Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Aztaa!
Nekem nagyon tetszik! Bár én Hidrogén-peroxiddal marok... és az gyorsabb, azon elég egyet-kettőt lötyögtetni, de szómiszó nagyon elmés ötlet!
P20-ban is így lötyögteted a NYÁK-okat?
sziasztok.Be szeretném mutatni a ma elkészült CB-rádió tápegységem.
Teljesen stabil 14Volt 7A üdv.:csikosgabi
Jól néz ki, bár abban nem vagyok 100%-ig biztos, hogy érintésvédelmi szempontból is megfelel-e a hátsó hűtőborda (még ha törpefeszültségű is)...
És még egy apróság: Nem tudom, jól láttam-e, de a csokiknál mintha kilátszana a szigeteletlen vezeték (leónozott vezetékeket láttam, egymás mellett). Ez nem a legszerencsésebb, mert könnyen lehet belőle zárlat. Inkább a fölösleget kellene levágni, vagy beborítani zsugorcsővel, ha a hossz miatt kell. De ezek tényleg apróságok, szép a doboz kivitele is, és ez nagy szó!
Jól láttad.A szekunder kimenetnél nincs az eggyenirányítónak stigetelése.De ez nem a végleges megoldás:az a gratisz úgy sem lenne elég nagy ehhez a cucchoz--->az csak egyenlőre van úgy.Nemsokára szerzek egy nagyobb hidat és rendes szigetelés lessz.
Üdv.:csikosgabi (és köszi a dícséretet)
a
Idézet: -t graetz-nek kellírni „gratisz” ha jó tom
Bocsi.Csak siettem.
jah és elfelejtettem mondani
amúgy jó a szerkezet
Mekkora az a "gratisz"? Jól látom, hogy 5500-as?
Sziasztok!
Én egy TV-hang vevőt követtem el, az egészben a legnehezebb az egység lábainak azonosítása, de ha megvan a többi már gyerekjáték: A tápfesz 12V, a sávokat a "nagy" kapcsolóval választom ki, 12V ot adva a megfeleő bemenetre. Tőle balra a hangoló feszültséget állítom, 0-12V ig az egyszerűség kedvéért, mert ezzel 30V-ig lehet elmenni, igy nem is fog be minden adót. A hangfreki a jobb oldalon jön, ezt még erősítem egy PC-hangszóróval. Ez a kütyü kitermelhető bármely TV-ből videóból, egyszerűbb dolgunk van ha az egységek: tuner, KF-erősítő, hang demodulátor egybe van építve, mint ebben az esetben.
nagyon pici.Venni akarok bele egy nagyobbat.Az csak az első müködési próbához kellett.
Jó ötlet, én is hasonlót akartam csinálni, meg voltak a modulok hozzá, de aztán abbamaradt.... De azért nagyon hasznos szerkezet, ha az ember mást csinál és csak hallgatja a TV-t...
En is erositot epitettem,csak ez aramot erosit :yes:
Jo kis cucc,sokat szorakoztam vele,es egy szigetelt nyelu fogon is atutott... K****ra fajt De meg elek,es meg jo par evet akarok meg elni :yes:
És tulajdon képpen mit is csinál ez a darab?
Most akkor feszültséget, vagy áramot "erősít"???
Áramot egész biztosan nem erősít, max. feszültséget. De nem rossz, láthatnánk egy képet működés közben?
Itt van a foto es egy kis video mukodes kozbe...
A fogo csak azert van a videon,mert elegge eget...
NA ez már így látványosabb!!!
Mit gyújtottál meg vele?
Rázós lámpa!
Nem úgy ahogy az előző munkában, hanem hogy mi rázzuk őt és igy világít! Ha kb 600 Ft-ért vesszük, az kész átverés! De ha egy olyat csípünk meg, amelyben tényleg mágnes van, akkor abból valóban lehet még használható lámpát készíteni. Első a tekercs. A gyári csak "dekoráció", helyette csévéljünk fel 0,2-0,25-ös zománcszigetelésű huzalból annyit, amennyi csak a csévetestre ráfér. A két kivezetésére tegyünk egy Graetz hidat, De legjobb, ha Schottky diódákból rakjuk össze. Az egyenfeszt engedjük rá egy nagy kapacitású kondira, én 0,1F-osat használtam, majd a kapcsoló, s a LED. Engem meglepett, hogy milyen jól használható, de azért egy éjszakai túrához nem elég.
Építettem testáramkört PIC16F877-hez, amin egy 5x5-ös LED mátrix kijelzővan, 2db LED kijelző, és 5db nyomógomb.
Kedves Medve kolléga, ezzel sokat segítettél!
Szétszedtem a veresi piacon vásárolt rázós lámpámat, amit már jóideje nem használtam, mert "elromlott", és tényleg csak átverés! A tekercs két kivezetése egybe van forrasztva, és két gombelemről működött a cucc, ami egyszerűen kimerült. Viszont mágnes van benne, nem is kicsit erős. Megcsinálom úgy, ahogy te mondtad, ezt nem gondoltam volna! Üdv!
Érdemes lenne akkut is beletenni, és rázogatni unalmas percekben.
Üdv mindenkinek!
Én ezt az erősítőt dobtam össze! A doboz egyéni készítésű (1.5mm-es lemezből). A végfok meg 2x250W-os. Tápnak egyenlőre egy 500W-os toroid-ot kapott!
Szép munka. A panel honnan van?
Egyvalami ami nagyon szurja aszemem: Az a két darabb pufferkondi hány µF-os??
hello, igen dögös! S mondd csak, a bemenetek kiválasztását ("műsorforrás kapcsolót") hogyan oldottad meg? Vagy hogyan fogod megoldani...(jól látom? egy BNC?)
hasonló dobozon dolgozok. grat.
wazz warnom van... |
Bejelentkezés
Hirdetés |