Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnák felétek, mivel én nem vagyok nagy mágus ezen területen, hogy nekem van egy Mac Absolute 304 mélynyomóm. 650W-os teljesítményű autó mélynyomóm. Idáig ez egy zárt ládában volt én viszont jobban kedvelem a nyitott ládákat, így szeretném megáldani egy új dobozzal. Nagyából vissza olvastam a fórumon és láttam, hogy három fontosabb adat kell a doboz számításához Qts/Vas/Fs (0.5/66l/33Hz) Érzékenység: 92dB, Frekvencia tartománya: 21-500 Hz, Impedancia: 4 Ohm és 300W RMS. Több információt nem tudtam kicsavarni a netről erről a típusról. Valaki megtudná nekem mondani hány literes lesz ennek a reflex ládája? Szerintem a láda elkészítését rábízom egy tapasztalt rókára, a kérdés azért izgat mert egy dupla erősítőt, kondenzátort, oválokat, neonokat stb. mind be kell tuszkolnom egy régi swift csomijába és mint tudjuk abban aztán nincs olyan nagy hely. A választ előre is köszönöm bárkitől kapom meg ![]() ![]() U.i.: cserébe autószerelési problémátok akad engem zargathattok, abban nem kicsit otthon vagyok ![]()
Ezeknek az adatoknak az alapján ,50 liter 40 Hz-es hangolással. F3:36Hz . 45 Hz-85 Hz ig van egy 3 dB -es kiemelése. Mivel ez pont abba a tartományba esik ahol majd használva lesz ezért jóval hangosabbnak fogod hallani.
Köszönöm az infókat
![]() ![]() ![]()
Ez ilyen pmppopoopopp terhelhetőségi adat? Mert kötve hiszem hogy tényleges terhelhetőségi. Az meg csak azoknak csal nyálcseppeket a szájuk szélére, akik nem értenek hozzá.
sziasztok en csinaltam egy subbládát es mivel nekem genius sw-hf 6000 van es nem tudom hogy hany ohmos hangszoro lenne jo neki azt tudom hogy az eredeti 6ohmos en tudnak 8 vagy 4 ohmosat melyik lenne jobb bele? es meg valami meg abban szeretnek tanacsot kerni hogy ugy van kituntetve az 5.1-en hogy a subb 100W es hogy jo lenne-e neki olyan hangszoro ami RMS 100W MAX 200W hogy elbirna-e az erosito.
elore is kossz mindent ![]()
Természetesen ez volt ráírva (1000W / RMS 400W). Nem volt lemérve semmi ilyesmi.. Nem mérvadó és nem hiteles adat. Lehet, hogy valóságban, ha a fele teljesítményt tudja. Nekem volt már olyan 13as középsugárzóm aminek a hátulján 600W volt ráírva csocsi kinézettel, de a mágnes kisebb volt rajta mint egy 10es mini középsugárzón és a tekercs is sokkal kisebb volt a konkurenseknél, ráadásul a minősége is ernya volt... No mindegy szóval tudom, hogy csak azok a hiteles adatok amiket mi magunk mérünk le
![]() ![]() ![]()
mert ma nekem a lada jol meg van csinalva minden rendesen csak it nekem az erositorol van szo hogy 100W/rms,max200W hogy a genius sw-hf 6000 tipus elbirna-e azt a bizonyos hangszorot
Ha 50-100W RMS teljesítmény nem elég, szerintem akkor már gond van... Főleg kocsiban... 20W simán elnyomja a mentő szirénáját, halláskárosodásról már nem is beszélve. Ha már választani lehetne 400W - 84dB, és 50W 92dB között, én utóbbit választanám.
Megkérnélek a friss regisztrációval rendelkező társunk, hogy használj nagybetűket, és írásjeleket a hozzászólásaidban.
Ezenkívül a szabályzatban foglaltakat érdemes lenne elolvasni.
Pl 80-as csőből 115mm. Ha komolyabban akarsz vele foglalkozni akkor keress rá a cabin gain jelenségre is.
Hello !
Az lenne a kérdésem hogy tegyek-e reflex nyílást a mély ládámra ? Ez egy 61 literes láda egy ilyen hangszóróval :http://h2000.hangszoro.net/speaker/adat/422.pdf Előre is köszönöm a segítséget.
Szia!
Mostanra jutottam el odáig, hogy képet készítsek a hangládáról, és azt gépre is tudjam pakolni. Szóval 4 ilyen pici lyuk van a szivacson, ott ahol az egyes darabok találkoznak, ezt az egész hangládáról készült képen pirossal be is karikáztam. Készült egy közelebbi kép is, amin látszik is valamennyire az a pici lyuk. Meg az is látható, ahogy szilóval a sarkokat kinyomtam. Nos a kérdésem az, hogy mennyire baj az, hogy egy kicsit szelel a láda azoknál az apró lyukaknál, vagy ne is foglalkozzak vele? Amúgy, ha összerakott doboznál megnyomom a membránt jó kemény, csak érezni, hogy valahonnan valószínűleg abból a pici lyukból jön a levegő.
Igen. Pl 80-as csőből 224mm. Mégjobb lenne a 100-as cső 375 mm hoszú. Ha nem fér el akkor kell bele egy kanyar.
Érdekes ,hogy ott ki tud menni a levegő. Azért ha nagyon érzed ,akkor ki kell találni valamit. Egy impedanciamérésen már meglehetne látni.
A mostani hifirendszerem 1400W tudott ebben a 3ajtós swiftben. Nem mondom azt, hogy ennek köszönhetően nem lettem süketebb, de ez olyan mint egy betegség, ha elkezded mindig többet akarsz
![]() ![]() ![]()
Azért egy cső átmérőnyire legyen a hangszórótól.
Hali építeni szeretnék egy szubládát az unokaöcsémnek mielőtt az enyémet elkezdeném így gyakorlás céljából. A már meglévő hangszóróból építeném. Szobai zenehallgatás és filmnézéshez szeretné használni az unokaöcsém. Bővebben: Link
Úgy lehet hogy a mély láda két sarkára teszem előre ?
Mondjuk így :http://szarvas.olx.hu/hasznalt-gyaritervrol-hazilag-melylada-szurke-hordozhato-hangfal-iid-118478879
Akkor 60-as csőből kellene kb 270 mm hosszú 2 db.
A ládám csak 290mm mély tehát ha 270mm hosszú csövet teszek akkor az nem hosszú ?
A ládám méretei: 500mm széles 410mm magas 290mm mély
Teszel bele egy könyököt. A cső közepét mérjed.
Ez mióta 61 liter? Ezek külső ,vagy belső méretek? A belsők kellenének, Vagy az anyagvastagság.
Sziasztok! Mit gondoltok errôl?:SRP 2530, 250mm, 8 Ohm. Egyéb adatok:*.Zenei terhelhetőség: 100 W
*.Névleges terhelhetőség: 80 W *.Impedancia: 8 Ohm *.Külső méret: d=253 mm *.Frekvenia átvitel: 28 - 3.000 Hz. Na szóval ebből szeretnék a közeljövőben egy SUB-ládát készíteni. Ehhez is jó a TDA 7294 megvalósított végfok? Csak azért kérdezem, hogy 80W-os a hangszoró, és a végfok pedig 100W. Szubcsövet honnan szerezzek?:/
Ezek a belső méretek és 59 egész valamennyi liter a másik ládám volt 61 liter bocs elnéztem.
Ezt nem igazán értem ilyen könyököt lehet kapni alapból vagy nekem kell csinálni és milyen cső közepét mérjem ?
Gyári reflexcső helyett jó lenne mondjuk 63mm átmérőjű KPE vagy 60mm átmérőjű PVC cső is ? Azt legalább könnyen tudom hajlítani.
Ha kivonom az 59,45 literből a hangszóró és a reflexcsövek által evett teret akkor marad 53.6liter. A 63-as PVC lefolyócső falvastagsága 1.9 mm. 320mm hosszú cső kell 2 db. A csőközepén kicsit gondolkozz el , vagy ha odaérsz hogy összedugod egy könyökkel a 2db csövet ,akkor rá fogsz jönni mire is gondoltam.
Mindazonáltal én egy impedanciaméréssel ellenőrizném a hangolási frekit.
Ne haragudj hogy értetlenkedek de nem értem akkor most a könyökkel összekötött csövek hossza legyen összesen 320mm ? vagy a hangfal elejétől indul a 320mm-es arra könyök és a könyökből mondjuk felfelé még egy 320mm-es ?
Nem haragszom ,de már a 3. csőméretet számoltatod velem, csak azért mert hiányos , vagy rossz adatokat adsz meg.
Hello mindenkinek valaki tuna nekem ajánlani egy magassugárzót és egy tölcsér közép sugárzót ami olyan 200w/400W teljesítményre képes 8 ohmon???előre is köszönöm a segítséget hangfalba kellenének a hangsugárzók köszönöm mégegyszer előre is
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |