Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   38 / 313
(#) bbalazs_ válasza bbb hozzászólására (») Ápr 13, 2011 /

Utogetesre se valtozik?
Masik konnektor?
Parasitani a kornyezeteben (finoman, nem viragpermetezovel, csak siman vizes rongyot alaja)?

Kinyitottad mar?
Sokminden baja lehet, amikor eppen csikoz, akkor ra kellene merni a feszultsegekre 12V,5V ha van benne akkor a 3.3V.
Lehet sajnos chip belso baja is, belul nem erintkezik valami.
(#) bbb válasza bbalazs_ hozzászólására (») Ápr 13, 2011 /

Ütögetésre se változik. Párásítani? Ezt még nem próbáltam...
A fesz ameddig csak követni tudtam teljesen egyenletesen jött.

Sajnos én is már IC hibára gyanakszom, valószínűleg így fog elpusztulni
(#) csaba33 hozzászólása Ápr 15, 2011 /

Sziasztok!

Van egy Hanns.G HN198D típusú monitorom. A probléma az vele, hogy mikor bekapcsolom a zöld led lámpa villog, valami halk kattogás is hallatszik a monitor felől. Először ez a probléma körülbelül 2 hete jelentkezett, és 1-2 másodperc múlva megszűnt, de most már eltelik 1 perc is mire bekapcsol. Ez a jelenség abban az esetben is fennáll, ha nincs bekapcsolva a számítógép. Ha be van kapcsolva a Windows biztos betölt, mert az indító zene az szól.Miután ez a hibajelenség megszűnik már rendesen működik, semmi csíkosodás, semmi folt, igaz nem is volt ilyen probléma vele. Most is így írok, hogy megy a gép meg a monitor.
Az lenne a kérdésem, mit nézzek meg rajta. Ugyan is ha szétkapom, nem tudom használni a gépet. Nyolc oldalt már átolvastam a topicból, de senki nem írt még ilyenről.
Előre is kösz mindenkinek, Csaba
(#) laszlo987 válasza csaba33 hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /

Amig működik nagy gáz nincs, elsőnek azt jeveslom forraszd át az összes forrasztás, lehet meg van repedve, öregedve, szemmel nem látható módon.
(#) csaba33 válasza laszlo987 hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /

Köszi a gyors választ, szétszedem és mikor újra egyben lesz a monitor jelentkezem. Csaba
(#) bbalazs_ válasza csaba33 hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /

Kiszaradt vagy pupos kondi a tapban. Tipikus.
(#) miami123 hozzászólása Ápr 16, 2011 /

Üdv mindenkinek!

Idézet:
„Segítség kellene. Van egy Fujitsu-Siemens Scaleoview L19-1W típusú monitorom. A baj az, hogy kattog a táp.
Az invertert lekötöttem, 12 volt rendben, de az 5 volt helyett csak 4-4,3 volt van.
Állítólag már volt "szervizben", egy pár kondit elég csúnyán cseréltek is és szerintem nem is a jó értéküeket rakták bele. Sokat segítene ha valaki tudná, hogy milyen kondik kellenek bele és mi a helyük a panelon. Más ötlet és tanács is jöhetne, hogy mi lehet még a hiba vagy mit cseréljek. A monitor külső tápról és lámpafénynél nézve működik.
Előre is köszi a segítséget”

Na közben kicseréltem az összes elkót, 3 diódát és egy tranzisztort.
Indításnál még mindig kattogott. Aztán beugrott, hogy az optocsatoló is lehet hibás. (kimérni nem tudom, hogy hogyan kell )
Találtam egy használtat itthon és láss csodát, elindult.
De mindig van egy kis üröm az örömben: rózsaszín a kép és 1-2 mp múlva ki is kapcsol. A fénycső csatlakozója áthúz és ózon szag terjed.
Darabokra szedtem és 1 cső eltörve a többi a tövénél fekete.
Úgyhogy most 4db 425 miliméter hosszú csövet keresek.
Újonnan lehet ezt kapni, vagy nézzek törött, rossz monitort ? Csak kérdés, hogy azok mennyit mennek még...
Bocs ha hosszú lett.
(#) kadarist válasza miami123 hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /

Szia!
Válassz innen.
(#) miami123 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /

Szia

Köszi a gyors választ.
Néztem de sajnos rövid van csak.
Találtam képet, hogy milyen kellene de ott 15 dollár 2X plusz a posta.
(#) tom75 válasza miami123 hozzászólására (») Ápr 16, 2011 / 1

szia!
ccfl cső ittBővebben: Link
(#) miami123 válasza tom75 hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /

Szia!

Ezer köszi !!
(#) csaba33 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Szia bbalazs.
Igazad volt, mert találtam 5 db púpos kondit. De ha már szétszedtem, kicseréltem az összeset. Most működik, hiszen tudok válaszolni. Még egyszer köszi!
Üdv Csaba
(#) tom75 hozzászólása Ápr 21, 2011 /

Hi!

nincs valakinek törött 19 " wide kijelzője?
(#) szabolcska5 hozzászólása Ápr 22, 2011 /

Sziasztok!
Nekem olyan gondom lenne h elveszett az ac adapterem koltozes kozben es szeretnem tudni h amit talaltam ebayen adaptert az jo e az en monitoromhoz. LG E1940S a monitor es ezt talaltam ebayen:LG DA-24B12 12V 2A AC ADAPTER LCD MONITOR.
Koszonom a segitsegeteket
(#) pipi válasza szabolcska5 hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

megnézted a monitorod hátulján mit kíván? a 2A kevésnek tünik nekem...
itt kapsz 3misiért fickósabbat: http://www.sylkamodell.hu/G.T.-Power-12V-3A-tapegyseg.html
(#) szabolcska5 hozzászólása Ápr 23, 2011 /

Szia
Azt irja h: power 12V 2A. Csatlakozastol felek h nem olyan a dugo amit be kell dugni a hatuljaba....megnezned h ez jo e akkor hozza
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280490339480#h...wt_754

Hibás link törölve.
-- kobold
(#) pipi válasza szabolcska5 hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /

A dugón nem látszik milyen aljzatod van
De nem egy nagy dolog a dugót lecserélni, a külső átmérője ugyanaz, a belső furat lehet 2 féle.
Ha nem vagy messze, elszaladsz a monitorral együtt, és belepróbálod a dugót
(#) miami123 válasza miami123 hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /

Üdv!

A monitor újra működik.
Köszi annak aki segített.
(#) szabolcska5 válasza pipi hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /

ok,koszonom a segitseget. megrendelem es majd jelzek h hogy sikerult...
(#) polar-x hozzászólása Ápr 25, 2011 /

Sziasztok! Van egy alig 1 hónapos Benq 2420HDBL típusú ledes monitorom.Eddig szép egyenletes volt a háttérvilágítás,semmi foltosodás se bevilágítás sehol nem volt.Áttöröltem a monitort egy száraz ruhával(nem nyomtam rá erősen) és utána ilyen "felhős" lett a kép! Én rontottam el a törléssel,vagy csak véletlen hogy utána nemsokkal ezt produkálta?említették más fórumon hogy lehet lehet elszállt pár led! Lehetséges?Garanciális javítást érdemes megpróbálnom,vagy elhajtanak vele?Javítható egyáltalán?Mi a Véleményetek? Köszi! Kép mellékelve

fghgf.jpg

(#) kadarist válasza polar-x hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Szia!
Idézet:
„Garanciális javítást érdemes megpróbálnom,vagy elhajtanak vele?”

Amíg garanciális időn belül van a készülék, addig javíttatni kell a kijelölt szervízzel.
(#) polar-x válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Szia! Megpróbálom.Szerinted mi lehet a baja?Én rontottam el?tiszta ideg vagyok......
(#) nagy_david1 hozzászólása Ápr 27, 2011 /

Üdv!

Lehetséges egy LCD monitor rákötése VGA kimenetre? Pontosabban egy laptop monitora a gond. A szalag kábelt ami kijön a laptop monitorából kéne pászítani a VGA kimenettel. Egy szín hiányzik a monitorból és több mint valószínű, hogy az alaplapnál van a gond mivel a VGA kimenet jó. Szóval a színekért felelős vezetékeket szeretném kicserélni ha lehet.
(#) bbb válasza nagy_david1 hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /

Első körben a válasz erre, hogy NEM. LVDS meghajtó kellene hozzá, ami piszok drága mulatság... Ha meg DSTN vezérlésű az LCD, akkor meg ahhoz kell áramkör (az se egyszerű, de az már olyan régi megoldás - még a p1-es időkben voltak ilyen kijelzők -, hogy nem valószínű, hogy DSTN lenne).
(#) nagy_david1 válasza bbb hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Köszi. Egy kőköri p3-as laptop. A zöld vagy a kék szín hiányzik mivel a piros dominál az egész képernyőn még a fekete dos menü alatt is.
(#) bbb válasza nagy_david1 hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Szia!
P2 esetében még lenne esélyed (még ha nagyon kicsi is), hogy DSTN LCD legyen a gépben, de a P3-as időkre teljesen átvette az LVDS vezérlésű TFT a kijelzőszerepet. Szóval az esélyed minimális rá, hogy meg tudd hajtani vezérlő nélkül (ami meg önmagában is túl drága ám!).

Hogy viszont valami hasznosabbat is mondjak...
Előfordulhat, hogy sima kontakthibáról van szó, érdemes lehet kiszedni a panelt a keretből és a csatlakozókat megnézegetni, esetleg megnyomkodni, hogy tapasztalsz-e változást.
(#) nagy_david1 válasza bbb hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Az a baj azon már túl vagyok és semmi. Ha minden igaz a laptop már átesett egyszer egy képernyőcserén és azóta van ez a betegsége. Nem volt drága és megvettem mert reménykedtem lehet orvosolni.
(#) bbalazs_ válasza nagy_david1 hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Szerintem csak az egyik vezerlesparod szakadt.
Tehat azt a kabelt ellenorizd, ami az alaplapbol a kepernyo fele megy. Fogsz latni egymas mellett futo parokat. kb negyet. Ezeket kell ellenorizni, ha a kepernyo ra van dugva, akkor kb szaz ohmot kell merned kozottuk.
Mar ugy ertem, a parok ket vezeteke kozott.
(#) nagy_david1 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

(#) horvathrobert2006 hozzászólása Máj 1, 2011 /

sziasztok.Van egy Belinea monitorom,jól müködik csak annyi a probléma hogy mikor rá dugom a tápkábelt nem akar bekapcsolni ,csak ha párszor ki -be dugom a kábelt,utánna tökéletesen müködik,ilyen problémám volt már egy Fujitsu-siemensel is(a belük ugyan az).Volt már valakinek ilyen problémája?
Következő: »»   38 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem