Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Bekapcsolt állapotban forrasztottál, vagy mégis hogy sikerült ezt elkövetni? Egyszerre kell átforrasztani az összes gyanús pontot és utána próbálni. Persze arra is ügyelni kell, hogy nehogy összefolyjanak a forrasztások.
Ez jó oda: Bővebben: Link
Neem, azért annyira állat nem vagyok Szerintem a mellette ülő bazinagy kondi adta le terhét az IC-n keresztül, bár megjegyzem áramtalanítás után kb 1órát még hagytam, hogy a maradék töltések is távozzanak, de még szerencse, hogy nem én értem hozzá kézzel, hanem a páka :S
Remélem azért ez a szikra nem vágott mást tönkre...
Mérd meg a sorvég trazisztort zárlatos-e a ki-be kapcsolgatástol elösször is.
Hmm.Köszi az infót.Mivel a sorkimenő el sem indul,lehetséges,hogy a tranzisztor lesz a ludas.Ahogy néztem az már volt cserélve rajta.Hátha most is az lesz a sok ki-be kapcsolástól.
A főkapcsoló nem lehet ludas,mert szétszedtem és nincs oxidálódva,összeégve.Próbáltam kábellel,hogy beforrasztottam a főkapcsoló helyére,de akkor meg meg sem nyikkant.Főkapcsoló vissza be,most nyikkan,lemágnesezi a képcsövet,pattan a hangszoró 1-et és ennyi.Kikapcsolásnál is pattan egyet a hangszoró és a led villan 2-őt,de csak halványan. Hát sztem lesz vele gondom én azt vélem.Vettem 1 kacatot
230 V-os lámpával mindig ki kell sütni a nagy puffert, mert bizony veszélyeket rejt magában.
15 ezret+a fuvar volt 8 ezer tehát összesen 23 ezerbe fáj
A gondom az,hogy még service manualt sem találok hozzá és a multiméterem is behalt.Holnap lesz csak másik,addig nem tudok mérni sem.Szerelőhöz nem tudom vinni,mert a környéken az összes szerelővel beszéltem és azt mondták,hogy ők CSAK új tévékkel foglalkoznak már.Messzebb meg nem éri meg elvinni ezért akarom én megjavítani,ha segítetek.A segítségre szükségem lenne,mert nem szakmám az elektronika,csak érdekel és kezdő szinten vagyok vele.
Ha lesz műszerem majd írom,hogy megvan-e a hiba. Addig is köszönöm a segítséget.
Szia!
Szervízleírást itt kapsz: kattints a Get Manualra
Sziasztok ,a philips tv -be hogy kell be lépni a ,servise menűbe ?.
Az a sasszitól függ.
A sassi EM2E.tul nagy a kép méret és szeretném be állitni,ha lehet .
A képméretet vagy a sorméretet szeretnéd állítani?
Köszi a választ és a segítséget.Sajnos nem az Lg-hez kell a service manual hanem a Tevion-hoz.Az Lg-hez megvan már,csak az szeretném tudni az Lg-vel kapcsolatban,hogy van-e service menu-je és ha igen,hogy tudnék belépni?
Mi a Tevion (Medion) pontos típusa?
Sziasztok!
Nekem Hyundai tv-ém van. Az a problémám hogy a tv napközbe csatornákat vált időközönként. Van amikor csak 1 csatornát vált. Éjszaka pedig kikapcsolás után magától bekapcsol. Kiszedtem a távirányítóból az elemet és úgyis bekapcsolt. Egyetlen megoldás hogy a tévét kinyomom. Nem tudja valaki estleg hogy mi lehet a baja?
Nem lakótelepen laksz véletlenül? Megboldogult antenna szerelő koromban találkoztam olyan esettel, hogy a szomszéd távirányította a tTV-t.
Megtaláltam.Schneider_tevion_chassis_tv-17_[ET]
Most akkor ki kell igazodnom rajta,hogy hol is van a sorkimenő tranzisztorja. Remélem megtalálom
Nem ártana eligazodni egy tévérajzon, mert ha komolyan akarsz tévészereléssel foglalatoskodni, akkor jól fel kell kötnöd az alsóneműt!
Szia!
Sokszor egy alapos portalanítás is segít. De lehet, hogy átvezet valamelyik programváltó gomb.
Tudom.Azért is kértem itt segítséget.Tudod,szóból ért az ember és ha el is magyarázzák,sőt ha tehetik meg is mutatják akkor sokkal könnyebb,köszönhetően azoknak akik segítenek.
Nem szeretnék profi szinten foglalkozni a tv szereléssel,de ha az enyémmel gond van akkor azt tudjam megcsinálni,ha lehetőségem van rá.
Van-e tipped, hogy hol keresd ezt a tranzisztort? A tévében már megtaláltad?
Gondolom,hogy a sorkimenő közelében kell keresnem és ha minden igaz akkor ez a tranzisztor hővezető szilikonnal hozzá van ragasztva egy hőelvezető lemezhez.Lehet hogy tévednék?Ha igen,kérlek írd meg nekem,hogy merre kutassam akkor.Köszönöm.
Bizony, a sortranzisztor a legnagyobb méretű tranzisztora egy modern képcsöves készüléknek. Viszonylag nagy a kapcsolási vesztesége és ezért általában extra hűtést igényel.
Akkor tudom hol van a tv-ben és azt is láttam,hogy volt már cserélve benne és ha a rajzon is jól látom akkor ezt ott q307-el jelölik.Azt viszont nem tudom,hogy ki kell-e sütni a sorkimenőt a tranzisztor cseréjénél(ha az a rossz) vagy mérésénél vagy óvatosan kell körülötte nyúlkálni.
Nem kell kisütni semmit, ha a képcső nagyfeszültségű bevezetőjét nem piszkálod. A hálózati nagy pufferkondit viszont érdemes kisütni egy 230V-os izzóval. A sortranzisztort (is) kiforrasztott állapotban kell ellenőrizni.
Köszönöm.Igen azt tudom,hogy ki kell forrasztani és úgy mérni.Ha a tranzisztor jó,akkor van valami tipped merre keressek tovább?Gondolom a problémát ismered.Ha mégsem akkor leírom röviden:Bekap,de nem indul csak huppan egyet a hangszóró,de kép semmi.Olyan mint ha nem lenne áram alatt.A képcső lemágneseződik azt hallani és az 1-2 indításnál lehet még hallani,hogy próbál indítani,de ha később indítanám akkor már nem lehet hallani.
UUU na erre szoktam mondani nagyon picit tettél volna hozzá adtak volna ujjat is
|
Bejelentkezés
Hirdetés |