Fórum témák
» Több friss téma |
Itt a link
Bővebben: Modell bolt
Most néztem a bolt honlapján és a motor teljesen másképpen nézki és vannak hozzá kiegészitök és 9000felett van az ára , a szabályzot meg nemis találom .
Ez a tipus a 4050Kv értékü . Biztos vannak olcsobban is .
Most néztem a Vaterán .
Egész jo áron vannak motorok és szabályzo is . 4000Kv-s motor nincs 5000ft és a szabályzo is kevesebb mint 3000ft
ER11 a szár amit hajtassz vele?
Milyen a motor tengely mérete? Milyen a szár csapágyazása és hogy bírja a tartós magas fordulatot? Nekem most egy ER11 van kefés motorral, amit az első fél óra után csapágyazni kellett, mert a bronz megadta magát. Kapott golyósat, és marha jól bírja. Gondolkoztam BL motoron, de nem mertem belevágni. A 40-50 ezres fordulattól tartok. A kuplung kiegyensúlyozása, szár csapágyazása, stb. Tapasztalat?
Szia
Csak kiprobáltam . ER11-hez em biztos hogy használnám mert ott azért van 6-os patron is és annyira azért nem biznék meg benne ( bár nekem van egy 2,9Kw-os Brushless motorom is csak a meghajtot nehéz hozzá beszerezni 60V körüli kell neki ) . Csinálni neki egy külön kis föorsot mongjuk 6-os tengellyel ( a videomagnok fejmotor csapágya simán megy 80 000-ig ) .Probáltam sokféle áthajtást de csak a fix volt használhato és a motor volt felexibilisen rögzitve a talphoz ( igy viszont nagyon jo volt és hangtalan ) .Az oka amiért nem használom az az hogy akkor még keveset dolgoztam ilyen kis méretben ahol ezt kilehetett volna használni . Egy 2500 x 1250 x 220mm es munkaterületü gépnek nem igazán ez az optimális . Most meg valahogy mindig elsiklok felette , pedig meg kell csinálni mert szükségem lessz egy igényes nagyfordulatu és szabályozhato föorsora amivel 3 - 4mm-es marokat tudok forgatni . A Varsányi féle motorral ( ha Neked az van ) az volt a baj hogy jo a motor de a csapágyazása ( bronz ) nem a hosszu élet titka , én ki is száltam a "fejlesztésböl " akkor .A szénkefe még mindig megmaradt mint gyengepont . Most 24V 350W-os és 4000f/min 4 kefés motorokat használok ( 12-es tengellyel és golyos csapággyal ) föorsonak itt van erö dögivel ( ilyen motor hajtja az 500-as Dávid esztergámat is ) de ezek a motorok csak max 15 000 ig használhatoak ( áttételezéssel , mint az asztali furogépek ) , de kell még egy nagyfordulatu maro is az biztos .Érdekes dolog ez a föorso készités ( ER11 +6 db patron az 17 000ft , föorso csapágy 3db minüségi 3000ft körül ( 6001 2RS SKF C3-as ) maromotor és tengelykapcsolo + a vezérlés , ez simán benne van 30 000-be .Lehet érdemes lenne venni kissebb Kress-t ( 600W ) ? Ott körül van az is csak kevesebb patronnal . Nekem Valdon fejes a föorsom és ezért akár automata cserélöben is tudom használni a patronjaimat ( ezért nem veszek Kress-t vagy hasonlot ) . Ugy veszem észre hogy egyre többen igénylik az automata cserélöt ( biztos látványos azért ) .
Gondolkoztatokmar sarokcsiszolo felhasznalasarol?
Tudtommal letezik egyenes koszoru kivitelen is, ugy mint pneumatikusban.
Nálam a kress 850-es van 32 volt + 5000 egy egy poatron, úgyhogy jól gondold meg mit kérsz hozzá. Alapban 6-os van ha jól emlékszem.
Tegnap síkbamartam az asztal helyére felfogott falapon lévő falapot (pokoli torony) és felfogtam egy darab nyákot marni. Persze elsőre pofára esés volt, mert a felfogástól a nyák annyira belenyomódott a fába, hogy a felfogásnál mélyebben volt mint a közepe (pupos volt). Szerencsére mielőtt nekiestem néztem egy marást a nyák szélein, és rájöttem a turpisságra és kicsit lazítottam, így mind a két nyák ami arra lapra ment jó lett. Azért vannak kétségeim, mert így minden szigetelőtávolság egyforma, mi van ha valahova nagyobbat szeretnék? hogy lehet rávenni az sprint layoutot vagy az eaglet hogy ne kontúrmarást végezzen, hanem ott is marja le, ahol a tervben sincs rézfólia? (persze ember legyen aki kivárja) Fúrást már nem csináltam meg mert késő volt, majd ma visszafogatom ugyan oda, és megnézem hova fúrná az elsőt. Ha az jó, akkor hagyom hagy fúrja ki, mert utána már csak ültetni kell.
Szia
Van kettö nekem , egy noném 500W-os ( még vár a csapágyházra ) és egy Ferm 650W-os ami már félig készen van . Annyit tudni kell a sarokcsiszolokrol hogyha szét bontod a kupkerekes rész akkor nemszabad tovább 230V~ -rol járatni ( a gyakorlatban max 140 - 150V DC-röl megy és ha lehet PWM-es szabályzorol meg a trafo .A régi szabályzot meg ki kell lökni ( ha van ) mert az DC-röl nem megy . Ez sem a legolcsobb mulatság de a csapágyazása legalább tuti lessz és összeépitve egy ER11-el jo kis föorso lehet belölük . Gulasoft : van egy csomo motorom ( saját ) kicsi nagy vegyesen .Azzal vagyok bajba hogy nincs egy fajta amit a gépek mellé tudnék adni ( kérdés : Mihez kellene a gép ? válasz : föleg fára de néha alura és talán egy kis rezet is marnék vele ) , na ehez adjál valami motort ami ezeket tugyja .Mert a Kress-t meg nem akarja megfizetni senki ( huuu hát ilyen drága ? ) .
Üdv!
Én hajtottam már majd 280 vdc-ről, sarokcsiszoló motrot és nem nagyon akart leégni, sőt szerintem még gyorsabban is forgott. A csiszolóval az a gond, hogy a kihajtásnál van csapágyazva, ahol a kúpkerék is van.
Szia
Nem probáltam mert tölem okosabb emberek azt mondták hogy tönkre megy .Meg olyan 150V-ig nincs hangja sem , mindegy ki kell probálni . Nemszámit hol a csapágyazása mert a régit ugy is kidobod és csinálsz elöre ( alulra ) egy olyan csapágyházat amilyet Te szeretnél . Ennek a fele is elég lenne ( lenti kép ) .
Nézz szét a Fein termékei között. Azok mind csereszabatosak.(egy motor, sok feltét)
Van itthon egy kupkerékhibás dewalt csiszolóm, holnap megnézem mit tudok kihozni belőle. Az nem gond, hogy kb 14000-et forog? Szerintem pedig minden kefés motort lehet járatni dc-ről. Megfigyeléseim szerint még kevesebbet is vesz fel. Ha pedig melegedne, a hővédelem segít.
Arra gondoltam ha már 3 as szárú marót használ legtöbbünk iparban alkalmazzuk a dörzsárazott szerszámtartókat, miért ne lehetne akár a patronos befogást is ezzel kiváltani? Igaz ugyan úgy vastag szár kell mert ugye a csavarnak valahol el kell férni. Előnye hátránya is azaz egy méret, de aki csak 3 as marót/tűt használ annak jó lehet.
Szia
Jol mondod , csak vigyázni a 3-as szárral mert sokkal drágább mint a 3.18-as . Nekem ugy van megcsinálva az föorso hogy egy 14-es furat van a végében kb 30mm mélyen és ide teszem a Valdon patronjaimat mehet bele egész 8-as ig . Egy patronba egy kissebb furat pl: 3.18 és szerszám hossz beállitás ( ha kell ) és hernyocsavarral rögzitve , ez a fej megy a föorso végébe ahol két hernyocsavarral van rögzitve ( vagy lehet akár automata is ) .A föorsom gyakorlatilag egy 33V-os DC szervobol van ( encoder nélkül ) és a motor tengelyét megnöveltem ugy hogy 12mm-es csapágy megy rá és egy nagyobb átméröben van a 14-es furat . Már linkeltem a képet ( azon a piros - kék MDF gépen van ) nagyon sokat használom és szeretem is . 50 V-rol hajtom és igy üresben 0,45A az áramfelvétele és terhelve fel megy 0,7A is ( hány watt is kell a forgácsoláshoz ? ) itt van még tán 12.5W-is .
Szia
Megnéztem de minek . Sokallod vagy kevesled a 14 000-et ? A Dewalt megérdemli hogy tovább dolgozzon , alakitsd át , igy legalább használni fogod .
Értem, én csak simán a gravírtűt gondoltam, közvetlenül a főorsó lenne a szár amibe befogod, a bajok forrása maximum a hernyócsavar anyája lenne. Igaz megcsinálni se kis munka, eszterga kell hozzá, nem baj ha pontos.
Körbe vágáshoz kell erő, gravírhoz annyira sok nem. De itt megint wattokról beszélünk. Nem sok kell hasznos teljesítményben. Áttételt mivel oldottad meg? Csak még annyit hozzáfűzök mindig lehető legjobban be kell fogni a szerszámot, azaz ha munka nem igényli "tövig". Tapasztalat-iparból, éltartamban milliméter is sokat számít.
Direkt hajtom és nem szoktam gravirozni csak ritkán .
A 12,5W az egy 10mm vastag alulemez körbevágása volt ( kb 600mm körbe ) 6-os kétélüvel és 1200mm/min és 0,15mm mélyen .Most jöttem rá hogy ha 4-es kétélüt használok akkor ugyan ezekkel az adatokkal még hütenem sem kell az alut ( örül is az MDF gép ) . Nem pazaroljuk a marot csak annyit amire szükség van .
Valami ilyesmire gondolsz ?
Fejlesztőt keresek!
Sziasztok! Szeretnék készíttetni valakivel egy relative egyszerű szerkezetet. (nekem nem az) Fotózáshoz szeretnék egy stepper motoros tányért, mely változtatható szögben és megadott időnként megáll, majd továbbmegy. Jó lenne, ha pc-ről vezérelhető lenne, és a progija kommunikálna a fényképezőgéppel is. Rendelkezem egy ilyen kütyüvel, csak tovább szeretném fejleszteni, ill szükségem lenne pár darabra még. Minden infó jól jönne, de legjobb lenne, ha valakivel tudnék élőben konzultálni aki ért hozzá.
Ez használható nyákmaráshoz? Gondolom nem. Felületkövető gravírtű létezik?
Milyen fényképező az, amivel egy kütyü amid már van kommunikál? Hogyan akarod a szöget és az időt állítani? Komplett program írás + szerkezet. Nem lesz olcsó.
Ha van egy ilyen kütyöd, akkor én a helyedben azt szétszedném, megnézném milyen IC-kel oldották meg a vezérlést, stb, lehet, hogy "csak" le kellene másolni. Az mit takar, hogy a megírt programnak kommunikálnia kellene a fényképezőgéppel?
De nem ért hozzá. Ha értene már megtette volna. Vezérléshez egy minibee meg portleválasztás, de hogy a többi kommunikációt miként lehetnem megcsinálni....
Valószínűleg egy mikrokontrolleres vezérlés lenne jó neki amilyet már csináltam, és ami soros porton kommunikált a pc-vel, de hogy fényképezővel mindez miként meg hogyan beszélgetne elképzelésem sincs. Majd rakok fel egy képet a nagyon moduláris vezérlőmről.
Szia
Ugylátom rossz napod van megint . Ha a linkelt képre gondolsz akkor igen létezik felület követö gravirtü ( bár nemtudom bármilyen maronak mi köze van a felület követöhöz ) .A másik kérdésre igen lehet ilyennel nyákot gravirozni és mint a foton is látszik , ezzel körbe is lehet azt vágni . Miért ne lehetne használni nyákmaráshoz ?
Én nem marót linkeltem, hanem csak egy gravírtűt, és nem látom hol lehetne vele körbevágni.
Itt a moduláris vezérlőm.
balra a soros port, középen a pic, jobbra a leválasztás, legszélén jobbra a meghajtó panel. A soros port komplett, a többi fejlesztés alatt, de működik, csak még nincs szépre csinálva.
Szia! Vannak kameravezérlők amik ezt tudják, igaz szoft és kártya kell hozzá.
Én is belekezdtem egy CNC be, de már az előkészületek sok nehézséget gördítenek elém.
Az a baj, hogy én nem csak alut szeretnék marni, hanem más fémeket is. A lineáris csapágyak és orsók már megvannak, kemencét is találtam ahol majd normalizáltatni tudom a vázat. Elég nagy síkköszörű is akad az egyenletes alapokhoz, viszont a motoroknál kicsit gondban vagyok. A léptetők sebessége kicsit kevésnek tűnik, amiket tudok beszerezni DC szervók viszont csak 150 wattosak. 0,4Nm folyamatos és 3Nm inpulzus nyomatékot tudnak. Kétszeres lassításban 5mm emelkedésű golyós orsókkal szerintetek elég a folyamatos nyomaték acélhoz? A vázat U szelvényből tervezem, a mozgó rész pedig 20mm es alu lemezből lenne. Marómotor pedig egy 750 wattos kis jószág lenne patronokkal és frekiváltóval.
Várj kicsit .
Azt hittem hogy arra linkre gondolsz amit én tettem ide ,közben Te a gravir tüs linkre gondolsz . Használd a válaszgombot Jo a garvir tü nyákot marni amit linkeltél .Az a lényeg hogy kicsi ( 0,1- 0,15mm ) legyen a kereszt éle és akkor mehetsz 0,1mm mélyen is a nyákba .Valahol a Sprintben meg lehet adni hogy mennyivel menjen a vonal mellett a maro és akkor nem mar a folia csikokba .
Szia
Szerintem a Mach simán jo lenne a feladatra de lehet nem olyan elegáns mint egy specko szoftver kártyával és nem lehet annyit kérni érte . |
Bejelentkezés
Hirdetés |