Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Rendben, köszi szépen!
Így fogom akkor csinálni. PIC??? Eszik vagy isszák? Na jó, tudok róluk, hogy léteznek, de nem foglalkoztam még velük. Nekem még túl magas szintet képvisel a programozásuk. Egyébként motorban használom a BD-t, hogy ne a reed patronnak (ugyanis egy olyat szerkesztettem a fékkarhoz, mivel nem ázik be) kelljen kapcsolnia a féklámpa áramát.
...én egy másik, erősebb relét húzattam be vele...
Sziasztok én elég amatőr vagyok a dologban (de nagyon érdekel) ezért szeretném első sorban azt meg tudni mi az a NYÁK vagy a PIC válaszotokat előre is köszönöm
Tényleg! Ez miért is nem jutott az eszembe?!
![]() Van is itthon egy megfelelő relé, amit be is fogok szerelni...
Ja! Pontosabban egy, a gépkocsikban általában használt relét használtam, azt hiszem kürtrelének hívják. Kb 150-200mA-t vesz fel, akkoriban úgy tudtam, hogy egy reed relének ennyi "elég"
Sziasztok! Házilag nem lehet azt megcsinálni, hogy usb kábelre kötni valahogy egy 3 gigás vinyót?? (vagy inkább menjek 1 sz.g boltba azt vegyek 1 külső Hdd-t?? Lécci írjatok köszi!!
![]()
Meg lehet csinálni, de csak az kezdjen hozzá, aki érti is a dolgát és ezek működését!
![]() Egyébként lehet venni készen USB-IDE átalakítót olcsón... Jah...azt majd' elfelejtettem, hogy ez nem egészen számtech fórum... ![]()
Pont olyat használtam, mert azt könnyű rögzíteni. 143mA-t vesz fel.
![]() ![]()
Nem fontos keretet venni. Bár ha fontos a védelem... Bár nem hinném, hogy nagyon dobálnád a winyót.
Lehet kapni pár db ezresért egy olyan kábelt, aminek egyik vége IDE (notebook winyóhoz is jó, mert van átalakító is rajta), a másik USB. Meg van hozzá egy kis táp is, ami a 2.5-esnél nagyobb eszközök tápellátását hivatott ellátni. Ne lepődj meg, ha egyes boltokban hülyének néznek majd. Találkoztam (pontosabban haverom) olyan boltossal is, aki nagyon bizonygatta, hogy ez a megoldás (USB-re winyót kötni) lehetetlen.
Köszi JANI a választ most már csak az lenne a kérdésem, hogy milyen messziről látják még egymást és nem tudnál küldeni egy olyan nyáktervet amiben ha nem látják egy mást akkor egy hangszóró elkezd sípolni? Ha más tudna lécci segítsen
![]() ![]()
Az egerkben van egy IR LED meg egy fototranzisztor és aszt szeretném elérni hogyha a kettő nem látja egymást akkor el kezd sípolni (vagy valamien hangot adni) egy kis hangszóró. Azért nem érted mert az elejét nem láttad bocsika
![]()
szia!
A fototranzisztor földelje le egy másik tranzisztor bázisát, mikor fényt kap, és a tranzisztor legyen megfelelő ellenállással a tápra kötve így ha nem kapcsol a fototranzisztor, kapcsol a tranzisztor és ez kapcsolhat mondjuk egy sípoló áramkört.
Attól fűgg mit szeretnél. Programozni? Akkor én a párhuzamos fajtát ajánlom. Az nálam bevált!
Le tudnád rajzolni mer nekem úgy könnyebb megérteni de köszi a választ
![]()
Az áramkör működése egyszerű. Amint nem kap jelet a fototranzisztor, a tranzisztor kapcsol. A led helyére köthetsz egy relét is, ami egy sípoló Az áramkört vezérel.
![]()
Sziasztok
Lenne egy kezdő kérdésem mégpedig az, hogy az erősítőknél hogyan lehet kiszámolni a Veff-et?
Leméred a kimeneti csúcsfeszt (~775mV-os jelet kapcsolsz a bemenetére) és elosztod 1,4142-vel.
nem úgy gondoltam hanem USB-n keresztül? Vagy hogy?De élég kezdő vagyok szóval 16F84-el próbálkoznék
Ni-MH aksikat szabad tölteni a következő töltővel?
AA - 4x(1,5V 200mA 0,3VA) Az van ráírva, hogy Ni-CD töltő (univerzális, jó bele AAA és 9V-os is), de halottam / olvastam, hogy a gyorstöltők tönkreteszik a Ni-MH akkukat. Aztán ezt találtam itthon. Van rajta discharger is.
Hi!
Jól hallottad ![]() az univerzális ez esetben csak azt jelenti, hogy AA és AAA méretű akkukat is fogad, de nem véletlen, hogy a NiMH és a NiCD akkuknak különböző töltőjük van... (egyébként van olyan töltő, amelyiknél lehet választani a kétféle akku között)
Akkor még nem nagyon ajánlom az USB ahsználatát mert az eléggé bonyolúlt. Először csak tanulnd meg mi mire jó a pic.ben. Ledeket vellogtast aztán rakjál hozzá nyomógombot. He ezeken túl vagy akkor is még nagyon sok kell egy usb vezérlésének megírásához.
a mellékelt kapcsolásban azokat az 1N4009 nem lehetne vmi mással helyettesíteni??
|
Bejelentkezés
Hirdetés |