Fórum témák
» Több friss téma |
sziasztok!
segítsetek nekem légyszíves ![]() a lényeg ,hogy vettem két darab kit-et a d-audioban és összeraktam a táppal +/-38,5 voltról menne... ![]() de nem szól valami oknál fogva és nem tudok rájönni miért nem.A a panelt szerintem jól raktam össze ,ic-k elszigetelve,jel bekötve de semmi légyszi adjatok ötletek mit hol mérjek,hogy ki tudjak zárni problámákat. Köszönöm előre is! üdv:Krisztán
Szia!
Az IC 9 és 10 lábain legalább +3,6V legyen a testhez képest. Ez kapcsolja ki a némítást és a készenlétet.
Van a panelen standby és mute kivezetés?
köszönöm segítséget most mérek majd rá,igen van rajta amit üresen hagytam, miért amúgy?
kimeneti dc=0.01
viszont bal oldali végfok stby és tes között 0.23 v mute tes pedig 0,09 v jobb oldal hasonló értékek de pont fordítva nem értem ![]() köszi,hogy segítetek!
A kithez nem adtak leírást, hogy mit kell ezekkel a bemenetekkel csinálni?
A standby és mute bemenetek az IC szempontjából a pozitív tápra köthetők. Ha le tudnád követni, hogy az "üresen hagyott" lábról egy ellenállás megy a 9,10 lábakra akkor rá is köthetnéd. Jobb volna azért látni a kapcsolási rajzot, vagy egy-egy fotót alkatrész és forrasztás oldalról. Mint írtam, addig nem fog szólni az erősítő amíg úgy a 9 mint a 10 lábon nem lesz +3,6V vagy annál nagyobb feszültség. ![]()
Kösd rá a stdby és a mute kivezetésekre a + tápot és szólni fog!
![]()
közvetlen a stby és mute csatira?biztos??nem ám robban
![]() én hiszek nektek ![]() ![]()
A TDA7293-hoz nem találtam jól áttekinthető rajzot, de a vele stby és mute szempontjából teljesen azonos TDA7294 rajzán látható ezen bemenetek optimális vezérlése. Bővebben: Link
A mute jelű érintkező pár nyitott állapotában működik az erősítő.
röviden akkor mégsem köthetem rá + tápot?
Kösd rá egy kb. 100k ellenálláson keresztül. Abból baj nem lehet, és szinte biztos szólni fog.
Jó lett volna tudni, hogy mi van kivezetve arra az üres lábra, mert itt dől el, hogy mekkorát koppan a hangszóró bekapcsoláskor. Ez ugyan nem okoz kárt, csak zavaró lehet ![]()
sajnos képet nem tudok csinálni de a 9-es lábról egy 10uf-os kondi meg a testre és még egy ellenállás és ez a stby kivezetés
a mute szintígy egy kondi a testre majd a csillagpontból egy 33k-s ellen..vele párhuzamosan egy dióda majd ezzel sorba egy 10 k és ez a mute kivezetés ![]() légyszi annyit így végszónak,hogy melyiket kössem + tápra nem szeretném lefüstöni ![]() köszi az eddigi segítségeket is!!!
2. oldalon a megoldás!
![]() Norbi már fölvetette a problémát, és pont neki is D-audios kit volt, képeket is mellékelt hozzá. + tápra kell kötni mindkét kivezetést (stdby, mute) és szólni fog! ![]() Különben a mellékelt dokumentáción nem írják?
Nekem is volt ilyen modul, egyszerűen rákötöttem a + tápot és semmi gond nem volt, mivel a panelon már rajta a szükséges ellenállás mind2 kivezetésnél.
jajjjjjjjjjj
![]() örök hála! ![]()
van egy egészen kis probléma 34 volt dc-ben a kimeneten,hogy összekötöttem:S valami ötlet?
Alkatrészek jól vannak beültetve ?
Mind2 kimeneten mérhető ez a DC ?
igen azok jól vannak szerintem csomószor átnéztem és igen mind kettő kimeneten ennyi dc van
Szia! Légyszíves mérd meg a 2-es 3-as lábak feszültségét, ellenőrizd az 1,4 lábak testen vannak-e.
![]()
4-es lábat megszakítottam ,mert azt írták földhurok elkerülése végett ,kösem vissza?
A 4-es a bemenő jel testpontja
![]() Feltétlen kösd vissza.
oksa délután megcsinálom de most indulok melózni,ha van valami kérdésem úgyis szólok majd,köszi az eddigieket!
az egyik oldal megszólalt
![]() Köszönöm mindenkinek a segítséget!
kész van kompletten a végfok és első próba:
előző végfokom egy A osztályú Linsley volt és lehet rossz viszonyítási alap de ritka rossznak tartom ahhoz képest a hangját ![]() 2x-20.000 µF mind hidegítve sőt a panelon a 2db 22µF is hidegítve de mégis nagyon nyers hangja van nekem ![]() vagy az ic ennyit tud?...
Szia! Nem rossz az csak szokatlan
![]() A 4-es láb természetetesen leválaszható a teljesítmény földről, de azért csak kell testelni pl. ground-liften keresztül.
Szerintem semmi baj nincs a hangjával,főleg ennyi pénzért.Nagyon jó kis IC-ez.Nekem tetszik a hangja.(átlagos)
Esetleg a bemeneti kondi cseréje kicsit segíthet. Vagy a te hallásod nem szereti ezt.Illetve csak nem kellene ezt összehasonlítani egy A osztályú erősítővel.
igazatok van
![]() a bemeneten egy 470 nf-os fólia kondi van más ötletem nincs remélem szokja majd a fülem ![]()
Idézet: „nagyon kevés mély” Ha hihetek a mérőeszközömnek akkor a kondenzátorok többnyire a névleges értékük alatt teljesítenek. A bemeneti, a visszacsatolási és a feszültségutánhúzó kondenzátorok helyére tegyél kétszeres értékűeket. Próbából a forrasztási oldalon is elvégezheted a kapacitások növelését.
köszönöm szépen az ötletet a próbát elvégzem majd és írom a tapasztalatot
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |