Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Az eltéritő, épp hogy rá fér a csőre,de amugy talál, és a fesszűlcség is jo,itt valahogy ,a szineket kell hejre hozni, ha lehet.
Na az már tény.De engem ne stimulálgasson egy tv.Max az asszony
Komolyra fordítva a szót.A Tevion-al kapcsolatban senkinek semmi ötlete?Többször be kell kapcsolnom a főkapcsolónál,hogy elinduljon a hang Merre keressek??
Na most te a régi cső eltérítőjét tetted át az új cső nyakára? Ez így nem fog menni, csak a saját eltérítő és korrekciós szerelvényeivel lehet jó egy képcső
Üdv.A Thomson tv belsejét átforrasztottam ,úgynézki rendben van,már nem kapcsolgat ki-be.Viszont az feltünt,hogy néha több idő kell neki bekapcsoláskor,hogy kép-hang rendben legyen.A hibakód listában csak a 26-os szerepel.Visszaolvasva talán a képcsőfűtés lassúsága okolható ezért.Kérdésem,hogy ez mire vezethető vissza?A G2 poti kissé lötyögősnek tűnik a sorkimenőben.Ez miatt,vagy esetleg a képcső gyengélkedik?És így meddig maradhat üzemképes?
A válaszokat köszönöm! Attila
Azért mert az uj eltéritő, nem talál a csatlakozokkal,és egys zerűbb is mint a z eredeti,hogy lehet őssze hozni?.
Ez az uj kepcsönek a z eltéritője, erre nem találnaka kábelezések.
A szervizmenüben van egyolan menüpont,hogy G2 beállítás.Ezen keresztül kell a helyes G2 feszt beállítani.Ha csak feljebb tekered,az nem sokat tesz,meg kell az elektronikának is tapasztalni ,mi a helyzet.A képcső fűtését nem érdemes bántani,az gyárilag be van állítva.
István Ui:Este megyek haza,megnézem,mi a rendes eljárás,és leírom,ha addig valaki nem teszi meg ezt.
A 7-es lábon lévő ellenállás smd, azt nem bántottam. A 8,9 lábon lévő ellenállásokat kiforrasztva azt tapasztaltam, hogy az R és G ágat piszkálva semmi nem változik, de amikor a B ágét forrasztottam ki, a képernyő fekete lett, csak a felső 5mm-en volt egy elmosódott zöld vonal. A TDA 6111 IC jó, kettőt megcseréltem és semmi nem változott.
Képcsöves lenne? Esetleg van még ötlet?
Szia! Sikerült beszereznem kb 1 hónap alatt a kvarcot. Köszönöm a tippet,de nem az az alkatrész a rossz.A hibajelenség még mindig fennáll.Nincs színe ha az antennáról kapja a jelet,de ha dvd-t rákötöm AV kábellel akkor színes a kép.Lehet,hogy tényleg Az IC a rossz?
Na.Halott a topic?Kijött a jóidő,mi?
Amm..ic-t hogyan tudok kimérni,hogy jó-e? Bocsi a kérdésért,de csak hobby szinten foglalkozom vele.
Pl végfok.Annyira nem értek hozzá eléggé kezdő vagyok.Nem mind1,hogy milyen ic?
Szeretném beleásni magamat ezekbe a dolgokba,mert nagyon érdekel.
Ha kap tápfeszültséget, kap vezérlést és még nincs is túlterhelve, valamint a rákötött alkatrészek is jók, de mégsem működik rendesen, akkor rossz az IC.
A Tevion hibájával kapcsolatban.Ma észrevettem,hogy ha bedugom a fejhallgatót a dugóba és kihúzom akkor elmegy a hang.Érdekes módon hiába piszkálom,nem jön vissza.Lehetséges,hogy a jack dugó bemenet nem jó?Mit lehetne tenni vele?Kicserélni vagy kikötni a rendszerből?Ötlet valakinek??
Köszönöm előre is.
Észre vettem azt is,hogy ha nincs hang és felteszem teljes hangerőre akkor a hangszóróhoz közel hajolva nagyon halkan lehet hallani a hangot.Lehetséges,hogy nem adja vissza a hangot a jack bemenet?
Szia. Megtaláltam a menüben a G2 opciót,annyit csináltam próba képpen,hogy kivettem a pipát.Olyan furcsa színezete lett a képernyőnek,aztán hamar visszapipáltam a biztonság kedvéért.Rendben,majd visszanézek.köszi előre is! Attila
Szia sikerűlt összehoznom ,a segitcségedeel ,vissza tettem a másik eltéritöt ,és megyen vele ,a csatlakozok is találnak csak én nem ,néztem ugy uttána,annyi a szépség hiba hogy mintha ki lenne nyitva a kép jobban.
A 12 karika félig a servise menuben lehet állitani rajta amit tudtam be állitottam ,a sassin nincs meg az összes csak 2 bd ,köszi.
Ic-t csak leprobálni lehet kimérni nem.Ezt még nem montdta senki?
Ki kell kötni ha nincs rá szükség mert csak hibát csinál.
Köszi a választ Swedhart.A Tevionra semmi ötlet?Nagyon zavar,hogy elmegy a hang és szórakoznom kell,hogy visszajöjjön.Ma néztem kiszedtem a panelt volt hang,de ha megmozdítottam elment a hang és utána nem jött vissza akárhogy mozgattam,kocogtattam.Kikapcsoltam és vissza és megint volt hang,de megint megmozdítottam és elment.Utána hiába kapcsolgattam ki és be a főkapcsnál,semmi.Bekapcsolom 30 perc után és van hang,de csak max 5 percig és utána elmegy.
Na most már el sem indul. Lehet hallani,hogy indulna,de csak kattog.
A Tevionnal kapcsolatban: Nincs véletlenül egy második érintkező-pár a hálózati kapcsolóján a TV-nek?Ez az un. segédérintkező,ha ez átvezet,akkor elmehet a hang,meg vacakolhat az indulással is.
István
Idáig semmi baja nem volt az indulással.Ma kikapcsoltam a főkapcsolónál és vissza,de már nem indult be.Azt lehet hallani,hogy többször próbál indulni5-6 alkalommal és utána csend.Semmi nem történik.Nem lehet,hogy egy elko vagy valami ment el a trafónál?Nem tudom,de még csak tippem sincs.
Üdv!
Van egy 2003-as LG TV-m, ami szépen működik bekapcsolás után, majd teljesen véletlen idő múlva kikapcsol az előlapi led villog és közben a hangszórója 'ropog'. Közelebb hajolva hallatszik hogy megpróbálja a magát visszakapcsolni (szaggatott sípolás) de valamiért nem tudja. Aztán ha kicsit így hagyom (akár 10 perc is lehet) egyszer csak visszakapcsol. Mi lehet a baj? Érdemes megjavítani? Köszi a válaszokat!
Szia!
Tipikus forrasztáshiba, ami a melegedés hatására aktivizálódik.
Akkor csak annyi, hogy forrasszam át a táp környékét? Vagy az egész nyákot?
A melegedő, nagywattos hűtőbordára szerelt alkatrészek lábait forraszd át. Ha szerencséd van, akkor szabad szemmel is meglátod a repedt forrasztást.
Sziasztok.Látom kihalt a pálya,de azért én kérdezek hátha valaki ide talál és segít nekem.
A kérdésem a következő:Lg Flatron 29fb5rlx-tv-nek van service menuje és ha igen,hogy tudok belépni.Aki tudja kérem írja meg nekem. Köszönöm szépen.
Hehh Elkezdtem az összes hűtőbordás IC-t átforrasztani, az utolsó lett volna egy STR-F6654, aminek 3-as lába egy kék ív kíséretében jelezte, hogy nem tart igényt a forrasztásra, így most már be se kapcsol a TV De legalább most már tudom, mi a baj...
Mindenesetre köszi a segítséget. Jah még annyi, hogy az mindegy nem, hogy STR-F6654 vagy STR-F6654R? Csak mert R jelűt már nem kapni itthon... |
Bejelentkezés
Hirdetés |