Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   34 / 313
(#) zolika60 válasza Belorusz32 hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Itt van telefon is:Bővebben: Link
Az előbb csak betettem a mit a kugli elsőnek talált, de van sok.
Bővebben: Link
(#) pipi válasza Belorusz32 hozzászólására (») Márc 3, 2011 / 1

hqelektronik.hu-n is nézd meg
(#) Belorusz32 válasza pipi hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Ez az! Srácok itt van! Éppen ma frissítették a listájukat! Több féle is van nekik! Kár, hogy pesten vannak. Na mindegy regelek náluk aztán holnap rendelek gyorsan! Köszi "Pipi" ász vagy
(#) Belorusz32 válasza Belorusz32 hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Természetesen a HQelektronikánál!
(#) Sanyika71 hozzászólása Márc 6, 2011 /

Friss tagként üdvözlök mindenkit :wave:
Adott egy Xerox XA7-19i.... természetesen hibás.
Igyekeztem videóban megörökíteni a hibajelenséget... khmmm... hát minőség szempontjából kihívásokkal küzd a felvétel, de a lényeg talán látszik... próbálok hangfájlt is mellérakni (nem tudom sikerül-e), mert hogy cicereg világosabb képi tartalomnál (többek között a start gombra kattintva is) és szétesik a kép...
Ha bárki tud valami okosat mondani, az ne kíméljen.
Videó melléklet 1
Videó melléklet 2
(#) kadarist válasza Sanyika71 hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Szia!
Nagy az esély arra, hogy itt is kiszáradó elektrolitkondenzátor okozza ezt a hibát.
(#) Sanyika71 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Jujjj ez gyors volt.

A fórumot majdnem végigolvasva én is ebben reménykedek... egészen pontosan a kondikat mindenképpen kicserélem... de azért az ember megerősítésre vár...

Köszönöm a gyors választ!

Ha van még valakinek ezzel kapcsolatban véleménye, vagy aggálya, várom az észrevételeket...
(#) kadarist válasza Sanyika71 hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Gondolom a videokártya hibáját kizártad.
(#) Sanyika71 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Pillanatnyilag egy Dell P790-es CRT működik rajta... mondanom sem kell hibátlanul.
(#) didyman válasza Sanyika71 hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Mire vársz még? 10 perc alatt szétszedhetted volna és kicserélhetted volna az érintetteket.
(#) Sanyika71 válasza didyman hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Már ha lenne alkatrészem...
Én ilyen felkészületlen vagyok.
De már rendelem az alkatrészeket... hogy ne unatkozzak.
(#) kadarist válasza Sanyika71 hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Találtál benne púpos tetejű kondenzátorokat?
(#) Sanyika71 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Egy kettő közelít ahhoz az állapothoz, amikor azt lehet rá mondani, hogy "mintha"... de mivel ez egy elég kézenfekvő hibalehetőség, ezzel kezdek... de olyan klasszikusan egyik sem púposodott fel...
(#) kadarist válasza Sanyika71 hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Ha egy kicsit domború a teteje, tehát nem teljesen egyenes, akkor az már hulladék és okvetlenül cserére szorul.
(#) Sanyika71 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Na pont erre gondoltam én is
(#) harald hozzászólása Márc 8, 2011 /

Sziasztok Lenne egy kis gondom adott egy Philips 17 colos monitor a következőket produkálja ha bekapcsolom bevillan a kép (indítóképernyő ) kb 1 másodpercre utána sötét kb. 5 sec. ekkor megint bevillan és elmegy készenlétbe led sárga
ha bekapcsolom a gépet akkor ugyanezt produkálja csak ekkor úgy néz ki mintha be lenne kapcsolva led zöld viszont kép nincs háttérvilágítás elméletileg jó mert rákötöttem egy másik csövet ami tuti jó (igaz nem belevaló) az is csak kétszer felvillan
köszi a segitséget előre is
(#) bbalazs_ válasza harald hozzászólására (») Márc 9, 2011 /

Kerlek, olvass vissza egy kicsit, az egesz forum kb. 90%-a errol szol. Alabb talalsz otleteket, megoldasokat.
(#) pali_2006 hozzászólása Márc 10, 2011 /

Sziasztok , egy LG FLATRON L1917S tipusú monitor javításában kérném a segítségeteket . A tápban a kondikat már ki cserélgettem , a tápfesz meg javult de jelentkezett egy másik probléma a kép bekapcsoláskor függőlegesen két fekete csíkkal indít és egy re több jelenik meg valtakozó színekben ahogy a képen is látszik .
Mi lehet még a baja ?Segítségeteket előre is meg köszönöm.
(#) attila1 válasza pali_2006 hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

Szia.Próbáld kicserélni a vízszintes eltérítő ic körül a kondikat is,de lehet,hogy forrasztási hiba okozza.
(#) pali_2006 válasza attila1 hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

Szia , teszek fel képeket és meg tudnád mutatni körülbelül, hogy milyen kondikra gondoltál és, hogy szerinted hol keressek forrasztási hibát. Előre is köszi.
A képeknek nem a legjobb a minőségük!
(#) kadarist válasza pali_2006 hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

Ebben nincs eltérítő, mert ez LCD. Szerintem scaler-hiba és nem nagyon javítható. Talán még a panel csatlakozásait ellenőrizd.
(#) Belorusz32 hozzászólása Márc 12, 2011 /

Sziasztok!
Nekem sikerült megjavítanom a monitort! A CCFL cső törése, ill. hogy belülről elégett az egyik végén, ahol az elektróda bekötés van problémám volt. A többi se remekel, mert látszik, hogy vörösen izzik amikor bekapcsolom. Na mindegy még működik. Kap egy kis képernyővédőt hamarabb, meg 5 perc után kikapcsol a cucc, aztán meglátjuk meddig bírja így! Infó lehet még, hogy vastagabb cső került bele mint volt! 2mm átmérőjű volt benne, én 2,6mm-t tettem bele! Simán belefért. Sikeres javítást mindenkinek.
Üdv:Béla
(#) didyman válasza kadarist hozzászólására (») Márc 12, 2011 /

Ez az eltérítő tetszett
(#) didyman válasza pali_2006 hozzászólására (») Márc 12, 2011 /

Ez nem annyira a scaler, sokkal inkább a panel hátsóján lévő dekóder baja lesz. Vagy a csatlakozást rontottad el, vagy sikerült némi ESD eseményt produkálni. Az LCD-k adatvonalai rendkívül érzékenyek erre. Esetleg a gate meghajtók (sorok kezelése) tápja röppent el, még azt érdemes lehet javítani.
(#) attila1 válasza pali_2006 hozzászólására (») Márc 12, 2011 /

Mellényúltam az eltérítővel...Persze nem volt egyértelmű,hogy lcd,vagy crt.
(#) didyman válasza attila1 hozzászólására (») Márc 12, 2011 /

Ha a téma címe nem egyértelmű...
(#) attila1 válasza didyman hozzászólására (») Márc 12, 2011 /

Igazad van,nálad a pont!
(#) harald válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 13, 2011 /

Köszi sajnos végignyálaztam mind a 34 oldalt és nem jutottam semmire szetszereltem a monitort az a baj hogy nem tudom merre tapogatózzak nem cső hiba mert nem jon ki a nagyfesz csak addig amig a monitor bekapcsol kb kétszer 1 másodpercig utánna semi a led világit mintha be lenne kapcsolva csak ha legalább tudnám hogy atáprésze vagy a másik panel a hibás már nagy eredmény lenne de köszi a lehurrogást
(#) attila1 válasza harald hozzászólására (») Márc 13, 2011 /

Az inverter csendben megy abban a pár másodpercben,amíg életre kelti a csöveket?Az elötte lévő áramkörre kéne rámérni,hogy nem-e húzza le valami a tápfeszt.Melegedni nem melegszik semmi a tápon,vagy a vezérlőpanelon?
(#) Belorusz32 válasza harald hozzászólására (») Márc 13, 2011 /

Pedig Harald az világítás probléma lehet, mert nekem is ezek a tünetek voltak. Csak egy csővet kellett cserélnem és azóta is gond nélkül megy a cucc! Tegyél kívülről egy plusz csövet a hátérvilágítás csövei mellé! Ha valamelyiknél megmarad ott van a gond. Nézd meg, hogy a LCD lapon van e kép! Fordítsd a fény felé! Ha van kép akkor világítás. Ha nincs akkor szalagkábel kontakthiba! Egyenlőre nincs több ötletem! :no:
Következő: »»   34 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem