Fórum témák
» Több friss téma |
Lassan meg lesz a hiba
Van egy 30k és egy 10k ellenállás a rajzon azok közül az egyik végtelen ellenállású, nézd meg, hogy melyik.
Hát mind a kettő mérhető, 10k rendben van, de a 30k ellenálláson 2.1k mutat, az is lehet hogy mást is belemért...
Akkor mérj feszültség alatt. A 10k ellenállás azon oldalán ahol a két 22k ellenállással találkozik van ugye legalább 16V. A másik lábán amelyik a 30k ellenállással találkozik mennyi a feszültség?
Valami disznóság lesz a 30k ellenállás tájékán. A vele párhuzamosan kapcsolt dióda miatt nem tudod közvetlenül kimérni.
Annyi már látható, a 30k ellenállás egyik lábán 7,6V van (remélem jó helyen mértél). A másikon, mivel az a 10-es lábra megy 0V a feszültség az eddigi mérések szerint. A lehetetlenség ott van, hogy a 10k és 30k sorba vannak kötve, tehát a 30k ellenálláson 3x akkora feszültségnek kéne esni mint a 10k ellenálláson. A másik aggasztó dolog, hogy mivel a 10-es láb nem testzárlatos azon a 30k ellenállásnak némi feszültséget kéne létrehoznia. Kérlek emeld ki az ellenállás vagy a dióda legalább egyik lábát és mérd meg a 30k tényleges értékét.
Igen, elég bonyulult elektro tanárok se tudják hogy mi van vele. Reggel mindenképp megnézem, már ehhez késő van, köszönöm az eddigi segítségedet: ) jóéjt.
Szeretném ki próbálni én is ezt az ic t . Sokat nem tudok róla . Igazából az érdekelne hogy a tápban milyen értékű kondikat használjak . Itt ez a rajz:http://bolthely.hu/mikroshop/id/00536_KIT_erosito_mono_vegfok_1x_100_W_TDA7294_IC-vel
Ezt szeretném ki próbálni. Ha jól értelmezem ehhez közép nullás +- táp fesz. kell.
Igen,jól értelmezed. Mininum 4700µF kondik legyenek,de minél nagyobb annál jobb. Rakj velük párhuzamosan 100nF kondikat is.
Ha van hozzá jó trafód ami ~2x30VAC ad le azt egyenirányítod egy diódahíddal aztán 2x10.000µF puffert adsz neki az szerintem elég.NEkem is 2x10.000µF van.
Helló!
Én is meg csináltam ezt az erősitőt,hidba 2db ic vel,és nagyon megvagyok elégedve vele. 2x 35v egyen feszültséggel üzemel,mind a két ágban 2x4700mf kondikkal. Subnak használom felülvágó szűrővel,160w teljesitménnyel bir torzitás mentesen. Minden héten kivan próbálva este 8h-tól hajnal 4h-ig,és még nem csapot be egyszer sem. itt van egypár kép róla,de az óta már szebben néz ki,ez még készitéskor készült. Ajánlani tudom mindenkinek.
Köszi a segítségeteket ! Bízom benne fog majd működni amúgy egyszerűnek tűnik a kapcsolás , csak trafóm az nincs még Ahogy nézem a trafót be szerezni keményebb dió mint maga ez a kapcsolás . 2 szer 12voltos trafóm van az pufferelve kb 16volt. Itt viszont nem adja le a várt teljesítményt .
Majdnem készen vagyok a 2x100 wattos aktív box-al, amibe 7294 van. Nagyon jól szól. Még a végén nem adom oda a tagnak, aki már kifizette
Egyébként a híd +,- 42 voltról odaverte a 200 wattos fetes erősítőmet. Úgyhogy ma reggel beüzemeltem a 2x500 wattos feteset, és szerencsére... Bár ki tudja mire képes ez a híd Én már semmit se merek 7294-nél kizárni. Csak folyékony nitrogénnel kel hűteni.
Kérhetnék tőletek olyan rajzot , vagy linket amin működő általatok meg épített híd kapcsolás van ?
Ha jól körülnézel itt a topic-ban,akkor találsz nemis 1-et.De ha esetleg mégsem,amit kétlek ,akkor itt 1. Énis ezt építettem,és nagyon frankó.
Helló, na * kiszedtem a 30k ellenállást, és nem az volt benne, hanem egy 2.2k nem tudom hogy ez hogy sikerült: S 22k tettem a helyére mivel most csak ilyet találtam itthon, így a 10es lábon most -8.6 v van. a kimeneten pedig 0.65v, még nem kötöttem rá semmit, mert zúg a trafó és melegszik az ic, nem olyan nagyon melegre, de hirtelen. esetleg 45k ellenállásom van itthon, de 30k sehol se találtam. üdv.
Ha nincs DC a kimeneten, akkor köss rá hangszórót és kiderül hogy jó e. A 0,65V szerintem sok volna. A tápfesz mennyire szimmetrikus? Egyébként milyen hűtést raktál az ícére?
Hangszóró van rajta, és "búg" szerintem a két nagy kondival lesz a gond, elég régiek már, tápfesz rendben van +- 74.6v ról üzemel. Szigetelt hűtőborda és ventilátor van rajta.
Adatlap szerint 50V.
Kérdés hogy az a 74,6V a + és - között vagy a +,- és a GND között.MErt nagyon nem mindegy.
+ és - között van 74.6v, + és gnd 37,3 van.
Helló! Most már visszarakhatod a feszültségosztóba a 4,7k ellenállást. A 30k értéke nem túl kényes, ha nagyobbat választasz akkor ellenőrizd a 10-es lábon 3,6V vagy annál több legyen.
Érdemes egy 60W-os izzót kötni a hálózati csatlakozó egyik ágába. Ez bekapcsoláskor felvillan, majd ha minden rendben elhalványul. Annak a melegedésnek így lehet biztonságosan utána járni.
Helló: ) mindenképp kipróbálom, a 10 es lábon - 8.6v az rendben van?
Ha a 10-es lábon a testhez képest negatív a feszültség az baj. Volt már eddig egy kondenzátor és egy ellenállás csere, jó volna ha feltennél alkatrész és forrasztás oldalról egy-egy élvezhető fotót, hogy láthassuk mi jöhet még szóba.
Üdv!
Lenne egy kérdésem, nem tudom, hogy lehet ezt így vagy nem, ezért inkább informálódom. Építek egy erősítőt, amiben lesz 2db mono blokk és egy híd. A toroidom 600va, 2*28v, 2*10amper. Megépítettem egy tápot és az a kérdésem hogy a tápom kimenetére ráköthetem a 3 blokkot, ahogy a rajzon látható.
Hogyha a híd fogja nyomni a szubot, akkor nem ártott volna neki külön graetz és puffer, de egyébként közös tápról is menni fog a három csatorna.
Igen a híd nyomja a szubot, de akkor ha már megépítettem akkor nem lesz gond belőle?
Nem látom a rajzon, hogy a puffer kondenzátorok hogyan vannak elosztva a két graetz között. Javaslom: egy graetz a 10.000 µF kondikkal a hídnak, a másik a 4.700 µF -dal a két monoblocknak. A test legyen közös és egyben csillagpont is, a +/- 40V pedig külön kivezetve.
Berajzoltam a vezetősávokat, természetesen nem keresztezik egymást, csak sematikusan ábrázoltam hogy hogyan csináltam. Szóval akkor nem lesz gond hogy egy kimeneten lesz a 3 blokk vagy építsem át?
Meg tudnátok nekem írni mi az ára most egy ilyen 7294 IC nek ? Idáig TDA2030 Alapú kapcsolásokat építettem , még csak . A lábtávolsága egyezik kb a 2030al ? Nyilván való ennek az ic nek több ki vezetése van .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |