Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „de egy kis okossággal pénzt sporolni és a szolgáltatást növelni az igen.” Pénzt spórolni lehet, mert a PVR-es beltéri helyett (ami egy drágább havidíjhoz jár) a sajátom használom. De ehhez kell vennem egy sajátot uszkve 18000HUF-ért. Ami 18 hónap után kezdi a havi ezreseket spórolni. Ha HD-s is kell, az meg 43000 körül van. De ehhez meg a HD-s csomagra is elő kell fizetni havi 1500-ért, de nem ér annyit az M1, DunaTV, meg az a pár természet csati, hogy havi 1500-at kiadjak érte. Ha szép képeket akar nézni az ember, akkor azt a PC-n ingyen megteheti, ráadásul jobb minőségben mint a HD TV-n. Azt, meg hogy a PVR egy szolgáltatás növelés? Ja szórólapokon jól hangzik, hogy megállítom, visszatekerem... Apaaaaa, kezdődik... De amikor elmagyarázom, hogy hogy is működik, meg mikor élvezheti a HD lényegét, az ügyfelek 99%-a nem él vele. De a topik nevével egyező téma is legyen: Idézet: „És ez még részben legális is. Az internetes megosztás már nem!” Mint írtam előrébb: Idézet: „Egy háztartáson belül megengedett (szemet hunynak a szolgáltatók), más módon illegális.”
Hello
Megkérdezhetem h mi az egyszerübb módja? Nekem is digi volt,de már sajnos nem megy. Most gondolkodok, hogy mit lehetne helyette. 3tv van, max 1 előfizetést akarok kötni... Mivel lehetne megoldani? Vagy még arra gondoltam, hogy nem lehet kártyát másolni? Ismerősöm kölcsönadná, le is másolhatnám ha lehetne.....
Most egy echosmart dsb 770,
de beltérit az szerzek amikor tudom, hogy milyen kell, meg a másik 2 tvhez akkor akarok beltérit, ha már tudom, hogy milyen megoldással, lehet megoldani...
Mivel nincs semmilyen használható cuccod, elsőként azt ajánlom, hogy egy 3TV-s előfizetést köss. Ez csak havi 1000-el több, mint egy 1TV-s, s nem kell beltériket vásárolni, ad mindent a UPC. Persze a saját beltériknek is van előnye, ha hosszú távon gondolkodsz. Egy ethernetes beltéri 30e körüli, s ebből 3 kéne, vagy egy sima kártyafogadós + 2 FTA-s, de ezek össz. ára is kb: 40000. Ez több mint 3 év alatt lesz csak nullszaldós, s akkor reméljük, nem romlik el még egyik beltéri sem, vagy nem csap bele a ménkű. No ezért javaslom az "A" verziót.
FTA-s ból egyiknek jó a mostani nem? meg még egyet tudok szerezni, meg szrintem sima kártyafogadósat is.. Ha nek kell semmi extra csak 1 kártyafogadós meg 2 fta az megoldható olcsóbban is.. talán még ingyen is.
És hoyan lehet megoldani? Mi kell még hozá?
Megfelelő szoftver, amik kommunikálnak egymással. Meg egy splitter közéjük.
Nekem van egy kártyás beltérim UPC előfizetéssel, és van egy amibe nem megy kártya, mindkettőn van RS232 mindkettő okosítható eddig a dili ment rajtuk.... megoldható a kártyamegosztás a kettő között?
Ha van hozzájuk megosztó szoftver.
Sziasztok!
Elnézést a modiktól, ha rossz helyen kérdezek. Egy "ócskás" ismerősöm ajánlott nekem egy Nokia Dbox2-est. állítólag még rögzíti is a műsort a vinyóra ha teszünk bele. Bár én hardverileg nem hiszem, ahhoz elég ólcsó. A fentieket olvasva nem hiszek én a csodákban sem, hogy ezzel ki lehe kerülni a "vámot". ![]() Viszont az a kérdés vetődött fel bennem, hogy ha HDD-t tud fogadni, alkalmas-e egy ilyen kütyü NASnak?
Elvileg alkalmas FTP-s file szervernek. Bár luxus csak erre használni egy linuxos mediacentert. Amúgy mennyiért árulja?
A kérdés az, milyen kártya van, milyen beltériben..
Csak a Cryptoworks kártya osztható, még talán az is beltéri függő... CW kártya Dreambox500-ból osztható Dreamboxba közvetlenül vagy routeren keresztül, Opticumra, meg sok másra PC-n futtatott /fausto stb. / programmal. Üdv: StMiklos
Sziasztok!
Nem szeretnék új topic-ot nyitni, szerintetek ezt a vevőt lehet használni a DIGI mpeg4-es kódolású adásaihoz is, vagy csupán műholdas vételhez? http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.39965#open full view Üdv: Gábor
Szia!
A földi sugárzású MinDig-tv vételére alkalmas ez a vevő. Műholdas vételhez nem jó.
Köszi, DIGI (vagy UPC) HD-s (mpeg4?) adásainak vételére?
Nem, parabolás vételhez nem jó. Földi sugárzású vételhez való ez a felszerelés.
Szia!
Hozzánk tegnap kötötték be upc-ék a digitális kábelt és a médiaboxot. Most nálunk is pontosan ugyanez van, hogy a digitális adáson látszik az analóg adás szellemképe. Megpróbáltam egy másik scart kábelt bedugni a médiabox és a tévé közé, de azzal sem lett jobb. Sajnos a médiaboxnak nincs hdmi kimenete. Még az éjjel írtam az üfsz-nek de eddig nincs válasz. Nálad sikerült orvosolni a problémát?
Próbáltad, hogy kihúzod a TV-ből az antenna csatlakozót, ha bent van? Akkor szokott áthallás lenni, ha a tv antenna csatlakozó és a scart is be van dugva. Egy próbát megér.
Hello!
Igen, próbáltam ezt is. Ugyanaz történt mint horvathrobert2006-nál, vagyis a fehérzaj szellemképe látszik a nézett adással együtt. Voltam ma a közeli antennaboltban, és megkérdeztem mi lehet a gond és mi lesz a megoldás. Azt mondta az ember, hogy a médiaboxnak nincs baja, szerinte a tévé hibás mert nem tudja rendesen leválasztani a tévétuner jelét a scart bemenettől. Ebben az esetben a tévé garanciáját kell érvényesíteni, ami nem lehet gond mivel csak pár hónapos. Azonban eddig a médiabox helyén a dvd lejátszó volt ugyanabba a scart bemenetbe dugva és annak a képét mégsem zavarta az analóg tévéadás. Szóval nem túl egyértelmű a probléma oka.
Szia!
Ha lehúzod a mediaboxot a kábel végéről,akkor is látszik? A TV-n nincs olyan scart,ami csak bemenet.Ott nincs jelen az analóg jel.Még egy:Ha a TV-t üresen,scartkábel nélkül AV-re nyomod,akkor is látszik a szellemkép.Ha nem akkaor a scart kábelben van az áthallás. István
Nem teljesen értem a kérdést. Azonban ma kísérleteztem a tévé alatti dobozokkal. A dvd-játékosban elindítottam egy lemezt és kerestem egy részt, ahol fekete volt az egész kép. Először megnéztem ezt úgy, hogy a dvd-ből a scart kábel közvetlenül a tévébe ment. Ekkor a kép egyenletesen fekete volt. Aztán kipróbáltam két scart kábellel. Az egyik a dvd-ből a médiaboxba ment, a másik a médiaboxból a tévébe. A médiabox ki volt kapcsolva. Így a fekete képen világos vízszintes sávok voltak, vagyis a dvd képéhez a médiabox adja hozzá a szellemképet. Vajon hibás a médiabox vagy ez az elvárt működése?
Nagyon valoszinü, hogy itt kerül a rendszerbe a föld hurok. A Mediaboxrol vedd le az antenna kábel(eket). Ha még igy is csinálja az egyik SCARTban ki kell venni a földet (árnyékolást).
Ha a tévé felé menő koax kábelt húzom ki a médiaboxból, akkor kissé mákos lesz a kép (kb mintha a fehérzaj szellemképe adódna hozzá). Ha a lakásba bejövő koax kábelt húzom ki, akkor a mákoshoz hasonló lesz, csak darabosabb (mondjuk rizses). Ha jól értem, akkor kellene hoznom egy scart kábelt amit meg lehet bontani, és abban átvágni a földvezetéket? Ebben az esetben vennem kell egy olcsó scart kábelt. Vajon ez a probléma másnál is fennáll, vagy csak nálunk? Egyébként köszönöm a segítséget!
Rajzold le hogy kötötted össze a dolgokat, mert igy nem világos. A koax kábel nem okozhat mákosságot.
Sajnos nem vagy egyedül, és a vevöegységek (STB) sem állnak gyakran a helyzet magaslatán ilyen szempontból. Igen gyakori, hogy a beépitett áramforrás okozza az egész zürt. (Nekem is van egy ilyen készülékem - amint kiszereltem belöle a tápegységet egyböl megjavult .. ![]() Lehet, hogy az egyszerübb SCART kábel is segit (amin pl. nem lehet a TV-böl felvenni, azaz csupán a video meg a 2 hangcsatorna van bekötve.) ![]()
Készítettem két móricka-ábrát. Remélem megjelenik
![]() A koax kábel nálam sem okoz mákosságot, hanem a koax kábel hiánya ami okozza. A STB-t nem szeretném átalakítani, mert az UPC tulajdona. Az egyszerűbb (egyirányú?) scart kábel sajnos nem segít, mert ilyennel próbáltam. Legalábbis az enyémnek az egyik vége IN, a másik vége OUT. Egyébként nem vagyok hasraesve a digitális tévé nyújtotta plusztól. Ugyanis lett plusz egy doboz a tévé alatt, meg plusz egy távirányító az asztalon. A STB és a tévé között pedig van egy felesleges digitális-analóg-digitális átalakítás, pedig a tévé akár STB nélkül is alkalmas lenne digitális adás vételére. A csatornák sorrendjét nem lehet megváltoztatni. Egyetlen konkrét pozitívum az analóg kábelhez képest, hogy így tudjuk nézni a Rai Uno-t. Ezt pedig a fiam kedvéért: ![]()
Szerintem (épp ma nálam is megjelent amikor ujra összeraktam a TV láncot) az UPC SCART képeden, ha mind a két helyen csak lejátszo SCART kábelt használsz (Ohmmérövel mérd le, hogy csak pl. az 1, 3, 4, meg a 19-es tüskék vannak átkötve, akkor eltünik a szellemkép.)
A baj az, hogy a TV-böl vagy a médiaboxból "áthallatszik" a kimenet, és ez okozza a szellemképet. Ŕltalában minden SCART kábelt meg lehet nyitni, le kell tekerni a kábelszoritót, és kinyitni a müanyag házat. A kontakusokat tüvel ki is lehet huzni.
Ma felhívott az ügyfélszolgálat. Azt mondták, végezzem el a médiabox beüzemelését. Ehhez a "gyári beállítások" menüpontot választottam, utána pedig úgy csináltam, ahogy a kézikönyvben írva van, de nem változott ettől sem semmi. Igazából amikor a "Válassza ki az országot" képernyő megjelent, már az is szellemképes volt.
Eztán nekiálltam a scart kábelem rongálásának. Először az 1, 3, 4, 19-es tüskéket hagytam meg, pontosabban a 2, 4, 6, 20 tüskéket az IN oldalon, ami szerintem ugyanaz. Mivel így sem tűnt el a szellemkép, kihúztam a 4-es tüskét is, ami a wikipedia szerint az audio föld. Ugyanúgy semmi sem változott. Kissé tanácstalan vagyok. Említettem a munkatársaimnak a dolgot, és egyikük azt mondta, nála is ugyanez történt, csak másik szolgáltatóval. Váltott analóg kábeltévéről digitálisra, és szellemképes volt a digitális tévé. Így most ott van nála a set-top-box, de az analóg adást nézi. Esetleg vennék egy normális STB-t, ha lenne olyan, amibe bele lehet tenni az UPC-s kártyát. Nem tudsz véletlenül ilyet mondani?
A másik STB sem igen fog segiteni a dolgon, mert az éppenolyan lotto, mint az UPC STB-je.
Vagy szerencséd van, vagy nekifogsz áthallást keresni, amiböl sajnos a TV készüeket sem lehet teljes mértékben kizárni. Igy rengeteg befektetés után ugyanoda juthatsz ahol ma vagy. Ezért inkább azt ajánlom, hogy probáld ezen a rendszerenen behatárolni a hibát, mert azután esetleg javitani lehet, Minden más csak további fejfájást fog okozni. (Tudtommal az UPC hivatalosan még nem támogat rendszerfüggetlen vevöegységeket - azaz még mindig jobban jársz, ha tölük kapottal vivod meg a harcot.) Probáld még kivenni a videoföldet is a mediabox felöli oldalon.
Most akkor meg lehet osztani házilag a upc digitalis adást vagy nem?
![]()
Ma sikerült megoldanom egy nagyon hasonlo problémát.
Itt is az antenna átment a vevöegységen, majd innen ment a TV-be. Ráadásul az STB-ben aktiv erösitö is volt, azaz, csak akkor ment jol, ha be volt kapcsolva. A háttérben azonban láthato volt némi áthallás. (csikok mentek vizszintesen a képen). Kicseréltem a SCART kábeleket - sajnos eredménytelenül. Ami viszont segitett, az egy egyszerü elösztó volt a falicsatlakozon, ahonnan az egyik koax a beltéribe ment a másik meg a TV-be vezetett. Ez messzemenöen megoldotta a kérdést, és még a beltérinek sem kell állandoan bekapcsolva lennie, mert már nincs átvezetve rajta a koax. Minden egyébb funkcio (DVD, DVB-T, DVB-S vevö stb.) most már hibátlanul megy. |
Bejelentkezés
Hirdetés |