Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Én optimistán állok a témához,meglepődni csak pozitivan szeretnék.Nem hallani negatív véleményeket ezekről a hangszórókról,sőt,közlik azt is,hogy mire alkalmasak és mire nem.Én bízom bennük,mert -leszámítva a szétmálló peremet-nem volt gond a vidi hangszórókkal sem,ezek pedig elvileg jobbak.
De majd meglátjuk!
Garancia mindenre van,neked mint kereskedőnek ezt tudnod kell.
Köszi.
Igen, akkor bejáratásal és méricskéléssel kezdek. Sajnos most nincs semmire időm, úgyhogy a projekt hetekig is el fog húzódni.
Ezek vadonat újak. Valóban az utolsó 4 db. Van még kb. 10db lengőrészük, de nincs hozzá kosár. (vagyis... abból is van még 1db).
A "gumi rálógás" annyira nem zavar, mert: - figyelmeztettek, hogy ott csak kb. 2mm en van a gumi a kosárra ragasztva. Talán a kosár konstrukciója sem az igazi, ilyen szempontból... Ha elválik az a 2mm, akkor alányomok egy csomó ragasztót és kész. - kaptam ajándékba 16db műanyag leszorító "izét", így a hangszórók nem csavarozva lesznek, hanem a peremük ezzekkel a műanyag lefogókkal lesznek rögzítve. A mágneskör Vidi. (állítólag mindíg is az volt). A membrán és a kosár viszont Braun (és ha jól értettem, akkor a gumimembrán is, ami nem összetévesztendő a Vidi féle porladós habgumival). Az apró ragasztó kifolyásoktól eltekintek. Ami viszont már nekem is szemetszúrt, az előzőekben leírtakon kívűl: - A pille beragasztása gyalázatos (ez nem látszik a képen) - Az egyik hangszórónál a bevezető vezeték olyan rövid, hogy kb. 2-3mm membrán mozgásnál már megfeszül a vezeték !!! Na, ez a nem semmi ! Másrészről, ez már nem egy szalagról lekerült darab, hanem egyedi gyártás. Persze attól még lehett volna igényes a kivitele... és lehetett volna valamilyen minőségellenőrzés. A mágneskör (reményeim szerint) nem tér el az adatlapon szereplőtől, mert túl macerás lett volna ezért a 4 darabért összefusizni...
Szerencsére rosszul látszik a képen... Ezek a foltok bizony összefogdosás (talán az enyém is) és letörőlt ragasztó (?!) nyomok. A mágnesek egyöntetűen szürkék.
B.. szus IGAZAD VAN !!! Megnéztem, és úgy jön le a gumiszél, mint a ..
Kb. 5 cm-t most hírtelen lehúztam a kosárról... A rasztó egyáltalán nem ragad a gumihoz !!! Csak annyira, mint mondjuk a csiriz! Most mi a ** csináljak??? Vigyem vissza??? Kenjem a hajukra??? Most egyértelműen kijelentem: *** (itt a moderátoroknak adnék sok munkát, meg kapnék egy vastag piros figyelmeztetést...) Most nincs itt a gépem, de holnap lefényképezem mindki okulására, hogyha bárkinek is megfordulna a fejében hogy H2000 hangszórót vegyen, akkor mire számítson ! Majdnem sikerült !
Holnap reggel-fotózás után-azonnal küld őket vissza! Ki kell,hogy cseréljék őket,vagy visszaadják az árát!
Hali szerintetek ezt a hangszórót 85 90 liter körüli dobozba tenném kétútba megfelelő lenne?Bővebben: Link
Megrendeltem a hangszórót, a digibest-től. Ismeri valaki őket? Hétfőn megrendeltem, küldtek email-t, azóta semmi hír. Azt hiszem sikerült kiválasztani a fát is, 28as konyhai munkalap elvileg van olyan színben mint szeretném és a szélét le is tudják kerekíteni. Remélem jó lesz. Végülis 480×480×578 lesz a belső mérete, két 110es PVC csővel amik 440 hosszúak.
Inkább Gamma kellene ebben a méretben EM-ből, vagy delta LFA.
Picit off ***
Nagyon off !
A frekimenete szerint 2K körül van egy jó nagy kiemelés,ezért 1,5K-nál vágni kéne,onnan meg egy komolyabb driver+tölcsér. A hangszóró egyébként nagyon tuti,ezt bizton állíthatom!
Értem akkor melyiket ajánlanád? És akkor hány literes kell neki segíts ebben is mert a windisd el nem boldogulok. Előre köszi
Azért mert a Kappa nem működik jól kétútban. A kérdés arról szólt. Azért is mert van egy jókora kiemelése (rezonanciája) a középtartományban.
Ha jól emlékszem,ezt a hsz-t pont te ajánlottad egy másik topicon,csak shala azt mondta,hogy "kizárt kétutban".Attól,hogy más szerint nem jó,azért még jó lehet.Egyébként meg a profi driverek simán használhatók 1K-tól,igy az a kis púp már nem is probléma...
Sajnálom,de nem lesznek fotók.Lemondtam a megrendelést...inkább a kínai gagyi mint a hókusz-pókusz!
Igen ,mert én megfogadom az okosabb tanácsát ...
Egyébként meg gyakran tapasztalom , hogy a boltokban az eladó elfogult ,a célnak nem megfelelő terméket is ajánl ,még akkor is ,ha konkrét típusért ékezik a vásárló. Naná ,hogy a szép csicsás rikító sárga napraforgó SAL hangszóró elsőre eladja magát, egyedül ezt tervezték meg rajta.Aztán ,hogy mire jó ...
Sziasztok. Nemrég vettem egy felújított Eminence 15l típusú hangszórót. (Azt hiszem, hogy a membrán és a tekercs is fel lett újítva, mivel nagyon olcsó volt, és a membránon található 4 db ilyen kiálló kis borda, ami az eredetin nincs. ) Segítséget szeretnék kérni, mert nem tudom hogy milyen ládát építsek neki. Kisebb-nagyobb termekbe kellene, esetleg néha szabadtérre. Fontos lenne, hogy szép erőteljes mellbevágó mélyeket adjon (Ehhez hány hz-ig kell lemenni?).
Ezeket a terveket néztem ki magamnak: Egy reflex kinézetű 15" Bass Scoop Melyik lenne a legalkalmasabb a hangszórómnak? Lényeg a szép mély és persze a hangerő is. Várom a szavazatokat indoklással együtt.
Én is szerettem volna hallgatni az okosabbra,de az okoskodás már más kategória.
A kérdés az volt,hogy használható-e két útban a kappa.Igen,használható - mint ahogy ezt teszik is - technikailag megoldható. És ez nem a "...helyes válasz..",ez csak egy válasz,a döntés joga a kérdezőé,és nem azé,aki ráerőlteti a maga igazát.
Szia!
Tudni kéne,hogy milyen hangszóró az,mert Eminence-ből van egy pár.
Jah bocsi, kihagytam hogy Kappa .
Én a reflex dobozt építeném meg.Lehet,hogy a hangolás ugy nem lesz jó ahogy a rajzon van,én a cső hosszát 20 centi körülire venném.
Tölcséres doboz ügyben itt érdeklődj. Nekem is van egy ilyen ládám,abban Kappa A van.Nagyon szépen szól,de vigyázni kell vele,mert szétszedi a házat...
Mennyi volt az ára?
14000 Ft volt, de át kellett mennem érte a szomszéd városba (vonattal 10 perc volt).
Az jó! Én 27-ért vettem,de ez vadi új.Megéri az árát! :yes:
Amúgy előbb említetted, hogy neked is van ilyen ládád. Neked a gyári méretben van, vagy lekicsinyítetted a reflexnyílást az általad említett 20 centire?
Én megcsináltam hozzá a gyári ajánlást.Itt láthatod. A te hangszóródhoz is jó ez,de a hangolást ki kell kisérletezni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |