Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Házi feladat elmélet - tételek
Pontosan így, és a 21-es lábat ne kösd a 20-hoz.És még valami melyik oskolába jársz?
És ha a programból kiveszem a ledet akkor jó is lesz ehez a kapcsoláshoz
Miért akarod kivenni a ledet? Ha programból kiveszed a ledet akkor mit fog kapcsolni? milyen alkonykapcsoló ez?
ja bocs a nyomógombot akartam kivenni
Azzal legalább letudnád tesztelni hogy jó-e. Én nem venném ki tesztgombnak tökéletes.Vagy nem vezeted ki.
Jol van köszi! még annyit szeretnék kérdezni hogy a programba termisztor van és a hőmérsékletet érzékeli az hogy kéne átírnom hogy fotoellenállással legyen?
Semmi köze nincs hozzá sehol nem használja jelenleg a program a termisztor kalibrációs táblázatát, akár ki is törölheted cakkompakk az egészet. Azért maradt benne mert egy másik projektben használtam csak mikor átkerült ide a program bizonyos része akkor ez is jött.Ebbe a kapcsolásban jelenleg mindegy hogy hőre változik a feszültség vagy fényre eredmény ugyanaz ugyanis a procid nem tudja hogy mi van a bemenetén csak azt látja hogy a feszültség változik.Csak azt irtam le a programban hogy mely hőmérsékletnél milyen lépésben változik a fesz és az milyen ADC értéknek felel meg.
akkor szerinted így már jó lesz??
Ha nem érted mi miért hol akkor vegyél fel msn-re és elmondok mindent.Már nincs sok időd mert nem sokára elmegyek. A program most így jó ahogy most van.
Sziasztok!
Kicsit későn reagálok, de a nyitó hozzászólásban felvetődött tételek közül engem is érdekelne egy, méghozzá a negyedik: "Vezérelt áramirányítóról táplált motor üzemviszonyai. Folyamatos és szaggatott vezetés, felharmónikusok". Ha el tudná valaki küldeni a címemre az nagyon jó lenne. Köszi szépen!
Üdv!
Itt a mellékletben a kérdés. A jobb oldalból ki tudom számítani a bal oldalt de visszafele nem kapom a megfelelő fügvényt és logikát. Egyáltalán reverszibilis? Gondolom igen.
Közben rajzok segítségével sin, cos fügvényekkel kiszámoltam, de szerintem ennél van egyszerűbb megoldás is.
Az exponenciális alak van még Bővebben: Link, de elektronikában szerintem a (a+i*b) illetve (r,fi) alakok szemléletesebbek. Bővebben: Link
Szia!
Az Euler-formulának megfelelően: . Magyarul a 35° koszinusza adja a komplex szám algebrai alakjának valós részét, míg a szinusz a képzetes részét, természetesen a komplex szám abszólút értékével szorozva (itt 12 V). Ennél nincs egyszerűbb, szerintem ez is elég egyszerű. Egyébként a jobb és bal oldal nem függvény és nem logika, hanem komplex számok különböző ábrázolási módjai (exponenciális ill. algebrai alak).
Konkrétan a bal oldal az exponenciális alak, általában a villamos energetikában használják ezt a jelölést (én ott találkoztam vele), egyszerűen azért, hogy ne kelljen kiírni az jelölést.
Azt azért megkérdőjelezem, hogy szemléletesebb az algebrai alak (a trigonometrikus alakot hagyjuk, mert gyakorlatilag az exponenciális alak hosszabb leírása), próbáld meg leolvasni egy komplex értékű jel amplitúdóját ill. fázisát az algebrai alakból. Nem lesz egyszerű
Üdv!
Köszönöm mindkettőtöknek.
Sziasztok!
Mit jelentenek egy szabályzó működésében a következő helyzetek? Xa=Xe, Xa>Xe, Xa Illetve még egy kérdés. Milyen hatással van egy szabályzó működésére a negatív és milyen hatással a pozitív visszacsatolás?
Szia!
Nem pontosan értem a kérdésedet, de megpróbálok segíteni. Bár nem írtad, de feltételezésem szerint ezek az állapotok az állandósult állapotra, tehát nem a tranziens szakaszra vonatkoznak. Xa=Xe : Az alapjel állandósult állapotban megegyezik az ellenőrzőjellel, tehát a szabályozó statikus hiba mentesen képes szabályozni (integráló jellegű). Xa>Xe : Az alapjel állandósult állapotban nagyobb, mint az ellenőrzőjel, tehát csak statikus hibával képes szabályozni (arányos jellegű). A negatív visszacsatolás esetén a hurokban létrejövő bármilyen változás a hurkon körbehaladva éppen ellentétes polaritású jelet hoz létre. A negatív visszacsatolás tehát automatikusan korrigálja a hurkon belül keletkezett hibákat. A pozitív visszacsatolás ennek ellentéte, tehát a hurokban létrejövő bármilyen változást tovább növel, olyan mintha egy lavina indulna meg, tehát egyre jobban erősödik. Általános esetben a szabályozóink mind negatív visszacsatolásúak, de előfordulnak speciális szabályozók is, amelyek pozitív visszacsatolást tartalmaznak (Pl. FOXBORO szabályozó).
Szia!
Igen állandósult állapotra vonatkoznak. Az előző kérdésemből még kimaradtak ezek. Ezeket is letudnád nekem írni? Xa < Xe , Xa = 0 , Xe = 0 , Xe = -Xe ,>
Xa < Xe : Ezt úgy tudnám elképzelni, hogy tranziens esetben a túllövést jelenti, állandósult állapotban nem emlékszem ilyesmi jellegre.
Xa = 0 : Az alapjel nulla értékű. Xe = 0 : Felnyitott kör esetén az ellenőrző jel nulla értékű. Xe = -Xe : Fázisfordítást jelenthet a (-) előjel. De konkrétan erre sem tudok sokat mondani.>
Még kellene egy kis segítség ha nem baj.
Tudnál nekem mutatni egy hatásvázlatot jelekkel, jellemzőkkel?(Szabályozók)
Rosszul tettem fel a kérdést. Bocsi.
Egy szabályozási kör teljes hatásvázlata kellene jelekkel, jellemzőkkel!
Szia!
Ez PID-szabályzás legyen vagy on-off jellegű?
Ez egész jónak tűnik, nem tudom megfelel-e a célnak számodra.
Igen ez jó lesz. Köszönöm a sok segítséget.
Légüres tér kell hozzá, nélküle nem igazán fog sikerülni
Már csak azért sem mert azok a rusnya ionok nekimennek mindennek...
Hello...segitseget kerek ebben a haziban...koszi
Ha akarod, hogy valaki segítsen, akkor vagy rajzold le szépen, és olvasható adatok legyenek mellette, vagy rajzold meg paintben, mert így nem tudom kiolvasni a mi micsoda. Nem egyezik az adatoknál és a rajzon a jelölés.
Hello!
Neki tudsz állni a feladatnak? Gondolok itt arra, hogy valamit már számoltál? Írd le mit hogyan számolnál, számoltál és milyen eredmények jöttek ki, aztán mondom, hogy jó. Gyakorlatilag ez Ohm törvény, és Csomóponti törvény segítségével kiszámolható. Igazából ezeket a dolgokat meg kell érteni, hogy merre milyen áram folyik, és hol mekkora feszültség esik. Ezt bemagolni nem lehet, mivel két ugyanolyan feladat nincs. Ha megérted Ohm törvényét úgy igazából ez menni fog. |
Bejelentkezés
Hirdetés |