Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Sziasztok!
Megválaszolom magamnak a kérdést, hátha valakinek még segít: Az üdvözítő megoldásra az előerősítő bemenete és a föld közé egy 22nF-os kondi kötésével jutottam. Így az előbbiekben leírt probélmák közül egyik sem jelentkezik, kivéve lámpa kapcsolása esetén -egy immár nagyon halk- reccsenés. Azért nem raktam nagyobb kondit, mert 100nF már jelentősen vágta le a magashang-spektrumot a zenéből. Számítógéptápból kiszedett zavarszűrő (EMI filter?) nem segített. Üdv, Tom
Szerintem a a lámpa kapcsoló ellen még lehet egy megoldás ha a táp ágak és a föld közé teszel egy ugyan ilyen kis értékü kondit ami hidegítésként szolgál, egész biztos hogy eltűnik a lámpakapcsolo hangja.
Sziasztok én is ilyen őrült vagyok de én fet párti
imadom a fetes erösitőket sokkal szebben szol mint a tranyos az ic-s nálam szoba se jöhet most is egy 400-as fetesen dolgozom de csináltam már 2000w-os-t is remekül müxik még a mai napon is . a karcagi diszkoban használják . rengeteg a megrendelésem egyedül nem győzöm ezért ha valaki tudna nekem segiteni az jo lenne
mennyiből jön ki kb egy erősítő? Milyen dobozba építed? Milyn trafót használsz? vagy kapcsüzemű táppal megy?
Egyszer voltam, még régebben a karcagi diszkóban, elég nagyot szólt a cucc és jól, lehet, hogy a Te erölödőd szólt Fotóid nincsenek esetleg?
Hi
Én nyák tervezésben, gyártásban tudok segíteni... Keress meg priviben ha érdekel. És egy minta amit a többieket is érdekelhet : Egy kész nyák Isa
Nagyon jó a NyÁK!!!!!
Nemsokára nekem is lesz ilyen
Ebben nem értünk egyet, hogy a fetes végfok jobban szól, mint a tranyós. Az attól függ, hogy milyen erősítőről van szó.
Lehet, hogy valamelyik fetes erősítőd jobb valamelyik tranyósodnál, de tudnék olyan tranyós erősítőt mutatni, amitől rögtön visszaszoknál a tranyókra. Én is FET-párti voltam egy darabig, még régen, de azóta elpártoltam! Márcsak az olcsóság miatt szoktam néha kapcsolófeteket használni, de ha már fetből akar az ember végfokot szerintem kizárólag a 2sj162/2sk1058 a nyerő. Ja az meg a másik, ami csípi a szemem, hogy sokan azt hiszik, hogy attól, hogy egy erősítőben fetek vannak, úgy szól, mint egy csöves erősítő (ebből következik, hogy soha nem hallottak csöves erősítőt). Ez természetesen nem igaz. Egy FET kimenetű végfok is lehet jó, vagy roszz hangú, meg akármilyen csak csöves hangzása nem lessz soha!
Hi
Igen azal készült! Jah jah huhu-mestere vár itton két panel
ezeket a panelokat céggel készítteted? (vagy netán olyan helyen dolgozol, ahol hozzájutsz?)
De azért ez ugye nem házi gyártású nyák? Örülnék ha én is tudnék ilyet készíteni. Fetes erősítő.. Én a VF2-t építettem meg, tényleg nagyon szép hangja van, de alig hallhatóan jobb mondjuk egy ST151-nél (most készült), amit nem nyírsz ki statikusan feltöltött kézzel. Mondjuk én azért preferálom a tranyósokat, mert millió darab tranyóm van itthon, és el kéne használnom.
saca2000, és szívesen gyártanék neked modul áramköröket amiket már csak dobozolni kell. Alkatrészem bőven van, ha érdekel írj nekem és megbeszéljük a részleteket. Üdv, Tom
Akarsz nem csak alig hallhatóan jobbat?
Ez egy hármas darlington kimeneti fokozatot hajtva lenyomja a VF2-t, mint tankhajó a teknősbékát!
Takarításra került a sor és gondoltam lefotózom minden erősítősnek a SIVA PPA1600-os belsejét érdekességként. Jo roboztus kivitelezés kb 20kg.
Jó kis erősítőnek tűnik! Korrekt. :yes:
tom25 mennyire értesz a fetes erösitőhöz mert én csak azzal foglalkozom mind hangzás mind dinamika terén tudom hogy a tranyos erösitőnek dinamikusabb a méllye de a fetes szerintem akkor is szebben szol mint a tranyos
Na megígértem, hogy tervezek egy univerzális nyákot az (akár) 500Ft-ból is elkészíthető 60W-os végfoknak.
Itt a kapcsolás a nyák és a beültetés is. A trimmereket elég sokféleképpen be lehet ültetni és törekedtem arra, hogy az alkatrészek többféle lábtávolsággal is beültethetők legyenek. Van, ahol két párhuzamos kisebb kondit is fel lehet használni és van a nyákon 2 bónusz biztosítékfoglalat is. A nyák a fóliaoldalt mutatja, nem az alkatrészoldalt! KD olcsó amp.gif olcsó amp nyák1.lay olcsó amp nyák2.lay Legközelebb tessék átlinkelni! --szabi83
na lassan kész a sztereó TDA2030. még valami hangszóró kéne hozzá meg egy kis idő..
utána építek még pár egyszerűbb erősítőt meg miegyebet, aztán szeretnék valami komolyabb dologba belefogni...van egy tönkrement RCF ART 300 -asból kimentett trafóm, ami le tud adni 2*30 és 2*60 voltot (márha az oldalán található 60-30-0-30-60 jelzés ezt jelenti, és a 30Vhoz két sárga vezeték, a 60Vhoz meg két kék tartozik), na tehát ezzel milyen erősítőt lehetne majd meghajtani?
Hát ha csak a 30 + 30 as ágakat használod, akkor valamilyen tranyós jöhet szóba... illetve az azért szerencsésebb! :yes:
ez kb. 45 Volt lesz! A BD-s erősítős topicba és KDmester rajzai közt szétnézve, találsz rengeteg jó dolgot! Vagy ha pont nem is 45 voltos, akkor meg a Mester, ha majd szépen kéred, akkor átméretezgeti számodra megfelelőnek!!! Na üdv! Peti.
kösz a gyors választ
használhatom én a 60+60as ágat is tehát akkor a trafók váltót dobnak ki, és ezt kell megszorozni 1,41el (gyök2), hogy megkapd a pufferelés utáni egyent...pufferelést ti hogy méretezitek? 1000 µF/A? ST151-es esetleg nem jöhet szóba (40+40 volt) ? itthonra lenne zeenhallgatásra a szobámba, és azért legyen szép hangja..
Szia!
St151-hez tökéletes a 30V AC-s trafó, most építettem egyet, 35V AC feszültségűvel, és azt is bírta Üdv!
Hát ha Tomi025-enk igaza van, akkor minden további nélkül mehet az ST151, azzal jársz a legjobban, mármint a dukomentációk és egyebek szempontjából! :yes:
Mekkora teljesítmény kellene neked???
igazából konkrét teljesítményigényem nincsen, mivel majd a leendő hangfalaimat az erősítőhöz fogom méretezni. az ST151 az ha nem tévedek 4 ohmon 100 W, az szerintem bőven elég a 10*5*3as szobába, de még házibulikba is...az ST151 elég szimpi, az alkotójától lehet kérdezni személyesen, rendesen dokumentált, van nyákterv is (terveztem volna, szeretek nyákot tervezni, csak nagyon sok idő..), úgyhogy szerintem azt fogom megépíteni. =)
esetleg ha már kész vagy, akkor tudnál mutatni pár képet a te ST151edről? =)
Húúúú De jó nézni, ahogy sorakoznak!!! Nagyon igényes munka! Gratulálok!
Jaaah és a vasalásnál egyszerre vasaltad a két oldalt??? És a fogkefét mire használod??? Mert én (is azzal) szoktam kipucolni a papírdarabkákat a tintás részek közül! Tényleg nagyon jól néz ki! Jaah és az alkatrész költsége mennyi volt? És a kapcsit is feltehetnéd! Peti.
Tényleg jó ahogy ott sorakoznak. L-profillal lesznek hűtve?
Bravó tényleg csinos!
Ha lehetséges, esetleg nem teszed föl a rajzát?
ez a kapcsi nekem is megvan :yes:
ha beválik össze pakolom pár utcára, gyártanak hangszórókat (PA) 40 cmes 24 ezer ft 40centissel építet hangfalat, meghallgattam, hát van hangnyomása :yes: :pias:
sziasztok jolnézki az erösitö vároma továbiakat müködike, lene egy kérésem szükségemlene a RT 2004/12 2005/01 számára hogytudnék hozályutmi elöreis köszi
|
Bejelentkezés
Hirdetés |