Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Lapozás: OK   949 / 1320
(#) janikukac válasza norby87 hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Jaj, te se olvasol vissza...

MŰSZAKI versenyre lesz....
(#) norby87 válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

bocsi, akkor esetleg EZ .
Watt LPT programozója nálam kifogástalanul működött, szerintem a soros megoldással sem lenne gond.
(#) janikukac válasza norby87 hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Aha, ezt már megtaláltam, csak nem tudom, ebben lesz e szakember, aki segít majd, ha kell.
(#) vicsys válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Watt mester gyermeke. Biztosan segít az apuci...
(#) janikukac válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

? Nem értem.

Édesapád Watt?

Vicsys, te ezt a kapcsolást megépítetted már?
Vállalod, hogy segítesz majd, ha kell?
(#) vicsys válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Úgy értem Watt tervezte a kapcsolást és biztosan ő tud segíteni ha elakadsz. (Legközelebb nem írok szóvirágokat.)
Én nem építettem meg. PICKIT2 használok ami gyári.
(#) janikukac válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Okés, akkor majd ráírok. De azért nekem is jobb lenne, ha olyat csinálnék, amit többen használnak..

Az béna. :hehe: Én jobbat összedobok.. XD
(#) lidi válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Ja, nagyapja meg "Ohm" Bocsi, de ez vicces volt.
(#) janikukac válasza lidi hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Amúgy, múltkor láttam egy képet Viktorról, öccsével , Kirchhoffal, de Einstein nagybátyja is befigyelt hátul a képen...
(#) Hp41C válasza n_yálastrubadúr hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Szia!

Megszakítás kiszolgálás:
0. Mentés.
1. Minden n. edik megszakításra frissítse a kijelzőt:
kapcsolja ki az aktuális kijelző digitet, a soron következő digithez tartozó 7 szegmens mintát küldje el a RB 7..1 bitekre, kapcsolja be a következő digitet.
2. Ha az A/D kész, akkor olvassa ki az eredményt és jelezze a fő programnak.
3. Ha lejárt a mérés frissítési idő, indítsd az A/D-t.
4. Töröld a timer2 megszakítási kérését.
5. Visszaállítás

Inicializálás:
1. Állítsa be a port bitek irányítását, kezdőértékét.
2. Állítsa be a timer2 -t periódikus megszakítás kérésre.
3. Legyen az 1. digit kiválasztva.
4. Töltse fel a 4 kijelzőhöz tartozó memóriaterületet.
5. Engedélyezze a timer2 megszakítás kérését.
A főprogram:
1. Vár egy mérési eredményre. Ha megjön átalakítja 3 digit-es decimális formára, majd onnan 7 szegmenses kijelző vezérlési mintára és tárlja el 3 memória rekeszben a 4. -be tegye bele a"C" -hez való mintát.
Törölje az új minta jelzést.
(#) icserny válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Idézet:
„Adtok egy jó kapcsolást?”
Mármint mihez?
(#) janikukac válasza icserny hozzászólására (») Ápr 11, 2011 1 /

PIC égetőhöz.
Olyan kéne, amit a legtöbb ifjú Luk Szkájvólker használ. Köszike !
(#) icserny válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

A Kapcsolások/PIC szekcióban nézz szét!
(#) janikukac válasza icserny hozzászólására (») Ápr 11, 2011 1 /

Azokat láttam már, de túl bonyolultnak, és drágának találom. Ugye , te is a furatszerelt PIC klónra gondolsz. Az is baj vele, hogy van benne SMD-is.. :S
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Szilva féle PICit klónról kaphatok rajzot?
(#) n_yálastrubadúr válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Igen,köszönöm. Az egésszel még mindig az a problémám, hogy mi módon alakítom át egy regiszter tartalmát, pl hogyha 55 van benne ami kiolvasva 110111-nek látható abból hogy csinálok olyan regisztereket amikben szétválasztva vannak az olvasott regiszternek az egyesei a tízesei meg 100-asai, hogy a megadott digithez tudjam kapcsolni az értéket.
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Ez lenne Szilva PIC-je?! Bővebben: Link
(#) n_yálastrubadúr válasza n_yálastrubadúr hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Azt hiszem kezdem kapizsgálni. Kivonom a 100-asokat 10-eseket és aztán az 1-eseket.
(#) watt válasza n_yálastrubadúr hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Vagy használod a korábban ajánlott rutinokat!
(#) watt válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Olvasd el ezt, és itt tedd fel kérdéseid! (Ha PICKit2-vel kapcsolatosak!)
(#) Ideiglenes válasza norby87 hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Úgy emlékszek, hogy az SDCC-ben változott a konfigurációs szavak beállítása, de azért a régiekkel is működnie kell, ha korábban működött. A PLL-t én csak azután állítanám be, ha normál beállítással működik a program.

"The PLL can only be enabled when the oscillator configuration bits are programmed for HS mode. If they are
programmed for any other mode, the PLL is not
enabled and the system clock will come directly from
OSC1."

Szóval csak a HS mód mellett lehet használni a PLL-t.

A másik észrevételem, hogy egy ilyen 18F kategóriás PIC-nél a LAT regisztereket szokás kifelé állítani ( bár a próbádnak így működnie kellene ).
(#) Hp41C válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Szia!

Egy SMD tok van benne az IRF7314, ami csak SO8 tokban készül. Ha figyelmesen elolvasod a cikket, akkor a 2. oldalon az is olvasható, hogy megépíthető furatszerelt tranzisztorral is.
Idézet:
„U5: ...Jó eredményeket lehet elérni TSB772 illetve ZTX753 alacsony maradékfeszültségű pnp tranzisztorokkal is. Mindekettőt kipróbáltam a dip foglalatban, az áramkör más módosítást nem igényel. ..”

Készítettem SO8-DIP8 átalakítót, melybe (így idősebben) is sikeresen forrasztottam be a SO8 tokot.

Ha megépíted, nem csak pic programozód lesz... De megírtam már régebben... Annyi maradt ki, hogy I2C, SPI, 1-Wire, Microwire felületű EEPromokat is lehet vele programozni. A kezelő program és a firmware forrása is elérhető...
(#) Hp41C válasza n_yálastrubadúr hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Szia!

El sem tudom képzelni, mi lehet ekkora probléma... Le kell ülni az MpLab elé, be kell állítani az MpSim -et szimulátornak a projecben. El kell kezdeni a programot nyomonkövetni.

AD.asm

(#) watt válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Idézet:
„Ha figyelmesen elolvasod a cikket”

Kikérem magamnak a többiek nevében is, hogy ilyen teljesíthetettlen feltételeket szabsz!
Egyáltalán hogy képzeled, hogy elolvasok egy cikket, az hosszú! Inkább itt megkérdezek mindent egyenként! Az értő olvasást amúgy sem tanítják már meg az iskolában, így legalább mindent húszszor vissza tudok kérdezni, és így talán megértem! Hát nem erre van ez a fórum, hogy segítsen, kéremszépen!
(#) Hp41C válasza watt hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Akkor csak azt az egyet nem értem igazán, hogy a sok kacatom eladásához az apróhirdetéseim feladásának miért feltétele a magas aktivitás, amit cikkek írásával lehet legjobban növelni. Rendben, hogy el tudom adni a felesleget, de minek a cikk? Ki fogja olvasni?? A szerző olvasás nélkül is tudja...
(#) n_yálastrubadúr válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Szép napot!
Felkeltem megírtam a programot. Így most 250 sor lett. Köszi amit küldtél, mindjárt megnézem.
(#) norby87 válasza Ideiglenes hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Köszi a válaszod. Időközben oda jutottam, hogy nem hajlandó a PIC-et törölni az égető. Törlöm, majd ellenőrzöm hogy üres-e, de nem üres. Írni sem tudok bele. Másik PICel is ezt csinálja. Először ezt kell megoldanom
(#) Hp41C válasza norby87 hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Szia!
Mérd meg a Vdd feszültségét a törlés alatt. Egyes típusok törléséhez minimum 4.5V szükséges.
(#) norby87 válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Köszi, itt volt a gond. Most már megy! Továbbléphetek....
(#) norby87 válasza norby87 hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Szkóp nélkül hogyan tudom megnézni, hogy beindult-e a kvarc, ha feszültséget kap a PIC? Illetve az LVP-t a konfigban Offolni kell, ugye?
Következő: »»   949 / 1320
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem