Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fm transmitter

Témaindító: asprey, idő: Okt 18, 2005
Lapozás: OK   7 / 12
(#) H2opok hozzászólása Ápr 5, 2011 / 1

Üdv
1 kis egítség kellene.
Nekem olyan "olcsóbb" fm transmitter kellene, aminek a kijelzőjén ki lehet listáztatni a rátöltött fileokat. Min. 15-20db jó lenne. Azért ilyen, hogy ne kelljen végig léptetni "vakon" pl.az 1-es számról a 19-ig. Egy robot hang effekt részéhez kellene.
A másik.
Meg lehet oldani, hogy pl. 4db ceruzaaksiról üzemeljen? Mert a távirányító mellé lesz szerelve, és 12V-os akksit nem igazán akarok + ban cipelni.
Előre is köszi
(#) FLaci81 válasza H2opok hozzászólására (») Ápr 5, 2011 /

Szia!

A távirányítón ha bepötyögöd a kívánt számot, elvileg azt elindítja és játszania kéne...

A 4 db ceruza akku kevés egy ilyen transmitternek , mert ugyebár egy ceruza akku 1,2 v-os és a négy összesen 4,8 v. Esetleg 8db cerka akksi az már elégséges lehet.

Na már most a 12 v-os transmitterek jó része (kivéve amelyik elemmel is működik), 7,5 v alatt meg se mukkan, ezért a 4,8 v-tal felejtős a dolog, bár ha 2x4,8 v-ot adsz neki az már 9,6 v ilyenkor már jó esetben beindul (bár a teljesítménye majdnem biztos, hogy nem lesz maximális) és működhet.

Elvileg létezik 6v-os (dc adapterrel vagy elemről működő )transmitter is de ritka .
(#) H2opok válasza FLaci81 hozzászólására (») Ápr 5, 2011 /

Na ettöl féltem én is. Habár az Rc táv 8db akksival megy,arra ráköthetö. Még arra gondoltam,hogyha ez nem válik be, pl,a telefonom (android) wifijével kellene megoldani.
Azért köszi.
(#) H2opok válasza FLaci81 hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

Na meg is találtam ami nekem jó lenne. Telót, vagy mp3 lejátszót kell csak rádugni.
http://www.electronics-diy.com/BA1404_Stereo_FM_Transmitter.php

A HESTORE-n minden van.
(#) joey válasza H2opok hozzászólására (») Ápr 9, 2011 /

szólj, ha megépítetted és jó lett
(#) draco31 hozzászólása Ápr 17, 2011 /

Van nekem egy pár száz forintos FM transmitter. Megtört a jack vezetéke, ezért szétszedtem, hogy kicserélem, és akkor már egy kis teljesítmény fokozásba is belemennék.
Konkrétan az antennájára akarok rakni egy olyan kb. 5 cm-es vezetéket. Csak gőzöm nincs, hogy hol az antennája. Ehhez kérnék kis segítséget.
A jack csatlakozót átalakítja monora ha jól látom, a piros és a fehér vezeték a jobb illetve a bal, a fekete pedig a föld ha jól gondolom.
KÉP1
KÉP2

Előre is köszönöm!!!
(#) FLaci81 válasza draco31 hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

Üdv.!

A helyzet azért nehezebb, mert ennél a típusnál nincs a panelre írva semmi, némelyik transmitternél az "Ant" felirat van feltüntetve a megfelelő forrasztási pontnál.

Ebben a helyzetben marad bekapcsolt állapotban vékony csavarhúzóval a forrasztásokhoz való óvatosan érintgetős játék (ügyelve arra, hogy nehogy összezárjunk dolgokat),
persze jól jön még egy térerő kijelzős rádiótuner is a dologhoz, én legalábbis így csináltam eddig!

Nem egyszer, nem kétszer növeltem már így meg hatótávot.

(#) draco31 válasza FLaci81 hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

Hát akkor szórakozom vele kicsit, hátha szerencsém lesz.
(#) draco31 válasza FLaci81 hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

Az lehetséges, hogy a jack kábelére van kivezetve az antenna, mert van nekem egy SonyEricsson telefon, és meg van csinálva, hogy headset nélkül is bekapcsolható a rádiója. Ilyenkor ha egy csavarhúzót a megfelelő érintkezőhöz nyomok, akkor elkezd szólni viszonylag tisztán. Csavarhúzó nélkül maximum 1cm-re távolodhat el az adótól.
Azzal szórakoztam, hogy az érintkezős felével az adóhoz tartva lassan húzogattam fölötte. Végig tiszta volt a vétel. Aztán végigmentem a jack vezetéke fölött is, és ott is végig tiszta volt a vétel.
Így a gyári 10cm-es jack-et egy 30cm-esre cseréltem, és belülre is került egy kis vezeték a föld végéhez, ami a fekete vezeték a képen. Egy picit talán erősebb lett így azt hiszem.
(#) Inhouse válasza draco31 hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

Kis méretű FM cuccoknál gyakori, hogy a fülhallgató testvezetékét használják antennának. Hangfrekvenciásan test, FM sávban pedig antenna...mivel elég gáz lenne teleszkópos antennával mozogni...
Ez a te FM transmittered elég érdekes, buta példánynak néz ki.

Üdv
Inhouse
(#) draco31 válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

Hát az biztos, hogy buta. Amik rá vannak írva fregvenciák, azokat szereti kicsit eltolni, ha elemmel van használva hosszabb ideig. Pl. a 107.5 elemmel használva 106.5. Ha bedugom szivargyújtóba, és utána megint elemmel használom, akkor egy darabig megint jó, 107.5-ön, aztán megint elkóborol.
A bekapcsológomb is úgy van megoldva, hogy elemes üzemelésnél ha ki van kapcsolva, szivargyújtóval akkor van bekapcsolva.
De hát 1000Ft volt 2éve. Örülök, hogy egyáltalán működik. Egyébként egész szépen szól.
(#) FLaci81 válasza draco31 hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

A 2011 Jan 2-i hozzászólásomat olvasd el ha gondolod és ha egy stabil, nagy tartalékkal (hatótávban) rendelkező transmittert szeretnél akkor ott ajánlottam egy típust. Az ára ne riasszon el, már nem annyi, mint akkor volt, csak már elég nehéz hozzájutni.

A teljesítménye ami meggyőzött, durva egy kis fm transmitterhez képest.

Hatótáv növelt állapotban
kb 50 méteres távolságig ha más transmitterrel ráállok a frekijére, simán elnyomja (autóban tesztelve), ezt a távolságot átlépve lehet csak hallgatni az autó szivargyújtójába dugott transmittert is.

(#) gaben62 válasza draco31 hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Nem mindig az a jó ami olcsó meg egyszerű.
(#) draco31 válasza FLaci81 hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Elég meggyőzően hangzik. Nekem egyenlőre elég ez, most is csak unatkoztam, és azért szerelgettem kicsit.
Az egyébként tud menni elemről, mert nekem ez az egyik fontos kritérium, mert jó párszor kerülök olyan helyzetbe vele, hogy nincs konnektor, vagy kocsi a közelben, hogy áramot kapjon.
(#) FLaci81 válasza draco31 hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Csak szivargyújtós kivitelű, elemről nem működik, 12 V-os akkuról is mehet a dolog, bár már 7,5 voltról is beröffen (teljesítménye ekkor még nem maximális).

Ja és ami fontos: ez nem hangolódik el magától, mindegy, hogy 7,5 vagy 12 v-ról használod, lehet -10 fok vagy +30, fixen atomstabilan ottvan a kiválasztott csatornán.

(#) H2opok válasza joey hozzászólására (») Ápr 22, 2011 / 1

Nos kész lett, tökéletesen működik. Igaz elsőre azt hittem valami nem jó, de próbálgattam a tekercseket, és egy 6menetessel 1ből jó lett. + a 10pf kondi helyett beraktam egy 5-20pf trimmert hogy azzal lehessen finomhandolni. Hatótávot még nem igazán teszteltem, de lakáson belül úgy néz ki zavarmentesen működik. Az árnyékoló dobozt még kicsit pofásabbra kellene megcsinálnom, de majd az is sorra kerül.
(#) gaben62 válasza FLaci81 hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Tényleg?
Hát az enyém fetes 3V-ról tökéletesen működik, évek óta, és nem 20m tud. hanem 250-300m, áthangolt kisrádióval.
(#) gaben62 válasza H2opok hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Jó kis panel, ha gyenge a térerő, csinálj hozzá +fokozatot Bfr91A, vagy hasonló tranzisztorral, és mindjárt erősebb lesz.
Normális antenna sem árt hozzá, elsőnek 8ados méretű drótantenna, illesztőtekerccsel , az adott frekire.
(#) H2opok hozzászólása Ápr 23, 2011 /

Ha esetleg valakinek kellene a kész nyákterv:
(#) joey válasza H2opok hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /

szuper, köszönöm szépen
(#) H2opok válasza joey hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /

Ja. Az L1-es tekercsen lévó 10pf-ost én lecseréltem egy 5-20pF-os trimmerre. Ahhoz kicsit azt a részt át kell tervezni a furatok miatt. Én is akarok 1 új nyákot, amin körben van a GND és 1 dobozba (árnyékolás) be tudom így forrasztani, + van rajta 1 erősítő is és az elemek helye. (sajna nekem 1 kisméretű dobozka kell amiben ezek elférnek) Csak sajna, annyira nem vágom még az ilyen átalakításokat, így "rá vagyok szorulva" más szakértelmére.

Ja. Van 1 autós hordozható DVD-m (agyereké) amiben van TV is. Adtak hozzá 1 kis "mágnestapadós" antennát, kb. 15cm, a kábel meg 1.5m lehet. Jó lenne ez ehhez?
(#) gaben62 válasza H2opok hozzászólására (») Máj 7, 2011 /

Uhf helyi vételhez kitűnő ez az antenna, amennyiben a tv.tunerja +felelő érzékenységű.
Manapság ezt is kispórolják, olcsó kínait v. Hong Kong.it raknak bele.
(#) xeri hozzászólása Júl 6, 2011 /

Sziasztok, végigolvastam a témát és kerestem máshol is, de az enyémre még nem találtam választ. Van egy meglehetősen gagyi fm-trranszmitterem, ami egész tűrhetően teszi a dolgát, viszonylag tisztán szól usb-ről (és tud randomot is, amit többen hiányoltak ), de én csak a "line" bemenetét használnám, hogy egy médialejátszó hangját tolja az autórádióra. Azzal viszont szar. Iszonyú halk, nagyon zajos, használhatatlan. Ha egy mp3-lejátszót dugok rá, akkor megint csak tökéletes (magához képest), így arra gondoltam, hogy a médialejátszó túl alacsony jelet ad ki (azon line out van, az mp3-on meg fülhallgató kimenet), ezért egy ilyet tervezek építeni (illetve kettőt), hátha akkor jó lesz. DE ami bosszantó, hogy ha megy a lejátszó, amikor áramot kap a transzmitter, egy rövid másodpercre tisztán és hangosan megjön a hang, aztán ahogy elindul a kütyü szoftvere, azonnal el is megy. Szóval tudna ez, ha akarna, csak a számomra szükségtelen rész indulása kinyírja a lényeget.
A kérdéseim ezek után: vajon egy ilyen szerkezetnek le lehet választani viszonylag egyszerűen a nekem kellő felét? Vagy, ha nem, a fenti erősítővel vajon jó lesz?
(#) Inhouse válasza xeri hozzászólására (») Júl 6, 2011 /

Ugyanilyen kinézetűvel jártam én is így, nagyon halk a vonal bemenete. Én egy pc-s hangkártya kimenetét dugtam rá, max hangerőn is alig hallatszott valami...
Én is gondolkoztam egy erősítésen elé, de aztán másképp lesz megoldva a dolog, ki lesz hagyva a transzmitter.
Elég gagyik ezek a cuccok. Egy barétoménak az MP3 lejátszáskor zörejek voltak a hangban, csúnyán dekódolt. Egy másik barátomé meg zavarja a kábeltTV-t bizonyos frekvenciákon! A távirányító jelét nagyon kis szögben, max 30cm-ről veszik...a vonalbemenet halk rajtuk...ez a fajta nem mindig jegyzi meg, hogy melyik számnál tartott, belefagy némelyik MP3-ba...zajosak, állítólag mono mind (még én sem próbáltam ki)...
Volt talán az InterSparban nemrég 4eFt körül más kivitel, nagy kijelzővel, MP3-id->RDS funkcióval egy normálisabbnak kinéző, kíváncsi lennék annak is vannak-e gyerekbetegségei...
Irigyellek a random lejátszásért...

Üdv
Inhouse
(#) xeri válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 6, 2011 /

Én a mostani előtt a corában vettem 4k-ért nagy kijelzőset. Nem sokat próbálgattam a funkcióit, mert annak az adását sosem sikerült tisztán befogni, álló autóban akárhová raktam, bármilyen frekin próbáltam, zúgott és recsegett, úgyhogy még másnap visszavittem (így a médialejátszóval nem is próbáltam ki, csak mp3-mal). Ez a másik klasszissal jobban ad, ezen az "apróságon" kívül abszolút elégedett vagyok vele. Remélem, az erősítés után ez sem lesz gond.
(#) jokerkiller hozzászólása Aug 1, 2011 /

Hali ! Megépítettem a második fm transmitterem és úgy néz ki hogy valamit elrontottam mert nem találom a jelét. Mellékletként csatolok róla képeket, és egy world dokumentumot ami alapján elkészítettem. Majd láttok egy képet amin a trimmer kondenzátor van , azon van egy kiálló fóliarész. NA annak ott kéne lennie ?
Előre is köszi a helpet ! Remélem ti találtok valami hibát, mert én sajnos nem . Ja és a tekercs 5 menet átmérője pedig 2,5mm 0.5 -ös drótból. nem túl kevés a menet vagy az átmérő ?
(#) jokerkiller hozzászólása Aug 1, 2011 /

Lemaradt a world dokumentum ami alapján építettem.
(#) gaben62 válasza jokerkiller hozzászólására (») Aug 11, 2011 /

4-5mm. átmérőjű fúrószárra kell tekerni az oszci tekercset.
De ettől a kapcsolástól ne várj semmit, nagyon gagyi.
(#) velegiistvan hozzászólása Aug 13, 2011 /

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni!

Olyan Fm transmittert szeretnék autóba vásárolni, mely megfelel az alábbiaknak:

-Legyen rajta Usb, ill. jack bemenet.
-Kezelje a könyvtárakat is.
-Kevés zajjal rendelkezzen, ill. ne kelljen hozzzá nagyon felhangosítani az autórádiót.
-Jó minőségben vigye át a hangot (ugyanis hangoskönyv, ill. zenehallgatásra használnám).
-Lehetőleg elemről menjen, de ha szivargyújtó alljzatos, az sem baj.
-Egyszerűen kezelhető legyen, nagy gombokkal, valamint nagy kijelzővel rendelkezzen (mert sajnos nem látok jól).

Mit ajánlotok? Árban mire számítsak?
Eddig pár típussal (Myaudio, Concorde, Vega, Tilborg) boltokban találkoztam, de információ hiányában nem tudok dönteni.

A segítséget előre is köszönöm.

Üdv:
István
(#) draco31 hozzászólása Dec 27, 2011 /

Hello!
Ilyen transmitter azt csinálja, hogy folyamatosan kivágja a biztosítékát. Mi lehet a hibája? Más működik rendesen a kocsiban, töltők és egyebek, csak ez vacakol.
Következő: »»   7 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem