND kapun átjövő jel nem húzza be a relét amit használok.

Mi lehet az oka? Az 555 IC outputja behúzza, a sima +5v behúzza, de amikor a jelet össze akarom kombinálni egy AND kapuval, akkor habár a piros kocka megjelnik az AND kapu outputjánál, és a relé inputjánál, nem húzza be a relét, mert a flip-flop ugyanúgy két álláson van egyszerre...

Feltöltöm az áramkört, remélem valaki megtudja mondani mi fölött siklok el...

Előre is köszönöm!!!
(#) Kudredin válasza Kudredin hozzászólására (») Feb 14, 2011 /

És ha már itt tartunk, valaki azt is megmondhatja, hogy az hogy a flip-flop áramkörön egyszerre világít a két LED az valóságban is úgy lesz, vagy nem.

Köszönöm!!!
(#) Kudredin válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

Hm...ebből is látszik, hogy csak lelkes amatőr vagyok...azóta átdolgoztam a tervrajzot, átnéznéd, hogy a "fizika törvényeinek" megfelel-e majd a való életben? Értem ezalatt, ha ebből PCB-t csinálok akkor nem fog elfüstölni?

Előre is köszi!!!
(#) bzolitb válasza kobold hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Szia, kicsit hanyagoltam a témát, hátha találok megoldást, de nem találtam. Leellenőriztem mindent, végső megoldásként megkérnélek, hogy a csatolt fájlokat nézd meg kérlek, hátha te észreveszed benne a hibát. Ha jól emlékszem hw-el megépítve működik tutira. Köszi.
(#) mazso1988 hozzászólása Feb 28, 2011 /

Sziasztok

Érdeklődnék hogy a Proteus 7.6 működik Windows7 64-bites operációs rendszeren?
(#) edison14 válasza mazso1988 hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Ha jól tudom akkor igen. Ha esetleg nem indulna akkor a kompatibilitás fülön át kell állítani windows xp-re és menni fog.
(#) mazso1988 válasza edison14 hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Köszi
Akkor megpróbálom így!
(#) bzolitb válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Köszönöm, levettem 1200 baudra, működik hibátlanul. Egy kis magyarázatot is kaphatnék hozzá, hogy ez miért így működik, hogy ha más beállításokkal kell legközelebb dolgoznom, akkor is tudjam, és ne ész nélkül nyomkodjam? Nem értem egyébként, hogy miért kell a mikrokontroller baudjának nagyobbnak lenni, mint a terminálnak, hiszen a gyakorlatban is a 2 eszközt azonos baudra állítjuk be, hogy minél jobban "szinkronban" legyen a két egység.

Jogos! Különösebb figyelmet nem fordítottam azokra a bitekre, nem is gondoltam, h bekapcsolja defaultból az osztást.

Már csak arra kéne rátalálnom, hogy a sortörés "\n" és hasonló dolgok miért nem működnek a terminálban. ha a USART_Transmit('10'); parancsot küldöm el, az sem működik. Ha nem így, akkor sortörést, vagy tabolást hogy tudnék küldeni a terminálnak?
(#) lacbp hozzászólása Márc 3, 2011 /

Sziasztok!

Olyan gondom akadt, hogy Atmega16 -tal szeretnék napkollektor vezérlést csinálni. Főleg hőmérés, és mágnes szelep működtetés lenne. A hőmérés 1-wire ds18b20 -szal működne, bascomban írva. 2 soros LCD -re kiírva az adatok. Mindezt Proteus 7.6 ISIS programban szerettem volna modellezni, de sehogy sem tudom rávenni , hogy működjön a hőmérés. Van valakinek valami 5lete, vagy esetleg egy működő atmega -s bascom bas fájl, és egy működő proteus fájl, amit láthatnék működve, és beleáshatnám magam, hogy én miben hibáztam?! Szerintem nem áramköri hibám lehet, hanem valami beállítási dolog, de nem jövök rá...

Köszönöm!
(#) vicsys válasza lacbp hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

(#) lacbp válasza vicsys hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

ezt nevezem villámgyors reakciónak!

köszönöm előre is. meglesem hogy mit küldtél!
(#) mazso1988 hozzászólása Márc 4, 2011 /

Sziasztok

Érdeklődnék hogy valaki már használta a Proteust Windows7 64-bites Operációs rendszeren?

Mert én sajnos nem bírom működésre bírni.
(#) szitko válasza mazso1988 hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Szia.
Én most is win7 alatt használom és megy rendessen (7.7).
Mi nem megy?
(#) mazso1988 válasza szitko hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

A végén mikor feltelepült nem engedi nálam valamiért patchelni!

Pedig én is a 7.7 verzióval próbálkozom.

De engedi, csak van egy dll fájl amit abba a könyvtárba kell másolni amiben patchelni szeretnéd. Ha jól emlékszem akkor az update.dll-t kell átmásolni, de nem vagyok benne biztos.
(#) mazso1988 válasza szitko hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Köszi már ez is nagy segítségemre van, és esetleg azt megtudnád mondani hogy ezt a bizonyos dll. file-t hol találom meg a telepítési csomagon belül?

Az attol függ, hogy honnan töltötted le.
Ment egy pü.
Remélem menni fog.
(#) lacbp hozzászólása Márc 6, 2011 /

Nem lehet, hogy a proteus a z 1w eszközöknél az 1wsearchfirst részt nem ismeri? mert látom hogy 1 eszközzel szépen elmegy, de ha nem tudom az eszköz számát, akkor nem találja meg... így több eszközt nehéz felfűzni ds18b20 ból..
(#) mazso1988 hozzászólása Márc 6, 2011 /

Sziasztok

Korábban már volt szó róla valaki felvetette, hogy találkozott olyan hibával hogy a Proteus szimuláció alatt magától bezáródik.
Én is ugyanezt tapasztaltam csak a 7.7 SP2 verziónál, de nálam mikor áramkört tervezek, szimulálok akkor is folyamatosan bezáródik a program .
(#) edison14 válasza mazso1988 hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Milyen operációs rendszert használsz? Általában a windows 7-nél a kompatibilitás probléma szokta okozni. Ha W7-et használsz akkor próbáld meg átállítani a kompatibilitást WXP-re.
(#) vicsys válasza lacbp hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Nekem működik. Egy kicsit belassul, de megy.
(#) lacbp válasza lacbp hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

hihetetlen, egyszer csak elindult. 2 hónap után, valamit jól csináltam.....
(#) mazso1988 válasza edison14 hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Szia
Igen Win7 alatt használnám a kompatibilitás az Win XP SP3 van állítva és még így is probléma van a működésével.
Következő: »»   12 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem