Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Nagyon jó lett.
Valaki a tölcséres ládáról is mondana véleményt, mert arra is kíváncsi lennék.
Ha olyan jól tudod ,és mások okoskodnak akkor most fejtsed ki bővebben mit javasolsz . Milyen doboz ,csillapítás , hangváltó ,hangolás. Ha nem tudod akkor inkább maradj csendben ,és inkább tanulj.
Érdekes ,hogy te is csak szubnak használod.
Hogyha akarod kisebb helyiségben is használni akkor inkább maradj a reflexesnél. 40 Hz alá ne hangoljad.
Mintha te is ajánlottad volna...olvass csak vissza,minden le van írva!
Még nincs meg a párja.Hallgattuk teljes jellel is,de nagyon zavaróan kiemel 2K körül.Pont olyan,mint az adatlapján.
Hali inkább ezt választom mert lehet, hogy tényleg jobb meg a kappa ára is megugrott egy kicsit de nekem éppen eleget. De segítenél nekem, hogy hány literes láda kell neki? Egyébként kültérre és beltérre egyaránt használnám. Nem muszáj szerintem annyira mélyre lemenni-e mert akarok hozzá mélynyomót is. Meg a reflexcső méretet is megadnád azt megköszönném. Bővebben: Link
Akkor végülis topládát akarsz építeni?
Sziasztok!
Van egy mélyládám. Kb olyan 35-40 liter. Na * most Én sok helyen bogarásztam, de mivel ebben nem vagyok szakértő így csak vacillálok. A mélynyomó benne tönkre ment, de a javíttatása nem éri meg már. Szeretnék bele egy másikat, aminek ez a térfogat meg felelne, ha lehet akkor Reflexbe. 100W-on hajtanám maximum és 12" -es legyen a mély. Köszönöm előre is.
Milyen fajta ládád van?(mert írtad hogy Reflexbe, de szerintem ezzel a következő hangszóró típusára utalsz) (zárt, reflex, stb.)Mert ettől is függ milyen hangszórót kell venned bele. Meg esetleg ha tudod annak a mélynyomónak a márkáját és típusát, akkor hasonló paraméterű hangszórót kell keresned.
Amit linkeltem reflexes tervet azon meg tudnád nézni, hogy megfelelő-e a reflexnyílás mérete. Mert én sajnos nem nagyon értek hozzá, és az ilyen angol nyelvű tervezőprogramok sem nekem lettek kitalálva.
Igen azt szeretnék remélem tudsz benne segíteni nagyon megköszönném.
Nincs rajta semmi márka jelzés, nyitott(10cm reflex nyílás).
Doboz belső mérete 42*30*35.
Sziasztok
Van valami különbség a két hangszóró beszerelés/rögzítés között?
Sziasztok!
Egy 50w-os középmélysugárzóhoz kell-e magassugárzót rakni. Károsítja-e a hanszórót ha nem rakok magassugárzót. Kell-e valamit rakni a magassugárzó elé(pl:kondi v. ellenállás). Kösz ha válaszoltok
1. Nem kell ha nem akarsz magas hangokat hallani.
2. Nem károsítja 3. Igen kell. Többnyire a hangváltó egyik feladata a sávok szétválasztása, megfelelően kiválasztott törésponti frekvenciákon.
44 Hz -re hangol a rezonátor. Jó lesz.
Akkor kisebb méret kellene , kb 50-60 Hz alsó határral. Így még önállóan is használható ,de a terhelhetősége magas marad. Így gondolod?
Milyen magasban gondolkodsz?
Vagy 80-90 Hz -es alsó határ ,egészen kisméretű dobozzal, nagy terhelhetőséggel. Az előző kb100 liter lenne.
Szerintem az a 50-60 Hz az kell igen így szerintem is jó lesz. Én ezt a magasat néztem ki de elfogadom azt is amit te ajánlasz.FS AUDIO
Kérdés
Idézet: „Kell-e valamit rakni a magassugárzó elé ” Válasz Idézet: „Igen kell. Többnyire a hangváltó egyik feladata a sávok szétválasztása, megfelelően kiválasztott törésponti frekvenciákon.” Én megnéztem a HIFI-m hangszóróját,de ott csak egy kondenzátor volt a két hangszóró között.Ez hogy lehetséges?
Egyszerűen. Mivel a hangszórónak is van egyenáramú ellenállása, (sajna ez esetben impedanciája) ezt sorbakapcsolva egy pár mikros kondenzátorral, az 1/2ΠRC képlet szerinti frekin, együttesen egy felüláteresztő szűrőt képeznek.
100 liter az nem sok egy kicsit? Mert nekem Shalafi 80-100 körüli értéket mondott de szeretném pontosan hogy mennyi kell.
Miért nem nézed meg a gyári ajánlást? Én ajánlom a legalsót! Delta-15A dobozterv
Sziasztok.
MNC NOIR II hangszóróhoz bass-reflex ládát szeretnék építeni. Hogyan tudom kiszámolni mekkora legyen? Esetleg nincs valakinek terve? Köszi: Jingoo
Sziasztok!
Mély-ládákat szeretnék épiteni 15, vagy 18 colos hangszórókkal. Ismer valaki olyat, ami könnyen beszerezhető, jobb minőségű mint MNC SAL és társaik, de az Eminencenél olcsóbb, bir legalább 300-400w ot és legyen egy kis érzékenysége (93+...db/m) ? |
Bejelentkezés
Hirdetés |