Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Riasztószerelés tapasztalatok, ötletek (kizárólag haladóknak)
Témaindító: Syn7h37ic, idő: Márc 15, 2010
Köszönöm a gyors választ!
Sajnos nem egyre gondolunk. Az általad említett modul egy telefonhívó modul olyan esetekre, melyeknél nincs beépített kommunikátor a központban. Ezzel telefonvonalon keresztül lehet jelzést kapni vagy élesíteni/hatástalanítani. Én viszont becsületes nevén"Micron Vonalszimulátor" kapcsolása után érdeklődtem. Ez a modul a komunikátorral rendelkező Micron központoknál használaható. Telefon vonali állapotot hoz létre a központ vonal bemenete és egy US Robotics analóg faxmodem között. Ennek és a Micron saját programja az MCom segítségével online lehet programozni a központot. Tehát nem a kezelőn kell bűvészkedni a hexadecimális értékek bepötyögésével. Erre gondoltam
Ja...
Félreértettem. Ahogy nézem, simán csak rá van ültetve a 12V a telefon vonalra Próbáld ki azt, ami a Paradoxnál már bevállt. Gyakorlatilag a ring át van kötve a KP GND-re, a TIP egy 100 Ohm os ellenállással a 12Vra, és így megy bele a modembe. Laptopon megy. A rajz, elég rossz, én is így kaptam, de ki lehet olvasni a lényeges dolgokat róla.
Összedobtam a kapcsolást, de sajna nem találnak egymásra, bontja a központ a kapcsolatot. A topikban visszaolvasva úgy látom "primatus" kolega rendelkezik egy modullal. Ha máshogy nem jutok eredményre akkor felveszem vele a kapcsolatot.
Azt tudom, hogy eléggé kényes a micron a modemre, nem szeret mindent. Esetleg próbáld meg kisebb Baud-dal.
Ezt a leírást úgy kaptam, ez jóval egyszerűbb "szimulátor" leírás, Espriten ment.
Idézet: „Végy egy telefonaljzatot, olyan falon kívülit, amibe a gyári is van. Lehetőleg olyan kell amiben 4 csavar van.A közepére a piros/zöldre simán 2db. 220ohm fél watt ellenállással rákötöd a 12V-ot, az egészet egy 4 eres kábellel tetszőleges hosszaban kivezeted. Mondjuk a piros/fehér a táp, a zöld/sárga a telefonvonal. Bekötöd a telefonvonalat a TIP/RNG-re, a tápot az aksi alá, a dugaljba meg a modem telefonvonalát. És kész.”
Szia! Nekem sem kommunikált addig, amíg egy US Robotics külső 56k modemet nem sikerült szereznem. Azután tök jól mukogy.... Annak ellenére van így, hogy a modem-finder alkalmasnak találta az előtte kipróbált modemet is. Sajnos szerezned kell egy modemet, ha játszanál vele. A vonalszimulátor tényleg nem egy nagy durranás így látszólag....., de megvettem, mert nem akartam tippelgetni a kapcsolódási hibákat illetően.
Szia!
US. Robotics soros porti modemem van, működő regisztrált progival is rendelkezem. Csak a vonalszimulátor hiányzik a boldogsághoz.
Modem finder látja? Kipörgeti a jelet? Beütötted a kódot a kezelőn?
Igen, minden úgy van, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Úgy működik, ha szabvány vonalra kötöm a központot és egy másik külön vonalra pedig a modemet. Majd ezután betárcsázom az adott telefonszámot és fogadom a kezelővel a hívást.
Szia!
Ezt nézd végig még....
Szia!
Nagyon szépen köszönöm mindannyiótok segítségét! Főleg primatus gyors és korrekt segítőkészségét! Működik rendesen, ahogy annak működni kell. Hálám üldözni fog!
Nagyon kényes a vonali paraméterekre, értem ezalatt a vonalszimulátor kapcsolását. Megépítettem próbapanelen az általad küldött kapcsolást. Ellenállatok szerencsére voltak a képekkel egyező értékűek, de kondiból csak találgattam, hogy milyen értékű lehet(16V 470µF-os értékűeket raktam bele).
Ha még ezeknek a gyári értékeit megírnád, akkor azt is nagyon megköszönném.
Ha le tudom olvasni, akkor semmi akadálya. Csak ma már nem szedem elő. Ha megvan felteszem azt is.
Örülök, hogy működik a riasztód. Szerintem elég egyszerűen programozható ezzel a szoftverrel. Jó éjt!
Még 2-t is csak legyen alkalmunk meginni
Szia!
A 2db kis fekete: 47 μF (de lehet, hogy "nF", sajnos nem tudom eldönteni) és 16V -40 +85 3501 Az 1db lila-fekete: 100 μF Panasonic gyártmány Remélem szűkíteni tudtam a kört....
Szia!
Köszönöm szépen, ennél szűkebb már nem is lehetne az a kör. Nagyon köszönöm a sok fáradozást és a rám fecsérelt energiát!
Szívesen. Használd egészséggel! Azért majd írj arról légy szíves, hogy mik a tapasztalataid a Micronnal.
Így a kb 25. telepítés után nyugodt szívvel ki tudom jelenteni, hogy nálam dobogósként szerepel az összes eddig telepített márkák közül. Könnyen konfigolható, esztétikus a kezelője(mx-900), megbízható működésű, eddig sehova sem kellett javítás címszóval visszamennem. Itthon is egy Z8020C végzi a feladatát 3 kezelővel. Kicsit megkombinálva a garázskapu nyitásával(PGM kimenetre van kötve egy relé, ami füstérzékelő helyreállítás néven az F1-es gombra van beprogramozva). Így a lakásból is be tudom zárni, ill. ki tudom nyitni, az állapotát pedig a kezelőn keresztül látom.
Ezt a kis vonalszimulátoros és US Robotics-es finnyásságot kivéve első osztályú cucc!
Az ikonos kezelőtől eltekintve én is meg vagyok elégedve vele. (Füstjelzőt, vagy hőmérséklet emelkedés jelzőt még nem tettem rá, de szeretnék minél hamarabb.)
Én rákötöttem a vonalas telefonomat, de nem volt alkalmam kipróbálni, hogy valóban megcsörget-e. Nem láttam olyan lehetőséget, hogy mondjuk a szoftverből kezdeményezve megcsörgessem tesztszerűen magamat. A szomszédok kímélése érdekében hangos tesztet pedig, nem nagyon szeretnék csinálni. Te kipróbáltad?
Programban én sem láttam tesztriasztás opciót, de hidd el működik. Felhív és ilyen szirénázó dallammal tudatja, hogy vendégetek van.
Telefonhívással is élesíthető-hatástalanítható an rendszer. Faxmegkerülő móddal pedig egyszer meghívod a számot, majd bontod a kapcsolatot. Ezután ismét ráhívsz...ekkor a központ automatikusan felveszi és várja a kódot. A kód megadása után pedig az átváltott állapottól függően más dallamot lehet hallani. Ezután bontja a központ a vonalat.
Igen, már elég sokszor olvasgattam a könyvét és a vásárlásakor is szempont volt, hogy nem kell neki pl. GSM modul, hanem beéri a meglévő sima vezetékes vonalammal. Látszólag elég egyszerű a kezelése távolról is.
Majd lepróbálom visszafelé, vagyis telefonról élesíteni és oldani. Nem is tudom, hogy miért nem próbáltam még le eddig. (Nincs karakterkorlát, így 0036-al adtam meg neki a hívni kívánt számokat.) A "History" pedig a kedvencem.
Sziasztok!
Van nekem egy DSC PC585 központom, sajnos viszont resetelni kellene, a telepítői kód nincs meg, de cserébe be van kapcsolva a "programozó kizárása" opció. Ezt csak a telepítői kóddal tudom kikapcsolni, és úgy resetelni.. A HW reset sem megy, ha ez a funkció aktív, vagyis a PGM-ZONA1 összekötése és tápráadás..
Szerviz, vagy új panel.
Meggondolandó, hogy melyik az olcsóbb.
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni: egy ismerősöm kazáncsere miatt odébb kényszerül rakni a központját, ami egy bosch solution880. Mester kód megvan, de az ismeretlen sziréna és a tamperkörök állítólag 24órás zónára vannak kötve. Hogy tudnám megoldani, hogy a sziréna ne kapcsoljon be tápelvételre? Összes zóna kiiktat, mászás a szirénához, kinyit, széthúz? Köszi a segítséget...
Szia!
Ha szerencséd van, akkor a szirénának van SERVICE bemenete, be van kötve és le is van kábelezve a központhoz. Ha így van, akkor általában le kell testelni azt a szálat és a sziréna nem indul.
Nincs valakinek egy esprit 636 kezelője véletlenül? Új, vagy majdnem új..
Kicsit vicc, hogy 12e a kezelő, 15-ért meg megkapom a központot kezelővel, dobozzal..
Üdvözlet a társaságnak!
Mivel megtanultam, hogy semmi sincs ingyen, az információ sem, ezért azzal kezdem, hogy megosztok egy információt és utána teszem fel a kérdésemet. DSC központ programozás: problémát jelent a soros port hiánya a mai modern laptopokon. Nem mindegyik USB-Soros átalakító működik rendesen. DSC-ék ha jól tudom, a MOXA-t ajánlják, ami lehet, hogy jó, de bazi drága. Én kipróbáltam az ATEN UC-232-t, amit eddig a legjobb USB-Soros átalakítónak tartottam. (Előző életemben, amikor GSM-mobiltelefon bázisállomásokat szervizeltem, akkor az ATEN volt a standard, mert az minden Ericsson és Nokia bázisállomás soros programozását lekezelte.) Sajnos az ATEN-el csak részeredményt értem el: A PC585-öt és 1616-ot tudtam vele programozni, de pl. a 1864-et nem. Azóta megtaláltam és kipróbáltam az ATC ATC-810 típusú átalakítóját, amiben FTDI chip végzi az USB átalakítást. (Alapvetően 2 nagy család van, a Profilic és a FTDI) Ez az ATC gyártmány kiválóan működik, azóta ki tudtam próbálni néhány egyéb típussal is. (1832, talán 1550?) meg más jellegű -nem riasztós- soros portos eszközökkel is. Kitűnő, korrekt átalakító, úgy tűnik, hogy a soros port emulálása ebben a legkorrektebb. Ráadásul még olcsóbb is, mint a Moxa. Forgalmazó céget szándékosan nem írok, de kapható itthon, 5000 Ft körül. Ajánlom mindenki figyelmébe, aki _jó_ USB-soros átalakítót akar. Eddig volt az info. És most kérdésem lenne: Valaki ismeri-e a PIMA központokat, használja-e? Forgalmazza pl. az electropoint.hu Ehhez létezik egy soros letöltő kábel LTL-11A néven. Nem akarok 12 000 ft-ot kiadni érte. Nem sűrűn használnám, de most kéne egy ilyen központhoz. Nincs meg ennek a rajza valakinek? Neten nem találtam. Szerintem csak egy RS-TTL szintáttevő (MAX232 vagy hasonló) de jó lenne látni és a bekötését ismerni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |