Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   101 / 3999
(#) Krisz03 válasza _JANI_ hozzászólására (») Jún 29, 2007 /

Rendben, köszi szépen!
Így fogom akkor csinálni.

PIC??? Eszik vagy isszák? Na jó, tudok róluk, hogy léteznek, de nem foglalkoztam még velük. Nekem még túl magas szintet képvisel a programozásuk. Egyébként motorban használom a BD-t, hogy ne a reed patronnak (ugyanis egy olyat szerkesztettem a fékkarhoz, mivel nem ázik be) kelljen kapcsolnia a féklámpa áramát.
(#) Medve válasza Krisz03 hozzászólására (») Jún 29, 2007 /

...én egy másik, erősebb relét húzattam be vele...
(#) törpe hozzászólása Jún 30, 2007 /

Sziasztok én elég amatőr vagyok a dologban (de nagyon érdekel) ezért szeretném első sorban azt meg tudni mi az a NYÁK vagy a PIC válaszotokat előre is köszönöm
(#) törpe válasza törpe hozzászólására (») Jún 30, 2007 /

ja az AVR-t ki felejtettem
(#) fureszk válasza törpe hozzászólására (») Jún 30, 2007 /

(#) Krisz03 válasza Medve hozzászólására (») Jún 30, 2007 /

Tényleg! Ez miért is nem jutott az eszembe?!
Van is itthon egy megfelelő relé, amit be is fogok szerelni...
(#) Medve válasza Krisz03 hozzászólására (») Júl 1, 2007 /

Ja! Pontosabban egy, a gépkocsikban általában használt relét használtam, azt hiszem kürtrelének hívják. Kb 150-200mA-t vesz fel, akkoriban úgy tudtam, hogy egy reed relének ennyi "elég"
(#) zozo_18 hozzászólása Júl 1, 2007 /

Sziasztok! Házilag nem lehet azt megcsinálni, hogy usb kábelre kötni valahogy egy 3 gigás vinyót?? (vagy inkább menjek 1 sz.g boltba azt vegyek 1 külső Hdd-t?? Lécci írjatok köszi!!
(#) Norberto válasza zozo_18 hozzászólására (») Júl 1, 2007 /

Meg lehet csinálni, de csak az kezdjen hozzá, aki érti is a dolgát és ezek működését!

Egyébként lehet venni készen USB-IDE átalakítót olcsón...

Jah...azt majd' elfelejtettem, hogy ez nem egészen számtech fórum...
(#) Krisz03 válasza Medve hozzászólására (») Júl 1, 2007 /

Pont olyat használtam, mert azt könnyű rögzíteni. 143mA-t vesz fel. Annyira, de annyira tökéletes lett, hogy...
(#) zozo_18 hozzászólása Júl 1, 2007 /

Értem köszi!!! Bocsi mégcsak most regiztem nem rég!!
(#) Krisz03 válasza zozo_18 hozzászólására (») Júl 1, 2007 /

Nem fontos keretet venni. Bár ha fontos a védelem... Bár nem hinném, hogy nagyon dobálnád a winyót.
Lehet kapni pár db ezresért egy olyan kábelt, aminek egyik vége IDE (notebook winyóhoz is jó, mert van átalakító is rajta), a másik USB. Meg van hozzá egy kis táp is, ami a 2.5-esnél nagyobb eszközök tápellátását hivatott ellátni.
Ne lepődj meg, ha egyes boltokban hülyének néznek majd. Találkoztam (pontosabban haverom) olyan boltossal is, aki nagyon bizonygatta, hogy ez a megoldás (USB-re winyót kötni) lehetetlen.
(#) zozo_18 válasza Krisz03 hozzászólására (») Júl 1, 2007 /

Okés kössz!
(#) peti13 hozzászólása Júl 2, 2007 /

Köszi JANI a választ most már csak az lenne a kérdésem, hogy milyen messziről látják még egymást és nem tudnál küldeni egy olyan nyáktervet amiben ha nem látják egy mást akkor egy hangszóró elkezd sípolni? Ha más tudna lécci segítsen
(#) peti13 válasza _JANI_ hozzászólására (») Júl 2, 2007 /

senki nem tud? Lécci
(#) maTaKee válasza peti13 hozzászólására (») Júl 2, 2007 /

mi kell neked? (nem értem)
(#) peti13 hozzászólása Júl 2, 2007 /

Az egerkben van egy IR LED meg egy fototranzisztor és aszt szeretném elérni hogyha a kettő nem látja egymást akkor el kezd sípolni (vagy valamien hangot adni) egy kis hangszóró. Azért nem érted mert az elejét nem láttad bocsika én hibám.
(#) fureszk válasza peti13 hozzászólására (») Júl 2, 2007 /

szia!
A fototranzisztor földelje le egy másik tranzisztor bázisát, mikor fényt kap, és a tranzisztor legyen megfelelő ellenállással a tápra kötve így ha nem kapcsol a fototranzisztor, kapcsol a tranzisztor és ez kapcsolhat mondjuk egy sípoló áramkört.
(#) hunkiraly hozzászólása Júl 2, 2007 /

sziasztok a PIC-eket min keresztűl kapcsoljátok a géphöz??

(#) tbence3 válasza hunkiraly hozzászólására (») Júl 2, 2007 /

Attól fűgg mit szeretnél. Programozni? Akkor én a párhuzamos fajtát ajánlom. Az nálam bevált!
(#) peti13 válasza fureszk hozzászólására (») Júl 2, 2007 /

Le tudnád rajzolni mer nekem úgy könnyebb megérteni de köszi a választ
(#) fureszk válasza peti13 hozzászólására (») Júl 2, 2007 /

Az áramkör működése egyszerű. Amint nem kap jelet a fototranzisztor, a tranzisztor kapcsol. A led helyére köthetsz egy relét is, ami egy sípoló Az áramkört vezérel.

infrakapu.JPG

(#) Amatör hozzászólása Júl 3, 2007 /

Sziasztok
Lenne egy kezdő kérdésem mégpedig az, hogy az erősítőknél hogyan lehet kiszámolni a Veff-et?
(#) fureszk válasza Amatör hozzászólására (») Júl 3, 2007 /

Leméred a kimeneti csúcsfeszt (~775mV-os jelet kapcsolsz a bemenetére) és elosztod 1,4142-vel.
(#) hunkiraly válasza tbence3 hozzászólására (») Júl 3, 2007 /

nem úgy gondoltam hanem USB-n keresztül? Vagy hogy?De élég kezdő vagyok szóval 16F84-el próbálkoznék
(#) Thomy hozzászólása Júl 3, 2007 /

Ni-MH aksikat szabad tölteni a következő töltővel?

AA - 4x(1,5V 200mA 0,3VA)

Az van ráírva, hogy Ni-CD töltő (univerzális, jó bele AAA és 9V-os is), de halottam / olvastam, hogy a gyorstöltők tönkreteszik a Ni-MH akkukat. Aztán ezt találtam itthon. Van rajta discharger is.
(#) nandras válasza Thomy hozzászólására (») Júl 3, 2007 /

Hi!
Jól hallottad
az univerzális ez esetben csak azt jelenti, hogy AA és AAA méretű akkukat is fogad, de nem véletlen, hogy a NiMH és a NiCD akkuknak különböző töltőjük van...
(egyébként van olyan töltő, amelyiknél lehet választani a kétféle akku között)
(#) tbence3 válasza hunkiraly hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

Akkor még nem nagyon ajánlom az USB ahsználatát mert az eléggé bonyolúlt. Először csak tanulnd meg mi mire jó a pic.ben. Ledeket vellogtast aztán rakjál hozzá nyomógombot. He ezeken túl vagy akkor is még nagyon sok kell egy usb vezérlésének megírásához.
(#) maTaKee hozzászólása Júl 4, 2007 /

a mellékelt kapcsolásban azokat az 1N4009 nem lehetne vmi mással helyettesíteni??

fesz2×.jpeg

(#) tbence3 válasza maTaKee hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

attol függ mekkora A fog átfolyni rajta. Ha kisebb akkor pl 1N4005 ;03 áramtól függően
Következő: »»   101 / 3999
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem