Fórum témák
» Több friss téma |
Rákérdeztem szállítás előtt,és megnéztem a használati utasítást is,lehet,csak bekapcsolni nem szabad csupán 12-24 óra elteltével.Én 23 órát vártam vele.
Tévhit, hogy a hűtőt nem lehet fektetve szállítani. Ez talán a régi kompresszortípusoknál igaz lehetett, de a maiaknál már nem. Fekve szállítás után állítva hagyni kell egy-két órát, hogy az olaj a csővezetékből visszacsorogjon a kompresszorba. Ezután nyugodtan el lehet indítani. Ami a te esetedet illeti, a fénykép szerint a hűtőközeg szűrő, vagy a kapilláris cső legeleje el van dugulva. Szerelő kell hozzá.
Köszi a választ!
Új fejlemény,hogy a képen látható deresedés a csövön csak akkor van,amikor kikapcsolom.Ugyanis többször újraindítottam,hogy hátha hátha történik valami,most ott tartunk,hogy az 5 órai indítás óta már nem csak zümmög,hanem olyan igazian zúg is,és elkezdett lehűlni a fagyasztórész.+16-ról most néztem éppen +8-on áll.A hűtőtérben nem mértem,de fél óra múlva megnézem ott is.Ez már jó jel,vagy lassú a dolog?
Nos nem bírtam várni,megkukkantottam,hűtőben már "csak" +10 fok,+15 helyett.A fagyasztóba átraktam a hőmérőt,de már kézzel érezhető,hogy hűvösebb.1 óra múlva mérek.A kérdés az,hogy mégis mennyi idő alatt kell neki lehűlnie a hűtőben +5 fokra,a fagyasztóban -18 fokra?Az előző tulaj azt mondta bekapcsolás után 4-5 óra és bele lehet pakolni.Nos ezen már rég túl vagyok,de bepakolni még közel sem lehet.De ha az 5 órás indítást vesszük (utoljára akkor indítottam),azóta legalább már van hűlés.Lehet hogy jó lesz?Vagy biztos van valami baja?
4-5 óra alatt teljesen le kellene hűlnie, úgy hogy kikapcsoljon. Nem javasolnám a további próbálkozást, mert ha túl alacsony nyomáson jár hazavághatja a kompresszort. Na az sokba fog kerülni.
Ahogy a kép mutatja, a hűtőközeg szűrő (aminek normális körülmények között melegnek vagy legalább langyosnak kellene lennie) lefagyott. Ez azt jelenti, hogy ott egy nagymértékű nyomásesés történik, tehát ott dugulás van. A kondenzátor (a külső hőleadó "rács") vagy ha az nincs, a mélyhűtő ajtajának kerete milyen hőmérsékletű?
A hátsó rácsot nem mertem megfogni,ami pedig jeges volt az csak addig,amíg újra be nem kapcsoltam.Mióta elkezdett hűteni a hűtő,azóta nem jeges,szép tiszta.Most nyitottam ki a fagyasztót,sajnos mínuszos mérőm nincs,csak szobahőmérővel mértem utoljára 8 órakor volt +6 benne.Most csak kézzel néztem,érezhetően hűl.Tehát 10 órára elvileg le kell hűlnie ezekszerint.Éjszakára ne merjem bekapcsolva hagyni?
Azt elfelejtettem,hogy amíg nem kezdett hűteni,addig igen csendes volt,mintha a légy zümmögne.Most sem mondanám,hogy hangos,de már olyan hűtőhangja van.És a fagyasztórésznél eddig csönd,az utolsó indítás óta fúvásos hang,és igen,fújja is a hideg levegőt befelé.Éjszakára mit tegyek?
(Próbálj meg aludni... )
Akkor hagyd bedugva, lehet, hogy csak olajdugó volt a szűrőben, és eddig tartott, hogy kidolgozza a kapilláris csövön keresztül. Nem túl sűrűn előforduló probléma, de attól még lehetséges. ha viszont reggelre se hűt le, akkor inkább hívj szakit hozzá.
Nos a fejlemények:
Meg merészeltem fogni a hátsó rácsot Langyos.A fagyasztóajtó mindenhol hideg,akárhol tapogatom,kívül belül.Az a bizonyos képen lefagyott cső,nos arra nem bírtam rávenni magam,hogy megfogjam,de jegesedésnek nyoma sincs rajtas,szép tiszta.Ha a fagyasztót nyitom ki,továbbra is hűtőhangja van,ha a hűtőtérajtót,akkor leáll az a befúvásos hűtőhang,de amint becsukom újraindul.Ezek ismeretében akkor hagyhatom?Tettem bele 1 dl vizet ha reggelre nem fagy meg,akkor szerelő Köszönöm,hogy ennyi időt szánsz rám,rendes vagy nagyon!
Teszteld reggelig, és a tapasztaltak és elmondottak (illetve leírtak ) szerint cselekedj.
Oké,köszönöm!
Szia! Nos szerelő érkezik
Egy ismerősöm ismerőse,és még ma elhozza,így remélem nem ver át,mindenesetre lejegyzeteltem,amiket írtál,majd szólok neki róla.A Te véleményedre is kíváncsi vagyok,hogy ezekután mire gyanakszol,mert este még történt valami:Amikor megnéztem 10 előtt,hogy jól alakul e minden,addigra sípolt villogott a hűtő,jelezte,hogy hőmérsékletnövekedés történt a hűtőterekben.És így is volt,leállt a beindult lehűlési folyamat,már megint csak zümmögött,nem volt befúvásos hűtőhang,és befúvás sem.Ha már egyszer elindult,akkor miért állhatott meg? Majd ha a szerelő látta,megírom mit mondott.Köszi a segítséget!
Csak szerdán tud jönni Telefonon ő is azt mondta,amit te,hogy dugulás lehet,a kapilláris cső és a szűrő is hideg.Nincs megfagyva,de nem is langyos Remélem ez a probléma könnyen orvosolható!Mindent köszönök!
Ha R600a hűtőközeggel van töltve a készülék, akkor jó esély van arra, hogy összeépítéskor a kapilláris csövet túl mélyen tolták bele a szűrőpatronba, és a vége nekinyomódik a szűrőben levő finom szövésű réz szitának. Ebben az esetben a szitának csak ez kis keresztmetszete dolgozik, csak itt áramlik a hűtőközeg, és szinte törvényszerű, hogy leduguljon. Az, hogy megállt lehet attól, hogy okos az elektronika, és ha bizonyos időn belül nem tapasztal hűtést, leállítja a kompresszort. Ez mondjuk nem túlságosan jellemző a háztartási hűtők elektronikájára, de azért előfordul.
A 134-es számozásúval van töltve.Ha pasi lennék biztos többet tudnék róla,de így csak ennyit tudok,hogy 134-es számozású.Ez drága mulatság lesz?Mármint ha dugulása van?Vagy esetleg gáztöltéssel is jár majd?Az úgy hallottam drága
Az R134a dugulásra hajlamos hűtőközeg, mivel az olajoldása elég gyenge. Lehet, hogy csak egy kis R600a-t kell a rendszerbe tölteni. Ha gyantás dugulása van, akkor ez az esetek zömében kipucolja a dugulást. Ha masszívabb dugulás van a rendszerben, akkor minimum szűrőcsere, újratöltés.
Köszönöm szépen,és ez árban mit takar(hat)?
Ez erősen függ attól, hogy az ország melyik részén élsz. Felénk egy feltöltés, meg ami ezzel jár kv. 12-13000 körül kóstál.
Sziasztok!
Hoztak hozzám egy indesit ba35fnfp hűtőszekrény vezérlést amin nem indul el a kompresszor.Mivel a kolega csak a panelt hozta el , és azt mondta azt nem tudja melyik kivezetésre mi megy ,ezért arra kérnélek Titeket,hogy ha tudtok segítsetek ki egy bekötési rajzal.(a panel kivezetéseire volnék kíváncsi. Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Segítséget kérnék! Van egy Indesit alul fagyasztós hűtőm és nem hűt. A kompresszornak van hangja, de mégsem hűl le se az alsó, se a felső rész. Előre is köszönöm!
Szia,nekem is ez volt a problémám,kicsit olvass vissza,ugyanez a hűtő,ugyanez a baj.3 napig voltam így,hogy nem jó a hűtő,mire kijött a szerelő (tegnap),addigra megjavult,bedugtam,csodásan működik.Valószínű kicsit eldugulhatott,a kompressszor ment,de nem hűtött,eddig tartott,míg a rendszer kidolgozta magából a szennyeződést.Valószínűleg.Ugyanis átnézve hibája nem volt,azóta működik szépen.Hátha ez lesz neked is
Köszi! Ki volt kapcsolva neked 3 napig?
Hello nézd meg a hátulját alul . Hány vékony cső van ,számold meg.
Igen,ki,mert most vettem használtan,és még csak a pincébe kapcsoltam be próbára,még nem tettük a helyére.
Nem tudom mire gondoltál, de lefotóztam. :S
Idézet: „a rendszer kidolgozta magából a szennyeződést” Ki persze... És hova?
Egy nem hűtőgépszerelő nő vagyok,köszz a lszólást,csak azt írom,amit hallottam.Hogy hová?Elpárolgott biztos,ugyan honnan tudnám?Másfél napig kínlódtam a hűtővel mert még véletlenül sem hűtött,most pedig jól működik,és ezt gyanította a szerelő,mert átnézve a hűtőt semmi de semmi rendelleneset nem talált,és most tökéletes a hűtő!Ennyi.Nem kéne egyből leszólni a másikat.
Idézet: „(#969177) raptor1974 válasza Kismajom1979 hozzászólására (#969166) Válasz • Pé, 20:52 Akkor hagyd bedugva, lehet, hogy csak olajdugó volt a szűrőben, és eddig tartott, hogy kidolgozza a kapilláris csövön keresztül.” Na tessék!itt is ezt írta egy segítőkész hűtőszerelő!Most őt is leszólod majd? |
Bejelentkezés
Hirdetés |