Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   251 / 609
(#) reloop válasza Kedvi92 hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Lassan meg lesz a hiba
Van egy 30k és egy 10k ellenállás a rajzon azok közül az egyik végtelen ellenállású, nézd meg, hogy melyik.
(#) Kedvi92 válasza reloop hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Hát mind a kettő mérhető, 10k rendben van, de a 30k ellenálláson 2.1k mutat, az is lehet hogy mást is belemért...
(#) reloop válasza Kedvi92 hozzászólására (») Ápr 1, 2011 / 1

Akkor mérj feszültség alatt. A 10k ellenállás azon oldalán ahol a két 22k ellenállással találkozik van ugye legalább 16V. A másik lábán amelyik a 30k ellenállással találkozik mennyi a feszültség?
(#) Kedvi92 válasza reloop hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

7.6 V van köztük.
(#) reloop válasza Kedvi92 hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /

Valami disznóság lesz a 30k ellenállás tájékán. A vele párhuzamosan kapcsolt dióda miatt nem tudod közvetlenül kimérni.
Annyi már látható, a 30k ellenállás egyik lábán 7,6V van (remélem jó helyen mértél). A másikon, mivel az a 10-es lábra megy 0V a feszültség az eddigi mérések szerint.
A lehetetlenség ott van, hogy a 10k és 30k sorba vannak kötve, tehát a 30k ellenálláson 3x akkora feszültségnek kéne esni mint a 10k ellenálláson. A másik aggasztó dolog, hogy mivel a 10-es láb nem testzárlatos azon a 30k ellenállásnak némi feszültséget kéne létrehoznia.
Kérlek emeld ki az ellenállás vagy a dióda legalább egyik lábát és mérd meg a 30k tényleges értékét.
(#) Kedvi92 hozzászólása Ápr 2, 2011 /

Igen, elég bonyulult elektro tanárok se tudják hogy mi van vele. Reggel mindenképp megnézem, már ehhez késő van, köszönöm az eddigi segítségedet: ) jóéjt.
(#) gabesz.mi074 hozzászólása Ápr 2, 2011 /

Szeretném ki próbálni én is ezt az ic t . Sokat nem tudok róla . Igazából az érdekelne hogy a tápban milyen értékű kondikat használjak . Itt ez a rajz:http://bolthely.hu/mikroshop/id/00536_KIT_erosito_mono_vegfok_1x_100_W_TDA7294_IC-vel
Ezt szeretném ki próbálni. Ha jól értelmezem ehhez közép nullás +- táp fesz. kell.
(#) lacek29 válasza gabesz.mi074 hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /

Igen,jól értelmezed. Mininum 4700µF kondik legyenek,de minél nagyobb annál jobb. Rakj velük párhuzamosan 100nF kondikat is.
(#) peter1995 válasza gabesz.mi074 hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /

Ha van hozzá jó trafód ami ~2x30VAC ad le azt egyenirányítod egy diódahíddal aztán 2x10.000µF puffert adsz neki az szerintem elég.NEkem is 2x10.000µF van.
(#) sunyisanya válasza gabesz.mi074 hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /

Helló!
Én is meg csináltam ezt az erősitőt,hidba 2db ic vel,és nagyon megvagyok elégedve vele.
2x 35v egyen feszültséggel üzemel,mind a két ágban 2x4700mf kondikkal.
Subnak használom felülvágó szűrővel,160w teljesitménnyel bir torzitás mentesen.
Minden héten kivan próbálva este 8h-tól hajnal 4h-ig,és még nem csapot be egyszer sem.
itt van egypár kép róla,de az óta már szebben néz ki,ez még készitéskor készült.
Ajánlani tudom mindenkinek.
(#) gabesz.mi074 válasza sunyisanya hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /

Köszi a segítségeteket ! Bízom benne fog majd működni amúgy egyszerűnek tűnik a kapcsolás , csak trafóm az nincs még Ahogy nézem a trafót be szerezni keményebb dió mint maga ez a kapcsolás . 2 szer 12voltos trafóm van az pufferelve kb 16volt. Itt viszont nem adja le a várt teljesítményt .
(#) Gyozo92 hozzászólása Ápr 2, 2011 /

Majdnem készen vagyok a 2x100 wattos aktív box-al, amibe 7294 van. Nagyon jól szól. Még a végén nem adom oda a tagnak, aki már kifizette

Egyébként a híd +,- 42 voltról odaverte a 200 wattos fetes erősítőmet. Úgyhogy ma reggel beüzemeltem a 2x500 wattos feteset, és szerencsére... Bár ki tudja mire képes ez a híd Én már semmit se merek 7294-nél kizárni. Csak folyékony nitrogénnel kel hűteni.
(#) gabesz.mi074 hozzászólása Ápr 3, 2011 /

Kérhetnék tőletek olyan rajzot , vagy linket amin működő általatok meg épített híd kapcsolás van ?
(#) lacek29 válasza gabesz.mi074 hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /

Ha jól körülnézel itt a topic-ban,akkor találsz nemis 1-et.De ha esetleg mégsem,amit kétlek ,akkor itt 1. Énis ezt építettem,és nagyon frankó.
(#) Kedvi92 válasza reloop hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /

Helló, na * kiszedtem a 30k ellenállást, és nem az volt benne, hanem egy 2.2k nem tudom hogy ez hogy sikerült: S 22k tettem a helyére mivel most csak ilyet találtam itthon, így a 10es lábon most -8.6 v van. a kimeneten pedig 0.65v, még nem kötöttem rá semmit, mert zúg a trafó és melegszik az ic, nem olyan nagyon melegre, de hirtelen. esetleg 45k ellenállásom van itthon, de 30k sehol se találtam. üdv.
(#) Bassmester válasza Kedvi92 hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /

Ha nincs DC a kimeneten, akkor köss rá hangszórót és kiderül hogy jó e. A 0,65V szerintem sok volna. A tápfesz mennyire szimmetrikus? Egyébként milyen hűtést raktál az ícére?
(#) Kedvi92 válasza Bassmester hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /

Hangszóró van rajta, és "búg" szerintem a két nagy kondival lesz a gond, elég régiek már, tápfesz rendben van +- 74.6v ról üzemel. Szigetelt hűtőborda és ventilátor van rajta.
(#) petemazi válasza Kedvi92 hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /

Mennyi is az ic max tűrése? +-45v?
(#) peter1995 válasza petemazi hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /

Adatlap szerint 50V.
Kérdés hogy az a 74,6V a + és - között vagy a +,- és a GND között.MErt nagyon nem mindegy.
(#) Kedvi92 válasza peter1995 hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /

+ és - között van 74.6v, + és gnd 37,3 van.
(#) reloop válasza Kedvi92 hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /

Helló! Most már visszarakhatod a feszültségosztóba a 4,7k ellenállást. A 30k értéke nem túl kényes, ha nagyobbat választasz akkor ellenőrizd a 10-es lábon 3,6V vagy annál több legyen.
Érdemes egy 60W-os izzót kötni a hálózati csatlakozó egyik ágába. Ez bekapcsoláskor felvillan, majd ha minden rendben elhalványul. Annak a melegedésnek így lehet biztonságosan utána járni.
(#) Kedvi92 hozzászólása Ápr 3, 2011 /

Helló: ) mindenképp kipróbálom, a 10 es lábon - 8.6v az rendben van?
(#) lacek29 válasza Kedvi92 hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /

Ott nem + tápnak kellene lennie??
(#) reloop válasza Kedvi92 hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /

Ha a 10-es lábon a testhez képest negatív a feszültség az baj. Volt már eddig egy kondenzátor és egy ellenállás csere, jó volna ha feltennél alkatrész és forrasztás oldalról egy-egy élvezhető fotót, hogy láthassuk mi jöhet még szóba.
(#) DJmike hozzászólása Ápr 4, 2011 /

Üdv!

Lenne egy kérdésem, nem tudom, hogy lehet ezt így vagy nem, ezért inkább informálódom. Építek egy erősítőt, amiben lesz 2db mono blokk és egy híd. A toroidom 600va, 2*28v, 2*10amper. Megépítettem egy tápot és az a kérdésem hogy a tápom kimenetére ráköthetem a 3 blokkot, ahogy a rajzon látható.

táp.JPG

(#) Bassmester válasza DJmike hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /

Hogyha a híd fogja nyomni a szubot, akkor nem ártott volna neki külön graetz és puffer, de egyébként közös tápról is menni fog a három csatorna.
(#) DJmike válasza Bassmester hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /

Igen a híd nyomja a szubot, de akkor ha már megépítettem akkor nem lesz gond belőle?
(#) reloop válasza DJmike hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /

Nem látom a rajzon, hogy a puffer kondenzátorok hogyan vannak elosztva a két graetz között. Javaslom: egy graetz a 10.000 µF kondikkal a hídnak, a másik a 4.700 µF -dal a két monoblocknak. A test legyen közös és egyben csillagpont is, a +/- 40V pedig külön kivezetve.
(#) DJmike válasza reloop hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /

Berajzoltam a vezetősávokat, természetesen nem keresztezik egymást, csak sematikusan ábrázoltam hogy hogyan csináltam. Szóval akkor nem lesz gond hogy egy kimeneten lesz a 3 blokk vagy építsem át?

táp.JPG

(#) gabesz.mi074 hozzászólása Ápr 4, 2011 /

Meg tudnátok nekem írni mi az ára most egy ilyen 7294 IC nek ? Idáig TDA2030 Alapú kapcsolásokat építettem , még csak . A lábtávolsága egyezik kb a 2030al ? Nyilván való ennek az ic nek több ki vezetése van .
Következő: »»   251 / 609
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem