Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Köszönöm szépen a segítséget.Hálás vagyok érte egy életre.Nagy örömet okoztál nekem azzal,hogy segítettél.
Szívesen! Remélem sikerül megjavítani ezt a szép készüléket.
Nagyon remélem,mert sokba van nekem
Ammm.Még egy kérés.Tudnál ajánlani olyan hővezető ragasztót amivel a transistort oda tudom ragasztani? Köszönöm és jó éjt.
Köszönöm a választ mindenkinek, amint lehet megnézem. ebből csak 1fajta van, ha veszek a boltban, az jó lesz akármelyik tv-be?
Sziasztok van egy
ck5073t tipusú samsung Hibajelenség megkapja az áramot és mély koppanás szerű hangot ad , de se kép se hang Mi okozhatja?
Az a hővezető paszta nem ragasztási célból van a tranzisztor és a hűtőlap között, hanem azért, hogy kiszorítsa a levegőt a tranyó és a borda közötti térből. A rögzítés rugós pánttal vagy csavarral történik.
Bővebben: Link
Köszönöm a segítséget, ez volt a baj. C822 n alig mérhető feszültség. Innentől remélehetőleg egyszerű lesz.
Köszi szépen.Közben azért utána olvastam én is és az enyémben rugós pánt van.Rendeltem is már pár cuccot az általad ajánlott oldalról és holnapra itt is lesz.A sortranyoból mindjárt 2 db-ot rendeltem.Fő az óvatosság Rendeltem pasztát is meg egy pákát is,mert a pillanat forrasztóval nem könnyű chip-ek közelében forrasztani.
Ez az! Kell a jó felszerelés a hatékony munkavégzéshez!
Hello....valaki segit megoldani ezt a feladatot?...koszonom elore is
Ismered O h m bácsi törvényét? Egyébként rossz helyre írsz.
persze hogy ismerem...I1 et ki is szmoltam de Rv vel van a gond
Köszi meg probálom.
Kérlek, légy figyelmesebb, ha műszaki problémát kívánsz megoldani/megoldatni!
Az ábra alkatrészeinek jelölése, a felsorolás és a kérdés nem fedik egymást! (Hol az R2, melyik az RV?) Persze lehet találgatni, de az ember nem tudja mennyi, ha nem tudja miről van szó. Jelöld be korrekten, és a kadarist által megnevezett bácsi törvénye alapján magad is játszva meg tudod válaszolni a kérdésedet!
itt a hejes rajz.....meg tudok oldani problemakat csak ijen nyilas V meterrel nem dolgoztam mert meg nem tanultuk
Sziasztok!
Még vannak gondok,de kétségtelenül alakul!
[OFF] Ööö, hát igen.
Sziasztok!
Került hozzám egy kis 37cm-es Orion csoda. 11AK36A2 sasszé.A jelenség az volt,hogy kikapcsolás után másnap már nem indult el. A tápjában a FET oda volt az biztos.Kicseréltem de semmi változás.Egyértelmű,hogy nem áll fel a táp csak az a kérdés,hogy a tápban van gond vagy valami beterhel neki és azért nem indul el. A sorvégfok környékén látszólag minden rendben bár nekem kicsit fura,hogy ha kiforrasztom a sorvég tranyót akkor a nyákon B-E között olyan 10ohmot mérek .Ez normális? Ha esetleg van valakinek valami ötlete ,hogy mit érdemes megnézni nagyon szívesen veszem.Köszönöm.
sziasztok !
Samsung CK-5379 T televizóm van nem tudom mi baja lehet ha bekapcsolom a tv-t a képernyőn egy fehér csík látható csak,mit tehetek hogy melyik IC-t kell megnézni ahoz hogy normális képet adjon !?
A tápban nézz szét jobban,ha a FET zárlatos volt,lehet hogy vitte magával a táp IC-t is.Továbbá a gate-ben szokot lenni egy ellenállás,az is szeret megszakadni.A FET megkapja a 300V-ot?A 10 ohm lehet normális,ha a sorvégtranzisztor ellenállásos.Mi a típusa?
István
Szia.Megérkezett a csomag és az alkatrész is.Már össze is tettem és szuperul működik.Valszeg a paszta hiánya okozta azt,hogy kiégett a sortranyo.
Lenne még 1 kérésem.Van egy Vestel CTV 5131-es tv-m.Illetve anyámé.A gondja az lenne,hogy anno 5 éve a szomszédba bevágott a villám és anyám tv-je be volt dugva,de csak a hálózati csatlakozó.Azóta hang van,de kép semmi,csak sötétben lehet látni elég sötéten. A képcső felfűt,mert világít,de az osd menü sem jön be.Van-e tipped,hogy merre keressek. Köszönöm előre is és köszönöm a segítséget még 1x a Tevion-hoz is
Szia !
Kellene a sasszé szám is mert több IC-vel szerelték. Általában LA7845, de TDA8350, TDA8356, KA2131. Valamelyiket biztos megtalálod. Lehet még, hogy nem az IC rossz , csak megszakadt az IC táp ellenállása. Üdv.: moele
ALKOR HD-500 mini set-top box
MPEG4/H-264 hd DVB-T vevö kedves kollégák a segitségetekre szorulok , vettem egy mini set-top-box ot de sehogy sem tudok képet találni rajta , nem jön át rajta semilyen hagyományos tv müsor sem , megkapja az antennát , rca av kimenetéröl megy a tv-be (menne) a jel de semmi sem megy AV csati kiválasztva a TV-n. távirányitora érzékeny ki.be lehet kapcsolni , mute, ,de még a menüt sem sikerül megkapni vele , kérlek benneteket ha tudtok ötletet adni vagy véleményt , hátha elörébb jutnák , (lehet, hogy rossz?) elöre is köszönettel Feri
Szia!
Így csatlakoztattad?
igen így csatlakoztattam , a hagyományos erösitös padlás antennához , a manapság kaphato vevöantennához ,
de semmi nem jön be m ég a menü sem , készülék pirossal jelzi hogy bekapcsolva , 3 av csati van a tn-n, mindhárommal probáltam , 2 scart bemenet van a tv-n azt is mindkettöt , van egy rca AV-Scart átalakito, kapcsolóval , mindkét állásban probáltam (jel ki vagy be ) de nincs menü .ez aggaszt , köszönöm a válaszodat, Feri
Vidd vissza oda, ahol vásároltad és ott mutassák meg, hogy hogyan kell használni. Ha hibás, akkor meg gariban cseréljék ki.
Köszönöm a tanácsokat. Biztos ami biztos a táp ic-t is kicseréltem de semmi változás.A FET megkapja a 300v-ot.Nagyon az az érzésem,hogy beterhel neki valami és azért nem pörög fel.Egyébként a sorvégfok tranyó egy BU 808DFH ami ha minden igaz valóban ellenállásos és darlington ugye. Nem tudom,hogy lenne e értelme lekötni a tápról a sorkimenő részt és úgy megnézni,hogy a többi táp megvan e?
Szia!
Valamilyen életjelet produkál a tévé? Pittyegés, kattogás, LED-villogtatás... Nézd meg az R807-et és cseréld a C811-et.
Szia!
Kösz hogy válaszoltál, még azt akarom kérdezni hol találom ezt a sasszé számot? Az alaplapon a TDA8356, TDA756.B és F4036 IC számokat találtam. Nem tudnál küldeni egy alaprajzot ahol fel van tüntetve, hogy melyik IC a képcsőnek az indítója? Melyik lehet rossz a három közül? Köszönöm! Árpád53 |
Bejelentkezés
Hirdetés |