Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
A csukló pántot nem szívesen használnám mert a nejem véletlen takarítás közben bedugná a fázisba. Igen csak megrázó élmény lenne.
Van bennük egy jó nagy (MOhm) ellenállás.
ESD felszerelés a villamosszék nem ugyanaz minőség ![]() Ezt már csak onnan is tudom, hogy annó szerváltam egy bazinagy (ESD) krokodilcsipeszt. Ami azt illeti átalakitás nélkül akkutöltésre nem volt alkalmas, bár határozottan gondolkozásra késztetett a jelenség ![]()
Szia.
A csuklópánt spirálozott vezetékének van 1Mohm-os ellenállása, ezért nem is szabad más vezetékkel helyettesíteni. Ballage: A csuklópánt ugye csak ideiglenesen van az asztalborításhoz csatlakoztatva, ez így teljesen szabálytalan, közvetlenül a hálózati védőföldeléshez kell (az a csatlakozó ami még a képen van az jó, mind a borítást, mind a csuklópánot oda kell csatolni.)Érdemes még egy ESD-s kesztyűt is beszerezni, nem nagy kiadás, és nagyon hasznos. Üdv.
Szép kis kuckó
![]() ![]() ![]()
Kiviteltől függ. Többnyire a spiráldrót mezei rézdrót amit egy konnektorba dugható adapterbe kell csatlakoztatni az antisztatikus takaróval együtt. Az én adapteremen 6 db. csatlakozó van 1 MOhm-al a védőföldre kötve. Abban teljesen igazad van, hogy ha mezei rézdrót van a karperec vezetékében, akkor szabálytalan a borításhoz csatlakoztatni. Ha azonban 1 MOhm integrálva van a karperec vezetékébe, így is jó.
-szerintem-
Milyen káosz lehet ott ahol ilyen őrző védő személyzet van?
![]()
Mivel itt elég sok információ elhangzott a dologgal kapcsolatban, ezért fogtam magam és lemértem az egyes elemeket. A csuklópánton a csuklórész és a banándugó között 1 Mohm mérhetó. A takaróhoz tartozó csatlakozófgej patent fémrésze és a vezeték között szintén ennyi van. A csatlakozóban lévő banánhüvely és a vezeték között viszont rövidzár van (az ide csatlakoztatott csuklópánt tehát közvetlenül csatlakozik a földre, tehát ez így akkor az alapján, amit kocsgab002 mondott, szabályos vagy legalábbis annak tűnik
![]() A kesztyű szerepét még nem teljesen értem, mivel az emberi kéz azért vezet annyira, hogy a test többi pontjához képest ne gyűljön fel rajta elektromosság, tehát ha a csukló le van földelve, akkor a test többi része is, nem?
Köszönöm.
![]()
Igen, őkelme vigyáz mindenre, ha jön a betörő, hogy elvigye az ezeréves műszereimet, akkor mindjárt ott terem, hogy kettényalja...
![]()
Nagyon klassz kis műhelyed van, kezdek rájönni, hogy ennél több nagyon nem is kell szerintem. kaphatnánk egy "telibe" képet a teljes látványról?
Tehát jól tippeltem
![]()
Á nem jó az a szkóp, nem hogy eladnád....Mondjuk nekem
![]()
Tiéd így is középeurópa egyik legszebb szkópja te kis harácsoló!
![]()
Sajnos már nem szamikám, sajnos már nem.
![]()
Köszönöm.
![]() ![]() ![]()
Ez még lemaradt. A rumli itt már jóval nagyobb, mint korábban
![]() ![]()
Én legfeljebb kötötűt kérnék oszcilloszkóp javításhoz....
![]()
Bár ez már erősen offtopic (remélem a modik majd nem szúrnak le emiatt), de azért annyit még leírnék, hogy ezekben a szkópokban (az én 1567-esemben legalábbis) a tranyók foglalatban vannak, amik természetesen melegágyai a kontakthibáknak. A másik gyakori dolog, amivel találkoztam, az a kilazult forrasztás, főleg a melegedő alkatrészeknél fordul elő illetve a vezetékek forrfüleinél a nyákokon. Az ilyen hibákat viszonylag egyszerű megkeresni, csak egy szigetelt alkalmatossággal kell végigkocogtatni az alkatrészeket illetve megmozgatni a vezetékeket. Csak arra vigyázz, hogy közben hová nyúlsz, különben könnyen lehet baj.
![]()
Mi a fenének kell neked ez az "alap szkóp"? Mikor neked ott az a hatalmas szörnyeteg 4 csatornás...
![]()
Köszönöm szépen! Majd a vizsgák után nekiülök
![]() ![]()
Bővebben: Link :no:
Mit ér a gépkönyv, ha az ember nem érti mi van benne leírva.
![]()
Most te vezeted az EMG szépségversenyt. Én már kiestem.
![]()
Én vezetem?
![]() ![]()
Végre nekem is van valami műhelyszerűm. Igaz nem elektrós, inkább lakatos. A ház körüli barkácsolnivalókat frankón meg lehet oldani. Az épületre ráférne némi felújítás, elég régi melléképület. Ha a ház harmadik, használaton kívüli szobáját rendbeteszem, lesz elektrós műhely is végre. Ideje lesz, mert elég régen volt páka a kezemben. A képminőség kicsit gyenge, de csak telefon volt kéznél.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |