Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   42 / 276
(#) x555 válasza keko hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Hali
A bikázóról mit lehet tudni? Külön kivezetése van a trafón?
(#) keko válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Tudod az alkotás öröme.A többi nem számít.De egyébként
Ennyi pénzért ilyet nem kapsz. Kb 150.000 ft
(#) keko válasza x555 hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Igen.
(#) Polly válasza keko hozzászólására (») Ápr 13, 2011 /

Szia!
Ez szép munka,mondhatnám gyönyörű,viszont a sikerélmény szerintem annál nagyobb,legalább is nálam ez dominál.Én is már mindent beszereztem,már csak a főtrafó és a fojtó van hátra de talán majd az is megoldódik,ja meg a dobozolás.

Bocs akkor alumíniumot is tudsz vele hegeszteni ha alutekercset és argont teszel fel?
(#) keko válasza Polly hozzászólására (») Ápr 13, 2011 /

Elvileg igen de még nem próbáltam.
Viszont savállót már hegesztettem "inox mix"-el

Szia!

A kijelzőnek megvan a rajza ,mármint ami a szek.feszt. és a hegesztő áramot méri? Ha megvan légyszi küld el!

Üdv:Józsi

Mezei ICL 7107 .

Milyen áramváltót használsz ?

Egy migatronic hegesztő áramváltóját építettem be.
(#) keko válasza keko hozzászólására (») Ápr 13, 2011 /

Ha érdekel csörgess meg. Telszám ment privátba
(#) Subwoofer hozzászólása Ápr 18, 2011 /

Sziasztok!
Szükségem lenne egy Mig 400-as gép vezérlő elektronikájának a rajzára.. a panelon annyi található, hogy WEL 1-13..
Sajnos a neten nem találtam a panelról semmit...
Segítségetek előre is köszönöm..

Kép980.jpg

(#) keko válasza Subwoofer hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

Szia ! Sajnos rajzom nincs róla,de ha leírod mi a probléma,megpróbálok segíteni.
(#) jacsu hozzászólása Ápr 20, 2011 /

Sziasztok!
Szeretnék kis segitséget kérni.Összegyült az a pár alkatrész,amit irtatok régebben a TIP140 barkács COhoz.Nagyjábol értek mindent,de abban bizonytalan vagyok melyik vezeték jön ki a triacbol,ami kapcsolgatná a mágneskapcsolot.Van a vezérlő panelon három vastag vezeték.Gondolom ezek közül az egyik az.Mértem multi méterrel,de egyik sem kapcsolt mikor a pisztoly gombját kapcsolgattam.Folyamatos áram volt kettőben mikor a fő kapcsolót bekapcsoltam.Választ előre is köszönöm.
(#) x555 hozzászólása Ápr 20, 2011 /

Hétvégén későn érkeztem
Ha valakit érdekelnek a vasmagok az jelezze.
üdv.
(#) x555 hozzászólása Ápr 20, 2011 /

Még pár kép.
(#) Freedomocska válasza x555 hozzászólására (») Ápr 20, 2011 /

Pü. ment .
(#) jacsu hozzászólása Ápr 21, 2011 /

No ujra itt!
Sikerült végre összehozni a kis gagyi CO átalakítását.Nem gondoltam volna,hogy ilyen varratot fogok vele valaha is készíteni.Régebbi leírásokat követve,nem is volt tul bonyolult.Triak kapcsolja a mágneskapcsolot,ipari elég testes darab.Tettem bele egy segéd trafot egyenirányítva,ez vezérli az előtolo panelt.Kapott két 63 volt 36000 mikros kondit is.Gyönyörüen sistereg az ív,vastag lemeznél,kb 4 est probáltam.Vékony 1 es lemezhez viszont nem igazán tudtam beállítani.Ezt is nagyságrendekkel jobban hegeszti mint azelőtt,de jobban pattog.Probáltam a vékony lemezhez két darab 1500 mikro 400 voltos kondit,ezekkel viszont a vékony lemezt tudtam jol eldolgozni,semmi pattogás az ívben.Nagyon hiányzik rola egy jo pisztoly.Következő lépésben beszerzek egyet plusz aljzatot is hozzá,plusz egy gázszelepet.A kondikra tettem egy 51 ohmos ellenállást,a mágneskapcsolo nyugvo érintkezőire kötve.Kapott eg y jo nagy ventillátort is,ipari kapcsolo szekrényt hütött valamikor.Köszönöm mindenkinek aki leirta ide tapasztalatait,sokat tanultam belöle.Most már csak valahogy be kell dobozolni,mert hely elég kevés van abban a kis dobozban.
(#) jacsu hozzászólása Ápr 22, 2011 /

Kérdezném a hozzáértőktől.Ennek a gépnek a fojtoja a főtrafo tetejére van hegesztve,pont egyfelé néznek,és ugyanugy állnak a tekercsek.A vas EI légrést nem látok rajta.Az inverteres forumon olvastam hogy ez nem igazán jo igy.Ezt a gépet mennyire befojásolhatja,érdemes ezzel is kezdeni valamit?
(#) jacsu hozzászólása Ápr 23, 2011 /

Ugy látom nincs tul nagy mozgás itt.
(#) dobo válasza jacsu hozzászólására (») Ápr 24, 2011 /

Szia örülök hogy sikerült az áttalakítás használd egésséggel!
A folytót ha rá van hegesztve a főtrafóra ne bolygasd lehet több kárt csinálsz mint hasznot.
Ha a pisztolyod gyengélkedik fuvasd ki a spirált kompresszorral nekem volt hogy segített.
Ha lenne több helyed rakhatnál egy váltókapcsolót és 2 kondibankot is a gépbe vékony és vastag lemezhez.
(#) jacsu hozzászólása Ápr 24, 2011 /

Szia!
Most hogy kiprobáltam vettem észre egy ujabb dolgot.Az előtolo poti szinte nem is szabályozza a motor sebességét.Visszakötöttem simán az egyenirányítora,ugy sem szabályzott,csak azt amit a válto kapcsolokkal kapcsolgattam.Probáltam másik potit betenni azzal is ugyanez van.Utána probábol bekötöttem egy plusz potit a segédtrafo pozitiv ágába,így már tudtam szabályozni a huzal sebességét elég jol.Régebben nem figyeltem,csak heftelgettem vele.Kérdésem mi lehet rosz,gondolom a panelon valami.Vagy csak potméter gond?Régi helyére kötve a másik poti ugyanazt csinálja,pozitiv ágban szabályoz.Bocs az amatőr kérdésért,de eddig csak auto elektronikával foglalkoztam.Mostanáig csak olvasgattam,hogy ebbe belefogjak.Arrol az áramváltorol irhatnál bővebben ha nem gond.
(#) jacsu hozzászólása Ápr 24, 2011 /

Bocs áramkapcsolorol.Milyen bír ekkora áramot?

Használd a válasz gombot mert így nem tudják hogy kitől kérdezel.
A váltókapcsoló az lehet bármilyen billenő kapcsoló de ezzel egy olcsó 5 lábas relét kapcsolsz ami kibír mondjuk 50 ampert(váltó relé autó villamosság) egyszer a kis kondit vastaghoz pedig a nagy kondit kapcsolja az áramkörbe.
(#) jacsu válasza dobo hozzászólására (») Ápr 24, 2011 /

Értem,ez igy világos.Az előtolásrol nem tudsz írni valamit?

Hogy miért nem szabályoz a poti??? Azt nem tudom kellene mérni egy motorra menő feszültséget hogy az változik-e valamennyit.
Hány voltos a segédtrafód?
Mert ha a diódákra volt a panel kötve akkor annak 24V kell kb .
Ellenőrízd a tápfeszt is hogy terhelve nem esik e nagyon le mert lehet kicsi a trafó.
De lehet az is hogy a vezérlőpanelen van valami hiba nézd meg nincs -e hibás forrasztás vagy elégett alkatrész esetleg egy fotót tehetnél fel róla.
(#) Arghhh hozzászólása Máj 2, 2011 /

Sziasztok. Tudom, hogy ez nem apróhírdetés hanem fórum de hátha valakinek éppen ez kell és sürgős is a dolog költözés miatt. Van egy AGA cv10-es előtoló egységem, tartalmaz egy kollektoros motort görgőkkel, euro csatlakozó, gázszelep, dobtartót és egy átalakítót a dobhoz. Az előlapon lézermart jelzések. előtoló potinak, kijelzőnek, kapcsolónak. 24V-os. a görgő 4 huzalmérethez jó. van egy teli co palackom, a legnagyobb. van egy dob 0,8-as huzalom, egy egyenirányító hidam ami egy 300 A-es gépé volt. körönként 2db 240A-es diódával és egy új reduktorom. Pest és hatvan között féluton. Ha valakit érdekel akkor az uffologus@gmail.com címen elér.
(#) jacsu válasza dobo hozzászólására (») Máj 3, 2011 /

Szisztok!
Megoldodott az előtolás végre.Egy darlington tranzisztort kellet kicserélni a panelban.Uj kérdésem lenne.UI magbol lehet e CO trafot tekerni?Oly modon képzelném,hogy megosztva van a primer 230 volt tekercse két oldalt.Erre tekerném a szekundert szorosan ezt is megosztva közép csapolással.Igy tudnám használni a gyári két diodás egyenirányítot.Szabályzást pedig triacos szabályzoval oldanám meg.Kérdésem járhato ut ez szerintetek?
(#) mpisti hozzászólása Máj 5, 2011 /

Szervusztok!
A segítségeteket kérem. Egy régi, Trakisz gyártmányú Co2 -180/6 típusú Co hegesztő gépkönyvére lenne szükségem sürgősen. Ha valakinek rendelkezésére áll, kérem juttassa el nekem akár elektronikusan, akár postai úton. A felmerülő költségeket természetesen állom.
A segítséget előre köszönöm.
(#) vyky hozzászólása Máj 13, 2011 /

Sziasztok mesterek.Nekem van egy transmig 500-as előtoló elektronikám,de sajna nem tudom ,hogyan kell bekötni.Esetleg van valakinek kapcsolási rajza hozzá? Előre is köszönöm Viktor.
(#) szulek hozzászólása Máj 28, 2011 /

Hello! Lenne egy olyan kérdésem hogy a mellékelt képen lévő előtoló miért csinál olyat hogy egyszer gyorsabban adagol egyszer meg belassul hegesztés közben. Ja és mi a véleményetek arról ha a szénsav palack helyett argongáz palackkal hegesztenék?
Következő: »»   42 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem