Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   473 / 1274
(#) kadarist válasza fredee4444 hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /

És a kapacitásmérés jó eredményt hozott?
(#) fredee4444 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /

Igen, jo eredményt hozott, egyébként cseréltem volna azokat is.

Tekerd feljebb a G2 (Screen) potit a sorkimenő trafón (alsó poti), és így próbálj indítani. Ha erre sem stabilizálódik az indulás, akkor zárd rövidre az L501-es tekercset a képcsőpanelen.

Az elobb éppenhogy lejjebb tekertem, mielott bekapcsoltam, de mivel nemrég ment, még a kisebb G2-vel is simán indult most.
Ugy már probáltam, hogy egy nagyon picit feljebb tekerem, ugyanugy nem indult elsore, de akkor még adok rá egy kis kakaót ha legkozelebb bekapcsolom.

Na mert ugye a kissé gyengült és hideg képcső már nem tudja produkálni azt a kezdeti sugáráramot, amit a vezérlő elvárna tőle, és ezért "hiba" miatt leállítja a készüléket.

Lehet ez ellen tenni valamit? Valahogy kicselezni a védelmet például?

Az előbb írtam, hogy mit lehet tenni ilyen esetben.

Igen tudom, elolvastam, felfogtam, csakhát az úgy is maradhat? Valami szerepe mégiscsak van ott annak a tekercsnek...

A fűtőáramot korlátozza az a tekercs. Próbáld ki azokat a lépéseket, amiket írtam és utána folytatjuk.

Rendben, csak várnom kell megint, hogy huljon ki teljesen. Addigis koszi a segítséget

Naszoval. Feltekertem a G2-t annyira, hogy éppen még nem csíkozodott a kép. Hagytam kihulni. Az elso bekapcsoláskor elojott a kép, azonnal kikapcsolt. Rovidre zártam a tekercset, amit irtál, bekapcsoltam, ugyanugy kikapcsolt...

Akkor valamilyen más alkatrésznek kell felmelegednie ahhoz, hogy beinduljon a készülék. Ezer és egy hibalehetőség lehet még. Ilyenkor jön jól a hűtő spré.

Erre a felmelegedésre én is gondoltam mindárt az elején, csakhát ugye mi lehet az... Huto sprém az sajna nincs, de hölégem van,majd akkor azzal kísérletezem, aztán meglátjuk mi lesz
(#) bihari laci válasza BarnaPili hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Köszi ,gondolta hogy valami komolyabb baja lehet.
(#) kowi válasza gkozak hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Ha van némi forrasztási gyakorlatod meg ónszívód akkor egyszerű a csere.Amúgy mire jutottál?
(#) Fülöp Ferenc 49 hozzászólása Ápr 12, 2011 /

Kedves kollégák egy kis segitségre szorulok , kaptam egy GRUNDIG ROME FLAT SE8272/7 DOLBY televiziot , nem találtam a neten hozzá valo ismertető leirást , ha tudna valaki netcimet vagy leírást rola (nem a javitáshoz valót ) hanem a beállitások , lehetöségek sdb , kérem segitsen hozzájutni , elöre is köszönöm , Feri
(#) kadarist válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Szia!
Itt kattints a "To download the file, please, click here !"-re.
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

hálás köszönetem , ez gyorsan ment , köszi-köszi nagyon
Feri
(#) kadarist válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

De ez a szervízmanuál. Mit nem tudsz beállítani rajta?
(#) hinar83 hozzászólása Ápr 12, 2011 /

Sziasztok.
Egy ismerősöm ma hozott kozzám egy "schneider scenaro 28a101" tipusú tévét azzal a a hibával hogy nincs hang.
Aztmondta hogy a gyerek nyomkodta el, no gyorsan megnéztem a menüt ott találtam egy setting resetet de az sem oldotta meg a gondot.
Majd szétbontva a tv-t találtam egy teljesen jol működő tda7495 tipusú végfokot és az azt meghajtó msp3101g hang procit ami nem akar megszólalni, csak a 27,28,20,31-es lábakon ahol a scart fele küldi a hangot ami ugye sajnos nem szabályzott.
Vajon a proci csere megoldaná a gondom vagy máshol lehet a baj? (az ic ára kb5000ft)
(#) gkozak válasza kowi hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Sziasztok!

Én írtam a UPC mediabox-szal kapcsolatban, hogy azon keresztül nézve az adást lilás-rózsaszínes lesz a kép.

A UPC-s szerelő kicserélte a scart kábelt, a mediaboxot, ennek ellenére mindig rossz a kép.

A dvd lejátszót ma kaptam vissza és scarton keresztül tökéletes a kép.

Akkor mi lehet a probléma???

Előre is köszönöm a segítséget
(#) kadarist válasza gkozak hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

A DVD RGB kimenetre van kapcsolva? Próbéld átváltani a kimenet fajtáját és úgy próbáld. Ugyanúgy a beltéri menüjében is váltsd át, ha lehet.
(#) gkozak válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

az mi, hogy rgb kimenetre van kapcsolva?

ne haragudj, de nem értem.

A Tv-nek 1 db scart csatlakozója van és a Dvd-nek is. Nem tudok semmit se kapcsolni rajtuk szerintem....

A DVD menüjében kutakodj. Ott általában lehet találni egy video out szekciót, ahol át lehet állítani a kimenet típusát (kompozit, YUV, RGB, S-VIDEO stb.). Hasonlóképpen a beltériben is lehet váltani kimenet típusát.
(#) gkozak válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

oké pillanat, megnézem, igyekszem!
(#) gkozak válasza gkozak hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Nos, ahogy átkapcsoltam RGB/composite-ra, azonnal lila lett a DVD-s kép is.

Eddig Component/composite-ra volt állítva a dvd lejátszó.

Most mi a teendő?
(#) fredee4444 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Helo.

Nos hát meglett a kikapcsolások eloidézoje. A vertikális kitérítés IC-je szorakozott velem. Kicserélve tokéletesen mukodik. Koszi a tanácsokat.

Ha lehet, akkor kapcsold át a beltérit is kompozitra.
(#) kadarist válasza fredee4444 hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Örülök a sikernek! De lehet, hogy csak egy forrasztás volt rossz valamelyik IC-lábnál.
(#) hinar83 válasza gkozak hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Akkor a tvvel lehet a hiba, megkéne próbálni rgb-ben hagyva mozgatni a scartot ha viszzaáll a szin akkor forrasztási hiba.
De neked azis teljesen jóvolna ha a médiaboxon a videokimenet nem rgbre lenne állítva hanem kompozitra.
Következő: »»   473 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem