Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok van egy
ck5073t tipusú samsung Hibajelenség megkapja az áramot és mély koppanás szerű hangot ad , de se kép se hang Mi okozhatja?
Sziasztok mesterek.Van egy Tevion 16:9-es virtual dolby-s tv-m.A problémám az lenne vele,hogy van amikor elmegy a hang rajta és olyankor ha kikapcsolom és vissza akkor a menüben nincs benne a VDS(virtual dolby surround)opció.Helyette csak a tone opció van,viszont ekkor nincs hang sem.Többszöri be illetve kikapcsolás utá
n vissza szokott jönni a hang és olyankor van a VDS opció is,viszont akkor nincs már tone opció,de így van hang rendesen. Valaki tudna valami lehetőséget,hogy merre keressem a hibát?Esetleg képpel illusztrálva,vagy rajzal?
Hi Mesterem!
Nem tudom hogy emlékszel még hogy csináltam a segítségeddel egy régi fadobozos videoton Tv-t amiben a fesz sokszorozó volt a rossz. A lényeg hogy ugyan arról a tv-ről lenne szó. Az a kínja hogy elmászik a beállított csatornáról. Beállítod s egyszer csak elkezd zúgni és beszemcsésedik. Mi okozhatja ezt a gondot. Kondenzátor, táp hiba? Ha kell rakok fel fotót csak nem tudomm hogy mit fényképezzek . Segítséget előre is köszönöm.
Hali kezd avval hogy beállitott csatornánál megméred a tuner hangolofeszültségét 0-30 ig terjed ,namost tv1-nél kb 6.5v lessz rajta ha változik ott lessz a baj.De elöbb mérni kell a tuner feszültségeket:VF2 12v
VF312v u 12v hangolo fesz:0-28v Erörisés szab fesz:0-7v
Hát hogy is mondjam ez kicsit kínai.
Mi az a hangoló fesz azaz hol keresem? Gondolom hogy a tuneren de hol. Csinálok fényképeket majd.
Huu na ez igy bonyolult lessz de valahogy megoldjuk Na eszembe jutott agc feszültség az a video kf röl kapja. Ja igen elöl a tv-n az afc be van kapcsolva?
Sziasztok.Van egy Lg flatron 29fb5rlx típusú tv-m.A gondom az lenne vele,hogy bekapcsoláskor tökéletes a kép,de pár másodperc múlva elszíneződik lilás pirosasra.Olyan mintha egy lilás pirosas fátyol lenne elé rakva.Ha közeli képet mutat egy tárgyról akkor kivehető a színe,bár nem élénk,de ha távolabbi tárgy van a háttérben(Víz,Föld Stb..)annak lilás pirosas a színe.Beszéltem szerelővel és azt mondta,hogy ez képcső és dobjam ki.A tv 4. évében van és nem szeretném kidobni addig amíg több helyről nem informálódok.Szerintetek javítható a hiba és ha igen hogyan?Ha valóban képcső akkor sajnos kuka
Köszönöm a segítséget előre is. Nos.Akiknek megígértem,hogy tájékoztatom őket a fejleményekről. Röviden és tömören annyi csak,hogy pár napos pihentetés után a tv-n megszűnt a hiba.Már 3. napja tesztelem és azóta nem jött elő a baja.Nem tudom,hogy mi lehetett vele,de most jó.Ha újból előjön a hiba,akkor kénytelen leszek szerelőhöz fordulni vele. Köszönet mindenkinek aki próbált segíteni és bocsánat,hogy csak most írom meg a dolgokat,de eddig a napig nem volt netem.
Szerintem valami mágnest kapott, hangszóró stb akkor csinál ilyet a képcső.
Sziasztok!
Tud nekem valaki segíteni? Hitachi CRP-147 PAL4 TV-hez keresek kapcsolási rajzot. Előre is köszönöm!
Nem hinném,mert nem volt mágnes a közelében.Nagy hangfalaim pedig nincsenek.Én valamelyik színért felelős alkatrészre gondolok,mert nem foltokban volt jelen az elszíneződés,hanem olyan volt mint amikor hiányzik belőle egy szín(ebben az esetben szerintem a zöld lesz a ludas)
Erre a kérdésemre senki nem tudja a megoldást?: Sziasztok mesterek.Van egy Tevion 16:9-es virtual dolby-s tv-m.A problémám az lenne vele,hogy van amikor elmegy a hang rajta és olyankor ha kikapcsolom és vissza akkor a menüben nincs benne a VDS(virtual dolby surround)opció.Helyette csak a tone opció van,viszont ekkor nincs hang sem.Többszöri be illetve kikapcsolás utá n vissza szokott jönni a hang és olyankor van a VDS opció is,viszont akkor nincs már tone opció,de így van hang rendesen. Valaki tudna valami lehetőséget,hogy merre keressem a hibát?Esetleg képpel illusztrálva,vagy rajzal?
Átnéztem a forrasztásokat kondikat cseréltem kicsit dagatnak és megnyomódotnak tüntek és nem biztam a szerencsére őket ezért cseréltem a prim részen is és még azt az ellenállást 4,7kohm. Közben tranyókat is ellenőriztem.Összedobtam és mehet a próba.
Láss csodát rögtön egy szép teljes kép fogadott. Minden csatorna jó a kép is. Egy dolog zavar csak egy halk kerepelést lehet hallani amikor legyengitem a hangot szétkapva a képcső vége körül hallom. Ez mi lehet? Magasfesz trafó? de ilyen hangod ad :-O.
Hali samsung-nál hihetetlen de eprom csinálta ezt a hibát.
Üdv!
Ezt a válaszod most a Tevion-ra értetted,vagy az Lg-re?
Lg re de a tevion-nak is szerintem hasollo lessz a baja sajnos azért nem merek hozzászolni a tevion-hoz.
Sziasztok!
Elakadtam a 29pt9111/01-nél. Képet a hibáról mellékeltem. Van még valakinek ötlete, miket lenne érdemes megnézni? Előre kösz
Már megint az a fránya 200v os katód feszültség.A képcső panelen ellenőrizd.
200V megvan. (már ami az 5 pólusú csatin érkezik rá.) A rajz szerint a TDA 6111 IC kimenetén R-nél a 8-as lábon 134V helyett 190V, G-nél 136V helyett 190V B-nél 142V helyett 104V van. Ez esetben akkor a B ág TDA 6111-ese lenne a ludas, ez okozhat ilyen hibát?
Sziasztok!
Grundig monitorom egy ideig bekapcsoláskor pár percig magas frekvencián visított. Most nem lehet magasabb frekvenciára kapcsolni, mint 60Hz (át se állítja, magát), valamint a kép két széle nem párhuzamos, hanem keletkezett benne egy szép kanyar. Hol kezdjem a keresést? üdv: b
A képcsövet ellenőrizni kéne,a 7,8,9 es kivezetés után van egy egy ellenálás azok kiforrasztása után egyessével testre kéne zárni egy pillanatra,igy mind három szinnek egyenlő fényerővel kell világitani,bár a bemeteteket sem ártana meg szkópolni.
Sajnos most nem férek hozzá, de amint lesz időm, kipróbálom. A 6111-es ic 789-es lábain lévő ellenállásokra gondoltál? Egyszerre forrasszam ki mindhármat és egyesével zárjam rövidre egy pillanatra, vagy egyszerre mindig csak egy ellenállást szedjek ki? A bemeneteket is ellenőrzöm, majd jelzem a tapasztaltakat.
Addig is köszi
Egyszerre kiveszed mindhárom ellenálás ic felőli lábát és egyessével testre zárod.
Hello,sziasztok nekem van egy tv ami kissé nézhetetlen mégis egy van és azzal tolom sajna egyenlöre.
Anyi lenne a kérdésem hogy szinproblémával mit kell cserélni ,mert elöször csak a kék ment el addig még elment XD , de mikor a sárga is XD , nah igy már elég nézhetetlen szal recs.Légyszi segitsetek meg kb azt hol keresem ha megadnátok a választ. Elöre is köszi.Anyira nem vagyok gyrek ebbe az elekktrobal de a tv kimaradt az életemböl.
Köszi a válaszod.Hát a Tevion az én megítélésem szerint kontakt hibás lehet,de előbb kell vennem valami szigetelt anyagot,hogy végig tudjam kocogtatni,mert a meglévőkben már nem bízom annyira
Szia a képcső cserével kapcsolatban ,arra jutottam ,hogy le mértem és, 2,3cm rövidebb a képcső nyaka az ,eredetitől és szerintem azért , van elszineződés .Mit lehet ilyenkor tenni,a eltéritőn a potik nem a szinekhez hanem, a kép mérethez szolgálnak.
Egy csavarhúzó műanyag nyelével nyugodtan kocogtathatsz.
Milyen elszíneződésed van?
Hát az igaz,de már annyira régiek a cuccaim,nem tudom,hogy nincs-e valahol repedés a nyélen.Kicsit tartok az ilyen dolgoktól.Láttam én már karón varjút
Holnap veszek újat és az tuti,jobban bízom benne.
Itt van egy kép rola ,már előzébb kűltem ijet ,konvergenciás,és eredetileg nem volt gyűrű rajta.
Mutasd meg a képcső nyakát is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |