Fórum témák
» Több friss téma |
Ezt is lehet úgy konfigurálni, hogy "átjátszó" legyen belőle. Azért jó ez a szerkezet. A manualban nézd meg a rajzot az összeállításoknál. Ott is a második AP "extender" üzemmódban van. De arra is jó, amire neki kell, hogy felviszi a padlásra az antenna közelébe, távtáplálja, és a levehető antenna helyére viszonylag rövid koaxal beköt egy külső antennát, és ráakaszkodik valakinek a WIFI -s routerjére.
De a router az nem "átjátszó" (repeater). Ez nem az a klasszikus értelemben vett útválasztó, hanem egy külön állatfajta.
Wireless Mode Ellenben van olyan, eredetileg routernek készült kütyü, amit lehet AP-nek is használni.
Igen, ott van az üzemmódok között az átjátszó üzemmód is. De ott van az is, amire eredetileg laacika használni szeretné. Hogy router vagy nem router azon nem kéne polemizálni, egyébként WLAN router is tud lenni, ha úgy konfigurálod.
Tehát akkor konfigolja AP Client-re és meg is van oldva a probléma.
Üdv mindenkinek.
Csak velem történhet ilyen! User manual ban átnéztem mindent és leforditottam a lényeget. Ennél többet nem igazán tudok tenni! Pc bekapcs,utp bedug gépbe és AP-be is,AP-nek táp,Windows konfigurálása mégpedig igy: TCP/IP protokol -tulajdonságok Ip cim:192.168.1.254 Alhálózati maszk:255.255.255.0 Ezekkel megvolnánk,ip cim böngészőbe irása után semmit nem csinál. Start menü-futtatás-cmd Ip cim beir="A megadott nevet a rendszer nem ismeri fel. Az AP-n nincs olyan led ami ne villogna,de mégsem jó valami. Mostmár tényleg nem tudom mit tegyek.
Manuálisan adtál meg IP-t a gépednek, ráadásul ami pont ütközik az AP IP-jével? Mert ha jól látom ez történt.
Idézet: „TCP/IP protokol -tulajdonságok Ip cim:192.168.1.254 Alhálózati maszk:255.255.255.0 ” Hagyd a DHCP-t automatikusra, mert úgy fog a te PC-dnek saját magától IP-t kiosztani. Még annyit, hogy remélem kábellel próbálsz csatlakozni az AP-ra, mert nem feltétlenül megy rögtön wifin.
Az IP cím végződése 1 és 253 közötti szám legyen, mert a leírás is ezt írja..
Amúgy valószínű kábellel próbálta: "utp bedug gépbe és AP-be"
WIFI ről sohasem lehet konfigurálni. Jól is néznénk ki.
Üdvözletem.
TCP/IP protokol -tulajdonságok majd az it beirt IP végét 1-és 253 közöti számra cseréltem,de semmi változás. Ahogy Mzolee irta megpróbáltam úgy is hogy nem én irtam ip cimet ide hanem az "IP-cim automatikuskeresése" Igy se történt semmi.
Az utp-m az alaplapra integrált háló részbe van dugva,nem kellene megpróbálni egy külön hálókártyával?
Már tényleg nem tudok mit csinálni,esküszöm ez másnál megy 10perc alatt csak én járok igy.
Sziasztok,mindenkinek nagyon szépen köszönöm a sok segitséget,megoldódott a problémám (uj hálókártya behelyezésével).
Most jön az ha valakinek a wifis router-ére akarok ráakaszkodni hogy konfigoljam az AP-met Client-módra?
A menü Wireless szekciójában menj a "Wireless Settings"-be és ott válaszd az "Operation Mode"-nál a "Client" üzemmódot. Bővebben: User Guide
A DHCP Setting-et nem kell beállitani?
A DHCP list -nél nem szerepel senki az az nem lát senkit,pedig az ablakba már látni kellene neki valakit.
Kliens beállításban neked osztanak IP-címet, tehát az ellenoldalon is szét kellene nézni.
mit kellene tudnom a másik oldalról?
Igen látom kiosztott nekem egy SSID-et amit lát az usb-s kütyü is. Amúgy a wirwles settingbe miért nem tetszik neki a nyelvi beállitás?(Hungary)
El kellene kérned a kulcsot, már ha nem nyílt a hálózat. Az USB -s stickked hogy csatlakozott?
Az nem nyelvi beállítás. Ott az országon belüli szabályozáshoz igazítja az eszköz tulajdonságait. Nem lényeges menüpont, hagyd USA-n.
Amin most vagyok usb-s cuccal az nyilt hlózat.(smc)
Oké kadarist.
A Youtube-os rövidfilmből nem szűrtél le valamilyen infót?
ha megkeresteted a gépen az elérhető vezetéknélküli hálózatokat, akkor látszik az a hálózat amelyikre fel akarsz csatlakozni? A hálózati kapcsolatokban látszik a tp linked?
Na megtaláltam az AP list-et.
Két hálózat van rajta,de viszont azt nem értem hogy pl az usb-s wifim miért nincs rajta? Az usb-s wifimen tegnap láttam az AP-met,most viszont nem,ezek szerint nem szór jelet?
Megvan,az usb-s wifim csak akkor látja az AP -met ha access point ra van konfigolva,ha client-re akkor nem,ezek szerint client módnál nem szór jelet?
Nem hát. Client módban "vevő", access módban "adó". Mint a modemeknél, kell egy központ oldali, meg egy előfizető oldali, hogy egymással "beszélni" tudjanak.
Te itt váltogatod az üzemmódokat, és megzavar. Ezt nem mindegyik routerrel lehet megtenni, de a tieddel igen, mert eredetileg is erre volt szükséged ha jól tudom.
Üdvözlet mindenkinek.
Na ilyet se láttam még,leirom hátha nem csesznek érte le mert nem ide való téma. Reggel sz gép bekapcs,mondom megnézem az e-mail okat stb. Bekapcsol a gép majd ki,ujra be majd megint ki és a 4x4 es szoba tele égett szaggal,no mondom ez is meghalt (de jó). Gyorsan gép szétszed ripityára,vizsgálódom de semmi nem meleg feltünően vagy túlzottan. Jó mondom összerak,és félre tesz,de mondom csak megnézem indul-e vagy valami.Agép megy azóta is de hogy meddig azt nem tudom. Bocsesz az OFF-ért. Ma viszek mindent ki a tetőre (AP,biquad,stb). Szép napot mindenkinek.
Sziasztok.
Ismét egy kis segitségre lenne szükségem. Megvagyok a kitelepitéssel,lát is az AP-m 10-15 hállózatot,amit most is használok az ugye nyilt ,és megpróbáltam rácsatlakozni az AP-vel,szerintem csatlakozott is és el is mentette,de nem jön a net. Viszont ami nem tetszik az az hogy nincs a tálcán a két kismonitor és a futtatásban lefuttatom az ip cimet és nem az történik aminek kellene. "Arendszer a megadott nevet nem ismeri fel" Valakinek valami ötlete?
Az AP IP-címét írod be, és arra nem történik semmi?
A tálcán levő ikon megjelenítéséhez: start menü - hálózatok - vezetéknélküli hálózat, ezen a lapon tulajdonságok, az alsó részén két jelölő négy szög, mindkettőt kiválasztani.
A vezetéknélküli hálózatok lapon második fül támogatás - javítás. |
Bejelentkezés
Hirdetés |