Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Riasztószerelés tapasztalatok, ötletek (kizárólag haladóknak)
Lapozás: OK   5 / 85
(#) Barni87 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

Köszönöm a gyors választ!
Sajnos nem egyre gondolunk.
Az általad említett modul egy telefonhívó modul olyan esetekre, melyeknél nincs beépített kommunikátor a központban. Ezzel telefonvonalon keresztül lehet jelzést kapni vagy élesíteni/hatástalanítani.

Én viszont becsületes nevén"Micron Vonalszimulátor" kapcsolása után érdeklődtem.
Ez a modul a komunikátorral rendelkező Micron központoknál használaható. Telefon vonali állapotot hoz létre a központ vonal bemenete és egy US Robotics analóg faxmodem között. Ennek és a Micron saját programja az MCom segítségével online lehet programozni a központot. Tehát nem a kezelőn kell bűvészkedni a hexadecimális értékek bepötyögésével.
Erre gondoltam
(#) Syn7h37ic válasza Barni87 hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

Ja...
Félreértettem.
Ahogy nézem, simán csak rá van ültetve a 12V a telefon vonalra
Próbáld ki azt, ami a Paradoxnál már bevállt.
Gyakorlatilag a ring át van kötve a KP GND-re, a TIP egy 100 Ohm os ellenállással a 12Vra, és így megy bele a modembe. Laptopon megy.
A rajz, elég rossz, én is így kaptam, de ki lehet olvasni a lényeges dolgokat róla.

Összedobtam a kapcsolást, de sajna nem találnak egymásra, bontja a központ a kapcsolatot. A topikban visszaolvasva úgy látom "primatus" kolega rendelkezik egy modullal. Ha máshogy nem jutok eredményre akkor felveszem vele a kapcsolatot.

Azt tudom, hogy eléggé kényes a micron a modemre, nem szeret mindent. Esetleg próbáld meg kisebb Baud-dal.

Ezt a leírást úgy kaptam, ez jóval egyszerűbb "szimulátor" leírás, Espriten ment.

Idézet:
„Végy egy telefonaljzatot, olyan falon kívülit, amibe a gyári is van.
Lehetőleg olyan kell amiben 4 csavar van.A közepére a piros/zöldre simán 2db. 220ohm fél watt ellenállással rákötöd a 12V-ot, az egészet egy 4 eres kábellel tetszőleges hosszaban kivezeted. Mondjuk a piros/fehér a táp, a zöld/sárga a telefonvonal. Bekötöd a telefonvonalat a TIP/RNG-re, a tápot az aksi alá, a dugaljba meg a modem telefonvonalát. És kész.”
(#) primatus válasza Barni87 hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

Szia! Nekem sem kommunikált addig, amíg egy US Robotics külső 56k modemet nem sikerült szereznem. Azután tök jól mukogy.... Annak ellenére van így, hogy a modem-finder alkalmasnak találta az előtte kipróbált modemet is. Sajnos szerezned kell egy modemet, ha játszanál vele. A vonalszimulátor tényleg nem egy nagy durranás így látszólag....., de megvettem, mert nem akartam tippelgetni a kapcsolódási hibákat illetően.
(#) Barni87 válasza primatus hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

Szia!
US. Robotics soros porti modemem van, működő regisztrált progival is rendelkezem. Csak a vonalszimulátor hiányzik a boldogsághoz.

Modem finder látja? Kipörgeti a jelet? Beütötted a kódot a kezelőn?

Igen, minden úgy van, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Úgy működik, ha szabvány vonalra kötöm a központot és egy másik külön vonalra pedig a modemet. Majd ezután betárcsázom az adott telefonszámot és fogadom a kezelővel a hívást.
(#) primatus válasza Barni87 hozzászólására (») Márc 21, 2011 / 1

Szia!
Ezt nézd végig még....

Szia!

Nagyon szépen köszönöm mindannyiótok segítségét!
Főleg primatus gyors és korrekt segítőkészségét!
Működik rendesen, ahogy annak működni kell.

Hálám üldözni fog!

Szívesen.... , de mi volt a gond?

Nagyon kényes a vonali paraméterekre, értem ezalatt a vonalszimulátor kapcsolását. Megépítettem próbapanelen az általad küldött kapcsolást. Ellenállatok szerencsére voltak a képekkel egyező értékűek, de kondiból csak találgattam, hogy milyen értékű lehet(16V 470µF-os értékűeket raktam bele).
Ha még ezeknek a gyári értékeit megírnád, akkor azt is nagyon megköszönném.

Ha le tudom olvasni, akkor semmi akadálya. Csak ma már nem szedem elő. Ha megvan felteszem azt is.
Örülök, hogy működik a riasztód. Szerintem elég egyszerűen programozható ezzel a szoftverrel. Jó éjt!
(#) Syn7h37ic válasza primatus hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

Ez megér egy láda sört !

Még 2-t is csak legyen alkalmunk meginni
(#) primatus válasza Barni87 hozzászólására (») Márc 22, 2011 /

Szia!
A 2db kis fekete: 47 μF (de lehet, hogy "nF", sajnos nem tudom eldönteni) és 16V -40 +85 3501 Az 1db lila-fekete: 100 μF Panasonic gyártmány

Remélem szűkíteni tudtam a kört....
(#) Barni87 válasza primatus hozzászólására (») Márc 22, 2011 /

Szia!

Köszönöm szépen, ennél szűkebb már nem is lehetne az a kör.
Nagyon köszönöm a sok fáradozást és a rám fecsérelt energiát!
(#) primatus válasza Barni87 hozzászólására (») Márc 22, 2011 /

Szívesen. Használd egészséggel! Azért majd írj arról légy szíves, hogy mik a tapasztalataid a Micronnal.
(#) Barni87 válasza primatus hozzászólására (») Márc 22, 2011 /

Így a kb 25. telepítés után nyugodt szívvel ki tudom jelenteni, hogy nálam dobogósként szerepel az összes eddig telepített márkák közül. Könnyen konfigolható, esztétikus a kezelője(mx-900), megbízható működésű, eddig sehova sem kellett javítás címszóval visszamennem. Itthon is egy Z8020C végzi a feladatát 3 kezelővel. Kicsit megkombinálva a garázskapu nyitásával(PGM kimenetre van kötve egy relé, ami füstérzékelő helyreállítás néven az F1-es gombra van beprogramozva). Így a lakásból is be tudom zárni, ill. ki tudom nyitni, az állapotát pedig a kezelőn keresztül látom.

Ezt a kis vonalszimulátoros és US Robotics-es finnyásságot kivéve első osztályú cucc!
(#) primatus válasza Barni87 hozzászólására (») Márc 23, 2011 /

Az ikonos kezelőtől eltekintve én is meg vagyok elégedve vele. (Füstjelzőt, vagy hőmérséklet emelkedés jelzőt még nem tettem rá, de szeretnék minél hamarabb.)
Én rákötöttem a vonalas telefonomat, de nem volt alkalmam kipróbálni, hogy valóban megcsörget-e. Nem láttam olyan lehetőséget, hogy mondjuk a szoftverből kezdeményezve megcsörgessem tesztszerűen magamat. A szomszédok kímélése érdekében hangos tesztet pedig, nem nagyon szeretnék csinálni.
Te kipróbáltad?
(#) Barni87 válasza primatus hozzászólására (») Márc 23, 2011 /

Programban én sem láttam tesztriasztás opciót, de hidd el működik. Felhív és ilyen szirénázó dallammal tudatja, hogy vendégetek van.
Telefonhívással is élesíthető-hatástalanítható an rendszer. Faxmegkerülő móddal pedig egyszer meghívod a számot, majd bontod a kapcsolatot. Ezután ismét ráhívsz...ekkor a központ automatikusan felveszi és várja a kódot. A kód megadása után pedig az átváltott állapottól függően más dallamot lehet hallani. Ezután bontja a központ a vonalat.
(#) primatus válasza Barni87 hozzászólására (») Márc 23, 2011 /

Igen, már elég sokszor olvasgattam a könyvét és a vásárlásakor is szempont volt, hogy nem kell neki pl. GSM modul, hanem beéri a meglévő sima vezetékes vonalammal. Látszólag elég egyszerű a kezelése távolról is.
Majd lepróbálom visszafelé, vagyis telefonról élesíteni és oldani. Nem is tudom, hogy miért nem próbáltam még le eddig.
(Nincs karakterkorlát, így 0036-al adtam meg neki a hívni kívánt számokat.)

A "History" pedig a kedvencem.
(#) Bagdi Gyula hozzászólása Máj 23, 2011 /

Sziasztok!

Van nekem egy DSC PC585 központom, sajnos viszont resetelni kellene, a telepítői kód nincs meg, de cserébe be van kapcsolva a "programozó kizárása" opció. Ezt csak a telepítői kóddal tudom kikapcsolni, és úgy resetelni.. A HW reset sem megy, ha ez a funkció aktív, vagyis a PGM-ZONA1 összekötése és tápráadás..
(#) mrpriest válasza Bagdi Gyula hozzászólására (») Máj 26, 2011 /

Szerviz, vagy új panel.
Meggondolandó, hogy melyik az olcsóbb.
(#) wedds hozzászólása Jún 21, 2011 /

Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni: egy ismerősöm kazáncsere miatt odébb kényszerül rakni a központját, ami egy bosch solution880. Mester kód megvan, de az ismeretlen sziréna és a tamperkörök állítólag 24órás zónára vannak kötve. Hogy tudnám megoldani, hogy a sziréna ne kapcsoljon be tápelvételre?
Összes zóna kiiktat, mászás a szirénához, kinyit, széthúz?
Köszi a segítséget...
(#) hbal válasza wedds hozzászólására (») Jún 21, 2011 /

Szia!

Ha szerencséd van, akkor a szirénának van SERVICE bemenete, be van kötve és le is van kábelezve a központhoz. Ha így van, akkor általában le kell testelni azt a szálat és a sziréna nem indul.
(#) wedds válasza hbal hozzászólására (») Jún 22, 2011 /

Köszönöm, holnap kiderül.
(#) Cavalier hozzászólása Aug 6, 2011 /

Nincs valakinek egy esprit 636 kezelője véletlenül? Új, vagy majdnem új..
Kicsit vicc, hogy 12e a kezelő, 15-ért meg megkapom a központot kezelővel, dobozzal..
(#) padisah hozzászólása Aug 9, 2011 /

Üdvözlet a társaságnak!
Mivel megtanultam, hogy semmi sincs ingyen, az információ sem, ezért azzal kezdem, hogy megosztok egy információt és utána teszem fel a kérdésemet.

DSC központ programozás: problémát jelent a soros port hiánya a mai modern laptopokon. Nem mindegyik USB-Soros átalakító működik rendesen. DSC-ék ha jól tudom, a MOXA-t ajánlják, ami lehet, hogy jó, de bazi drága.
Én kipróbáltam az ATEN UC-232-t, amit eddig a legjobb USB-Soros átalakítónak tartottam. (Előző életemben, amikor GSM-mobiltelefon bázisállomásokat szervizeltem, akkor az ATEN volt a standard, mert az minden Ericsson és Nokia bázisállomás soros programozását lekezelte.)
Sajnos az ATEN-el csak részeredményt értem el: A PC585-öt és 1616-ot tudtam vele programozni, de pl. a 1864-et nem.

Azóta megtaláltam és kipróbáltam az ATC ATC-810 típusú átalakítóját, amiben FTDI chip végzi az USB átalakítást. (Alapvetően 2 nagy család van, a Profilic és a FTDI)
Ez az ATC gyártmány kiválóan működik, azóta ki tudtam próbálni néhány egyéb típussal is. (1832, talán 1550?) meg más jellegű -nem riasztós- soros portos eszközökkel is.
Kitűnő, korrekt átalakító, úgy tűnik, hogy a soros port emulálása ebben a legkorrektebb. Ráadásul még olcsóbb is, mint a Moxa.
Forgalmazó céget szándékosan nem írok, de kapható itthon, 5000 Ft körül.
Ajánlom mindenki figyelmébe, aki _jó_ USB-soros átalakítót akar.

Eddig volt az info.

És most kérdésem lenne: Valaki ismeri-e a PIMA központokat, használja-e? Forgalmazza pl. az electropoint.hu

Ehhez létezik egy soros letöltő kábel LTL-11A néven. Nem akarok 12 000 ft-ot kiadni érte. Nem sűrűn használnám, de most kéne egy ilyen központhoz.

Nincs meg ennek a rajza valakinek? Neten nem találtam.
Szerintem csak egy RS-TTL szintáttevő (MAX232 vagy hasonló) de jó lenne látni és a bekötését ismerni.
Következő: »»   5 / 85
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem