Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED kijelzős voltmérő
Lapozás: OK   17 / 24
(#) bankimajki válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 30, 2011 /

Nem hinném, hogy az ICL-nél olcsóbban ki tudod hozni a dolgot. Mert ha veszel egy pár digit IC-t és egy műv. erősítőt. (Más majdnem ott vagy az ICL 7107-es áránál.) Keress valami kis felbontású A/D-t ill. egy BCD konvertert és rakd össze.
(#) ekkold válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 30, 2011 /

Nem szivesen mondom ezt, de a legegyszerübb, és egyben a legolcsóbb egy párszáz Ft-os PIC-el megoldani. 2 digithez akár 8 bites D/A is elegendő, az meg szinte mindegyik minkrovezérlőben van.... Minden más megoldás bonyolultabb, és drágább is ennél....
(#) Ge Lee válasza ekkold hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /

Sikerült némi segítséggel megoldani. Valóban PIC-el lett a legegyszerűbb, legolcsóbb.
(#) csabacsaba hozzászólása Máj 3, 2011 /

Hali!
Lenne egy kerdesem habar hulye kerdes de felteszem.
Tranzisztorral nem lehet csinalni voltmerot?
Bocsanat de kezdo
(#) Ricsi89 válasza csabacsaba hozzászólására (») Máj 3, 2011 /

Mivel akarod kijelezni a mért értéket? Ha 7szegmenses kijelzővel, akkor felejtsd el. Nagyon drága és alkatrésztemető lenne. Ha meg analóg műszerrel, akkor oda nem kell tranzisztor, csak egy ellenállásosztó.
(#) Tomylee hozzászólása Jún 5, 2011 /

Sziasztok!
HE-KIT 007-es táphoz szeretnék kijelzőt csinálni.
Ha felhasználom a fix 5V-os kimenetet a kijelző táplálására, akkor azt már felejtsem el? vagy még használható? Arra gondoltatok már, hogy 1 kapcsolással és 1 IC-vel meglehetne oldani a fesz és ampermérést? Mert láttam, hogy 7107-es IC-vel áram és fesz mérést is lehet és akkor csak egy átkapcsoló kell bele és egy kis rafinéria. Nem akarom túlbonyolítani! Csak egy ötlet volt. Van két multiméterem is valami hasonló IC-van benne ami vezérli a kijelzőt, ha jól emlékszem 7606-os. Az az 1000Ft-os kis sárga multiméter, abból nem tudnám megcsinálni?
Valami ötlet?
(#) tib12 hozzászólása Jún 8, 2011 /

Üdv mindenki.
Szeretnék építeni egy -vagy több- led kijelzős voltmérőt de nem tudtam eldönteni melyik kapcsolás lenne nekem ideális: 0-99V-ig és 500ft alatti alkatrészárból(összesen). Melyiket ajánlanátok 1 kezdőnek ami biztos hogy működik.
(#) tib12 válasza tib12 hozzászólására (») Jún 8, 2011 /

Lemaradtam a módosításról. Tehát 500ft-nyi alkatrészből kijelző NÉLKÜL. Köszi előre is a segítséget.
(#) tib12 válasza tib12 hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

Senki se tud semmit? :nemtudom:
(#) poros válasza tib12 hozzászólására (») Jún 10, 2011 /

Szia. Pontosítsd a kérdésedet ,mert amit kérsz az nem lehetséges. Egyetlen LED hogyan jelezzen 0-99 volt közt feszültséget. Egyáltalán mire akarod használni ?
(#) tib12 válasza poros hozzászólására (») Jún 10, 2011 /

Üdv, ugy értettem az árba ne legyen benne a kijelző(már megvan). Amugy hordozható voltmérőnek szánnám, vagy egy gyengébb minőségű(saját tervezésű) labortápba.
(#) Ricsi89 válasza tib12 hozzászólására (») Jún 10, 2011 /

Ha megnézed, akkor már egy ICL7107 is drágább 500Ft-nál és akkor a többi alkatrész még sehol sincs. Lehet jobban járnál egy olcsó 1000Ft-os multiméterrel. Azt csak be kell kapcsolni és használni kell.
(#) poros válasza tib12 hozzászólására (») Jún 10, 2011 /

Sajnos nem így működnek a dolgok. Ha valahonnan tudsz bontani 7107 es IC-t még akkor is kell minimum egy nyáktrafó ami KB 500ft . Mérlegeld amit Ricsi89 ajánlott. Jó szível mondta amit mondott .Egy ilyen műszer megépítése KB 2000ft . Igaz abban már benne van a LED kijelző is.
(#) tib12 válasza poros hozzászólására (») Jún 10, 2011 /

Akkor jobban megéri venni egy ilyet. Esetleg egy IC ami csak V-ot mér és egy másik ami csak a kijelzőt vezérli? Köszi a válaszokat.
(#) Ricsi89 válasza tib12 hozzászólására (») Jún 10, 2011 /

Az általad leírt összegből sehogy sem lehet összerakni egy ilyen mérőt. Inkább vedd meg, amit linkeltél, az lesz a legegyszerűbb.
(#) tib12 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 10, 2011 /

Akkor majd kitalálok valamit, esetleg csinálok külön csatlakozót egy műszernek hogy ha tudni akarom hány V-ot ad rákötöm, kiirja és lekötöm. Azért köszi a segítséget.
(#) Gabó hozzászólása Jan 7, 2012 /

Nekem olyan problémám akadt, hogy van 1 led kijelzős voltmérőm. Típusa HY-5135. Ezt szeretném bekötni a labortápomba ami FOK-GYEM TR-9158_A. Ugye ezen a tápegységen van volt és ampermérés is. A kérdésem az lenne, hogy lehetne ezt bekötni rendesen, ill. mi kell hozzá.
(#) Frankye válasza Gabó hozzászólására (») Jan 7, 2012 /

Mire szeretnéd használni? Árammérésere, vagy feszütség-mérésre? Vagy mind a kettőre? A kettőt különbözőképpen mérjük, ezért nem mindegy.
(#) Gabó válasza Frankye hozzászólására (») Jan 7, 2012 /

Van a labortápon 1 kapcsoló amivel lehet váltani, hogy feszt vagy áramot mutasson a kijelző. (Ezért is írtam a labortápos fórumba is, mert itt szerintem a kijelzőhöz kiegészítő alkatrészeket mondanák, ott meg a bekötést rendesen.)
(#) raczg hozzászólása Feb 12, 2012 /

Sziasztok! Valakinek nincs véletlenül VQE24-es kijelzővel megtervezett panelja?
Köszi
(#) raczg hozzászólása Feb 14, 2012 /

Sziasztok!
Megépítettem az ICL7107-es gyári kapcsolást ami az adatlapon szerepel. A tápokon van 100 nF-os szűrőkondi, a +-5V stabil nem ingadozik a +5 V-ról felvesz 250mA-t. De sajnos csak 1666-ot mutat a kijelző. Az IC rendesen melegszik és ha a bemenetet testre zárom nem vált át a kijelzés 0000-ra. Szerintetek elküldtem az IC-t az örök vadászmezőkre? Vagy mi lehet a baj? Várom segítőkész ötleteiteket.
Köszi
(#) micimacko válasza raczg hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

VQE14-hez, de tudtommal ugyanaz, mint a VQE24, csak a színe más...IC3: TL431
Remélem, tudtam segíteni. Szép napot!
(Nincs véletlenül valakinek ICL7135-höz panelterve mind a 4,5 digithez?)
(#) micimacko válasza raczg hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Úgy emlékszem, hogy ha nem megy az oszcillátor , akkor ír ki 1666-ot. 38, 39, 40 láb környéke...(valamelyik datasheet-ben olvastam régebben)
(#) Ricsi89 válasza raczg hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Idézet:
„Az IC rendesen melegszik”

Ajaj. Melyik IC is melegszik? Csak nem a 7107, mert az gáz. Annak nem szabadna melegednie.
(#) raczg válasza micimacko hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Köszönöm. Igen a VQE14 az vörös a VQE24 pedig zöld.
(#) Gabi válasza raczg hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Szia, a 7107 melegedése természetes a kijelző áramfelvétele miatt. Szerintem nézd át az oszcillátor (kondi és ellenállás), integráló kondi, autozéró alkatrészeket (érték és biztos forrasztás), mert inkább ezekkel lehet a gond.
(#) robika7 hozzászólása Feb 15, 2012 /

sziasztok
kapcsolási rajzot szeretnék kérni. egyszerű LED-es próbalámpát szeretnék, ami 2 ledes és 230 valamint 400 v mér (jelez)
(#) raczg válasza Gabi hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Valóban az oszci volt a ludas, mert volt a panelon egy hajszálrepedés. Most már nem 1666-ot ír hanem 1000-et. De a bemenetet testre téve még mindig nem 0000. Szerintem nem kéne az IC-nek ennyire melegednie, mert egy fél perc után már nem tudom kézzel megfogni annyira süt. A biztonság kedvéért ma veszek majd egy másik 7107-et. köszi
(#) Gabi válasza raczg hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

A melegedés relatív, bár a kézzel nem lehet megfogni az már gázos. Elvileg azt hiszem majdnem 1W-ot disszipál, az azért eléggé tud melegíteni. Emlékeim szerint az enyém is elég forró.
Az új 7107 berakása előtt érdemes azért még átnézni mindent, nehogy az is megsüljön.

(Szerintem még mindig van valahol valami hajszálrepedés esetleg, mert ha 1666-ról 1000-re változott akkor az ic működő képesnek tűnik. Elvileg a külső R és C tagok értéke sem mindegy ez is okozhatja a hibát. Valamelyik kondinak, talán az integrálónak, pedig a típusa sem mellékes, a legkisebb smd multikba is böszme nagy MKP vagy MKT kondi szokott lenni.)
(#) mex válasza raczg hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

A kijelző digitek soros áramkorlátozó ellenállása milyen értékű?
Következő: »»   17 / 24
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem