Fórum témák
» Több friss téma |
Helló.Van egy Eurotech WM 550 elöltöltős mosógépem.Amit ha bedugok,azon kivül hogy világit elöl az izzó ami azt jelzi hogy be van kapcsolva semmi mást nem csinál.Valakinek valami jó ötlete?
Köszi!
jeladót (tacho generátor) kellett cserélni.
Rájöttem arra hogy az óraművön a normál nagy csatlakozókon kivül van két vékonyabb vezeték is külön odaforrasztva.Egyik a fázis.A másik meg gondoltam a nulla.És megpróbáltam áthuzni a nullát az elosztó táblától.Erre elindult az óra.És erre már elkezdte a vizet is nyomatni befele.Aztán elindult a dob is.Aztán örultem nagyon hogy megoldottam.Aztán amikor elért a csavaráshoz akko ugy kib...a a biztositékot hogy csak kinn a fö fökapcsolón tudtam ujra inditani a lakás áramellátását.. Szóval ez mitöl lehet?
Sziasztok!
Mosogatógépem (ARISTON LV46) megállt az első hibajelzése:F1 első mosásfázis jelzője villogott víz volt az aljában.Kitakarítottam aztán olyat csinált hogy eresztette magába a vizet folyamatosan még akkor is ha resetre tekertem a gombot.Bekapcsolt állapotában kinyitottam az ajtaját de csak résnyire és hatalmasat durrant (zárlat),és a vez.panel elégett.Most keresek bele triakot de nem nagyon látom a tipusát.Segítségeteket kérem.Vez. tip:BIT 100 Flash B 45CM
Szia Pintero!
A képek láttán nem biztos,hogy kéne erőltetni a triak cseréket,inkább egy másik vezérlő után kéne nézni.A SINI-nél van horror áron(22.481Ft)A triakok gyártója:ST A nagy triak:T405600B/4A600V Az utána következő 4 kicsi,szintén ST gyártmán de nem sikerült beazonosítani,szerintem gyártmány kód ami rajta van.Azért leírom,mi van ráírva:E Z7S Y516 az 5.triak:E Z9M Y523 A Z7S és a Z9M a gyártmánykód szerintem.Lehet,hogy te ügyesebb leszel és rögtön megtalálod a tipust. Üdv.Csongor
Végül is a kis triakok hejett a BT134W/1A400V tökéletesen megfelel.
Üdv.Csongor
Köszi!
Találtam helyetesítő tipust remélem jó lesz,egy próbát megér kb 1000 ft.A vezérlő meg 30e az sok.
Szia Zoltán!
Köszönöm az infót. Közben sikerült szerezni TNY253-at, de legközelebb megpróbálom helyettesíteni. Mellékelem az adatlapot. Üdv.:Feri
Sziasztok. Van egy Eudora mosó-száritógép digitális kijelzővel ami azt csinálja, hogy üresen megy normálisan de ha megvan rakva akkor a motor mintha nehezen bírná tekerni és pislognak tőle a gombok meg kapcsolgat a vizbeengedő, a centri megy normálisan .várok minden ötletet kösz mindenkinek a segítséget.
Laci!
lehetséges,hogy húzza a tápot?kontakthiba vagy kis vezeték keresztmetszet.
Szia A motor vezérlésében a triak után van egy gréc, lehet hogy az adta mag magát.Vagy valamelyik relé nem kapcsol.üdv szepi003
Sziasztok, a triakot meg a greetzet már kicseréltem és még azt vettem észre, hogy bekapcsoláskor nem csinálja aztán mintha ahogy melegedne felfele elkezdi és még bent a lakásban is látszik, hogy ugrál egy kicsit a fény a terheléstől már a motort is lecseréltem rajta de ugyanaz.
Szívesen!
Legyen szerencséd,nekem nem nagyon szokott összejönni,amikor így berobban.Minden esetre kíváncsian várom a fejleményeket. Üdv.Csongor
Már a reléket is kicseréltem még mire gondoltok?
Szia Még a tirisztor RC tagokat mérd meg.lehet hogy ott van a hiba üdv szepi003
Szia, azok hol is vannak?
Zanussi mosógép szerencsére pár nappal a gari lejárta előtt megadta magát. A szerelő csak rárakta a laptopot a tetejére, és már mondta is a gépbe tárolt adatokat. Megfrissitette a szofvert, és már ketyegett is a masina tovább. Valaki tudja mi ez a szoftver?
Kedves polcsi73 a te mosógépednek nagy annyi volt a baja hogy a lúg szivattyú valami miatt meg állt. És amikor meg állt a szivattyú akkor nem centrizett mikor tudott menni akkor meg centrizett. Ezt csak azért mondom mert pont ma javítottam meg egy ugyan ezzel a bajjal küzdő gépet. És egy huncut vízkő darab néha oda ért a szivattyúhoz néha nem. Amikor oda ért nem centrizett mikor meg nem akkor minden rendben volt.
Remélem segítettem valakinek. Üdv
Szia! Erről az oldalról tudod letölteni pl. a WK 815 dokumentumát. Részletes robbantott rajz van róla. A vezérlője processzoros. A kontaktusokat kellene megnézni először, mert akkor szokott így viselkedni a motor és a kijelző ha azok nem megfelelőek.
Kösz, valamit csak kibogarászok belőle,
Laci!
Szia. A tirisztorral párhuzamosan van egy ellenállás és egy kondenzátor.Pl 100nf+100kom.Üdv szepi003
helló mindenki ! van louis axton elöl töltös mosogép az a baj hogy elinditom a programot de csak a motor bug és nem engedi bele a vizet ?
Melyik motor búg? A dobot forgatja, vagy a szivattyú? Ha a szivattyú, valószínűleg a szintérzékelő hibás, esetleg tele ment habbal.
hát ha minden igaz akkor a szivattyú de holnap meg halgatom és a szintérzékelő hol található benne ?
Nem ismerem a típust. Valami ilyesmit keress. Bővebben: Link Ha a dobot forgatja az szétszedés nélkül is látszik.
Helló meghallgattam és a motor bol jön a bugás mit lehetne meg nézni rajta ?
Nem kísérleteztem ,vettem egy vezérlőt.Most megy a próba.Eddig működik.
Szia. Azért érdemes lett volna átvizsgálni,hogy mi okozta a vezérlő halálát.Mivel nem írtad hogy találtál e hibaforrást/mágnes szelep szivattyú főmotor/mert láthatóan ezeknek a triakjai durrantak el.Legyen szerencséd de én félteném az új vezérlőt,hogy nehogy így járjon újból.Üdv szepi003
Szia!
Kösz a tájékoztatást,mindannyian örülünk a sikerednek,de egyben aggódunk is,mint Szepi is írja.Gondolom használtat vettél,hol és mennyiért? Üdv.Csongor |
Bejelentkezés
Hirdetés |