Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Na, kérdezd már meg még egyszer. Segítünk.
Sziasztok van egy AOC tipusú LCD tv-m
modell tipus:A27W23140T270-615-8B XY. Bekapcsolás után csak hang van kép nincsen,de egy kicsi füst is jött ki belőle . Szerintetek mi lehet a baja?
Köszönöm szépen a segítséget. A sortápfeszültséget melyik ponton tudom korrekten mérni és mennyinek kellene lennie ha okés?
Köszönöm szépen.
Biztos vagy benne ,hogy nincs kép vagy csak esetleg a kijelző háttérvilágítása nem megy? Ha a megvilágítás nem megy akkor jó esély lehet rá,hogy az inverter hibásodott meg. Nézd át az inverter panelon az esetleges SMD biztosítékokat,zéner diódákat.
A sortrafó 2-es lábán mérd (B+) és 115V-nak kell lenni. A rajz segít.
Hello Mesterek!
Daewoo DTZ-29G2k tv bekapcsoláskor azonnal kiveri a 4 A-es biztit Hol kellene elkezdeni a vizsgálódást? Köszönettel:totikukac
Szia!
Ott kellene kezdeni, hogy meg kellene keresni a zárlatos alkatrészt. Lehet zárlatos az R801 PTC ellenállás, de maga az I801 (STR-F6653) tápegység-IC is.
Nagyon köszönöm, ráfekszem a dologra. Ha valami gondom van , kereshetlek privátban?
Oké! Köszönöm, igazad van ha valakinek ilyen problémája van legalább látja az esetleges megoldást. Mégegyszer nagyon köszi.
Szia!
Most az a helyzet,hogy körülnéztem a sortranzisztor környékén találtam is egy elkót aminek gyakorlatilag nincs kapacitása és púpos is volt. Kicseréltem és betettem azt a tranyót amit ajánlottál.(2SC5129). Nos a készülék elindul de a tranzisztor továbbra is nagyon forrósodik és a képernyőn csak egy függőleges csík látható.Úgy tűnik nincs vízszintes eltérítés ha jól mondom A sorkimenőnek megvan a jellegzetes hangja és a képcsövön is érzékelhető a statikusság ha megfogom.Tehát számomra úgy tűnik,hogy talán a sorkimenő jó. Ha esetleg van még valami javaslatod szívesen venném. Köszönöm szépen!
Szakadás vagy zárlat van a vízszintes eltérítés tekercsének körében. Csatolókondenzátort kellene ellenőrizni: C410. Ezen kívül még: D401, D402, C405, C407, C408.
Szia.
Mikor bekapcsolom akkor a háttérvilágítás villanik eggyet de utánna semmi sincsen.a táp részen semmilyen elszineződés sincsen.mostmár csak bekapcsol és emmit sem lehet vele csinálni a távirányítóra csak 1 percig reagál utánna semmit sem lehet vele csinálni, csak ha kihúzom és visszadugom.Lehet hogy elszálz a vezérlése is?
Sziasztok hozzám került egy Funai LT6-M32BB/5-s LCD TV.Számítógépről, scart,és Hdmi bemenetről egyaránt ragyogó a kép és a hang is. Azonban Trunerről ill. antenna bemenetről hang tökéletes a kép tiszta, de negatív / nincs Y jel/.Tehát a világosságjel hiányzik.Ha valaki találkozott ilyen hibával és megosztaná velem azt megköszönném. Szerintem nem tuner hiba.
Szia!
Lehet, hogy francia normára van állítva. Kapcsold át euro/bg-re.
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy számittógép, dvi-n keresztűl, van rákötve egy Panasonic plazma tv-, hdmi bemenetre. 3 évig néztem így a filmeket, aztán most valamiért nem jelenik meg rajta semmi. Component bemenetre kötöttem a számgépet, így most megy. Próbáltam új hdmi kábellel, semmi. A videokártya is hibátlan. A gép felismeri a tv-t, de a tv-n semmi sem látható, minha nem kapna jelet. Gondolom, hogy csak a tv-vel lehet valami. Ebben szeretnék tanácsot kérnéki valakitől. a tv tipusa: Panasonic TH-42PV7P Előre is köszönőm.
Kedves Kadarist, már többször kisegitettél a homályból, ezért kérdeznék megint egyet , az Alcor DVB-T masinám gyönyörüen veszi a négy müsort 82% os jellel. de a Duna tv-t sehogy sem tudjuk megfogni , pedig minden reklámjukban hirdetik , hogy szabadon vehetö , a kiskörösi antennára nézünk , az van a legközelebb , kb 35Km . mi lehet az oka?? probáltuk a 68-as csatin , és a 27-es csatin is ahogy irták , elöre is köszönöm ha felhomályositanál , Feri
Szia!
Hol van a lakhelyed?
Dunavecse
Valamilyen jobb antenna kellene, mert a Duna és az Autonómia a 68-as csatornán jön. Nézz át a DVB-T-s topikba, ott éppen erről a felső csatornás problémától volt szó. Bővebben: Link
Hello emberek!
Lassan halad a TV javító projekt . Emlékeztetőül egy Clatronic színhibás TV-t javítok. Odáig eljutottam a mai nap hogy átforrasztottam a képcsőpanelen lévő forrasztásokat. Mikor bekapcsoltam a TV-t minden szép színekben pompázott, de kb egy óra után elkezdett villódzani, és a kék szín újra eltűnt, kb fél óra múlva most jelenleg is jó. Ez mitől lehet? Nem lettek jók a forrasztások? Vagy ki kellene cserélni a színeket erősítő tranzisztorokat (szép fekete alattuk a nyák)? Előre is köszönöm a segítséget! Üdv.: Zsolti Ui.: Hogyan tudom leszedni a képcső végéről a panelt? Nem igazán akart lejönni a képcső végén lévő csatlakozóról. Idézet: Erősebben kell húzni. „Hogyan tudom leszedni a képcső végéről a panelt?”
Szia!
Nos a C410 amit mondtál az volt az a felpúposodott kondi. Szóval a többi kondi jónak tűnik így elsőre. A sortápfesz pontosan 125V. B+ és GND között mérve. Igazából arra kéne rájönni,hogy a sortranzisztor mitől melegedik fel néhány másodperc alatt úgy,hogy a hűtőbordát nem igen lehet megfogni. Ahogy forrósodik úgy kezd sípoló hangja lenni a sorkimenőnek és persze a képernyőn a csík is egyre jobban világít. Nem tudom,hogy ki lehetne e zárni a sorkimenőt vagy esetleg még az is benne van a pakliban.Köszönöm.
Mindenképpen kellene eltérítésnek lenni, ha van nagyfeszültség, ez nem a sorkimenőtrafó sara lesz. Tovább kell ellenőrizni az alkatrészeket. A képcső nyakán lévő tekercsszerelvény nem melegszik fel ez idő alatt? Mert lehet eltérítőtekercs-zárlat is a hiba oka.
Lehet,hogy butaságot kérdezek de hát még elég kezdő vagyok ebben a műfajban de legalább lelkes Szóval az tiszta sor,hogy nincs eltérítés de számomra fura ,hogy ennyire melegszik a tranzisztor. Bár ha valami zárlatos akkor lehetséges gondolom de így durva zárlatot nem találtam eddig.De az is igaz,hogy valamitől bezárlatosodott a gyári sortranzisztor.Egyébként nem tudom,hogy közelebb visz e a megoldáshoz de bekapcsoláskor fehér a csík aztán átmegy kékbe egy relé kattanás kíséretében.Gyanítom ha fél percnél tovább lenne bekapcsolva az új tranyó is elhasítana mert pár másodperc után is nagyon forró a borda.
Csak ismételni tudom magamat, szakadás vagy eltérítőtekercs-zárlat van. A szakadás ugyanúgy nagy terhelést jelent a sorvégfoknak, mint a szakadás, sőt a tekercszárlatot még jobban is tűri, mert ettől lecsökkennek a kollektor-oldal feszültségimpulzusai.
Illetve zárlatot akartam írni, a második "szakadás" törlendő.
A színhiba további fennállására van valami ötleted? Bekapcsolás után 10percig jó, utána elmegy a kék szín, néha már csak zöld szín van. Időnként meg helyreáll a kép.
Üdv.
A képcső is lehet rossz. A katódfeszültségeket kellene összehasonlítani akkor, amikor színhiba van.
Sziasztok!
Kaptam egy TV-t. 11AK30 A4 sasszival van megáldva. A Képernyőn egy függőleges fehér csík látható. Szemmel látható hiba a mellékelt képen látható. R645 ellenállás felmelegedett és megolvasztotta a mellette lévő C618-at. Mi okozhatta a hibát? 11AK30 A4 |
Bejelentkezés
Hirdetés |