Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   456 / 1274
(#) Lalle válasza kadarist hozzászólására (») Márc 9, 2011 /

Köszönöm a válaszokat
(#) Lalle hozzászólása Márc 10, 2011 /

Sziasztok van egy
ck5073t
tipusú samsung

Hibajelenség megkapja az áramot és mély koppanás szerű hangot ad , de se kép se hang

Mi okozhatja?
(#) biowizard hozzászólása Márc 10, 2011 /

Sziasztok mesterek.Van egy Tevion 16:9-es virtual dolby-s tv-m.A problémám az lenne vele,hogy van amikor elmegy a hang rajta és olyankor ha kikapcsolom és vissza akkor a menüben nincs benne a VDS(virtual dolby surround)opció.Helyette csak a tone opció van,viszont ekkor nincs hang sem.Többszöri be illetve kikapcsolás utá
n vissza szokott jönni a hang és olyankor van a VDS opció is,viszont akkor nincs már tone opció,de így van hang rendesen.
Valaki tudna valami lehetőséget,hogy merre keressem a hibát?Esetleg képpel illusztrálva,vagy rajzal?
(#) Baxi hozzászólása Márc 10, 2011 /

Hi Mesterem!

Nem tudom hogy emlékszel még hogy csináltam a segítségeddel egy régi fadobozos videoton Tv-t amiben a fesz sokszorozó volt a rossz.
A lényeg hogy ugyan arról a tv-ről lenne szó.
Az a kínja hogy elmászik a beállított csatornáról. Beállítod s egyszer csak elkezd zúgni és beszemcsésedik.
Mi okozhatja ezt a gondot. Kondenzátor, táp hiba?
Ha kell rakok fel fotót csak nem tudomm hogy mit fényképezzek .
Segítséget előre is köszönöm.
(#) Swedhart válasza Baxi hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

Hali kezd avval hogy beállitott csatornánál megméred a tuner hangolofeszültségét 0-30 ig terjed ,namost tv1-nél kb 6.5v lessz rajta ha változik ott lessz a baj.De elöbb mérni kell a tuner feszültségeket:VF2 12v
VF312v
u 12v hangolo fesz:0-28v Erörisés szab fesz:0-7v
(#) Baxi válasza Swedhart hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

Hát hogy is mondjam ez kicsit kínai.
Mi az a hangoló fesz azaz hol keresem? Gondolom hogy a tuneren de hol.
Csinálok fényképeket majd.
(#) Swedhart válasza Baxi hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

Huu na ez igy bonyolult lessz de valahogy megoldjuk Na eszembe jutott agc feszültség az a video kf röl kapja. Ja igen elöl a tv-n az afc be van kapcsolva?
(#) biowizard hozzászólása Márc 10, 2011 /

Sziasztok.Van egy Lg flatron 29fb5rlx típusú tv-m.A gondom az lenne vele,hogy bekapcsoláskor tökéletes a kép,de pár másodperc múlva elszíneződik lilás pirosasra.Olyan mintha egy lilás pirosas fátyol lenne elé rakva.Ha közeli képet mutat egy tárgyról akkor kivehető a színe,bár nem élénk,de ha távolabbi tárgy van a háttérben(Víz,Föld Stb..)annak lilás pirosas a színe.Beszéltem szerelővel és azt mondta,hogy ez képcső és dobjam ki.A tv 4. évében van és nem szeretném kidobni addig amíg több helyről nem informálódok.Szerintetek javítható a hiba és ha igen hogyan?Ha valóban képcső akkor sajnos kuka

Köszönöm a segítséget előre is.

Nos.Akiknek megígértem,hogy tájékoztatom őket a fejleményekről.
Röviden és tömören annyi csak,hogy pár napos pihentetés után a tv-n megszűnt a hiba.Már 3. napja tesztelem és azóta nem jött elő a baja.Nem tudom,hogy mi lehetett vele,de most jó.Ha újból előjön a hiba,akkor kénytelen leszek szerelőhöz fordulni vele.

Köszönet mindenkinek aki próbált segíteni és bocsánat,hogy csak most írom meg a dolgokat,de eddig a napig nem volt netem.
(#) Baxi válasza biowizard hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

Szerintem valami mágnest kapott, hangszóró stb akkor csinál ilyet a képcső.
(#) AMD hozzászólása Márc 10, 2011 /

Sziasztok!
Tud nekem valaki segíteni? Hitachi CRP-147 PAL4 TV-hez keresek kapcsolási rajzot.
Előre is köszönöm!
(#) biowizard válasza Baxi hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

Nem hinném,mert nem volt mágnes a közelében.Nagy hangfalaim pedig nincsenek.Én valamelyik színért felelős alkatrészre gondolok,mert nem foltokban volt jelen az elszíneződés,hanem olyan volt mint amikor hiányzik belőle egy szín(ebben az esetben szerintem a zöld lesz a ludas)

Erre a kérdésemre senki nem tudja a megoldást?:

Sziasztok mesterek.Van egy Tevion 16:9-es virtual dolby-s tv-m.A problémám az lenne vele,hogy van amikor elmegy a hang rajta és olyankor ha kikapcsolom és vissza akkor a menüben nincs benne a VDS(virtual dolby surround)opció.Helyette csak a tone opció van,viszont ekkor nincs hang sem.Többszöri be illetve kikapcsolás utá
n vissza szokott jönni a hang és olyankor van a VDS opció is,viszont akkor nincs már tone opció,de így van hang rendesen.
Valaki tudna valami lehetőséget,hogy merre keressem a hibát?Esetleg képpel illusztrálva,vagy rajzal?
(#) millermoki válasza kadarist hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

Átnéztem a forrasztásokat kondikat cseréltem kicsit dagatnak és megnyomódotnak tüntek és nem biztam a szerencsére őket ezért cseréltem a prim részen is és még azt az ellenállást 4,7kohm. Közben tranyókat is ellenőriztem.Összedobtam és mehet a próba.
Láss csodát rögtön egy szép teljes kép fogadott. Minden csatorna jó a kép is. Egy dolog zavar csak egy halk kerepelést lehet hallani amikor legyengitem a hangot szétkapva a képcső vége körül hallom. Ez mi lehet? Magasfesz trafó? de ilyen hangod ad :-O.
(#) Swedhart válasza biowizard hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

Hali samsung-nál hihetetlen de eprom csinálta ezt a hibát.
(#) biowizard válasza Swedhart hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

Üdv!

Ezt a válaszod most a Tevion-ra értetted,vagy az Lg-re?
(#) Swedhart válasza biowizard hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

Lg re de a tevion-nak is szerintem hasollo lessz a baja sajnos azért nem merek hozzászolni a tevion-hoz.
(#) kralac hozzászólása Márc 11, 2011 /

Sziasztok!

Elakadtam a 29pt9111/01-nél. Képet a hibáról mellékeltem. Van még valakinek ötlete, miket lenne érdemes megnézni?

Előre kösz

IMG_0095.JPG

(#) nagyimre10 válasza kralac hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

Már megint az a fránya 200v os katód feszültség.A képcső panelen ellenőrizd.
(#) kralac válasza nagyimre10 hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

200V megvan. (már ami az 5 pólusú csatin érkezik rá.) A rajz szerint a TDA 6111 IC kimenetén R-nél a 8-as lábon 134V helyett 190V, G-nél 136V helyett 190V B-nél 142V helyett 104V van. Ez esetben akkor a B ág TDA 6111-ese lenne a ludas, ez okozhat ilyen hibát?
(#) bokor28 hozzászólása Márc 11, 2011 /

Sziasztok!

Grundig monitorom egy ideig bekapcsoláskor pár percig magas frekvencián visított. Most nem lehet magasabb frekvenciára kapcsolni, mint 60Hz (át se állítja, magát), valamint a kép két széle nem párhuzamos, hanem keletkezett benne egy szép kanyar. Hol kezdjem a keresést? üdv: b

A képcsövet ellenőrizni kéne,a 7,8,9 es kivezetés után van egy egy ellenálás azok kiforrasztása után egyessével testre kéne zárni egy pillanatra,igy mind három szinnek egyenlő fényerővel kell világitani,bár a bemeteteket sem ártana meg szkópolni.
(#) kralac válasza nagyimre10 hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

Sajnos most nem férek hozzá, de amint lesz időm, kipróbálom. A 6111-es ic 789-es lábain lévő ellenállásokra gondoltál? Egyszerre forrasszam ki mindhármat és egyesével zárjam rövidre egy pillanatra, vagy egyszerre mindig csak egy ellenállást szedjek ki? A bemeneteket is ellenőrzöm, majd jelzem a tapasztaltakat.

Addig is köszi

Egyszerre kiveszed mindhárom ellenálás ic felőli lábát és egyessével testre zárod.
(#) professorone88 válasza sirály12 hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

Hello,sziasztok nekem van egy tv ami kissé nézhetetlen mégis egy van és azzal tolom sajna egyenlöre.
Anyi lenne a kérdésem hogy szinproblémával mit kell cserélni ,mert elöször csak a kék ment el addig még elment XD , de mikor a sárga is XD , nah igy már elég nézhetetlen szal recs.Légyszi segitsetek meg kb azt hol keresem ha megadnátok a választ.
Elöre is köszi.Anyira nem vagyok gyrek ebbe az elekktrobal de a tv kimaradt az életemböl.
(#) biowizard válasza Swedhart hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

Köszi a válaszod.Hát a Tevion az én megítélésem szerint kontakt hibás lehet,de előbb kell vennem valami szigetelt anyagot,hogy végig tudjam kocogtatni,mert a meglévőkben már nem bízom annyira
(#) bihari laci válasza kadarist hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

Szia a képcső cserével kapcsolatban ,arra jutottam ,hogy le mértem és, 2,3cm rövidebb a képcső nyaka az ,eredetitől és szerintem azért , van elszineződés .Mit lehet ilyenkor tenni,a eltéritőn a potik nem a szinekhez hanem, a kép mérethez szolgálnak.
(#) kadarist válasza biowizard hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

Egy csavarhúzó műanyag nyelével nyugodtan kocogtathatsz.
(#) kadarist válasza bihari laci hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

Milyen elszíneződésed van?
(#) biowizard válasza kadarist hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

Hát az igaz,de már annyira régiek a cuccaim,nem tudom,hogy nincs-e valahol repedés a nyélen.Kicsit tartok az ilyen dolgoktól.Láttam én már karón varjút
Holnap veszek újat és az tuti,jobban bízom benne.
(#) bihari laci válasza kadarist hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

Itt van egy kép rola ,már előzébb kűltem ijet ,konvergenciás,és eredetileg nem volt gyűrű rajta.

2011 064.jpg

(#) kadarist válasza bihari laci hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

Mutasd meg a képcső nyakát is.
Következő: »»   456 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem