Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   33 / 576
(#) toro válasza frázis hozzászólására (») Máj 9, 2011 / 1
 
Oxidos az ionokus elektróda. Bal szélén az egy db.-os. Csiszolóvászonnal (smirgli) csiszold meg!
:yes: :yes:
(#) frázis válasza osztiga hozzászólására (») Máj 9, 2011 /
 
Szia
Nekem is volt egy ilyen típusú készülékem és pont így rosszalkodott. Lecseréltem a szerelő tanácsára –Tőle vettem egy Junkers Eurline combit, adott egy év garanciát, és ahogy szokott lenni bedöglött, most küszködök- bár ne tettem volna! A Ferroliban egy kis hideg vízcső dugig volt vízkővel lerakodva és azért csökkent a meleg víznyomás is! A burkolatot sajnos kidobtam, a készülék meg van, csak össze kell pakolni és marad tartaléknak. Szerintem a csere előtt tisztisd meg azt a kis kanyar csövet, két hollandi kitekerése után bármilyen technikával csinálj lyukat a csőbe és menni fog a meleg víz!
(#) frázis válasza toro hozzászólására (») Máj 9, 2011 /
 
Délelőtt megpróbálom. Köszönöm az ötletet.
(#) toro válasza frázis hozzászólására (») Máj 9, 2011 / 1
 
Ok, sok sikert!
(#) toro válasza frázis hozzászólására (») Máj 9, 2011 / 1
 

Sajnos sokszor egy rosszul kivitelezett fűtőkör miatt hibásodik meg a kazán. Nem véletlenül írja már oda minden gyártó a csőméreteket-, vízkeménységet és kondenzációs kazánnál ha alu.-szilicium ötvözet a víz pH. értékét!
:yes: :yes:
(#) frázis válasza toro hozzászólására (») Máj 9, 2011 /
 
Látom, hogy az elektródát egy csavar tartja helyén. Ha ki tekerem simán hozzá férek? Az égőt nem kell ki húznom? Nem szeretnék nagyobb bajt okozni!
(#) frázis válasza toro hozzászólására (») Máj 9, 2011 /
 
Ebben igazad van, de a víz keménységet nem tudjuk befolyásolni sajnos, legalább is a HMV-t illetően. A régi FÉG bojlerek nem voltak kényesek, de zabáltak.
(#) toro válasza frázis hozzászólására (») Máj 9, 2011 / 2
 
Meglazítod a csavart és elfordítva lefelé kitudod venni! :yes:
(#) frázis válasza toro hozzászólására (») Máj 9, 2011 /
 
Köszönöm.
(#) toro válasza frázis hozzászólására (») Máj 9, 2011 / 2
 
Azért 2-3 évente azok is telerakódtak!
(#) judyh válasza toro hozzászólására (») Máj 9, 2011 /
 
Köszönöm!
Kipróbálom a tanácsaitokat!
(#) judyh válasza gazszeres hozzászólására (») Máj 9, 2011 /
 
Köszönöm!
Ha gondom adódik írok még. Mégegyszer KÖSZÖNÖM!
(#) judit74 hozzászólása Máj 9, 2011 /
 
Üdv mindenkinek ! Ariston 24 CF Class turbós kombikazánunk van, alig 5 hónapja zsírújan beüzemelve. 2x volt szervíz eddig, csak hangos volt (1. túl nagy nyomással jön be a víz, azon állítottak, 2. levegős volt, az nem probléma, jön a bubi, majd kimegy, ok). A probléma most kezdődött hogy napközben nem fűtünk. Este a fürdésnél a melegvíz megnyitásakor IP 1 (-nem megfelelő keringtetés) hibakódot ír ki (múltkor 1 03 - ez szintén keringési hiba, sőt piros jelzés volt, resettel újraindítottuk). Szóval ez az IP 1 most már naponta jelentkezik. Ilyenkor, ha elzárom vagy jobban ráhúzom a vizet 2-3 másodperc múlva el is tűnik, és a melegvizes rendes jelzés látszik újra, le sem tilt. Viszont az is fura, hogy kb 20 másodpercenként hallom, ahogy újra és újra begyújt a piazzo és belobban a láng. Nem tetszik nekem ez a dolog, de nem fizetnék megint egy szerelőnek pár ezrest, aki közli, hogy tulképp a kazán jó. Házilag nem nyúlnánk hozzá, de mi lehet a gond??
(#) frázis válasza frázis hozzászólására (») Máj 9, 2011 /
 
toro köszönöm a segítséged, a készülékem a Te szakmai tudásoddal és laikus közleműködésemmel életre kelt! November óta szenvedtem, szerelőben nem bíztam és ezek után talán joggal, hisz így meg maradt a nem létező jó pár ezer forintom. Tisztelet Neked és azoknak is, akit segít a bajban jutottakon. KÖSZÖNÖM!
(#) toro válasza frázis hozzászólására (») Máj 9, 2011 / 2
 

Ok. Ügyes vagy! Használd egészséggel.
Üdv toro
(#) frázis válasza toro hozzászólására (») Máj 10, 2011 /
 
Köszi
(#) jopont hozzászólása Máj 11, 2011 /
 
Sziasztok!

Van egy Westen Star Master 240fi félkondenzációs kazánom. Olyan hibája van, hogy meleg víz vagy fűtés indításnál elindul a ventilátor majd mikor a lángot kellene gyújtania, lekapcsol teljesen, mintha elmenne az áram. majd újraindul a kazán, teszteli magát és kezdődik az egész előröl. Van, hogy 5-6-szor is megismétli, mire folyamatosan folyó víz mellett elindul. Aztán pár napig semmi hiba. Kihívtam a szervizest, persze akkor tökéletesen ment. Kitakarította, de nem is volt nagyon koszos. A hiba pár nap után jelentkezik megint.
(#) frázis válasza toro hozzászólására (») Máj 12, 2011 /
 
toró! Sajnos elkiabáltam. Csak akkor működik, amikor meleg a rendszer. 10 ’ után piros reset és a középső LED villog. Vettem ionizációs elektródát, mivel szettben kaptam, kicseréltem a gyújtó elektródát is. A kazánból a vizet leengedtem, a tágulási tartályát felnyomtam 1,5 –ra, de a feltöltés után leesett 1-re, ha fűt, felmegy 1,3-ra. Az eredmény ugyan az, min ha nem cseréltem volna ki. El kell mondanom, hogy a fűtési rendszerem nyílt, a vízoszlop 8,5 méter, ledugózom holnap a padláson lévő tágulási tartályt, bár attól sem remélek sokat, hisz a HMV szerintem független attól, hogy nyílt vagy zárt a rendszer. Most már teljesen tanácstalan vagyok. Lehet, hogy a panelon van valami kondi probléma? Szeretnék kapni még valamilyen ötletet.
(#) toro válasza jopont hozzászólására (») Máj 12, 2011 /
 
A hibajelzőnek ki kell írnia valamilyen kódszámot!
(#) toro válasza frázis hozzászólására (») Máj 12, 2011 /
 
Írd még egyszer milyen kazánod van!
(#) toro válasza frázis hozzászólására (») Máj 12, 2011 / 1
 
A konnektorba nem fordítva dugtad a dugót?
(#) toro válasza frázis hozzászólására (») Máj 12, 2011 /
 
Nem független a HMV, mivel a kazánvizet forgatja át a lemezes hőcserélő primer ágán a keringető szivattyú.
(#) frázis válasza toro hozzászólására (») Máj 13, 2011 /
 
Junkers Euroline, próbálok egy képet feltenni, mert a tipus szám (a nyomát látom) leeshetett valamikor és sajni nem tudom.
(#) toro válasza frázis hozzászólására (») Máj 13, 2011 / 1
 
Ok! ZW18
(#) frázis válasza toro hozzászólására (») Máj 13, 2011 /
 
Meg próbálom fordítva. Küldöm a kazánom képeit, sajnos a típusát nem tudom.
(#) toro válasza toro hozzászólására (») Máj 13, 2011 / 2
 
Mellékelem a használati utasítást.
(#) frázis válasza toro hozzászólására (») Máj 13, 2011 /
 
Akkor javaslod, hogy zárt rendszerré alakítsam? Nem gond, ámbár egy évig gyönyörűen ment nyitottan. Mindent meg teszek, csak menjen már biztonságosan és automatikusan.
(#) frázis válasza toro hozzászólására (») Máj 13, 2011 /
 
Köszönöm; legalább már tudom a combi típusát. Ahogyan terveztem, fűtési rendszerem zárttá alakítottam, biztonsági szelep 6 bár. A komplett rendszer 1.4 bar tartósan. ENNEK ELLENÉRE NEM MEGY AZ AUTOMATIKA! Már falat kaparom! Nem kellene az elektronikánál kellene kutakodni?
(#) toro válasza frázis hozzászólására (») Máj 13, 2011 / 2
 
Szia! A biztonsági szelepet 3 bar-nál nagyobbra ne tedd, mert ha gond van szétnyomja a kazánt! Valamelyik lednek villognia kell!
:yes: :yes: :yes:
(#) toro válasza toro hozzászólására (») Máj 13, 2011 / 1
 
A használati utasításban le van írva és a rajza mutatja, mit kell megnézni hozzá!
:yes: :yes: :yes:
Következő: »»   33 / 576
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem