Fórum témák
» Több friss téma |
Itt van telefon is:Bővebben: Link
Az előbb csak betettem a mit a kugli elsőnek talált, de van sok. Bővebben: Link
hqelektronik.hu-n is nézd meg
![]() ![]()
Természetesen a HQelektronikánál!
![]()
Friss tagként üdvözlök mindenkit :wave:
Adott egy Xerox XA7-19i.... természetesen hibás. Igyekeztem videóban megörökíteni a hibajelenséget... khmmm... hát minőség szempontjából kihívásokkal küzd a felvétel, de a lényeg talán látszik... próbálok hangfájlt is mellérakni (nem tudom sikerül-e), mert hogy cicereg világosabb képi tartalomnál (többek között a start gombra kattintva is) és szétesik a kép... Ha bárki tud valami okosat mondani, az ne kíméljen. ![]() Videó melléklet 1 Videó melléklet 2
Szia!
Nagy az esély arra, hogy itt is kiszáradó elektrolitkondenzátor okozza ezt a hibát.
Jujjj ez gyors volt.
![]() A fórumot majdnem végigolvasva én is ebben reménykedek... egészen pontosan a kondikat mindenképpen kicserélem... de azért az ember megerősítésre vár... Köszönöm a gyors választ! Ha van még valakinek ezzel kapcsolatban véleménye, vagy aggálya, várom az észrevételeket...
Gondolom a videokártya hibáját kizártad.
Pillanatnyilag egy Dell P790-es CRT működik rajta... mondanom sem kell hibátlanul.
Mire vársz még?
![]()
Már ha lenne alkatrészem...
![]() Én ilyen felkészületlen vagyok. De már rendelem az alkatrészeket... hogy ne unatkozzak. ![]()
Találtál benne púpos tetejű kondenzátorokat?
Egy kettő közelít ahhoz az állapothoz, amikor azt lehet rá mondani, hogy "mintha"... de mivel ez egy elég kézenfekvő hibalehetőség, ezzel kezdek... de olyan klasszikusan egyik sem púposodott fel...
Ha egy kicsit domború a teteje, tehát nem teljesen egyenes, akkor az már hulladék és okvetlenül cserére szorul.
Sziasztok Lenne egy kis gondom adott egy Philips 17 colos monitor a következőket produkálja ha bekapcsolom bevillan a kép (indítóképernyő ) kb 1 másodpercre utána sötét kb. 5 sec. ekkor megint bevillan és elmegy készenlétbe led sárga
ha bekapcsolom a gépet akkor ugyanezt produkálja csak ekkor úgy néz ki mintha be lenne kapcsolva led zöld viszont kép nincs háttérvilágítás elméletileg jó mert rákötöttem egy másik csövet ami tuti jó (igaz nem belevaló) az is csak kétszer felvillan köszi a segitséget előre is
Kerlek, olvass vissza egy kicsit, az egesz forum kb. 90%-a errol szol. Alabb talalsz otleteket, megoldasokat.
Sziasztok , egy LG FLATRON L1917S tipusú monitor javításában kérném a segítségeteket . A tápban a kondikat már ki cserélgettem , a tápfesz meg javult de jelentkezett egy másik probléma a kép bekapcsoláskor függőlegesen két fekete csíkkal indít és egy re több jelenik meg valtakozó színekben ahogy a képen is látszik .
Mi lehet még a baja ?Segítségeteket előre is meg köszönöm.
Szia.Próbáld kicserélni a vízszintes eltérítő ic körül a kondikat is,de lehet,hogy forrasztási hiba okozza.
Szia , teszek fel képeket és meg tudnád mutatni körülbelül, hogy milyen kondikra gondoltál és, hogy szerinted hol keressek forrasztási hibát. Előre is köszi.
A képeknek nem a legjobb a minőségük!
Ebben nincs eltérítő, mert ez LCD. Szerintem scaler-hiba és nem nagyon javítható. Talán még a panel csatlakozásait ellenőrizd.
Sziasztok!
Nekem sikerült megjavítanom a monitort! ![]() ![]() Üdv:Béla ![]()
Ez nem annyira a scaler, sokkal inkább a panel hátsóján lévő dekóder baja lesz. Vagy a csatlakozást rontottad el, vagy sikerült némi ESD eseményt produkálni. Az LCD-k adatvonalai rendkívül érzékenyek erre. Esetleg a gate meghajtók (sorok kezelése) tápja röppent el, még azt érdemes lehet javítani.
Mellényúltam az eltérítővel...Persze nem volt egyértelmű,hogy lcd,vagy crt.
![]()
Köszi sajnos végignyálaztam mind a 34 oldalt és nem jutottam semmire szetszereltem a monitort az a baj hogy nem tudom merre tapogatózzak nem cső hiba mert nem jon ki a nagyfesz csak addig amig a monitor bekapcsol kb kétszer 1 másodpercig utánna semi a led világit mintha be lenne kapcsolva csak ha legalább tudnám hogy atáprésze vagy a másik panel a hibás már nagy eredmény lenne de köszi a lehurrogást
![]()
Az inverter csendben megy abban a pár másodpercben,amíg életre kelti a csöveket?Az elötte lévő áramkörre kéne rámérni,hogy nem-e húzza le valami a tápfeszt.Melegedni nem melegszik semmi a tápon,vagy a vezérlőpanelon?
Pedig Harald az világítás probléma lehet, mert nekem is ezek a tünetek voltak. Csak egy csővet kellett cserélnem és azóta is gond nélkül megy a cucc! Tegyél kívülről egy plusz csövet a hátérvilágítás csövei mellé! Ha valamelyiknél megmarad ott van a gond. Nézd meg, hogy a LCD lapon van e kép! Fordítsd a fény felé! Ha van kép akkor világítás. Ha nincs akkor szalagkábel kontakthiba! Egyenlőre nincs több ötletem! :no:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |