Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   206 / 1165
(#) belfi2 válasza abcdabcd hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Hali!
Esetleg a Hiren's BootCD-vel is megpróbálhatod.
(#) abcdabcd válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

A flashelés előtt nem is akart cd ről se bootolni, így csak a windows alatt működő programjait próbáltam meg de sajnos siker nélkül... így most valószínűleg tud bootolni cd-ről is még nem próbáltam... viszont máshonnan begyűjtött dos-os programokat is próbáltam egy üres sata winchesterre rakott dos alól... az se hozott eredményt...
(#) abcdabcd válasza marcall hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

A linkelt oldalon lévő egyik programot azt a windows-os feltörőt majd megpróbálom köszi! ezt eddig még nem találtam meg...
(#) DJanosi hozzászólása Ápr 29, 2011 /

Üdv !Van egy alaplapom és nem tudom hova kellene kössem a kapcsolót !Mellékelem a képeket!
(#) abyka1979 válasza DJanosi hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Hali!

Az alaplap tipusát/számát kéne kiderítened előbb,akkor a doksija alapján egyszerű utánanézni a bekapcs. gomb,reset,stb. hollétének.
Ha semmi infód nincs róla akkor a PNL feliratú tüskesornál az egymás melletti tüskéket próbálgasd összezárni 3-4mp-ig.
Nekem eddig mindig bejött így(kivéve ha hibás a lap)
(#) DJanosi válasza abyka1979 hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Köszönöm az ajánlatod megprobalgatom összezárni és ha nem megy akkor leírom a számokat!
Üdv !Levente
(#) belfi2 hozzászólása Máj 2, 2011 /

Sziasztok!
A csatolt képen lévő alkatrész beazonosításában, illetve beszerzésében szeretném a segítségeteket kérni.Az eredetin egy gombostű fejnyi felpúposodás látható.A lap nem indul feltehetően ennek az alkatrész hibájának hatására!
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 2, 2011 /

Az szerintem, egy APL1117-18 vagy APL1117-33, vagy APL1117 (adjustable) es stab Ic akar lenni.

Próbaképp indítsd el az alaplapot, és mér ki műszerrel az összes részfeszültséget. Ha a DDR2 -nél nincsen feszültség, akkor APL1117-18 ( 1,8 ), ha van akkor az APL1117-33 ( 3,3V )

A helyedben ellenőrizném, PCI sín feszültségét is, hogy adi minden megérkezik e.

Egy ötlet a beindításra (mert feltételezem , hogy a retesz műveleteket ellátó áramkör is ezen keresztül kaphatott delejt), leválasztod a PS_ON lábat az ATX csatlakozóról amit közben bedugtál az alaplapra és külön húzod földre.
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 2, 2011 /

Szia!
Látom ez nem lesz olyan egyszerű! Annyit letudtam olvasni a "valami"ről hogy CF RW ez van a tetején egymás alatt.Nem tudom mennyire egészséges dolog ráerőszakolni az indulást a lapra de majd megpróbálom.Azt nem tudom mikor, mert már elpakoltam a cuccost.Mindenesetre köszi a segítséget.

Szívesen. Erre is van ötletem, csipogóval mérd ki, hogy zárlatban van e vagy sem. Ha van, akkor leforrasztod, és úgy méred a perifériákat. Általában nem szokott zárlat maradni a meghibásodás után, mert a tápegységek védelme elég későn szólal meg több esetben, így szegényke elpukkan.
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 2, 2011 /

Utána néztem a stab IC-nek de kereskedelmi forgalomban nem találom, így valószínűleg egyenlőre c vágányra teszem a lapot .

Híres erről az aszrok, hogy külső gyártótól megrendeli a terméket, és egy idegen emblémát nyom rá, vagy azonosító számot, ergo a javítás megnehezítve, de ott ahol azt detektálod, hogy semmi nincsen, akkor következtetéssel meglehet saccolni, hogy milyen stab volt oda rakva.

Van egy olyan érzésem, hogy az a déli hidat működtette.
Hogy valójában hová megy azt csak te láthatod, esetleg mivel az aszrok a maga olcsóságával, elégé népdeszkává nőtte ki magát, biztos lesz valaki aki kiméri neked, esetleg didymant kérdezd meg privátban, ő biztosra megtudja neked mondani, mert ő is szervizel (kicsit komolyabban mindannyiunknál szerintem).
Így csak a B vágányra kell küldened, és a C is szabad marad.
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 2, 2011 /

Kivettem a szóban forgó alkatrészt de előtte kimértem és hát vezetett minden irányban.Viszont sikerült úgy eltökintenem hogy nem találom Az alaplapon most úgy néz ki hogy nincs zárlat. Nem létfontosságú a dolog csak úgy kaptam a deszkát.

Azért jó lenne berántani az alaplapot, mielőtt még bontásra küldenéd.

Erről jut eszembe, vennem kell kempinges gázt, ugyan is van egy torony ATX -es ház doboznyi alaplap ami bontásra várna.
(#) Szebence válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 2, 2011 /

Honnan szedtek össze ilyen mennyiségű számtech cuccokat? Ott van még telectro is...
(#) DFerus hozzászólása Máj 3, 2011 /

Üdv!

Front panel probléma miatt írok.
Asrock lapom van hd-audio kimenettel.Vettem egy új codegen Q6236 házat, aminek AC97-es csatlakozója van a front panelhez.
Én azt a dugót szétszedtem, és három kábelt bekötöttem belőle az alaplapra, mint ahogy azt a kép írja:

- gnd
- R
- L

Elvileg el se lehet rontani.
Így hang ugyan van a frontpaneli jack kimeneten, de egy csúnya zúgó hang kiséretében.
Nagyon zavaró, hogy van elől kimenet, de nem jó.
Legalább egy egyszerű átalakítót adnának az amúgy sem olcsó házhoz, hogy ne a felh-nak kelljen tmk-zni vele.
Kérem aki tud segítsen! Köszönöm.
(#) Macsek71 hozzászólása Máj 3, 2011 /

Üdv !

Kis segítségre lenne szükségem : Asus alaplap, win 7 oprendszerrel.
Hibajelenség :
1 "gondol egyet" a rendszer és bekapcsoláskor új hardvernek ismeri fel ill. telepíti a digitális (SPDIF) hangot*. ilyenkor van, hogy egy újraindítással "rábeszélhető", hogy az analóg hangkimenetet** használja, de gyakran a hang driver újratelepítése szükséges.
A BIOSban a hangbeállitás csak ennyi: AUTO vagy OFF.

2 Az USB, illetve a SATA eszközök mostanában időnként feltűnően belassulnak, pl pendrive csatlakozásakor van hogy tizen másodpercekig molyol valamivel, máskor meg még el sem engedem az eszközt és már megtalálta ... Ugyanígy a winyón egy régen ( 2-3 napja) nem használt könyvtár megnyitásakor másodpercekig gondolkozik...

Hol keressem a "hibát" ?A win kb. fél éves, rendszeresen frissülget. A hanghiba kezdetek óta megvan, bár mostanában lett ismét sűrűbb.

*RCA csatlakozó
**3.5 mm JACK
(#) Tomi94 válasza DFerus hozzászólására (») Máj 3, 2011 /

Szia! Szerintem nézd meg az alaplap BIOS-ában, az integrált eszközöknél, hogy nem lehet-e átkapcsolni a hangkártya kimenetét AC97 módba. Nekem legalábbis az Asus alaplapomon van ilyen beállítás a BIOS-ban, a gyártó régebbi gépházakhoz ajánlja, de ha a tieden csak AC97 van, akkor ahhoz a házhoz is ez a beállítás kellene.
(#) DFerus válasza Tomi94 hozzászólására (») Máj 3, 2011 /

Sajna nincs ilyen beállítás, korábban ezt már felkutattam. Köszi azért.
(#) Tomi94 válasza Macsek71 hozzászólására (») Máj 3, 2011 /

Szia! A lassulással kapcsolatban vírusra vagy kémprogramra tippelnék. Van a gépen friss vírusirtó?

A hang problémával pedig én is megszenvedtem Win7 alatt. Azzal a különbséggel, hogy nekem nem is sikerült működésre bírnom az analóg kimenetet az elvileg jó driverrel, hanem feltettem a Vistás drivert, és azzal sikerült megoldanom. Esetleg egy próbát megér.

Szoftveresen ez az egy ötletem volt. Viszont ha megszólal a hang az előlapi kimeneten, akkor már majdnem jó lenne, a zúgást földhurok vagy hibás földelés szokta okozni. Próbaképp érdemes a GND szálat a gépház fém részével összekötni.

Énis ilyesmire gyanakodtam. Akkor húzzam le a gdn-t és kössem a házra?

Még egy dolog. Olvastam arról, hogy a front panel működése esetén elvileg le kellene tiltódni a hátsó kimenetnek. Szerintem nekem ez sem működik.

Ne húzd le a GND-t az előlapiról, mert akkor nem fog szólni szerintem. Valahogy a házzal IS kösd össze, esetleg az alaplapi csatlakozó GND-jét és a előlapi Jack aljzat földpontját is kösd rá a gépházadra. Az a lényeg, hogy az alaplapi kimenet a házhoz és az előlapi csatlakozóhoz is közvetlenül kapcsolódjon.
A hátsó kimenet azért nem kapcsolódik le, mert nem HD Audio módban van bekötve az előlapi csatlakozó. A HD Audio Jack csatlakozóiban van egy bontó érintkező is.

köszönöm, ennyit még megteszek a cél érdekében.
(#) Norby14 hozzászólása Máj 3, 2011 /

Sziasztok!
Az alábbi problémával fordulnék hozzátok: a gépem egyszer csak bekapcsoláskor nem érzékelte a billentyűzetet. Kiírta a bios, hogy nincs csatakoztatva billentyűzet és, hogy nyomjam meg az F1-et. Megnyomtam és tovább ment. Rendesen betölt mindig az op. rendszer, de egyik gomb sem működik. Nem világítanak a lámpák sem. Próbáltuk másik billentyűzettel de azzal is ez van. Az eszközelőben sincs ott, vezérlőpultban pedig a billentyűzetnél az illesztőprogram fülön pedig üres az a rész. Van olyan hozzáértő, aki segíteni tudna? Most amit írtam, képernyő billentyűzettel írtam be.
(#) belfi2 válasza Norby14 hozzászólására (») Máj 3, 2011 / 1

Szia!
Tedd alapra a BIOS-t.(CMOS reset vagy elem ki.)
(#) Norby14 válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 3, 2011 /

Köszi szépen, sikerült megcsinálni.
(#) _ampervadasz_ válasza Szebence hozzászólására (») Máj 3, 2011 /

Szia a válasz egész egész egyszerű: Jó helyen jó időben.

Viccet félretéve, számítógépek javításával foglalkozom, és jó pár esetben nálam végzik be a sorsukat a defektes berendezések ( persze beszámítással, vagy nélküle ), a másik dolog meg tényleg a szerencse dolga.
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 3, 2011 /

Hali!
Sajnos nekem nincs az alkatrész "bank"ban ilyen feliratú alkatrész.Ha netán bontás közben találsz ilyet és meg is válnál tőle légyszi küldj egy E-mail-t és megbeszéljük.Ja és a láb kiosztás a feliratozása ne tévesszen meg mert elfelejtettem törölni,tehát az nem mérvadó.
(#) belfi2 hozzászólása Máj 3, 2011 /

Üdv!
Nem tudom feltűnt e már valakinek --vagy csak én nem vettem észre -- de a CPU hőmérsékletek mindig ki lettek vesézve de az MB hőfok valahogy ki maradt. Szerintetek mennyi az optimális MB hőmérséklet?
Következő: »»   206 / 1165
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem