Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszóró probléma
Lapozás: OK   24 / 42
(#) skero válasza Cs.Csaby hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Itt a sony -ik közt lapozgatva találsz szélessávúakat ,igaz egy kicsit nagyobbak (83mm) ,de hátha valamelyik megtetszik Bővebben: Link
(#) shalafi.66 válasza Cs.Csaby hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Az a baj, hogy ilyen kis méretben kereskedelmi forgalomban olyat, ami jó is, nem találni.
(#) petya1029 hozzászólása Márc 8, 2011 /

szerintetek ez az erősítő és hangszóró jó lenne együtt?
erősítő:http://www.briver.hu/termekek/auto_hi-fi/erosito/2_csatornas/21651_blaupunkt_gta_2_special_mk_ii_erosito.html
hangszóró:http://www.tutihifi.hu/aru.php?kod=00263

köszi előre is a válaszokat
(#) moker4 hozzászólása Márc 8, 2011 /

Sziasztok!
Remélem jó helyre írok, létszi ne öljetek meg ha nem
Van 2 db phillips csipogóm és hangszóróm 15w-osak de 12 Ω-osak, szeretném őket kocsiba tenni, de tudtommal, azok 4 Ω-osak, hogy tudom ezt összehozni? valamennyire konyítok hozzá, ha leírjátok, meg tudom csinálni.
Előre is köszönöm

Kép0099.jpg

(#) hangszoros válasza moker4 hozzászólására (») Márc 8, 2011 1 /

Akko Te varázsló vagy.
Ha szétszeded átekercselni, akkor többé nem az igazi.
Használd ahogy van a jó kis Tv hangszorókat
(#) ptesza válasza moker4 hozzászólására (») Márc 9, 2011 /

Így ahogy van.
(#) ptesza válasza hangszoros hozzászólására (») Márc 9, 2011 /

Nem akar tekercselni
(#) moker4 válasza hangszoros hozzászólására (») Márc 9, 2011 /

nem varázsolni akarok, csak esetleg úgy bekötni. hogy szóljon hangosabban, mert ugyanis tudtommal így 1/3-a teljesítményt ad le, vagy ellenálás vagy valami, de nem tekercselni.
(#) steelbird válasza moker4 hozzászólására (») Márc 9, 2011 /

Ahhoz, hogy nagyobb teljesítményed legyen, vagy a hangszóró ellenállását kell csökkentened, hogy nagyobb áram folyjon rajta, vagy a hangszóróra menő feszültséget kell növelned.
Az elsőhöz tekercselni kellene a hangszórót, a másodikhoz pedig vagy nagyobb teljesítményű végfok, vagy nagyobb tápfeszültségről üzemelő végfok kellene.
Egyik sem egyszerű, gondolom, az autós cuccod eleve adott, úgyhogy szerintem tegyél le róla, egyszerűbb, ha veszel kisebb impedanciájú csipogót.
Esetleg úgy megoldható, hogy egy impedancia-illesztő transzformátort teszel a csipogó elé, de azt is méretezni kell, és nem biztos, hogy az autórádiód, vagy erősítőd végfokozata szeretni fogja a trafós terhelést. A csipogón lévő kondenzátor helyett az illesztőtrafó előtt már meg kell oldani a mély hangok leválasztását, stb...
Szóval, körülményes.
(#) hangszoros válasza moker4 hozzászólására (») Márc 9, 2011 /

A legeredményesebb akkor lehetsz, ha a hirdetésbe, felnyomód, és Hufért, vagy bartelba elcseréled. Ne lepödj, meg ha a 4 Ohmos szerzemény halkabb, és rosszabb lesz ! Biztos, hogy kellemes hangú - nem tuc tuc - darabok. Akik a finom emberi hangra vágynak örülnének neki.
(#) karpi válasza Cs.Csaby hozzászólására (») Márc 9, 2011 /

Szoval van keszen olcson az uzletben ilyen kis erosito ,tobb fajta is ..szerintem nem eri meg a munka a doboz stb barkacsolas az egeszet ..es altalaban nem fog olyan esztetikus lenni mint a gyari cuccok.

Ezekben kis papirmebranos hangszoro van aminek a peremen puha gumi/hab gyuru van. A membranra ra van ragasztva egy muanyag ( tukorfenyes metelizalt ) gombszelet befele homoru , evvel a membran tomeget noveltek meg igy valahogy szol a melyebb tartomanyban is a kis dobozba ( vagy lerontottak a kozeptartomanyt hogy valahogy szelesebb legyen a hangsav ?).
Minoseg az nem a cel csak anyi hogy valamivel jobban szol mint a laptop/notebook belso ksi csipogoi. Az aruk 10-20 Euro kozott van attol fuggoen milyen ceg stb... a gyarto..

De 15W szelessavu 5cm atmeroju hangszorot nem nagyon lattam.
(#) petya1029 hozzászólása Márc 9, 2011 /

Más kérdésére egyből bír mindenki válaszolni... De az enyémre már senki se bír.... kösz szépen ...
(#) hangszoros válasza karpi hozzászólására (») Márc 9, 2011 /

Az a kicsi metalizált ... nem befolyásolja gyakorlatilag a tömeget. Atól fügően Hogy hová , hogyan van beragasztva a magasat, és az iránykarekterisztikát tudja számotevően befolyásolni. Porvédőnek hivják.
(#) janik00133 hozzászólása Márc 9, 2011 /

Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy, eddig 1 20cm mnc mélynyomóm volt. De szeretnék valami 1 komolyabbat itt gondolok márkára és ebben kérném a segítségeteket!
Nektek milyen van vagy melyik az a melyik az amelyik épp megéri a pénzét?

Az erősítő 1 beépíthető sub erősítő
zenei/névleges teljesítmény:200/100 W
frekvencia átvitel:10–150 Hz
aluláteresztő szűrő vágási meredeksége:12 dB/oktáv
fix felüláteresztö szürő töréspontja:10 Hz
terhelhetősége :4–8 Ohm
(#) Inhouse válasza janik00133 hozzászólására (») Márc 9, 2011 /

Esetleg, hogy milyet ne...
SAL
Blaupunkt
Tesco gazdaságos...

Régebben hallottam olyan 20cm Helix mélynyomót, hogy nem cserélnéd le.
Valamilyen érzékenyebb hangszórót keress, ami bassreflexben szeret lenni, így kaphatsz ugyanabban a rendszerben nagyobb, erőteljesebb mélyeket. Gondolom ez lenne a cél...

Üdv
Inhouse
(#) shalafi.66 válasza janik00133 hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

200mm-el elég nehéz lesz bármi értelmeset, az autós kategória túlzottan érzéketlen, az olcsóbb nemautósok meg mélytartományban kevesek. Van még fehérváron négy darab braun membrános 250mm-es mély, azokkal már lehet valamit kezdeni.
(#) shalafi.66 válasza moker4 hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

Nncs szükség 4 ohmosításra, így is el fogja érni a hangszóró a terhelhetősége határait.
(#) shalafi.66 válasza hangszoros hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

Azért egy 50mm-es hangszórónál a tömeget is. És az iránykaraktert gyakorlatilag nem, a hangszóró átmérője miatt.
(#) moker4 válasza shalafi.66 hozzászólására (») Márc 12, 2011 /

köszönöm a válaszokat....
Hát....kiszedtem a rosszakat, bewraktam esztétikusan ezt a csipogót a párjával együtt. akkorát szólnak, hogy leszólják a többi 4 magast.Jó lett a végeredmény.Pedig nem csináltam velük semmit5
(#) csabacsaba hozzászólása Márc 13, 2011 /

Sziasztok van egy autoba valo melyladam eleg gyenge 4ohm 50W 20 cm a hangszoro.Akarok tenni bele vamilyen 20 cm hangszorot csak fogalmam sincs hogy milyent tegyek szerintetek ha veszek egy ilyent bele eleg lesz szobaba vagy autoba?
Az uj hangszoro parameterei:
Max. teljesítmény: 200W
Impedancia: 8 Ohm
Érzékenység: 91dB
Frekvencia: 35Hz - 5kHz
Mágnes: 30 Oz
(#) shalafi.66 válasza csabacsaba hozzászólására (») Márc 13, 2011 /

Ezek olyan fele sem igaz paraméterek, valószínűleg egy hajszállal sem lenne jobb az előzőnél.
(#) csabacsaba válasza shalafi.66 hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

S akkor te milyent ajanlanal hogy milyen 20cm hangszorot vegyek?Valami otlet?
(#) shalafi.66 válasza csabacsaba hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

Miből tudsz még válogatni, és milyen áron?
(#) gida hozzászólása Ápr 3, 2011 /

Sziasztok!
A képen látható somogyi mélynek mi a típusa?
Előre is köszi!
40cm az átméröje

sal.jpg

(#) deadlyroberta válasza gida hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /

Aszhiszem 2040 és elég rossz...
(#) deadlyroberta hozzászólása Ápr 14, 2011 /

Sziasztok fiúk! Most meglepödtök de a fórum lánya hangfalat akar épiteni mégpedig 2x200 wattos yamaha ax 500 asához! szerintetek ez a https://www.sal.hu/termeklap.aspx?term_id=4645 sal megfelel vagy valami mást keressek? Mindenképp olcsón és jól szeretnék kijönni, nagyonagy hangeröt elérni!
(#) Turbina33 válasza deadlyroberta hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /

Szia!

Szerintem azért a pénzért jobbat is tudsz venni!
Vagy Reflex 15R400-at tudnék még ajánlani,az tényleg ütős!
(#) deadlyroberta válasza Turbina33 hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /

Hát köszi szépen még sporolhatok de nagyon nagy pofáraesés hogy 2x200 wattbol csak trüközésel hozhatok ki "150 db-t"! Nem is tudom mikor voltam egy bulin és ott volt fülfájós hangerö persze nem azért kéne hogy kinozzam magam .De ott is 2 láda volt monitornak a pultnál és csak 3 utas 1 mélynomós... azok is max 200 wattosak lehettek!
(#) ptesza válasza deadlyroberta hozzászólására (») Ápr 15, 2011 / 8

150 db az 150 darab. dB -t akartál írni.

125 dB már nagyon hangos, aminél már nem kell több az biztos.
(#) Turbina33 válasza deadlyroberta hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /

A hangerő azért nagyon sok dologtól függ! Réges-régen,amikor még bulikat csináltunk,mi is pofára estünk egy párszor.Belőttük a hangot üres teremben,nagyon tuti a szerkó,hangerő dögivel,aztán ellepte a tömeg a termet és csönd lett...
Sajnos a minőséget meg kell fizetni! Ha hangerőt akarsz,akkor ne építs,vegyél készen,sokkal olcsóbban kijössz! :yes:
Következő: »»   24 / 42
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem