Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   40 / 298
(#) Kismajom1979 válasza vmaxter hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /

Rákérdeztem szállítás előtt,és megnéztem a használati utasítást is,lehet,csak bekapcsolni nem szabad csupán 12-24 óra elteltével.Én 23 órát vártam vele.
(#) raptor1974 válasza Kismajom1979 hozzászólására (») Ápr 15, 2011 / 1

Tévhit, hogy a hűtőt nem lehet fektetve szállítani. Ez talán a régi kompresszortípusoknál igaz lehetett, de a maiaknál már nem. Fekve szállítás után állítva hagyni kell egy-két órát, hogy az olaj a csővezetékből visszacsorogjon a kompresszorba. Ezután nyugodtan el lehet indítani. Ami a te esetedet illeti, a fénykép szerint a hűtőközeg szűrő, vagy a kapilláris cső legeleje el van dugulva. Szerelő kell hozzá.
(#) Kismajom1979 válasza raptor1974 hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /

Köszi a választ!
Új fejlemény,hogy a képen látható deresedés a csövön csak akkor van,amikor kikapcsolom.Ugyanis többször újraindítottam,hogy hátha hátha történik valami,most ott tartunk,hogy az 5 órai indítás óta már nem csak zümmög,hanem olyan igazian zúg is,és elkezdett lehűlni a fagyasztórész.+16-ról most néztem éppen +8-on áll.A hűtőtérben nem mértem,de fél óra múlva megnézem ott is.Ez már jó jel,vagy lassú a dolog?
(#) Kismajom1979 válasza Kismajom1979 hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /

Nos nem bírtam várni,megkukkantottam,hűtőben már "csak" +10 fok,+15 helyett.A fagyasztóba átraktam a hőmérőt,de már kézzel érezhető,hogy hűvösebb.1 óra múlva mérek.A kérdés az,hogy mégis mennyi idő alatt kell neki lehűlnie a hűtőben +5 fokra,a fagyasztóban -18 fokra?Az előző tulaj azt mondta bekapcsolás után 4-5 óra és bele lehet pakolni.Nos ezen már rég túl vagyok,de bepakolni még közel sem lehet.De ha az 5 órás indítást vesszük (utoljára akkor indítottam),azóta legalább már van hűlés.Lehet hogy jó lesz?Vagy biztos van valami baja?
(#) raptor1974 válasza Kismajom1979 hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /

4-5 óra alatt teljesen le kellene hűlnie, úgy hogy kikapcsoljon. Nem javasolnám a további próbálkozást, mert ha túl alacsony nyomáson jár hazavághatja a kompresszort. Na az sokba fog kerülni.

Ahogy a kép mutatja, a hűtőközeg szűrő (aminek normális körülmények között melegnek vagy legalább langyosnak kellene lennie) lefagyott. Ez azt jelenti, hogy ott egy nagymértékű nyomásesés történik, tehát ott dugulás van. A kondenzátor (a külső hőleadó "rács") vagy ha az nincs, a mélyhűtő ajtajának kerete milyen hőmérsékletű?

A hátsó rácsot nem mertem megfogni,ami pedig jeges volt az csak addig,amíg újra be nem kapcsoltam.Mióta elkezdett hűteni a hűtő,azóta nem jeges,szép tiszta.Most nyitottam ki a fagyasztót,sajnos mínuszos mérőm nincs,csak szobahőmérővel mértem utoljára 8 órakor volt +6 benne.Most csak kézzel néztem,érezhetően hűl.Tehát 10 órára elvileg le kell hűlnie ezekszerint.Éjszakára ne merjem bekapcsolva hagyni?
(#) Kismajom1979 válasza Kismajom1979 hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /

Azt elfelejtettem,hogy amíg nem kezdett hűteni,addig igen csendes volt,mintha a légy zümmögne.Most sem mondanám,hogy hangos,de már olyan hűtőhangja van.És a fagyasztórésznél eddig csönd,az utolsó indítás óta fúvásos hang,és igen,fújja is a hideg levegőt befelé.Éjszakára mit tegyek?
(#) mugab válasza Kismajom1979 hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /

(Próbálj meg aludni... )

Akkor hagyd bedugva, lehet, hogy csak olajdugó volt a szűrőben, és eddig tartott, hogy kidolgozza a kapilláris csövön keresztül. Nem túl sűrűn előforduló probléma, de attól még lehetséges. ha viszont reggelre se hűt le, akkor inkább hívj szakit hozzá.

Nos a fejlemények:
Meg merészeltem fogni a hátsó rácsot Langyos.A fagyasztóajtó mindenhol hideg,akárhol tapogatom,kívül belül.Az a bizonyos képen lefagyott cső,nos arra nem bírtam rávenni magam,hogy megfogjam,de jegesedésnek nyoma sincs rajtas,szép tiszta.Ha a fagyasztót nyitom ki,továbbra is hűtőhangja van,ha a hűtőtérajtót,akkor leáll az a befúvásos hűtőhang,de amint becsukom újraindul.Ezek ismeretében akkor hagyhatom?Tettem bele 1 dl vizet ha reggelre nem fagy meg,akkor szerelő
Köszönöm,hogy ennyi időt szánsz rám,rendes vagy nagyon!

Teszteld reggelig, és a tapasztaltak és elmondottak (illetve leírtak ) szerint cselekedj.

Oké,köszönöm!
(#) Kismajom1979 válasza raptor1974 hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /

Szia! Nos szerelő érkezik
Egy ismerősöm ismerőse,és még ma elhozza,így remélem nem ver át,mindenesetre lejegyzeteltem,amiket írtál,majd szólok neki róla.A Te véleményedre is kíváncsi vagyok,hogy ezekután mire gyanakszol,mert este még történt valami:Amikor megnéztem 10 előtt,hogy jól alakul e minden,addigra sípolt villogott a hűtő,jelezte,hogy hőmérsékletnövekedés történt a hűtőterekben.És így is volt,leállt a beindult lehűlési folyamat,már megint csak zümmögött,nem volt befúvásos hűtőhang,és befúvás sem.Ha már egyszer elindult,akkor miért állhatott meg?
Majd ha a szerelő látta,megírom mit mondott.Köszi a segítséget!
(#) Kismajom1979 válasza Kismajom1979 hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /

Csak szerdán tud jönni Telefonon ő is azt mondta,amit te,hogy dugulás lehet,a kapilláris cső és a szűrő is hideg.Nincs megfagyva,de nem is langyos Remélem ez a probléma könnyen orvosolható!Mindent köszönök!
(#) raptor1974 válasza Kismajom1979 hozzászólására (») Ápr 16, 2011 / 1

Ha R600a hűtőközeggel van töltve a készülék, akkor jó esély van arra, hogy összeépítéskor a kapilláris csövet túl mélyen tolták bele a szűrőpatronba, és a vége nekinyomódik a szűrőben levő finom szövésű réz szitának. Ebben az esetben a szitának csak ez kis keresztmetszete dolgozik, csak itt áramlik a hűtőközeg, és szinte törvényszerű, hogy leduguljon. Az, hogy megállt lehet attól, hogy okos az elektronika, és ha bizonyos időn belül nem tapasztal hűtést, leállítja a kompresszort. Ez mondjuk nem túlságosan jellemző a háztartási hűtők elektronikájára, de azért előfordul.
(#) Kismajom1979 válasza raptor1974 hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /

A 134-es számozásúval van töltve.Ha pasi lennék biztos többet tudnék róla,de így csak ennyit tudok,hogy 134-es számozású.Ez drága mulatság lesz?Mármint ha dugulása van?Vagy esetleg gáztöltéssel is jár majd?Az úgy hallottam drága
(#) raptor1974 válasza Kismajom1979 hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

Az R134a dugulásra hajlamos hűtőközeg, mivel az olajoldása elég gyenge. Lehet, hogy csak egy kis R600a-t kell a rendszerbe tölteni. Ha gyantás dugulása van, akkor ez az esetek zömében kipucolja a dugulást. Ha masszívabb dugulás van a rendszerben, akkor minimum szűrőcsere, újratöltés.
(#) Kismajom1979 válasza raptor1974 hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

Köszönöm szépen,és ez árban mit takar(hat)?
(#) raptor1974 válasza Kismajom1979 hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

Ez erősen függ attól, hogy az ország melyik részén élsz. Felénk egy feltöltés, meg ami ezzel jár kv. 12-13000 körül kóstál.
(#) kovacs.zotya hozzászólása Ápr 18, 2011 /

Sziasztok!
Hoztak hozzám egy indesit ba35fnfp hűtőszekrény vezérlést amin nem indul el a kompresszor.Mivel a kolega csak a panelt hozta el , és azt mondta azt nem tudja melyik kivezetésre mi megy ,ezért arra kérnélek Titeket,hogy ha tudtok segítsetek ki egy bekötési rajzal.(a panel kivezetéseire volnék kíváncsi.
Előre is köszönöm.
(#) shaba25 hozzászólása Ápr 21, 2011 /

Sziasztok!
Segítséget kérnék! Van egy Indesit alul fagyasztós hűtőm és nem hűt. A kompresszornak van hangja, de mégsem hűl le se az alsó, se a felső rész. Előre is köszönöm!
(#) Kismajom1979 válasza shaba25 hozzászólására (») Ápr 21, 2011 /

Szia,nekem is ez volt a problémám,kicsit olvass vissza,ugyanez a hűtő,ugyanez a baj.3 napig voltam így,hogy nem jó a hűtő,mire kijött a szerelő (tegnap),addigra megjavult,bedugtam,csodásan működik.Valószínű kicsit eldugulhatott,a kompressszor ment,de nem hűtött,eddig tartott,míg a rendszer kidolgozta magából a szennyeződést.Valószínűleg.Ugyanis átnézve hibája nem volt,azóta működik szépen.Hátha ez lesz neked is
(#) shaba25 válasza Kismajom1979 hozzászólására (») Ápr 21, 2011 /

Köszi! Ki volt kapcsolva neked 3 napig?
(#) mrmoho válasza shaba25 hozzászólására (») Ápr 21, 2011 /

Hello nézd meg a hátulját alul . Hány vékony cső van ,számold meg.
(#) Kismajom1979 válasza shaba25 hozzászólására (») Ápr 21, 2011 /

Igen,ki,mert most vettem használtan,és még csak a pincébe kapcsoltam be próbára,még nem tettük a helyére.
(#) shaba25 válasza mrmoho hozzászólására (») Ápr 21, 2011 /

Nem tudom mire gondoltál, de lefotóztam. :S

IMG_2440.JPG

(#) blackdog válasza Kismajom1979 hozzászólására (») Ápr 21, 2011 /

Idézet:
„a rendszer kidolgozta magából a szennyeződést”

Ki persze...
És hova?
(#) Kismajom1979 válasza blackdog hozzászólására (») Ápr 21, 2011 /

Egy nem hűtőgépszerelő nő vagyok,köszz a lszólást,csak azt írom,amit hallottam.Hogy hová?Elpárolgott biztos,ugyan honnan tudnám?Másfél napig kínlódtam a hűtővel mert még véletlenül sem hűtött,most pedig jól működik,és ezt gyanította a szerelő,mert átnézve a hűtőt semmi de semmi rendelleneset nem talált,és most tökéletes a hűtő!Ennyi.Nem kéne egyből leszólni a másikat.
(#) Kismajom1979 válasza blackdog hozzászólására (») Ápr 21, 2011 /

Idézet:
„(#969177) raptor1974 válasza Kismajom1979 hozzászólására (#969166) Válasz • Pé, 20:52
Akkor hagyd bedugva, lehet, hogy csak olajdugó volt a szűrőben, és eddig tartott, hogy kidolgozza a kapilláris csövön keresztül.”

Na tessék!itt is ezt írta egy segítőkész hűtőszerelő!Most őt is leszólod majd?
Következő: »»   40 / 298
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem