Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Érdekes, nekem rá szokott menni a műnyomóról az összes festék... Na de hogy reagáljak is: szerintem nagyon szép lett!
Ez nálam már bevett módszer pozíciórajzolat felvitelére.
Nagyon finom polírpapírral az egyoldalas nyák sima felületét feldörzsölve garantáltan rátapad az összes festék. Ezt kiegészíthetnéd mondjuk löt-tsop lakkfóliával, és akkor garantáltan nem fog lejönni a pozíciószita soha többé. Ezeket én csináltam, nézd meg: Bővebben: Link, bár lehet hogy már láttad is pár hsz.-el lejjebb. Különben gratula hozzá, jó lett!
Gratulálok ! Én már lamináltam alumínium előlapra is feliratot , és mechanikai védelemnek rányomtam még egy
lamináló fólia réteget is (fotók-iratok laminálálására használt fóliát) Mostanában a pozíciórajzolalatokat egyszerűen lefújom szintelen lakkal ,Mechanikai védelemnek tökéletes, és a rajzolat is feketébb tőle ![]()
Szerintetek milyen lapra nyomtathatok, hogy aztán vasalhassak? (arra gondolok, hogy most nincs itthon műnyomó p., s nyomtatnék. Újság? Stb..)
![]()
Hali! Kaptam műnyomó papírt ! Furának tartom, mert olyan , mint a kartonpapír ! Azaz hasonló. Fényes. Kaptam különböző fajtát, egy vékonyat, meg egy vastagot. Valami ötlet?
Hát, hogy jó-e, hogyan csináljam, stb. Na, meg a rajz, amit kaptam sem jó. Szerintem.
Nekem van ötletem : tedd be a nyomtatóba ,és próbáld ki mindet , úgyis észreveszed melyiket "szereti " a nyomtatód és a vasalód !
Hát először is méretre vágod a NYÁK lemezt. Aztán lesorjázod a szélét, aztán alaposan zsíroldóval megpucolod. Én ezután szoktam 1-2 percig a maratóban áztatni, majd megint alaposan átmosni, de ezt nyugodtam ki lehet hagyni
![]() ![]()
Okés, köszike ! Így is gondoltam. Az a baj, hogy 1-1 példányom van a lapokból, és nem bírok kisérletezni...
![]()
Priv megbeszélhetjük szívesen megtanítalak a nyákkészítés rejtelmeire
![]()
Hát, nyákot már készítettem, csak nem vasalóval. Most éppen tökölök, mert rossz rajzom van, nem tudok méretarányosan nyomtatni...
![]()
Oké ha nem sikerül a vasalás vagy elakadsz keress nyugodtan , szívesen segítek !
Hát, már el vagyok akadva. JPEG-ben kaptam a nyákrajzot , amit ha kinyomtatok, akkor egy egész A4.re felmegy. 50szer nagyobb lesz. Ha kicsinyítem, akkor meg romlik a minőség.. :S
Ha vas SL5-öt akkor a JPEG képet átkonvertálod bmp-be (paint-el) majd beillesztet sl5-be és ott tudod méretezni
![]()
Azt elfelejtettem írni, hogy vagy a paint-be méretezel, mielőtt konvertálnál, vagy majd a nyomtatási képnél a progiban
![]()
Nem lehet ! Ezt nem lehet ! Hibát ír ki ! Valaki megcsinálja nekem ?Bővebben: Link
Tess! habár a minőség romlott át tudod rajzoolni a progiba, aztán az egészet új munkalapra teszed, és nyomtatod.
Basszus! Németül kiír valami hibát, és nem nyitja meg. Átrajzolná totál valaki? Remélem, ez nem nagyon tahó kérés! :pirul:
Üdv!
Nekem is németül kiír valami hibát.
Á, mostmár jó! Köszönöm szépen ! Nagyon! Mostmár vasalható?
![]()
Hát ha neked megfelelnek a vonalak akkor igen
![]()
Nem, nem volt tükrözve. Így kell. Remélem semmi hiba nincs benne.
![]() ![]()
Hogyan tudom azt az IC makrót eltávolítani?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |