Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Valaki aki jártas már a BassBox Pro alkalmazás kezelésében, az tudna nekem egy dobozt méretezni? Mert én próbálgattam, de a reflexcső méretezésénél elakadtam. Annyi lenne a saját elvárásom, hogy a doboz (külső) szélessége nem legyen több 360 milliméternél. A hangszóróról ennyi adat áll rendelkezésemre: FS / Hz 28 Re / Ω 3.3 Qms 4.6 Qes 0.34 Qts 0.32 Vas / Ltr 130 Xmax / mm 8 Spl / dB 95 Z 4Ohm Frekvenciatartomány: 22 - 200 Hz (1W/1m) 93 dB RMS 330W ______________________ Külső átmérő: 305 mm Beépítési átmérő: 285 mm Beépítési mélység: 130 mm Furattávolság: 295 mm Súly: 3000 g
Szia!
65 literes bassreflex doboz 35Hz-re hangolva,10 centis csővel,24 centi hosszal. 36*36*61 centis külső méret,18-as lapból. WinISD beta szerint.
Köszi!
Azért kérdeznék... 61 cm a magasság, igaz?
36 széles,36 magas és 61 mély.Méretezd át magadnak amekkorára neked jó,csak a liter megmaradjon.
Akkor átméretezem, mert ez így nagyon mély!
Köszi szépen!
Ha elmondod azt,hogy mire akarod használni azt a ládát,akkor talán többet tudnánk segíteni. :yes:
1 hónap múlva lesz a legénybúcsúm...
Egy kerti traktor lesz felszerelve. Az első részen lesz egy három utas gyári hangfal és a hátsó ülések mellé pedig ezt építeném... Ami a lényeg, hogy nem akarok venni más fajta hangfalat, hanem ezt használnám fel. Ez nem egy szubláda lenne, hanem egy 2 utas hangfal. A 36 CM azéért lényeges, mert csak annyi hely van.
Ah...nekem 20 éve volt! Hát részvétem...és gratulálok!
Akkor picit csökkenthetjük azt a dobozt ha gondolod!
36 széles,45 magas és 42 mély.A cső marad 10 centis,16 hosszú. Ez kicsit ütősebb,hangosabb.
Köszönöm szépen!
A képeket prezentálni fogom! Garantálom, hogy be fogtok szarni a röhögéstől!!!
valaki tudna nekem segíteni, hogy MNC Noir 300mm -es hangszóróhoz illetve 150-es piezzóhoz milyen ládaterv kellene?
A piezót cseréld ki dómra, s tegyél még hozzá egy 150-es közepet, aztán lehet gondolkodni, mérni, tervezni (hangváltót és ládát), legyártani. Majd keresni egy palimadarat, aki jópénzért megveszi, amiből meg már építhető egy jó hangsugárzó.
Sziasztok!
Meg kéne mérnem egy 38 centis hsz TS adatait,de nincs most kéznél 100-120 lityis zárt doboz.Az ARTA Limp-ben van lehetőség a "súlyozott" mérésre,de ezt még nem próbáltam.Tudna valaki segíteni benne? Hova és miként kell rögzíteni a súlyt?
Sziasztok!
PA50100-as hangszóróhoz tud valaki subládát tervezni? Ide kattintva megtalálhatóak a részletes adatok.
Ööö...reménytelen eset Itt találod hozzá a SAL ajánlását,csináld meg azt.Refi dobozba ez nem való.
Legénybúcsú,lagzi,hogy sikerült?
Már mit a láda tervezése a reménytelen? Vagy a hangszóró a gáz?
Köszi a leírást, egyszer ezt már láttam valahol... Néztem a méreteket, de elég hülye formája lenne annak a ládának Ha a térfogatot meghagyom, akkor módosíthatom a méretet, igaz? A legénybúcsú jól sikerült! Sajna a kocsit nem tudtam megcsinálni... de két napos buli lett belőle
A hangszóró gáz,de nagyon! Még zárt dobozban is sz@rul fog szólni.A méreteket módosíthatod kedved szerint,csak ne legyenek egyforma oldalak.
Majd végignézem a videjót,de az első öt perc is nagyon tetszik!!!
Üdvözlök mindenkit!
Ehhez a hangszóróhoz szeretnék dobozt építeni. Band-pass mélyládába lenne nagyon jó, viszont inkább a 2 utas mellett döntöttem? 1,8k-2k körüli vágással, lehet hozzá magassugárzót is találni Tehát valami olyan reflex rendszerű doboz kellene, amiben jól tud érvényesülni, és nem fog elveszni az az alacsony tartomány, amit a hangszóró tud! Köszönök előre is minden segítséget!
Szia!
Szerintem nem lesz elég a két út. Kellene egy közép is neki. Hacsak nem a magasat egy széles sávúval oldod meg, aminek van elég alsó tartománya is. De ilyen nagy teljesítményekre én mindenképpen egy 10"-os 200W 95dB érzékenységű közepet, és egy 100W-os 100dB érzékenységű driver magasat használnék.
Szia! Magasat találtam már, többet is, ami 1,8-2k-tól indul, és elég érzékeny ahhoz, hogy jó legyen. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy valóban nem sűrűn lehet ilyet találni, de van Első körben egy ilyen felállással próbálkoznék, hátha bejön...
Hi!
Egy EV15B-nek szeretnék dobozt gyártani. Küldök képet, hogy milyenben is gondolkodom. Valakinek lenne ilyen rajza vagy ötlete hogy a tölcsérest részt hogyan s miként méretezzem? Széles sávra használnám, az alsó frekit kellene meg "erősíteni" a tölcsérrel. Köszi előre is!
Eminence féle rutse-nak néz ki amit rajzoltál egy driverrel.
Van hozzá rajzod? és megmondom hogy az e
Nem tudom ismered e a régi Robson ládákat. Én valami olyanban gondolkodom. Robson DS-100 mndjuk. Valami hasonló.
Bővebben: Link
Ilyen pici "tölcsérhez" nem nagyon van rajzom sajna.
Lehet hogy a Mspaint rajznak nincs meg a formája, de csak el lehet belőle képzelni,hogy mit akartam kihozni a dologból. Ha nem akkor Robson Ds-100 segít felfogni. Igazából magam is leméretezném ha segítene valaki. Megint csak az lesz a biztos aminek magam járok utána , úgy néz ki.
Bővebben: Link Esetleg valami ilyesmi 15"-ba.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |