Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
A kereső néha segít :beka3:
Eredetileg ezt akartam.Bővebben: Link Nem tudom, hogy lett belőle az.
Köszi Vic. Akkor vegyek kettőt? Szerintem 160*100mm-es panelnál nem fogok nagyobbat levilágítani. Folytónak milyen kell? A starter az mi?
2x18W előtét
Gyújtó (alias: starter) alias Kelleni fog még foglalat, kapcsoló, dugvilla és vezeték is.
Okés, megszerzem. Már csak azt kéne tudni, hogy mibe rakom...
Fotósok!
Hosszútávon hogy éri meg jobban, gyári fényérzékeny NYÁK vagy Pozitív 20 + sima NYÁK?
Minőségben a gyári biztosan jobb. Egyenletes réteg, biztos tapadás. A P20 is jó, de én feladtam vele a szórakozást.
Hosszú távon a gyári nyák nagyon drága
vegyél inkább laminálós fényérzékeny fóliát és normál nyákot . Ez a legolcsóbb és legtutibb megoldás .
Nem véletlenül használják a nyákgyárakban.
vagy 2 évig én is azt hittem , hogy megtaláltam a legjobb technológiát a lézernyomat laminálásban , de
most már látom ,hogy a 2 technológia inkább egymás mellett (nem egymás ellen) van Ha egy egyszerű nyákot akarok csinálni , laminálom ,de ha profi nyák kell vagy több db akkor előkerül a fotó fólia
Ez rendben van, de hol lehet nálunk fóliát kapni emberi áron?
Azonkívül, hogy összefog pár ember és rendelnek külföldről? Ha itthon is lehetne kapni pl A4 méretben, akkor ok .
Hát én itt Szegeden a RET nél elhintettem a rendelés magvait remélem a srác talál forrást és nem lesz túl drága
Én Szatellit-be járok, Szegedre, és meg vagyok elégedve. Viszonylag korrekt árak vannak, kivéve a PIC-eket.
Most készülök gyárilag fényérzékeny nyákra fotózni. Azt a lemez óvatosan kell vágni?
Arra kell vigyázni hogy a fényérzékeny réteg és a védőfólia ne sérüljön . Lehetőleg ne lemezollóval vágd .
nálam bevált a dekopírfűrész . A karosolló is jó (ha van valamelyik ismerősödnek)
Amivel én vágom, azt itt úgy hívják, hogy vídiás lap, és cirkulával vágom. A sima nyákot nem szaggatja, se semmi.
Ha nem szaggatja akkor biztosan jó . de az előhívót töményebbre kell keverni mint ami a flakon oldalára van írva , ha jól emlékszem ott 9/ 1 arány van írva , de 5/ 1 a tökéletes (és kb 30fokos hőmérséklet) De már nagyon várjuk a képet a pic égetőről !
Remélem. Akkor venni fogok két csövet, meg a kellő elektronikát, amit Viktor barátom lelinkelt, és megcsinálom valami fadobozba, vagy valamibe az egészet. Már csak rendes fólia kell majd.
Az ám: Ki fog a nyomtatóm festéke nemsokára, és így már csíkos a nyomtatás. Ha csikos lesz a fólián, akkor alkoholos filcel átfesthetem, hogy meglegyen a kellő fedés? 2db 18W-os csővel mekkora nyákot tudok fotózni, hány perc alatt, mekkora távról? Idézet: „2db 18W-os csővel mekkora nyákot tudok fotózni, hány perc alatt, mekkora távról?” Ki kell kísérletezni.
Egy kis 1cm-es 5-6cm hosszú darabot kell csak feláldoznod, amivel csinálsz egy tesztet és akkor utána tökéletes lesz.
Ha mondjuk 20-30 cm re lesz a nyák a fénycsőtől , akkor
"bármekkora" nyákot le tudsz világítani két akkora csővel én ledes levilágítóval 8 percig szoliztam a gyári panelt . A fóliát viszont tökéletesre kell megcsinálni , nem lehet csíkos ! A tollal való belejavítás időigényes és nem mindig sikeres . Ha van türelmed hozzá megoldható (van ismerősöm aki kézzel rajzolja ki a nyákot pauszra és úgy fotózza !) 6* 8* átrajzolja mire teljesen fényzáróvá válik .
Akkor még apa nem vesz új festéket, majd mással nyomtatok.
50cm-s csövek.
A másik témában már olvastam hogy 50cm azért írtam
hogy "két akkora csővel" én most vettem 26cm es eket nekem 4db lesz egy rosz scanner házában .
Az jó. Én olyan dobozt nem tudok szerintem sehonnan se szerezni.
Na meg bele se férne az a hosszú fénycső
Építsd rá a polc aljára , és amikor bekapcsoltad menj ki a műhelyből
|
Bejelentkezés
Hirdetés |