Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   155 / 579
(#) zenetom válasza gkari hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

És ilyet hol találok?
(#) hatvanasjocó válasza gkari hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Ez nem ilyen egyszerű! Soros fűtőkörben 100 mA-es cső helyére 50 mA-es betehető ha párhuzamos ellenállással a "másik" 50 mA-t kisöntölöd, de 50 mA-es fűtőkörben a 100 mA-es cső nem fog felfűteni! A kapcs. rajz alapján gondold át! Azért reagáltam mert nem szeretném ha a VCL 11 fűtése bánná!
(#) gkari válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Igazad van, elfeledtem, hogy soros a fűtőkör-bocs!
(#) teknikus hozzászólása Ápr 26, 2011 /

Tisztelt Fórumozók!

Keresek VT R946FI-hez forgatógombokat, ha valakinek van feleslegesen kérem jelezze!

Köszönettel!
(#) Mazsika hozzászólása Ápr 26, 2011 /

sziasztok,

talán tud nekem valaki segíteni, némileg ez a dolog is múzeális, és restaurálni szeretném, és csöves is, de nem rádió. Így igazából egy másik topicban is indítottam rá kérdéseket, de annyira ritka a cucc, hogy nem valószínű, hogy bárki is tudna ott válaszolni rá. Ezért kérem hogy aki a csövekben profi és nagy rutinja van, segítsen.

A kérdés tárgya egy oszcilloszkóp, Siemens Oscillarzet 05.
Rém mocskosan került hozzám, és a tisztításhoz kiszereltem a főpőanelt, mert kb 4 milliméter vastagon állt rajta a kosz, és hát ugye a trimmer potmétereknek kifejezetten káros, ha csiszolóanyaggal a szénrétegen próbálnánk meg állítgatni bármit is. Úgyhogy leforrasztottam a panel drótokat és megpucoltam. De a visszaszerelés után nem hajlandó az eredeti állapota visszaállni.

Amit a képeken látunk, a tisztítás utáni állapot.
A szkóp képét nem értem, valami épületes marhaságot rajzol ki. Van valakinek ötlete, mit csinálhat éppen?

Ezzel egyidejűleg kérdezném, hogy a szkópban lévő DG7-74A helyett esetleg a DG7-113 jó lenne-e bele helyettesítőnek ha ki kell cserélni? (be van égve eléggé a cső)
(#) bmajor válasza Mazsika hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Szia!

Így az ernyőkép alapján szerintem a függőleges bemenetnél van valami hiba. Hogyha az érzékenységet állítod változik a kép? Ha igen akkor a fokozatkapcsoló előtt ér oda valami valamihez, ha nem akkor utána. Szerintem első próbának kösd egy földponthoz a függőleges erősítő első csövének rácsát, hogyha vízszintes vonalat kapsz akkor szűkül a kör. Ha nincs változás, akkor nincs több ötletem Esetleg még a crt fókusz és fényerő feszültségeivel lehet probléma.

A csövek katalógusadatait nézd meg, hogyha átfedés van a határértékek között, akkor működnie kell a másik csővel is.

(Szerk: Megnéztem alaposabban az ernyőképet, és hát mégsincs ötletem...)
(#) Janó bácsi válasza Mazsika hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Szerintem is a függ. erősítőnél van a hiba, lóg a levegőbe, vagy gerjed, talán nem lett bekötve az oszó testelése vagy a rácsra kerül valami fals jel. Én még is inkább szakadásra, hibás testelésre tippelnék. Jó lenne egy másik szkóp a javításhoz, azzal percek alatt be lehetne határolni a hibát.. Szerintem a DG-113 használlható, ha mechanikusan befér, a szkópcsövek között elektromosan nincs nagy különbség, ha jó a csőfej bekötése, akkor hozzá lehet állítani a készüléket. Üdv.
(#) Mazsika válasza Janó bácsi hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

köszi,

van másik szkópom
mit és hol kellene mérnem?
nem nagyon merek egyelőre hozzányúlni,
ha valamelyik hozzáértő esetleg Pesten járna, nem kukkantaná meg személyesen?
itt az irodámban van egy kis hely ahol le tud ülni, van egy üzemelő rendes szkóp, stb hátha valamit kiderítene róla

(Bp XII ker)
(#) Mazsika válasza bmajor hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

szia,

nem nagyon változik a kép, fényerőt abszolút nem lehet állítani, a fókuszt igen, de nem azt műveli, amit ilyenkor elvárna az ember, hanem kezd összeomlani az a nagy elfolyós valami, majd összeszűkül, és elhalványodva egy fura ábrát sejtetve elsötétül a szabályzó forgatására, X erősítésre abszolút nem reagál, a függőleges és vízszintes tolások látszólag működnek, arra reagál, és másra semmire nem nagyon.

A forgótárcsás kapcsolók kapcsolásra rezgősen, de
nagyjából ugyanaz a kép áll be.

Egyre rosszabb

És fogalmam sincs, melyik a függőleges erősítő...
(tudom, így nehéz, de abszolút tapasztalatlan vagyok csöves dolgokban)
(#) gkari válasza Mazsika hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Keresd meg Jackass fórumtársunkat, febr.-ban ugyanezzel a szkóppal bajlódott("Oszcilloszkóp javítása" topicban)
(#) bmajor válasza Mazsika hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Pedig csővel majdnem ugyan az mint tranyával De amit írtál a fókusz állítgatás hatására, ez valóban komolyabb hibának tűnik. Egy kapcsolási rajzal, egy szkóppal, egy jelgenerátorral, meg rengeteg türelemmel meg lehetne találni a hibát... (Ejj szépen leírtam itt mintha annyi csöves szkópot javítottam volna ) Azokat a kábeleket nézd át alaposan amiket visszaforrasztottál, jobb ötletem nincs
(#) Mazsika válasza gkari hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

szia, megkerestem, megtaláltam, emailben küld majd fényképeket a drótokról, a belsejéről. Hátha úgy kiderül, hogy mi a helyzet.
(#) Mazsika válasza bmajor hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

szia, no igen, kapcsolási rajz az sajnos nincs, neten nem találtam, csak fizetősben, arra meg nincs lóvém hogy svájci frankot utaljak át.... szkópom van, jelgenerátorom nincs még, türelmem az meg bőven...
(#) Mazsika hozzászólása Ápr 27, 2011 /

sziasztok, továbbra is - ha valakinek lenne véletlenül egy DG7-74A, vagy ezzel kompatíbilis csöve és nem kell neki
akkor....
(#) MaTe193 hozzászólása Máj 1, 2011 /

Üdvözletem!
Nem vagyok normális! Képes voltam venni egy '77-es gyártmányú pákatrafót. Minifor szériához való,direkt azért vettem.Működőképes,egészen jó állapotban van.Néhány hozzávaló pákám is akad,képket ITT láthatttok.
További szép délutánt!
(#) maci80 hozzászólása Máj 1, 2011 /

Sziasztok! Milyen lakkot ajánlanátok Terta 331-hez? Van több magasfényű, de melyik márka típus lenne ami igazán jól mutat? Sima festékekkel már volt melléfogásom (2hét és besárgult stb) nincs kedvem ezzel is így járni.
(#) hatvanasjocó válasza maci80 hozzászólására (») Máj 1, 2011 / 1

Ezek a rádiók még sellakkal voltak megmunkálva, politúrozva. Keresőben nézz utánna, kicsit macerásabb de eredetibb.
(#) hatvanasjocó válasza MaTe193 hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Ne bánd, régiség. Korosztályom ezen nőtt fel, Wellerről csak hallomásból tudtunk.
(#) bmajor válasza maci80 hozzászólására (») Máj 1, 2011 / 1

Vizes fapác, aztán jópár réteg sellak ahogy hatvanasjocó is megmondta. Én a velencémet nem kentem tükörfényesre, kicsit matton hagytam, majd lekentem bútorviasszal pár rétegben. Nem az eredeti kinézet, de nekem így nagyon tetszik

A pác színe változik ha rákened a sellakot, érdemes deszkán kísérletezni.
(#) gkari válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Nekem még van hozzá tartalék fűtőbetétem is!
(#) MaTe193 válasza gkari hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Bevallom,nekem is rejtőzik 2-3 darab a fiók mélyén... Iskolai selejtezéskor szereztem őket,hébe-hóba ma is használom őket.(Például a szakkörömön mindig ezeket használjuk,ha összerakunk valamit).Jut eszembe:a fűtőbetétről is teszek fel képet! Egyébként üröm az örömben,hogy mivel ez a trafó 220V-ra készült,ezért pár volttal magasabb a feszültség,mint kéne.Jól befűt a pákának...
(#) maci80 hozzászólása Máj 1, 2011 /

Köszönöm a segítséget! 2hét múlva mutatom az eredményt.
(#) Gery22 válasza DanyyX hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Szia a phrometeusoké érdekelne köszönöm
(#) habilami hozzászólása Máj 4, 2011 /

Kedves Fórumtársak!

(#) Janó bácsi hozzászólása Máj 5, 2011 /

Tisztelt kollégák.
Vásárolnák, vagy cserélnék, egy régi körmös, kosárfoglalatu, működőképes pentóda végcsövet. Lehetséges típusok: EL3, EL6, AL1, AL4, EBL1, vagy valami hasonló, fűtőfesz nem számit. Ha van valakinek eladó, vagy cserélhető értesítsen privibe. Előre is kösz. Janó (bá)
(#) Malfox hozzászólása Máj 7, 2011 /

Új szerzemények: Orion PD201 (már sikerült őket fel is újítani) Köszönet érte Kisgerinek
Goodmans Twinaxiom 10 (ebből sajna csak 1 van)
(#) MaTe193 hozzászólása Máj 8, 2011 /

Szép délutánt!
Nem is tudom hol kezdjem...Volt ma rgiségvásár.Én meg jól elmentem.Megláttam ezt a rádiócskát.Elég ramaty állapotú,de csak visszamentem érte.Kérdem az eladót:mennyire tartja,3000Ft-ot mondott.Mondom,köszöntem szépen! Utánam kiált:2500! Na jó 2000! Hát így lett 1500-ért egy Badacsony rádióm.Eléggé lepukkant állapotban van,de én látok benne fantáziát.A gombok,illetve az 'előlap' már tiszta.A dobozra valaki rákent egészen lehetetlen zöld festéket,de megbírkózom vele.Elektronikai résszel még nem nagyon foglalkoztam,majd csak akkor fogok,ha lesz csövem.Amit egyből megállapítottam:a kettősforjó jó(huhh.),viszont a skálahúr az szakadt.Egyszerű lenne visszatenni annak aki csinált már ilyet.Tehát javaslatot/segyítséget kérnék a húrozást illetően.A tekercs egyik része leszakadt valahonnan,majd teszek fel képet róla.Egyelőre ennyi.Szerintetek megérte az árát?
(#) Malfox válasza MaTe193 hozzászólására (») Máj 8, 2011 /

Javítható, megérte. Én is ott voltam, sikerült 4 pines orosz ezüstös csatlakozót szerezzek, meg pár szintén orosz ezüstös jackley kapcsolót. A kamionosok szokatlanul inkorrekt árakat mondtak, onnan nem vettem semmit. )
(#) Janó bácsi válasza MaTe193 hozzászólására (») Máj 8, 2011 /

Helló.
A "megérte" az személyes kategória, neked kell majd a végén tudnod. A skálahúrozás a lehető legegyszerübb, a dobrol le a meghajtótengelyre, 3 menet a tengelyen, majd visssza a dobra a rugóra.
A lehetetlen zöld kalapácslakk, sajnos gyári! vagyis ilyen szinbe (is) gyártották. Egyébbként meglepően jó kis készüléket lehet belőle csinállni. Hatvanasjocónak van egy teljesen felújitott, nézd meg a honlapján, és tőle kérdezd majd a konkrétumokat. Üdv.
(#) MaTe193 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Máj 8, 2011 /

Üdv!
Köszönöm! Gyári,nem gyári,én levakartam.Több volt a sima bakelit,mint a festett rész.Jut eszembe:képek
Máté.
Következő: »»   155 / 579
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem